Υπουργείο προς "APA" (μέσω NOESI.gr): "Νέο Βιβλιάριο Υγείας Παιδιού με πρώιμη ανίχνευση αυτισμού!"

Εικόνα autism-parents-act

Κλικ για να δείτε το ΝΕΟ! Βιβλιάριο Υγείας Παιδιού

Τι είχαμε πει στο τελευταίο "Βιολόγιο": 4.563 υπογραφές! Ένας στόχος!:

"...Έχουμε πολλές ελπίδες (βάσιμες) ότι η προσπάθεια όλων μας έχει φέρει αποτέλεσμα!". 

Επίσημη απάντηση από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης έφτασε 26/6/2009, όπου βεβαιώνεται η ενσωμάτωση του M-CHAT - δηλ. του ειδικού εργαλείου για την πρώιμη ανίχνευση του αυτισμού σε νήπια 18 μηνών και άνω - στο νέο (!) Βιβλιάριο Υγείας Παιδιού.

Το χρονικό της προσπάθειας μετά τη συλλογή των υπογραφών:
 
Μετά από πολλές επαφές και διεκδικήσεις από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η ομάδα των ανθρώπων που οργάνωσαν το AUTISM-PARENTS-ACT:
  • Παρέδωσαν σε Υπουργείο και Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού τέσσερις χιλιάδες πεντακόσιες εξήντα τρεις υπογραφές (4.563) σε ειδικούς τόμους των επτακοσίων εξήντα έξι σελίδων (766), ειδικώς υπογεγραμμένων από δικηγόρο για τη γνησιότητά τους.
  • Συναντήθηκαν προσωπικά και συνεργάστηκαν με τον κο Πανανικολάου από το Υπουργείο Υγείας, όπου εμπίπτει το θέμα.
  • Συναντήθηκαν προσωπικά και συνεργάστηκαν με την κα Κουμάτου από το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού.
  • Έδωσαν αφορμή σε δύο βουλευτές, τους κ.κ. Πάγκαλο και Κοροβέση, να απευθύνουν ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό για το θέμα.
  • Έλαβαν δύο επιστολές εκ μέρους Υπουργείων, του Υπουργείου Απασχόλησης και του Υπουργείου Υγείας.

Επίσημη απάντηση από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων έφτασε 26/6/2009, όπου βεβαιώνεται η ενσωμάτωση του M-CHAT - δηλ. του ειδικού εργαλείου για την πρώιμη ανίχνευση του αυτισμού σε νήπια 18 μηνών και άνω - στο νέο (!) Βιβλιάριο Υγείας Παιδιού.

Σε αυτή τη διεύθυνση θα βρείτε το νέο (!) Βιβλιάριο Υγείας Παιδιού, όπου περιλαμβάνεται ειδικό κεφάλαιο για την ψυχοκινητική ανάπτυξή του παιδιού.

Στις σελίδες 38-39 βρίσκεται το Μ-CHAT, για το οποίο συλλέχθηκαν οι υπογραφές στο πλαίσιο του AUTISM-PARENTS-ACT (APA). Στην επόμενη σελίδα υπάρχει μία μικρή ενότητα για τον αυτισμό.

Σχόλια

Μπράβο, μπράβο, μπράβο!!!

Εικόνα Dchrista
Τα συγχαρητήρια μου για την προσπάθεια και το αποτέλεσμα. Καλή συνέχεια,σε ότι άλλο, θα είμαστε μαζί! Και πάλι συγχαρητήρια!
like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.