Θέλω να επικοινωνήσω με γονείς με μικρά παιδιά με ΔΑΔ ΥΛΑ

Καλημερα σας. Έχω ενα κοριτσακι 4 ετων με ΔΑΔ υψηλης λειτουργικοτητας. Θα ηθελα να επικοινωνησω με γονεις με παρομοια κατασταση.

Ευχαριστω

Σχόλια

Εχω κι εγώ ένα γιο 4 ετών στο φάσμα

Εικόνα Rena

 Εχω κι εγω ενα γιο 4 ετων στο φασμα. Μας ειπαν ΔΑΔ μη προσδιοριζομενη.. Δεν εχει λογο ακομη και αυτος ειναι ο μεγαλος μας καημός. Εσείς πώς τα πάτε;

Έχω παιδί 5 χρονών με ΔΑΔ

Εικόνα Φλωρα Στοιλιδου

Καλημέρα εχω και εγώ ενα αγοράκι 5 ετών ποια το οποίο μπορώ να πω ότι αρχίζει και τα πάει καλά ...με πολύ δουλεια ομως εργοθεραπειες λογοθεραπειες, ειδικη διαπαιδαγωγιση, είναι στην ένταξη στο νηπιαγωγείο και τον πάω και Κολυμβητηριο οοοοολα αυτά με συχνότητα 2 φορες την εβδομάδα πλην του σχολείου που είναι κάθε μέρα ...ειπα θα τα δωσω ολα για όλα. Και η αλήθεια είναι οτι έδωσε καρπούς ...ειναι το δεύτερο μου παιδι που αντιμετώπισα το φασμα του αυτισμού οποτε εκ των προτέρων δεν μπορούσα να ασχοληθώ με τον μικρό...

Αυτήν την στιγμή έχουμε λόγο που κάποιες φορές τον χρησιμοποιεί και επικοινωνιακά μόνος και άλλες με καθοδήγηση...

Είναι ζωηρό παιδι και αυτο δημιουργεί μερικές φορές θεματακια ! Διεκδικεί πράγματα, εκτελεί εντολές σε 60% όχι πολύ πολύπλοκα πράγματα... Και τωρα του άρχισα και σχετικη διατροφή... Ολα αυτά σε ενα χρόνο και κατι. Πριν από αυτά ήταν απλά στον κόσμο του ! Και σας λέω το έξεις η εκπαιδεύσει είναι το Α και το Ω !! απο εκεί και πέρα Είναι στην θέληση του παιδιού!

Σας εύχομαι και σε εμένα εύχομαι ολα αυτά να γίνουν ένας εφιάλτης μια μέρα που απλά ξυπνήσαμε και πέρασε!!!

Αγοράκι 4 ετών με ΔΑΔ

Εικόνα Ελίνα Μανικα

Καλησπέρα! Έχουμε και εμείς ένα αγοράκι στα 4 με ΔΑΔ! Στείλε μου μήνυμα για ότι θες! 

Μιλάει ο μικρός σου;

Εικόνα Μαίρη Γιαννάκη

Καλήμερα. Μιλάει ο μικρός σου; Τι κάνετε τώρα;

Αγοράκι 5 ετών με ΔΑΔ

Εικόνα Γιώργος

Κι εμείς έχουμε ΔΑΔ (κατά καιρούς μας έχουν πεί και για ΔΕΠΥ), απίστευτη υπερκινητικότητα, εμμονή με αριθμούς και γράμματα, γνωρίζει να διαβάζει τίτλους και να γράφει λέξεις που έχει δεί, υπάρχει λόγος αλλά ειναι σχετικά φτωχός, ηχολαλικός λόγω της τηλεόρασης και λιγότερο επικοινωνιακός (βασικά όταν μας ζητάει κάτι). Κανουμε λογοθεραπεια κι εργοθεραπεία απο τα 3, αλλά βασικά έχουμε αργή βελτιωση στον λόγο και ίσως φταίνε οι άπειροι λογοπαιδικοί για αυτό. Επίσης δε θα τον χαρακτήριζα παιδί που του αρέσει να απομονωνεται, τουναντίον του αρέσουν οι αγκαλιές και τα φιλιά και η επαφή με τον κόσμο. Τον τελευταίο χρόνο έχουμε θέματα με την τροφή του, απο κει που έτρωγε  σχεδον τα πάντα, τωρα πινει μόνο γάλα και τρωειε μπισκότα, κέηκ κλπ. Πηγαινουμε σε κανονικό προνήπιο.

