Πραγματικά παππούς!!!

Εικόνα Almak

Πέρασαν 5 ολόκληρα χρόνια από την τελευταία φορά που έγραψα για τον Άρη μου. Το καμάρι μου λοιπόν είναι πλέον σχεδόν 19 χρόνων. Τα τελευταία 3 χρόνια πηγαίνει στο Θεοτόκος, όπου εκεί είναι στο τμήμα μαγειρικής. Τα τελευταία όμως 5 χρόνια έχει κάνει άλματα στην κολύμβηση αλλά και στον χορό. Είναι στο χορευτικό τμήμα του αθλητικού σωματείου ΑΜΕΑ ΤΥΡΤΑΙΟΣ και κάθε Σάββατο έχει μάθημα.

Επίσης, με την κολυμβητική ομάδα του ΤΥΡΤΑΙΟΥ έχει πάρει μέρος στα 4 τελευταία πανελλήνια πρωταθλήματα κολύμβησης ΑΜΕΑ όπου οι επιδόσεις του σε κάθε στυλ που πέφτει είναι από την 1η έως την 3η θέση. Τα πάει πάρα πολύ καλά και μας γεμίζει χαρά με τα κατορθωματά του.

Κάποια στιγμή είχα γράψει πως τρελό μου όνειρο ήταν να τον στείλω σχολείο με το ποδήλατο μια μέρα. Τελικά δεν το κατάφερα. Όμως καταφέραμε μαζί να κάνουμε βόλτες των 30 και 40 χλμ μες την Αθήνα οργώνοντας στην κυριολεξία κάθε γειτονιά της Αθήνας. Έμαθε να κινείται μέσα σε γκρουπ 40 ~ 50 ποδηλατιστών και να μην αποτελεί κίνδυνο για τον εαυτό του αλλά και για τους άλλους. Χάρηκα επίσης που με αυτόν τον τρόπο πολύς κόσμος γνώρισε τον Άρη και μέσα από τον Άρη τον Αυτισμό.

Ο Άρης, το παιδί μου, δεν έβρεχε τα πόδια του στην θάλασσα, κάνει πρωταθλητισμό στην κολύμβηση των ΑΜΕΑ.

Ο Άρης, που δεν ήθελε να βλέπει το ποδήλατο, κάνει 40χλμ για 2 σουβλάκια και μια sprite.

O Άρης είναι ερωτευμένος με την ΈΛΣΑ (QUEEN ELSA MARRIES PRINCE ARIS) η παρένθεση στα αγγλικά είναι ο τίτλος φακέλου που έχει φτιάξει στον υπολογιστή μου και εκεί βάζει φωτογραφίες της Έλσας. Μάλιστα θα κάνει 3 παιδιά μαζί της, την Έλενα την Αλίκη και τον Αλέξανδρο. Μας υπενθυμίζει πως θα γίνουμε παπούς και γιαγιά και πως θα κλαίμε από την χαρά μας όταν θα γεννηθούν τα εγγόνια μας.

Ελπίζω να ξανά γράψω πριν γίνω πραγματικά παππούς!!!!!!!!

Σχόλια

Πραγματικά υπέροχα νέα!

Εικόνα didyma1103

Δεν γνώριζα την ιστορία σας, γράφω περίπου τρία χρόνια εδώ. Περιμένω πως και πως κάποιοι γονείς που έγραφαν παλιά να μας ξαναγράψουν. Αυτό δεν γίνεται συχνά. Η καθημερινότητα, οι δυσκολίες της ζωής, πολλές φορές μας ξεπερνούν.

Χαίρομαι πραγματικά για τον Άρη, να τον χαίρεστε!! Εμείς οι γονείς που μεγαλώνουμε ιδιαίτερα παιδιά χαιρόμαστε διπλά όταν αυτά μας κάνουν περήφανους!!!!  Σας εύχομαι λοιπόν και παππούς, όχι τόσο γρήγορα βέβαια αλλά όποτε ο Άρης το αποφασίσει!

Και φυσικά να ξαναγράψετε γιατί δεν ξέρετε πόση δύναμη δίνετε σε εμάς τους γονείς που έχουμε μικρότερα παιδάκια και πολλές φορές χάνουμε την ελπίδα μας και στενοχωριόμαστε.

Σας ευχαριστούμε λοιπόν!

Χαιρετισμούς στον Άρη απο μένα το Γιαννάκη και το Θανασάκη!!

like0

Χαιρε almak

Εικόνα Ρήνα

Αγαπητε almak, πολυ χαρηκα με την αναρτηση σου και την προοδο του Αρη. Ποτε δεν ξεχνω οταν πρωτομπηκα εδω πανικοβλητη, πως με ενεθαρρυνες λεγοντας μου οτι μετα τη διαγνωση και τη πρωτη πικρα "μετα εχει μονο χαρες"......Ετσι  ηταν και επιβεβαιωθηκες πληρως. Η προοδος σ αυτα τα ιδιαιτερα παιδια φερνει διπλη χαρα, σε γονεις πρωτα αλλα και σε .....χαζογιαγιαδες.

Σας ευχομαι να εχετε μια καλη κι ευτυχισμενη χρονια οικογενειακως.

ΥΓ Μηπως εχεις κατι να μας πεις σχετικα με την επιθετικοτητα που αναφερει φιλος του ιστολογιου και γιατρος οτι παρουσιαζουν αυτα τα παιδια κυριως τη περιοδο της εφηβειας; η μηπως και αυτο σε καθε παιδι εχει διαφορετικη εκφραση; γιατι γνωριζω και γω εναν νεαρο 28 ετων με ασπεργκερ και νοητικη υστερηση που δεν παρουσιασε  ποτε τετοιο προβλημα ουτε παιρνει φαρμακευτικη θεραπεια.

like0

H χαρά είναι διπλή

Εικόνα Almak

Καλησπέρα σας.

Δεν μπορώ να πω πως είχαμε κάποιου είδους επιθετικότητα από τον Άρη. Ποτέ δεν είχα το παραμικρό παράπονο από κάποια βαθμίδα εκπαίδευσης την οποία και πέρασε έως σήμερα. Πολύ πολύ να κλείσει καμιά πόρτα με δύναμη ...αλλά έως εκεί. Γνωρίζει από μικρός πως κάθε μορφής βία δεν είναι αποδεκτή και αρνείται να την παρακολουθήσει ακόμα και στην τηλεόραση.

ΥΓ. ΡΗΝΑ χαίρομαι πάρα πολύ που μαθαίνω πως τα λόγια μας εδώ μέσα βοηθούν. Εγώ βέβαια γράφω διότι ξέρω ότι βοηθά εμένα , αλλά όταν βοηθά κι άλλους η χαρά είναι διπλή.

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.