Συναισθηματικές εκρήξεις σε αγόρι σχεδόν 4 ετών

Εικόνα Κατερίνα

Καλησπέρα. Έχει κάποιος παρόμοια με εμπειρία με αυτή που θα σας περιγράψω πιο κάτω??? Θα με ενδιέφεραν γνώμες και εμπειρίες σχετικές.

Έχουμε ένα αγόρι σχεδόν 4 ετών. Από νωρίς μας έδειχνε ενδιαφέρον για γνώσεις, π.χ. στα 2 ήξερε την ελληνική και αγγλική αλφάβητο και έλεγε λέξεις απο κάθε γράμμα. Τώρα στο προνήπιο, οι δασκάλες του μας συνέστησαν μια επίσκεψη σε αναπτυξιολόγο διότι διέκριναν μεν το προχωρημένο στις γνώσεις του, αλλά και ότι δεν μπορούσε να διαχειριστεί τα συναισθήματα του, με αποτέλεσμα να έχει συναισθηματικές εξάρσεις - εκρήξεις και στην χαρά αλλά και στην λύπη

Επισκεφθήκαμε αναπτυξιολόγο και μας είπε ότι είναι όντως 1-1,5 χρόνο μπροστά στο λεκτικό κομμάτι αλλά όχι στο μαθηματικό. "Διέγνωσε" υπερκινητικοτητα, παρορμητικότητα και ΔΕΠΥ. Ολα αυτά σε 15'! Για το συναισθηματικό κομμάτι δεν μας έκανε λογο, της το ανέφερα εγώ πριν φύγουμε για να μου πει ότι όντως μπορεί να έχει θέμα λόγω του οτι αντιλαμβάνεται περισσότερα απο ό,τι θα έπρεπε για την ηλικία του και δεν μπορεί να τα διαχειριστεί... ό,τι της είπα κι εγώ, δηλαδή. Μας έλεγε συνεχώς οτι δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα και τόσο πρώιμα, ότι είναι ευφυές ή χαρισματικό παιδί, μέχρι που αναγκάστηκα να της πω ότι δεν πήγαμε γιατί έχουμε κανένα ψώνιο να πιστεύουμε ότι φέραμε στον κόσμο τον Αινστάιν jounior... και γενικά μας απογοήτευσε!

Είμαστε σε διαδικασία ανεύρεσης νέου / νέας αναπτυξιολόγου, αλλά δεν ξέρω αν πρέπει να στραφούμε σε παιδοψυχίατρο καλυτερα.

Έχει κάποιος ανάλογη εμπειρία να με βοηθήσει, να προαανατολιστώ στο πού να απευθυνθω;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Σχόλια

Σε επικοινωνία με το Αττικό Νοσοκομείο

Εικόνα Κατερίνα

Σε επικοινωνία με το Αττικό Νοσοκομείο Αναπτυξιολογικό Τμήμα, μου είπαν ότι βλέπουν μόνο παιδάκια που είναι "πίσω" στην ανάπτυξη, όχι όσα μπορεί να είναι πιο "μπροστά" από την ηλικία τους και ότι θα πρέπει να απευθυνθώ μάλλον σε παιδοψυχολόγο! 

Γιατί μου φαίνεται λίγο τρέλα; 3 μέρες προσπαθούσα να επικοινωνήσω για να κλείσω ραντεβού, με παραπέμπουν αλλού τελικα, δεν είχαν κάτι συγκεκριμένο να με παραπέμψουν όμως και φτου και από την αρχή η αναζήτηση!

like0

Θα σας πρότεινα να απευθυνθείτε στο Γ.Ν.Π. "Κυριακού"

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Γεια σας, σχετικά με το αίτημά σας προς το Αττικό Νοσοκομείο δεν είμαι σίγουρος ότι ήταν η καλύτερη επιλογή σας καθώς και εσείς αναφέρετε ότι το παιδί σας δεν αντιμετωπίζει κάτι αναπτυξιολογικό. Βεβαίως, επίσης, είναι ανησυχητικό αυτό που αναφέρετε, ότι δεν σας παρέπεμψαν κάπου αλλού!

Θα σας πρότεινα να απευθυνθείτε στο Παιδοψυχιατρικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων "Κυριακού". Στα εξωτερικά ιατρεία του Τμήματος εξυπηρετούνται παιδιά και έφηβοι ηλικίας 0 έως 18 ετών, καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 8 π.μ. έως τις 3 μ.μ. Στο εν λόγω Τμήμα λειτουργεί Μονάδα ΔΕΠ-Υ με υπεύθυνη την κ. Κόρπα Τερψιχόρη. [παραπομπή: ιστοσελίδα του νοσοκομείου]

Εναλλακτικά, θα μπορούσατε να απευθυνθείτε σε κάποιο Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο, που βρίσκεται κοντά στην περιοχή κατοικίας σας. Μπορείτε να βρείτε τη σχετική λίστα και τα στοιχεία επικοινωνίας για τα Ιατροπαιδαγωγικά Κέντρα πανελλαδικά στην ιστοσελίδα: www.noesi.gr/pronoise/iatropaidagogika-kpsy

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.