Συμβουλές για τη διαχείριση κρίσεων σε παιδί με αυτισμό

Εικόνα Olia Karydi

Καλησπερα σας. Ειμαι νέο μέλος. Ο ανηψιος μου έχει αυτισμό υψηλής λειτουργικότητας και θέλω συμβουλές για την διαχείριση κρίσεων. Εχω διαβασει σε διάφορα site αλλά μου φαίνονται πολύ γενικά και γω θέλω να ξέρω ακριβώς τι πρέπει να κάνω. Σας παραθέτω ένα περιστατικό και παρακαλώ πολύ να με συμβουλεψετε για τα λάθη μου και τις σωστές κινήσεις. Πηγαμε σε εμπορικό κατάστημα με το παιδί, όπου ενώ αρχικά δεν ήθελε να κατσει τελικά του δώσαμε χρόνο δείχνοντας του ωραίες βιτρίνες και πηγαίνοντας το στο λουνα παρκ που έχει εκει αφού έπαιξε λίγο μετά άρχισε να γκρινιάζει ώσπου κορυφώθηκε και άρχισε η κρίση. Αιτια ήταν η κούραση και ο θόρυβος που κάποια στιγμή τον κούρασε ενώ ήταν επιλογή του να μπει μέσα.

Ημαμά του μόλις ξεκίνησε προσπαθούσε να του κρατήσει το κεφάλι αλλά το χτύπησε γεγονός που τον νευρίασε πιο πολύ, του έλεγε να ηρεμήσει και τον άφηνε να ξεσπάσει. Θελω να μου πείτε με βήματα τι ακριβώς πρέπει να κάνουμε σε τέτοιες περιπτώσεις.

Σχόλια

Απαραίτητη η ποικίλη στήριξη

Εικόνα Nickolas Vlachonikolos

Αγαπητή Ολια.

Για όλες τις παρόμοιες καταστάσεις ένα είναι σιγουρο. Τεραστια υπομονή, απέραντη αγαπη,και κυρίως πλήρης αποδοχή της διαφορετικοτητας του παιδιού μας. Κυριως όμως είναι απαραιτητη η ποικιλη στηριξη. Ψυχολογικη, εργοθεραπευτικη, λογοθεραπευτικη και ότι γενικά χρειάζεται. Μόνο με ορθή στηριξη από τους ειδικούς θα δείτε απτά δείγματα προοδου του παιδιου... Καλή δυναμη...

Πολλά αισθητηριακά

Εικόνα didyma1103

Γεια σου Όλια!!! Φαντάζομαι ότι κάνετε θεραπείες κλπ. Λογικα το παιδί έχει πολλά αισθητηριακά, οπότε σε ένα περιβάλλον με τόση φασαρία κλπ ένοιωσε άβολα. Είναι πολύ δυσάρεστοι κάποιοι ήχοι για τα παιδιά μας. Πολλές φορές μαρτυρικοί γι αυτά πίστεψε με ....  

Εμείς κάνουμε 4 χρόνια θεραπείες και έχουμε πολλα αισθητηριακά ακόμα.... και λύση καμία απο κανέναν ειδικο και θεραπευτη δυστυχως...

Για τα αισθητηριακά κάνεις συγκεκριμένες θεραπείες;

Εικόνα Olia Karydi

Καλησπερα Δημητρα! Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Εμεις, μιας και πρόσφατα μας έγινε επίσημα η διάγνωση του αυτισμού, είμαστε σε αρχικό στάδιο με τις θεραπειες. Για τα αισθητηριακά κάνεις συγκεκριμένες θεραπείες πέρα απο τις λογο- και εργοθεραπειες; Γιατί εμείς αυτά κάνουμε, καθώς και συνεδρίες με ψυχολόγο. Στο συγκεκριμένο συμβάν που αναφέρω με το λουνα παρκ του εμπορικού, μου έκανε εντύπωση που ήθελε να μπει μόνος του ενώ απτην αρχή εγώ φοβήθηκα ότι θα ενοχληθεί και μόνο περνώντας από έξω. Ευχομαι να υπάρχει τρόπος να βελτιωθουν τα αισθητηριακά και για μας και για σένα..

Υπάρχουν Κέντρα που εστιάζουν στα αισθητηριακά

Εικόνα didyma1103

Καλησπερα!!! Υπαρχουν κεντρα που εστιαζουν στο αισθητηριακό κομμάτι. Εμεις ζούμε σε επαρχία και θεωρώ οτι κανεις δεν έχει ειδίκευση στην αισθητηριακή ολοκλήρωση. Δεν μείναμε απόλυτα ευχαριστημένοι απα κανένα κέντρο μέχρι στιγμή.  Αν θέλεις στείλε μου προσωπικό μήνυμα να τα πούμε πιο αναλυτικά.

Δήμητρα επικοινώνησε μαζί μου

Εικόνα Αναστασία Θεοδωροπούλου

Δήμητρα, σε παρακαλώ επικοινωνησε μαζί μου στο dunkelfrau@hotmail.com. Έχουμε ξαναμιλησει παλαιοτερα. Δεν μπορω να σου στειλω μυνημα... από εδώ.

Νατάσα,

Ευχαριστώ

Το noesi.gr αξιοποιεί την κοινωνική συνεισφορά για να αναπτύσσει το μη κερδοσκοπικό έργο του, βάσει καταστατικού. Αν βλέπετε θετικά τη συμβολή του...


► Στείλετε γραμματόσημα. Αγοράστε διάφορα γραμματόσημα μικρής αξίας από τα ΕΛΤΑ π.χ. των 0,50€ ή 0,72€ ή 0,90€ και ταχυδρομήστε τα μέσα σε φάκελλο προς:

NOESI.gr — Μιστράλ 4 — Ν. Ψυχικό 154 51

► Δωρίστε χρόνο ομιλίας. Επισκεφτείτε ένα κατάστημα με είδη κινητής τηλεφωνίας και στείλτε χρόνο ανανέωσης ομιλίας στα νούμερα:

WIND F2G 6907643701, 6907643658

COSMOTE 6984751366, 6944987319, 6948986898

Στη σελίδα noesi.gr/ananoesi μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά για τους σκοπούς, που υποστηρίζονται δωρεάν από το noesi.gr.
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Η 1η Ημερίδα του είδους!

Σας προσκαλούμε στην ημερίδα για οικογένειες παιδιών με αναπηρία, που οργανώνεται στην Κηφισιά, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 στο πλαίσιο του Προγράμματος "ΠΡΟΝΟΗΣΕ+©". Η ημερίδα απευθύνεται σε γονείς και άλλους συγγενείς παιδιών που έλαβαν διάγνωση σχετική με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή κάποια αναπηρία.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.