Και ξεκινήσαμε! Τη διαδρομή μας...

Εικόνα Στέλλα Καλούδη

Χαίρετε. Είχα γράψει πριν 2 μήνες σχετικά με τον γιό μου (δίγλωσση οικογένεια, και 25 μηνών αγόρι με αύτιστικές ενδείξεις). Πήγαμε σε αναπτυξιολόγο, η οποία διέκρινε κι εκείνη κάποια αυτιστικά στοιχεία (όχι καλή βλεματική επαφή, μη ανταπόκριση στο κάλεσμα του ονόματος και γενικά οδηγιών), υπερκινητικότητα και μη χρησιμοποίηση πολλών λέξεων. Δεν ήθελε να κάνει διάγνωση καθώς είναι πολύ μικρός, και θεωρεί ότι θα είναι κάτι "ελαφρύ". Μας συνέστησε εργοθεραπεία και ξεκινήσαμε τώρα (λόγω του ότι το κέντρο ήταν κλειστό λόγω διακοπών). Ο εργοθεραπευτής του είναι πολύ ικανοποιημένος (λέγοντας ότι έχει μπροστά του "ένα άλλο παιδί").

Ανησυχώ για τον 25 μηνών γιο μου

Εικόνα Στέλλα Καλούδη

Είμαστε δίγλωσση οικογένεια (ο σύζυγος μου μιλάει αγγλικά και εγώ Ελληνικά). Ο γιός μας 25 μηνών, λόγω των αγαπημένων του καρτούν Τομας το τραινάκι και Ταχυδρόμος ΠΑτ στην αγγλική τους έκδοση έχει ξεκινήσει να λέει κάποιες λέξεις αγγλικές, ενώ θα έπρεπε ήδη να λέει περισσότερες και δισύλλαβες. Εγώ του μιλώ μόνο Ελληνικά και καταλαβαίνει και τους δυο μας στην αντίστοιχη γλώσσα - καθώς και τα μέλη της οικογένειας μας.

Είναι πολύ ζωηρός - ο παιδίατρος μας τον χαρακτήρισε παραπάνω του κανονικού και χωρίς να είναι σίγουρος διακρίνει στοιχεία ΔΕΠΥ.

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.