Υπερτονία σε τελειόμηνα μωρά

Εικόνα meropi13

Κάναμε μαγνητική όταν ήταν 8 μηνών, η οποία δεν έδειξε τίποτα. Θα επαναλαβουμε τη μαγνητικη σε 20 μερες περιπου.την εχουμε παει σε παιδονευρολογους και σε ορθοπαιδικους και ολοι μας καθησυχαζουν, λεγοντας μαλιστα οτι ειναι πιο εξυπνη απο την ηλικια της.γνωριζει καποιος κατι γι αυτην την περιπτωση; δεν κρυβω οτι η αγωνια μας ειναι πολυ μεγαλη πια. μηπως εχει κανεις καμμια παρομοια περιπτωση;

Σχόλια

Παρόλο που δεν είμαι ειδικός, αλλά μητέρα

Εικόνα anna kal
Παρόλο που δεν είμαι ειδικός, αλλά μητέρα, υπάρχουν πολλά θετικά όπως το βλέπω. Μια καθαρή μαγνητική και καλές γνωματεύσεις των παιδονευρολόγων. Νομίζω ότι θα πρέπει να επικεντρωθείτε στα θετικά του πράγματος και να μην σκέφτεστε καθόλου τις αρνητικές πιθανότητες. Τα παιδιά χωρίς κανένα θέμα περπατούν κατά μέσο όρο γύρω στους 12 με 14 μήνες (όταν λέμε περπατούν, κάνουν τα πρώτα τους βήματα). Υπάρχουν παιδιά που περπατούν λίγο νωρίτερα ή λίγο αργότερα. Έως τους 18 μήνες θεωρείται φυσιολογικό. Από κει και πέρα, παιδιά, χωρίς παθολογικά ευρήματα, που για κάποιους λόγους χρειάζονται φυσιοθεραπεία, συνήθως περπατούν αργότερα, γύρω στα 2 με 2μισυ έτη. Εγώ έχω δυο γειτονάκια δίδυμα, πρόωρα, που παρουσίασαν εγκεφαλική αιμορραγία μετά τη γέννα, η οποία όμως δεν οδήγησε σε βλάβη. Έκαναν φυσιοθεραπεία και περπάτησαν λίγο μετά τους 24 μήνες. Απ' ότι ξέρω σταμάτησαν τη φυσιοθεραπεία στα δυόμισυ. Χρειάζεται υπομονή, προσευχή και να σκέφτεστε πάντα το καλύτερο. Αυτά επιδρούν στο μωρό, δημιουργούν ένα θετικό περιβάλλον για την ανάπτυξη και την καλή εξέλιξή του . Σας το λέω εγώ, υποθέτω και άλλοι γονείς, οι οποίοι έχουμε παιδιά με παθολογία. Τα παραπάνω είναι τα καλύτερα όπλα.
like1

Ευχαριστώ

Εικόνα meropi13
Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.Δεν έχει σημασία που δεν είστε ειδικός,μια γνώμη είναι πάντα ευπρόσδεκτη. Το θέμα που μας στεναχωρεί πια, είναι ότι όλοι μας διαβεβαιώναν ότι μέχρι 18 μηνων θα περπατήσει. Απο τότε που πέρασε τους 18 μας έπιασε ο φόβος γιατί είναι πολύ σπάνιο σε τελειόμηνα μωρά να μην περπατάν μετά το 18ο μήνα.
like0

To όριο των 18 μηνών

Εικόνα anna kal
.... το δίνουν πράγματι για παιδάκια που δεν έχουν παρουσιάσει υπερτονία ή κάτι ανάλογο, ούτε κάνουν φυσιοθεραπεία. Από τη στιγμή που το παιδί παρουσιάζει κάποιο θέμα, έστω και μικρό, που χρειάζεται φυσιοθεραπεία (κατά πάσα πιθανότητα προληπτική),δηλ. αυτή την υπερτονία, νομίζω ότι χρειάζεται να του δοθεί ο απαραίτητος χρόνος. Είναι πολύ σπουδαίο ότι το καταλάβατε τόσο νωρίς και το ψάξατε και κάνατε την απαραίτητη παρέμβαση με τη φυσιοθεραπεία. Υπάρχουν περιπτώσεις τελειόμηνων μωρών (γιατί στα πρόωρα υπάρχει πάντα η υποψία), που ακόμη και οι παιδίατροι (πόσο μάλλον οι γονείς)δεν κατάλαβαν τίποτα πριν την ηλικία των δύο ή τριών ετών και χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Εάν, παιδάκια με σοβαρά παθολογικά ευρήματα,σημείωσαν τεράστια βελτίωση με την πρώιμη παρέμβαση, πόσο μάλλον ένα παιδί χωρίς παθολογικά ευρήματα. Σας εύχομαι όλα να πάνε καλά.
like0

