ΕΕΠΑΑ Παράρτημα Θεσσαλονίκης ► Δωρεάν Πρόγραμμα εκπαίδευσης Cygnet

Εικόνα NOESI.gr

Το Παράρτημα Θεσσαλονίκης της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων προκαλεί γονείς και φροντιστές να συμμετάσχουν δωρεάν στο πρόγραμμα εκπαίδευσης Cygnet (σημ. κύκνος στην αγγλική γλώσσα). Θα πραγματοποιηθούν επτά (7) συναντήσεις γονέων ή / και φροντιστών. Οι ομάδες δε θα ξεπερνούν τα δώδεκα (12) άτομα. Θα ήταν θεμιτό να παρευρίσκονται και οι δύο γονείς, εφόσον υπάρχει δυνατότητα, ή και ένας φροντιστής του παιδιού (μέγιστος αριθμός δύο άτομα για κάθε παιδί).

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης Cygnet αποτελεί ένα δομημένο πρόγραμμα με απώτερο στόχο την εκπαίδευση γονέων στην κατανόηση του Αυτιστικού Φάσματος. Ταυτόχρονα λειτουργεί  ως τόπος συνάντησης γονέων προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις, εμπειρίες και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των παιδιών τους όσο και τη δική τους.

Περιεχόμενο προγράμματος

Το πρόγραμμα εφαρμόζεται από δύο επαγγελματίες από το χώρο της υγείας, με επίσημη πιστοποίηση από τον Αγγλικό φορέα της Cygnet “Bernando’s” για τη διεξαγωγή του προγράμματος. Περιλαμβάνει 7 (επτά) θεματικές ενότητες με διάρκεια κάθε ενότητας 2,5 - 3 ώρες.

Θα πραγματοποιηθούν (7) συναντήσεις γονέων και/ή φροντιστών.  Οι ομάδες δε θα ξεπερνούν τα 12 άτομα. Θα ήταν θεμιτό να παρευρίσκονται και οι δύο γονείς, εφόσον υπάρχει δυνατότητα, ή και ένας φροντιστής του παιδιού (μέγιστος αριθμός για κάθε παιδί 2 άτομα).


Το πρόγραμμα μπορούν να το παρακολουθήσουν γονείς παιδιών με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές. Οι μέρες και οι ώρες συνάντησης θα οριστούν έπειτα από συμφωνία με τους επαγγελματίες εκπαιδευτές. 

Λογότυπο του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης της ΕΕΠΑΑ.

Θεματικές ενότητες

    Συνεδρία 1    Τι είναι ο Αυτισμός;
    Συνεδρία 2    Επικοινωνία ( γιατί και πως επικοινωνούμε)
    Συνεδρία 3    Αισθητηριακά Θέματα
    Συνεδρία 4    Κατανοώντας τη συμπεριφορά.
    Συνεδρία 5    Διαχείριση Συμπεριφοράς
    Συνεδρία 6    Ελεύθερη συζήτηση (ύστερα από επιλογή γονέων)
    Συνεδρία 7    Follow up: Πραγματοποιείται μετά από 3 μήνες με σκοπό να συζητηθούν απορίες που έχουν προκύψει όλο αυτό το διάστημα καθώς και να συζητηθούν τα αποτελέσματα του προγράμματος όσον αφορά τη διαχείριση των δυσκολιών που έχουν παρουσιαστεί.
 
Κόστος Συμμετοχής:  ΔΩΡΕΑΝ για όλες τις συνεδρίες.

Πρόγραμμα Σεμιναρίου: Το πρόγραμμα κανονίζεται κατόπιν επικοινωνίας με τους εγγεγραμένους γονείς.

Εκπαιδευτές / Υπεύθυνοι Προγράμματος:

  • Παπαρίζος Κωνσταντίνος, Λογοπεδικος
  • Χουζανάς Παύλος, Εκπαιδευτικός, γονέας ατόμου με αυτισμό. 

Οι εκπαιδευτές διαθέτουν επίσημη πιστοποίηση από τον Αγγλικό φορέα της CYGNET “Bernando’s” για τη διεξαγωγή του προγράμματος εκπαίδευσης και υποστήριξης στην Ελλάδα.
Για πληροφορίες ή εκδήλωση ενδιαφέροντος ή εγγραφή θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τα γραφεία της ΕΕΠΑΑ Θεσσαλονίκης στο τηλέφωνο 2310241287 [Δευτέρα και Τετάρτη 5:30-8:00] ή με τον Κο Χουζανά Παύλο στο 6980409550 ή και μέσω E-mail: thess_gspap@autismgreece.gr  

Λογότυπο του Οδηγού υπηρεσιών του NOESI.gr.Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων (Ε.Ε.Π.Α.Α.) στον Οδηγό υπηρεσιών στη σελίδα noesi.gr/pronoise/eepaa

Λαμβάνετε ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Οδηγός υπηρεσιών

Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο η πρόσφατη έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr για γονείς, φοιτητές, εθελοντές, επαγγελματίες, εταιρείες ή οργανισμούς. Για να λάβετε δικό σας ηλεκτρονικό αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.