Έχουμε ένα κοριτσάκι 7 ετών με ψυχοκινητική καθυστέρηση

Εικόνα Αρτινός
Εχουμε ενα κοριτσακι 7 χρονων με ΨΚΚ. Μετα απο πολλες εξετασεις εδω και 6 χρονια ,βρεθηκε μια χρωμοσωμικη ανωμαλια. Με συμπτωματα να μην μπορει να πει λεξεις μονο μπαμπαλισματα. Το στατικο της παλια ήταν δραμα. Εδω και 4 χρονια καθεται, περπατα, φυσικα δεν τρεχει και εστιαζει πιο καλα. Εαν καποιος γονέας εχει το ιδιο προβλημα μπορουμε να ανταλαξουμε αποψεις. Θελω να δωσω και να παρω.

Σχόλια

ΨΚΚ

Εικόνα Emma
Γεια σας, Και ο γιος μου εχει ΨΚΚ λογο χρωμοσωμικι ανωμαλια (angelman syndrome), αλλα απο αυτο που γραφετε δεν χερω αν ειναι κατι παρομοιο. Ο Δημητρης, δεν μιλαει, αλλα εχει ενα βιβλιο επικοινωνια(και καταλαβαινει δυο γλωσσες), τωρα θελω να βρω κατι πιο "hi-tech". Θα βαλω ενα λινκ να μαθετε λιγο για τον Δημητρη, http://s415.photobucket.com/albums/pp240/emjbrooks/widget/?albumview=slideshow Αν νομιζεις οτι εχουμε κατι κοινο, με χαρα να ανταλαξουμε αποψιες. εμμα
like0

ΨΚΚ

Εικόνα dkat1
Καλησπερα και απο εμενα ,εχω ενα αγορακι που σημερα γινεται 2 χρονων ,το προβλημα ξεκινησε οταν ηταν 6 μηνων. Το παιδι μεχρι και σημερα δεν μπορει να κατσει μονο του παρα μονο με βοηθηματα η στο καρεκλακι του . Κουβεντες δεν λεει πολλες ,τα κλασσικα,μπαμπα-μαμα ,γιαγια (οχι καθαρα) και παππου. Μπορει να μιμιθει τα ζωακια,και απο εκει και περα μονο μπαμπαλισματα. Οσες εξετασεις εχουν γινει ,ειτε εδω ,ειτε σε αποστολη στο εξωτερικο δεν εχει βρει τιποτα. Διαγνωση μεχρι τωρα δεν εχουμε. Φυσικοθεραπεια και λογοθεραπεια κανουμε σχεδον καθε μερα . Αλλο χαρακτηριστικο ειναι πως ειναι πολυ αδυνατο ,ειμαστε 2 χρονων ,85 ποντους (καλο) αλλα 9 κιλα. Γενικα ομως δεν τρωει.
like1

προς dkat1

Εικόνα Emma
Γεια σας, πιστυεω ειναι πολυ θετικο να μιμιθει τα ζωακια ο μικρος σου. Ο γιος μου εχει υποτονια στο προσωπο και "facial dyspraxia" και δυσκολευε να κανει μπαμπαλισματα, μονο στα τελευταια 2 χρονια κανει δυνατες φωνες. Επισης καλο ειναι να εχει την ευκαρια να επικοινωνει και με αλλο τροπος αν γινεται? Ετσι τον δινει την δυναμη να στο πειε τι θελει κτπ που ειναι πολυ σημαντικο. Για το βαρος του, τι λενε οι γιατροι? emma
like0

Οι αιματολογικες εξετασεις ειναι καθαρες

Εικόνα dkata1234

Για το βαρος, δεν εχει αγχωσει ιδιαιτερα τον γιατρο καθως οι αιματολογικες εξετασεις ειναι καθαρες.

like0

Φυσιολογικές εξετάσεις, κλινική εικόνα μωρού καθυστερημένη

Εικόνα λια δ

Έχω ενα μωρο 8 μηνων τωρα! Γεννηθηκε με καισαρικη επειδη ηταν ισχιακο και το πηραμε υποτιθεται από το μαιευτηριο φυσιολογικο! Όταν εκλεισε τον τεταρτο μηνα, δυο παιδιατροι που τον ειδαν ειπαν οτι χρειαζομαστε παιδονευρολογο! Πηγαμε και μας ειπαν να κανουμε εξετασεις! Καναμε μαγνητικη εγκεφαλου, δυο ηλεκτρογκεφαλογραφηματα, μεταβολικες εξετασεις, βιοχημικο ελεγχο, αμινοξεα ουρων και ενυ, λυσοσωμιακα ενζυμα και γενικα πολλες εξετασεις και ολα βγαινουν φυσιολογικα! Το μονο που βγαινει αυξημενο ειναι το γαλακτικο οξυ στο πλασμα και στο εγκεφαλονωτιαιο υγρο! Εχουμε παει σε 3 παιδονευρολογους, κορυφαιους στην Αθηνα και δεν ξερουν τι αλλλο να μας πουν! Φυσιολογικοι και οι δυο γονεις χωρις ιστρικο ή διαταραχη σε εγκυμοσυνη και γεννα!

Όποιος μπορει ας με βοηθησει!

Το μωρο δεν στηριζει το κεφαλι του, εχει υπερτονια στα ακρα και μεσα τον αντιχειρα και υποτονια μυικου κορμου! Σηκωνει πυρετο χωρις νά 'ναι αρρωστο!

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.