Ο γιος μου περπάτησε 17 μηνών

Εικόνα Γιάννης_1970
Ο γιος μου 10 μηνων διαγνωστηκε με ημιπληγια και απο τοτε κανουμε φυσικοθεραπειες. Η νευρολογος στο πρωτο ραντεβου μας ειπε οτι το φυσιολογικο ειναι να περπατησει μεχρι 18 μηνων, στην περιπτωση του περιμενε να περπατησει μεχρι 2,5 χρονων. Αυτος περπατησε, τα πρωτα βηματακια, στους 17 μηνες. Σιγουρα βοηθησαν οι θεραπειες που ακομα συνεχιζονται. Να ειστε καλα.
like0

Απορίες...

Εικόνα meropi13
Θα ήθελα να μου πείτε πως έγινε η διάγνωση της ημιπληγίας και σε ποια νευρολόγο πήγατε.
like0

Πήγαμε στο "Παίδων Αγλαϊα Κυριακού"

Εικόνα Γιάννης_1970
Πηγαμε στο Παίδων Αγλαια Κυριακου, μενουμε Αθηνα, τον εξετασε η κυρια Μαστρογιάννη Σωτηρια. Τυχαια πηγαμε σε αυτην, κλεισαμε ραντεβου τηλεφωνικα στο 1535 νομιζω. Απο την κλινικη εξεταση το καταλαβε και μας το ειπε. Μας εγραψε Μαγνητικη και εγκεφαλογραφημα. Το προβλημα το εδειξε η μαγνητικη. Πηγαμε αργοτερα και σε ιδιωτη, τον κυριο Γιουρουκο, κι αυτος το ιδιο μας ειπε που ειδε και τις εξετασεις. Αν εχεις αλλη ερωτηση ευχαριστως να βοηθησω.
like1

Τι συμπτώματα είχε ο μικρός σας κι αρχίσατε το ψάξιμο

Εικόνα meropi13
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Θα ήθελα αν μπορείς να μου περιγράψεις τι συμπτώματα είχε ο μικρός σας κι αρχίσατε το ψάξιμο;
like0

Από 9 μηνών ώρες-ώρες λύγιζε το δεξί του χέρι (σχετ. υπερτονία)

Εικόνα Γιάννης_1970
Απο 9 μηνων ωρες ωρες λυγιζε το δεξι του χερι και κρατουσε γαμψα τα δακτυλα στο ποδι.
like0

Δοκιμάστε την θεραπευτική κολύμβηση

Εικόνα γιάννα swim
Καλησπέρα. Σήμερα έγινα μέλος του δικτύου, γι' αυτό και απαντώ λίγες μέρες αργότερα... είμαι προπονήτρια κολύμβησης, και φοιτήτρια μεταπτυχιακού στην Ειδική Αγωγή. Κάνω μαθήματα σε παιδιά με ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες. Ένα από αυτά τα παιδάκια είναι ένα αγοράκι, περίπου 22 μηνών που παρουσιάζει αρκετές περιοχές με υπερτονία (κυρίως στους μύες βάδισης) και υποτονία στους μύες του κορμού. Παρακολουθείται από παιδονευρολόγο και πρόσφατα έκανε την 2η μαγνητική του. Κάνει εργοθεραπεία, φυσικοθεραπεία και θεραπευτική κολύμβηση. Δεν έχει καταφέρει να περπατήσει ακόμα (κάνει κάποιες κινήσεις) αλλά οι ειδικοί που τον παρακολουθούν είναι πολύ αισιόδοξοι. Δοκιμάστε την θεραπευτική κολύμβηση, θα σας κάνει πολύ καλό! Στη διάθεση σας για περισσότερες πληροφορίες, Γιάννα
like0

Ο γιος μου κανει θεραπευτική κολύμβηση

Εικόνα Γιάννης_1970
Κι ο γιος μου κανει θεραπευτικη κολυμβηση, του αρεσει η πισινα και σιγουρα τον εχει βοηθησει μαζι με ολα τα υπολοιπα, εργο- φυσιοθεραπειες. Δεν το ειδε ποτε ως "μαθημα".
like0