Μαίρη, ο μικρός μου δεν μιλάει ακόμα

Εικόνα Ελίνα Μανικα

Ο μικρός μου δεν μιλάει ακόμα, μόνο ο μαμά μπαμπά πριν εναν χρόνο συνειδητά που έκοψε πριν δυο μήνες, τωρα τίποτα. Λογοθεραπεια κάνουμε εδώ και εναν χρόνο περίπου, δεν έχει βοηθήσει λεκτικά αλλά έχει βοηθήσει στο να  επικοινωνεί με τον άλλον στο παιχνίδι και να αλληλεπιδρά. 

Εγώ έχω ένα αγοράκι 6,5 ετών

Εικόνα Penny

Εγώ έχω ένα αγοράκι στα 6.5, αλλάξαμε 3 Κέντρα... και επιτέλους βρήκαμε το κατάλληλο πλαίσιο. Είδαμε τεράστια διαφορά με το PRT. Χρειάζεται τεράστια υπομονή και επιμονή. 

Μπορώ να συνδράμω;

Το noesi.gr αξιοποιεί την κοινωνική συνεισφορά για να αναπτύξει ακόμη περισσότερο το μη κερδοσκοπικό έργο του, παρέχοντας κοινωνικές υπηρεσίες δωρεάν σε άτομα και οικογένειες από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες όπως, επίσης, σε ειδικώς αναγνωρισμένα φιλανθρωπικά σωματεία και συλλόγους γονέων ή ΑμεΑ, βάσει καταστατικού. Αν βλέπετε θετικά τη συμβολή του, μπορείτε να στηρίξετε την προσπάθεια. Δείτε πώς, παρακάτω.

ANANOESI ®

Δωρίστε χρόνο ομιλίας. Επισκεφτείτε ένα κατάστημα με είδη κινητής τηλεφωνίας και βάλτε χρόνο ανανέωσης ομιλίας π.χ. 10€, 20€ στα νούμερα:

Στείλετε γραμματόσημα. Αγοράσετε γραμματόσημα π.χ. 3€, 5€, 10€ από ΕΛΤΑ, βάλτε τα μέσα σε φάκελλο και ταχυδρομήστε τον στη διεύθυνση: NOESI.gr -- Μιστράλ 4 -- Ν. Ψυχικό 154 51.

Καταθέσετε χρήματα. Δεχόμαστε χρηματικές δωρεές μέσω Alpha Bank. Επικοινωνήσετε από τη σελίδα noesi.gr/contact για πληροφορίες, αποδοχή δωρεάς και έκδοση απόδειξης.

Στείλετε χρήματα μέσω κάρτας. Αν χρησιμοποιείτε πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, internet banking ή PayPal, χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο "Donate" για τη δωρεά σας.

Στηρίξτε το NOESI.gr μέσω PayPal.

Μάθετε περισσότερα! Στη σελίδα www.noesi.gr/ananoesi διαβάστε αναλυτικά για τους σκοπούς που υποστηρίζονται δωρεάν από το noesi.gr.

Λαμβάνετε το ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας παρακάτω.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων και οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται η ενημέρωση, η υποστήριξη και η συμβουλευτική με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι "γειτονιές" πανελλαδικά. Ενημερώστε, ρωτήστε, αναζητήστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφόρησε ο Οδηγός υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" σε Ελλάδα και Κύπρο, με τον διακριτικό τίτλο "Προνόησε". Διατίθεται δωρεάν σε ηλεκτρονική ή έντυπη έκδοση. Απευθύνεται σε γονείς, φοιτητές, εθελοντές, ιδιώτες επαγγελματίες και στελέχη εταιριών ή οργανισμών. Λάβετε την αναλυτική πανελλαδική έκδοση ή την έκδοση ...τσέπης της περιοχής σας!

Μπορώ να συνδράμω τον Οδηγό;