Τεστ ευφυιας;

Εικόνα Γλυκερία Καρύδη
Ειπα να το αγνοησω αλλα δεν μπορω γιατι καθε φορα που το βλεπω με πιανουν τα γελια.Υπαρχει διαφημιση στo site για καποιο τεστ ευφυιας και μου φαινεται πραγματικα αστειο που αυτοι που το διεξαγουν επελεξαν το "Νοηση" για να προβληθουν. Ειναι σαν να μπαινεις σε καποιο site νθρωπων με προβληματα υγειας και τους βαζεις τεστ ΠΟΣΟ ΥΓΙΕΙΣ ΕΙΣΤΕ.Πρωτα απο ολα θεωρω οτι τα τεστ ευφυιας ειναι αναξιοπιστα, δεν προδιαγραφουν τιποτα και δεν εχουν καμμια σημασια για την εξελιξη καποιου. Νομιζω πως οσοι μπαινουμε σε αυτο την σελιδα εχουμε πολυ σοβαροτερα προβληματα να σκεφτουμε απο το ποσο εξυπνοι ειμαστε και επιπλεον οι ανθρωποι που αντιμετωπιζουν προβληματα νοητικης υστερησης με τα παιδια τους βρισκονται για αλλη μια φορα μπροστα σε ενα μοντελο ΑΙΝΣΤΑΙΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ στο οποιο πολλα παιδια δεν θα μπορουν να ανταποκριθουν. Τεστ δεικτη αξιοπρεπειας και ανθρωπιας υπαρχει;

Σχόλια

Ελπίδα μου διαφωνώ

Εικόνα Panic
Ελπιδα μου διαφωνω. Πριν λιγες μερες δεν σχολιαζαμε ολοι οτι το μωρο της grace ice βγηκε με ψηλο δεικτη νοημοσυνης? Και οτι τα αυτιστικα ατομα εχουν ψηλοτερο δεικτη νοημοσυνης απο τους υπολοιπους? Εμεις πρωτοι καναμε τοση συζητηση γι αυτο το θεμα. Αρα γιατι να μην το εβαζαν εδω?
like0

Διαφημίσεις - Τεστ ευφυίας

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος
Ας τα πάρουμε με τη σειρά: 1) Πρόγραμμα και όχι άνθρωπος επιλέγει τι διαφημίσεις θα εμφανιστούν στο NOESI.gr. Η υπηρεσία από το Google λέει σε όσους θέλουν να διαφημιστούν να δηλώσουν λέξεις κλειδιά που είναι σχετικές με αυτό που διαφημίζουν. Σε όσες σελίδες ανιχνεύονται αυτές οι λέξεις - κλειδιά (π.χ. ευφυίας, νόηση, νοημοσύνη) κ.λπ. χρήζονται από το πρόγραμμα ως σχετικές σελίδες για να εμφανιστεί η διαφήμιση. Επομένως, αυτοί που διαφημίζουν το τεστ μπορεί να έδωσαν μία λέξη κλειδί "IQ test" και καθώς οι λέξεις αυτές εμφανίζονται (γράφονται) στις σελίδες μας, το Google εμφανίζει την διαφήμιση. 2) IQ test σαν αυτό της διαφήμισης είναι ΣΙΓΟΥΡΑ αναξιόπιστα! Καταρχάς, δεν είναι αυτό IQ test! Ειδικά εάν το δείτε ως IQ test τότε πρέπει ΣΙΓΟΥΡΑ να το αγνοήσετε! 3) Πάντως, μερικές διαφημίσεις είναι κάπως πετυχημένες, μερικές άλλες όχι. Τις διαφημίσεις αυτές τις ανέχομαι (εγώ τις έχω βάλει, οπότε το "ανέχομαι" είναι λίγο διπλωματικό) γιατί αποτελούν ένα (μικρό) έσοδο για το NOESI.gr κάθε μήνα. Νομίζω ότι αξίζει τον κόπο για να μαζευτεί κάτι για να κάνουμε, ας πούμε ένα πάρτυ αλά Νοοτοπία! Χριστούγεννα έρχονται... χρειάζεται μία συνάντηση! Φιλικά, 'Αγγελος Γ. Κουτουμάνος Εκδότης NOESI.gr
like0

θα ειμαι ειλικρινης γιατι δεν μπορω να ειμαι αλλιως

Εικόνα Γλυκερία Καρύδη
Στο νοηση υπαρχουν ποικιλες περιπτωσεις και καμμια δεν ειναι ιδια με την αλλη.Βεβαιως και υπαρχουν παιδια με αυτισμο η αλλες διαταραχες που εχουν υψηλο δεικτη νοημοσυνης αλλα υπαρχουν και πολλες περιπτωσεις ισως και μεγαλη πλειοψηφια παιδιων με νοητικη υστερηση η που δεν μπορει να προσδιοριστει ο δεικτης νοημοσυνης.Το θεμα δεν ειναι ομως μονο τα παιδια και οι οικογενειες τους οι οποιες προσπαθουν να ανταπεξελθουν και να βοηθησουν τα παιδια τους να φτασουν εκει που το καθε ενα μπορει.Πιστευω πως ο δεικτης ευφυιας δεν θα ενδιεφερε ανθρωπους που αγωνιζονται για πιο ζωτικα και ουσιαστικα πραγματα.Δευτερον νομιζω οτι θα πρεπει πρωτοι εμεις να σπαμε κατεστημενα προτυπα ετων και να αντιμετωπιζουμε τα παιδια μας και τους αλλους γενικοτερα ως μια ενοτητα που μπορει να υστερει σε κατι αλλα αυτο δεν τον εμποδιζει να εχει αλλα προσοντα και ικανοτητες.Επειδη δεν εχω μαθει να λεω ψεμματα εμενα με ξαφνιασε και με πειραξε αυτη η καταχωρηση.Δεν εχει καμμια σχεση με το νοηση αλλα με αυτους οι οποιοι διεξαγουν αυτα τα τεστ.Νομιζω οτι ειναι ζητημα ευαισθησιας και διαιωνισης λανθασμενων προτυπων και παροχημενων ιδεων.
like0

'Αγγελε

Εικόνα Γλυκερία Καρύδη
Δεν αναφερθηκα σε σενα Αγγελε και νομιζω οτι σωστα κανεις την δουλεια σου. Γενικοτερα μιλησα και εγραψα αυτο που αισθανθηκα.
like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.