Υπερτονία

Εικόνα zina iliaevi

καλησπέρα σας κορίτσια... είμαι μάνα! το δεύτερο παιδί  γέννησα πρόωρα και εράται μηνιγγίτιδα... νοσηλεύτηκε και βγήκε 2 μηνών από νοσοκομείο...ο παιδίατρος από την αρχή μου είπε ότι έχει  υπερτονία και μου πρότεινε να κάνουμε φυσικοθεραπείες στο "ΕΛΕΠΑΠ". Έχει όντως καταπληκτικούς φυσικοθεραπευτές. από 3 μηνών κάνει "φυσιοθεραπείες" και βλέπουμε veltiosi.ala είμαι πολύ χάλια δεν έχω δύναμη πια..με σκοτώνει η σκέψη ότι το παιδί έχει πρόβλημα.δεν μου diund ελπίδες( εγώ μόνο αυτό περιμένω να μου πουν...) και φοβάμαι ...εγώ πάντως δεν βλέπω πολύ διαφορά η φυσικοθεραπευτές μου το λένε ότι έχει διαφορά και η φίλη μου.. αν "κάποιος" το έχει περάσει θα καταλάβει πως νιώθω....και αν το παιδί έχει γίνει καλά μετά από υπερτονία τα μου πείτε σας παρακαλώ.. μου το λένε ότι μετά από υπερτονία δεν γίνουνε εντελώς φυσιολογικά καλά... μένουν πάντα κάτι ..δεν ξέρω.. σας ευχαριστώ πολύ...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε αρχικά σε ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες. Μετατράπηκε σε ελληνικά από το NOESI.gr.

like0

Υπερτονία, πόσο χρονών είναι τώρα το παιδί;

Εικόνα Γιάννης_1970

Ευχομαι να εχετε δυναμη, εσεις και το παιδι.

Ποσο χρονων ειναι τωρα? Η βελτίωση έρχεται σιγα σιγα. Πριν περπατήσει πρέπει να κατακτησει άλλα σταδια: Καθιστη θεση, ορθια ισορροπια.

Το αν θα "μεινει κατι" δεν ξερω να σου πω. Καμια φορα ειναι και στο μυαλο οσων ξερουν το ιστορικο του παιδιου και "οι παραέξω"  δεν βλεπουν τιποτα.

Στην ημιπληγια της περιπτωσης μας, δεν εξαλειφεται 100%, απλα βελτιωνεις την κατασταση οσο μπορεις ωστε να γινει λειτουργικό και ανεξαρτητο το παιδι μεγαλώνοντας.

Καλη συνεχεια.

like0

Yπομονή

Εικόνα anna kal

Δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο. Μόνο να περιμένεις. Και να ελπίζεις για το καλύτερο. Ούτε και κανένας άλλος άνθρωπος μπορεί να σου πει, είτε είναι γιατρός, είτε φυσιοθεραπευτής. Περιμένουν κι αυτοί να δουν πώς θα εξελιχθεί το παιδί. Μπορεί να είναι κάτι, μπορεί και να μην είναι τίποτα. Εμείς όλοι εδώ είμαστε γονείς παιδιών που έχουν κάτι. Παλεύουμε με υπομονή και πίστη και περιμένουμε.

Έχε θάρρος και μην απελπίζεσαι. Μη σκέφτεσαι παρα πολύ το αύριο. Επικεντρώσου στο να βοηθήσεις το παιδί σήμερα, τώρα. Αν σκέφτεσαι το αύριο και τι θα γίνει, τι θα έχει, θα τρελαθείς. Πάρε βαθιά ανάσα και κάνε αυτά που έχεις να κάνεις σήμερα. Ρώτησε τους θεραπευτές πώς εσύ μπορείς να βοηθάς το παιδί στο σπίτι.

like1

Σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια

Εικόνα zina iliaevi
Σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια. Το μωρό είναι 7 μηνών και θεραπείες κάνουμε  εδώ και 3 μήνες  μόνο αλλά βλέπουμε βελτίωση. καθιστή μόνη δεν μπορεί ακόμα να κάτσει. Αλλά στα χέρια είναι δύσκολα...δεν μπορεί καλά να πιάσει μόνη τις κατά τα αλλά μου λένε ότι είναι έξυπνη και είναι εύκολη και και και... αλλά παιδιά είμαι σε κατάσταση που δεν πιστεύω την πραγματικότητα... πάντως πάλι σας ευχαριστώ  για τα λόγια... κάπως με ανακουφίζουν...
like0

Τα έχω βρει σκούρα γιατι είμαι και μικρή (υπερτονία)

Εικόνα Xristina Goyroyna

Και εγω μια απο τα ιδια αλλά εμένα και θα παμέ για φυσιοθεραπείες ...τα εχω βρει σκούρα γιατί είμαι και μικρή και Σεπτέμβρη θα παμε και για χειρουργείο για κοχλιακά εμφυτεύματα...

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.