Σχέση με έναν Άσπεργκερ

Χρονια πολλα σε ολους! Αναρρωτιεμαι αν γινεται να σε αγαπαει καποιος χωρις να σου το δειχνει με τους κλισε τροπους που αγαπαει ενας συντροφος, χωρις ρομαντισμο (μια ζεστη αγκαλια, ενα φιλι), την πρωτοβουλια για ερωτικη επαφη και αλλα μικρα πραγματα που δε λεγονται με λογια τα οποια διακρινεις στη καθημερινοτητα... Δεν ξερω αν ειμαι παραπανω συναισθηματικη αλλα ενιωθα τα κοκκαλα μου να σπαζουν από την αδιαφορια του οταν του ελεγα οτι ειναι αδιαφορος, οτι δε με αγαπα πια, οτι δε με θελει στη ζωη του κι αυτος αντι να με αμφισβητει επεφτε για υπνο αγνοουσε εντελως τη συναισθηματική φορτιση στην οποια βρισκομουν..

Μπορει καποιος να με βοηθησει? Μπορω να ειμαι σιγουρη αν εχει το συνδρομο? Μιλησα με καποιους ειδικους και ειπαν οτι εχει τα κλασσικα συμπτωματα του Άσπεργκερ..

Σχόλια

Σχέση με έναν Ασπεργκερ

Εικόνα Ρήνα

Κατ αρχάς να διευκρινίσω ότι σου μιλάει μια μεγάλη γυναίκα.

Όλα αυτά τα θέματα χρήζουν μεγάλης διακριτικοτητος γιατί μπορεί να προξένησεις ανεπανόρθωτες βλάβες. Μια συζήτηση και να προσπαθήσεις να καταλάβεις πόσο εμβαθύνει στα διάφορα θέματα θα ήταν χρήσιμη. Πόσο ενδιαφέρεται για αυτά που τον αφορούν. Μια διακριτική ματιά στην οικογένεια επίσης. 

Αν μετά από αυτά που θέλουν τον καιρό τους και προσεκτική παρατήρηση,  συνεχίζεις να .....βλέπεις πράγματα,  πρόσεξε πολύ πως θα το χειριστείς. Οι άνθρωποι αυτοί πληγωνονται και ερμηνεύουν λάθος. 

Υπαρχουν ευτυχισμένα ζευγάρια που έζησαν πολλά χρόνια μαζί χωρίς να κάνουν παιδιά και χωρίς να έχουν κάτι κληρονομικό,  απλά στειροτητα.  Το να αποφασίζει κανεις να τεκνοποιησει με υπόνοιες σοβαρών συνδρομων και κληρονομικοτήτων  είναι πάρα πολύ σοβαρό και επικίνδυνο.  Αυτό το λέω γενικά κι όχι για ένα απλό δεσμό νέων που μπορεί να μην καταλήξει πουθενά. 

Καλή τύχη. 

Το noesi.gr αξιοποιεί την κοινωνική συνεισφορά για να αναπτύσσει το μη κερδοσκοπικό έργο του, βάσει καταστατικού. Αν βλέπετε θετικά τη συμβολή του...


► Στείλετε γραμματόσημα. Αγοράστε διάφορα γραμματόσημα μικρής αξίας από τα ΕΛΤΑ π.χ. των 0,50€ ή 0,72€ ή 0,90€ και ταχυδρομήστε τα μέσα σε φάκελλο προς:

NOESI.gr — Μιστράλ 4 — Ν. Ψυχικό 154 51

► Δωρίστε χρόνο ομιλίας. Επισκεφτείτε ένα κατάστημα με είδη κινητής τηλεφωνίας και στείλτε χρόνο ανανέωσης ομιλίας στα νούμερα:

WIND F2G 6907643701, 6907643658

COSMOTE 6984751366, 6944987319, 6948986898

Στη σελίδα noesi.gr/ananoesi μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά για τους σκοπούς, που υποστηρίζονται δωρεάν από το noesi.gr.
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Οδηγός υπηρεσιών

Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο η πρόσφατη έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr για γονείς, φοιτητές, εθελοντές, επαγγελματίες, εταιρείες ή οργανισμούς. Για να λάβετε δικό σας ηλεκτρονικό αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.