Σύνδρομο Asperger και ξύσιμο δέρματος

Εικόνα Anonymous

Εχω ενα κοριτσάκι 14 ετων. Αναπτυχθηκε φυσιολογικα.  Οταν ηταν 3 ετων εκλαιγε αρκετη ώρα χωρις λογο και έξυνε το σώμα της με αποτέλεσμα να είναι γεμάτο πληγές. Πήγαμε σε διαφορους αλλεργιολόγους και δερματολόγους και καναμε θεραπείες για έκζεμα. Το δερμα ήταν πάντα με πληγές. Κάθως μεγάλωνε την ενοχλουσαν και την ίδια οι πληγές και είχε πάντα κακή διάθεση.  Οταν εφτασε 7 ετών πήγα σε ψυχολογο από μόνη μου και μου είπε ότι ήταν ψυχολογικό το πρόβλημα. Σε ψυχολογο πήγα γιατι οι γιατροι δενν μπορούσαν να θεραπεύσουν το "εκζεμα".

8 ετων έβγαλε όλα τα βλέφαρά της. Τοτε πηγα σε παιδοψυχίατρο. Μετα από αρκετες  ψυχοθεραπειες της έδωσε φάρμακα για κατάθλιψη και το Risperdal.  Με αυτα τα φάρμακα σταμάτησε το ξυσιμο του σώματος και βελτιωθηκε η διάθεσή της. Αργότερα ομως δεν ήταν και πολυ καλά πηγα και για μια δευτερη και τριτη γνωμη. Ολοι οι παιδοψυχίατροι  συμφωνούσαν για την καταθλιψη. Τα φάρμακα εξακολουθει να τα παίρνει. Φετος που έιναι δευτερα γυμασίου λογω αγχους και λογω ελλειψης φίλων, αρχισαν μεγάλα προβλήματα στην ψυχολογία της.

(Δε θέλω να παω σχολειο, θέλω να πεθάνω, θέλω να μενω μεσα στο σπιτι, είμαι χοντρη, είμαι ασκημη...)

Πήγα σε αλλη παιδοψυχίατρο την κα Παπαγεωργιου η οποια μετα απο  σοβαρη μελετη του παιδιου μου είπε ότι εχει συνδρομο Asperger. Το σοκ για μενα ηταν μεγάλο αλλα τουλάχιστον ξέρουμε τι έχει το παιδί. Ολοι οι αλλοι γιατροι δεν το κατάλαβαν!!! Τοσα χρόνια χαμένα...   θελω με αυτη μου την ιστορια να βοηθησω καποιους γονεις που ίσως ταλαιπωρουνται με λάθος διαγνωσεις όπως εγω. Φυσικα τωρα το παιδι μου ειναι πολυ καλα. Το βασικότερο για την οικογένειά μου έιναι ότι δεν φορτωνουμε το παιδι με ενοχές ... έτσι γεννηθηκε.
 

Σχόλια

Δέσποινα

Εικόνα Ιουλία Σαββα
Καλή μου Δέσποινα, έτσι κι αλλιώς δεν φορτώνουμε ενοχές τα παιδάκια μας. Έτσι γεννήθηκαν. Καλό κουράγιο στον αγώνα σου..
like4

Aσπεργκερ

Εικόνα Anonymous
Αρκετά ενδιαφέρον άρθρο. Ρίξε μια ματιά και σε αυτό που αφορά τον αυτισμό και το σύνδρομο Asperger: Σύνδρομο Asperger: μια πολύ παράξενη μορφή αυτισμού!
like2

Τι θα πει "έτσι γεννήθηκε;"

Εικόνα Anonymous
Είμαι μητέρα δύο αγοριών 14 και 11 ετών. Ο μικρός διαγνώστηκε στα 8 του με σύνδρομο Asperger. Δεν έχει φίλους αλλά του αρέσει να κουβεντιάζει με μεγάλους, είναι μέτριος μαθητής αλλά έχει καταπληκτική και αλάνθαστη μνήμη, δεν καταννοεί τις μεταφορικές έννοιες αλλά ρωτάει συνέχεια να μάθει, δυσκολεύεται να αποστηθίσει αλλά γνωρίζει και την τελευταία λεπτομέρεια σε θέματα που τον ενδιαφέρουν, δεν καταλαβαίνει τα πειράγματα των άλλων αλλά έχει ένα δικό του υπέροχο χιούμορ, δυσκολεύεται στη λεπτή κίνηση αλλά είναι ετοιμόλογος και χρησιμοποιεί πλούσιο λεξιλόγιο, είναι αφελής αλλά ιδιαίτερα τρυφερός και προστατευτικός με τους άλλους.

Ναι, ο Κωνσταντίνος μου έτσι γεννήθηκε. Δεν είναι ούτε άρρωστος ούτε αυτιστικός.

Είναι απλά διαφορετικός. Από πότε η διαφορετικότητα είναι ασθένεια; Από πότε ο τρόπος σκέψης των περισσότερων είναι πιο σωστός από των λιγότερων; Είμαι περήφανη γι΄αυτόν και πραγματικά τυχερή που αυτό το "ασπεργκερικό" πλάσμα είναι δικό μου παιδί!! Χρυσάνθη
like2

Να τον χαιρεσαι

Εικόνα Anonymous

Να τον χαιρεσαι, εχω και εγω ενα καταπληκτικο πλασμα με συνδρομο Williams. Νιωθω ακριβως οπως και συ και ευχαριστω το Θεο που μου χαρισε αυτο το πλασμα! Ειμαι περήφανη για το παιδι μου!

like3

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.