Σχέση με έναν Άσπεργκερ

Χρονια πολλα σε ολους! Αναρρωτιεμαι αν γινεται να σε αγαπαει καποιος χωρις να σου το δειχνει με τους κλισε τροπους που αγαπαει ενας συντροφος, χωρις ρομαντισμο (μια ζεστη αγκαλια, ενα φιλι), την πρωτοβουλια για ερωτικη επαφη και αλλα μικρα πραγματα που δε λεγονται με λογια τα οποια διακρινεις στη καθημερινοτητα... Δεν ξερω αν ειμαι παραπανω συναισθηματικη αλλα ενιωθα τα κοκκαλα μου να σπαζουν από την αδιαφορια του οταν του ελεγα οτι ειναι αδιαφορος, οτι δε με αγαπα πια, οτι δε με θελει στη ζωη του κι αυτος αντι να με αμφισβητει επεφτε για υπνο αγνοουσε εντελως τη συναισθηματική φορτιση στην οποια βρισκομουν..

Μπορει καποιος να με βοηθησει? Μπορω να ειμαι σιγουρη αν εχει το συνδρομο? Μιλησα με καποιους ειδικους και ειπαν οτι εχει τα κλασσικα συμπτωματα του Άσπεργκερ..

Σχόλια

Σχέση με έναν Ασπεργκερ

Εικόνα Ρήνα

Κατ αρχάς να διευκρινίσω ότι σου μιλάει μια μεγάλη γυναίκα.

Όλα αυτά τα θέματα χρήζουν μεγάλης διακριτικοτητος γιατί μπορεί να προξένησεις ανεπανόρθωτες βλάβες. Μια συζήτηση και να προσπαθήσεις να καταλάβεις πόσο εμβαθύνει στα διάφορα θέματα θα ήταν χρήσιμη. Πόσο ενδιαφέρεται για αυτά που τον αφορούν. Μια διακριτική ματιά στην οικογένεια επίσης. 

Αν μετά από αυτά που θέλουν τον καιρό τους και προσεκτική παρατήρηση,  συνεχίζεις να .....βλέπεις πράγματα,  πρόσεξε πολύ πως θα το χειριστείς. Οι άνθρωποι αυτοί πληγωνονται και ερμηνεύουν λάθος. 

Υπαρχουν ευτυχισμένα ζευγάρια που έζησαν πολλά χρόνια μαζί χωρίς να κάνουν παιδιά και χωρίς να έχουν κάτι κληρονομικό,  απλά στειροτητα.  Το να αποφασίζει κανεις να τεκνοποιησει με υπόνοιες σοβαρών συνδρομων και κληρονομικοτήτων  είναι πάρα πολύ σοβαρό και επικίνδυνο.  Αυτό το λέω γενικά κι όχι για ένα απλό δεσμό νέων που μπορεί να μην καταλήξει πουθενά. 

Καλή τύχη. 

Μπορώ να συνδράμω;

Το noesi.gr αξιοποιεί την κοινωνική συνεισφορά για να αναπτύξει ακόμη περισσότερο το μη κερδοσκοπικό έργο του, βάσει καταστατικού. Αν βλέπετε θετικά τη συμβολή του, μπορείτε να στηρίξετε την προσπάθεια. Δείτε πώς, παρακάτω.

ANANOESI ®

Δωρίστε χρόνο ομιλίας. Επισκεφτείτε ένα κατάστημα με είδη κινητής τηλεφωνίας και βάλτε χρόνο ανανέωσης ομιλίας π.χ. 10€, 20€ στα νούμερα:

WIND F2G 6907643701, 6907643658

COSMOTE 6984751366

Στείλετε γραμματόσημα. Αγοράσετε γραμματόσημα π.χ. 3€, 5€ κ.ο.κ. από ΕΛΤΑ, βάλτε τα μέσα σε φάκελλο και ταχυδρομήστε τον στη διεύθυνση: NOESI.gr — Μιστράλ 4 — Ν. Ψυχικό 154 51.

Καταθέσετε χρήματα. Δεχόμαστε χρηματικές δωρεές μέσω Alpha Bank. Επικοινωνήσετε από τη σελίδα noesi.gr/contact για πληροφορίες, αποδοχή δωρεάς και έκδοση απόδειξης.

Στείλετε χρήματα μέσω κάρτας. Αν χρησιμοποιείτε πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, internet banking ή PayPal, χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο "Donate" για να κάνετε τη δωρεά του ποσού που θέλετε.

Στηρίξτε το NOESI.gr μέσω PayPal.

Στη σελίδα www.noesi.gr/ananoesi μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά για τους σκοπούς, που υποστηρίζονται δωρεάν από το noesi.gr.

Λαμβάνετε ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται ενημέρωση, υποστήριξη και συμβουλευτική, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφόρησε η τελευταία έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr. Απευθύνεται σε γονείς, φοιτητές, εθελοντές, ιδιώτες επαγγελματίες και στελέχη εταιριών ή οργανισμών. Για να λάβετε ηλεκτρονικό δικό σας αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.

Μάθετε περισσότερα εδώ.