Τι είναι το NOESI.gr;

Εικόνα NOESI.gr

Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα ανθρώπων και υπηρεσιών, με επίκεντρο τον ιστότοπο noesi.gr, που εστιάζει στο τρίπτυχο "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια". Η θεματολογία του ιστότοπου, ειδικότερα, αφορά τις ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και την αναπηρία, τις διαταραχές της σωματικής και ψυχικής υγείας, τις μεθόδους παρέμβασης και θεραπείας, την κοινωνική πρόνοια και αλληλεγγύη, την κοινωνική ενσωμάτωση και την επαγγελματική ένταξη, τη συμβουλευτική και ενημέρωση των ενδιαφερόμενων για τις διαθέσιμες υπηρεσίες για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Νόηση (ετυμ.): Ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο!

"Νόηση" διαδώστε τη

Σελίδα για το STATUS του NOESI.gr. Google Plus Φωτογραφικό άλμπουμ των μελών του NOESI.gr. Ενημερωτικό Δελτίο από το NOESI.gr
Σελίδα του NOESI.gr στο Facebook. Σελίδα του NOESI.gr στο Twitter. Σελίδα του NOESI.gr στο LinkedIn. Δείτε τις νέες δημοσιεύσεις από το NOESI.gr. To NOESI.gr στο Foursquare.

Μας βρίσκετε γράφοντας
www.noesi.gr
ή... noesi.gr

Εγγράφεστε δωρεάν
και γίνεστε μέλος σε
μία μεγάλη κοινότητα

Αποκτάτε πρόσβαση
στο ιστοτόπο ανάλογα
με την ιδιότητά σας.

 

Σκοπός και υπηρεσίες

Ο ιστότοπος www.noesi.gr ξεκίνησε τον Ιανουάριο 2004 με σκοπό την ενημέρωση. Aρχικά, ανέπτυξε βάσεις δεδομένων ("Οδηγούς") για τις διαταραχές που σχετίζονται με τη νοητική υστέρηση.
  • Δημοσιεύουμε βασικές πληροφορίες για τα σύνδρομα, που σχετίζονται με την αναπηρία: Δείτε τον Οδηγό των διαταραχών.
  • Διαμορφώνουμε καταλόγους με τους φορείς εκπαίδευσης, υγείας, πρόνοιας για χρήση από οικογένειες, επαγγελματίες, εταιρείες. Δείτε τον Οδηγό των υπηρεσιών.
  • Διαθέτουμε σελίδες πληροφόρησης και για τις μεθόδους αντιμετώπισης των διαταραχών: Δείτε τον Οδηγό των παρεμβάσεων.
  • Αν θέλετε κάτι πιο ιδιαίτερο: Θαυμάστε το απίθανο Βιβλίο των αληθινών ιστοριών.
Έπειτα, τo NOESI.gr ανέπτυξε μία νέα ιδέα στο ελληνικό διαδίκτυo, τις προσωπικές ιστορίες γονέων με παιδιά με διαταραχές. Πιο προσωπικές δε γίνεται. Βίοι με λόγια...
  • Γονείς γράφουν για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα παιδιά τους. Γράφουν επίσης, για τα κατορθώματά τους και όσα τους κάνουν περήφανους! Ακόμα, άτομα με αναπηρίες μιλούν για τον εαυτό τους. Επαγγελματίες, γονείς και φίλοι, μαθητές και φοιτητές, σχολιάζουν και συζητούν.
  • Και άρχισε να αναπτύσσεται, περίπου το 2006, ένα online δίκτυο μελών, που γνώριζαν ο ένας τον άλλο, μέσα από τα ...κείμενά τους. Δείτε τα "Βιολόγια" του NOESI.gr.
Τα γραπτά μένουν, λέμε, αλλά οι άνθρωποι έχουν ανάγκη από προσωπική επικοινωνία, από επαφή. Και αρχίσαμε να οργανώνουμε "δίκτυα"!
  • Αρχικά, οργανώσαμε πάρτυ για όλους - τα "πάρτυ μου, σου, του..." όπως τα ονομάσαμε (ή "Νοοτοπία"). Οι μικροί έπαιξαν και οι μεγάλοι τα είπαν από κοντά.
  • Τελικά, με επίκεντρο γονείς και επαγγελματίες, οργανώνουμε τα ...αυτονόητα για μας - δίκτυα επικοινωνίας! Τα δύο πιο πρόσφατα, τo δίκτυο "Προνόησε" για φορείς και το δίκτυο"Specials" για επαγγελματίες, το 2010 και το 2012 αντίστοιχα, αναπτύσσουν κανάλια ειπικοινωνίας μεταξύ οικογενειών και "ειδικών", με διαφάνεια και αμεσότητα. Τα δίκτυα του NOESI.gr έχουν επίκεντρο το πρώτο, μεγαλύτερο και πιο πολύτιμο δίκτυό μας, όλα τα online εγγεγραμένα μέλη του NOESI.gr από το 2006. Διαβάστε περισσότερα για τα "δίκτυα" του NOESI.gr.

Νέο NOESI.gr, νέο πλάνο, απολογισμός 10 χρόνων

Το 2013, το NOESI.gr έκανε μία εκ βάθρων αλλαγή στο λογισμικό του και στον τρόπο χρήσης του. Η αρχιτεκτονική του νέου site είναι μία νέα προσέγγιση, στον τρόπο με τον οποίο οργανώνεται και προβάλλεται το περιεχόμενο (σελίδες και μέλη). Βάλαμε στο επίκεντρο την ανάπτυξη φυσικών κοινοτήτων από ανθρώπους, που αλληλεπιδρούν καθημερινά, με επίκεντρο τις ιστοσελίδες. Με αυτή ακριβώς τη διατύπωση, παρουσιάσαμε το νέο site:

Οι άνθρωποι δε χάνονται και τα γραπτά μένουν! Επειδή οι άνθρωποι είναι πιο σημαντικοί από τις σελίδες, αποφασίσαμε να τα αλλάξουμε όλα! Για να χωρούν καλύτερα οι άνθρωποι σε αυτόν τον ιστοτόπο.

To 2014, με αφορμή τα 10 χρόνια λειτουργίας του www.noesi.gr, εκδόθηκε ένας απολογισμό με θέμα "Κοιτάζοντας τις υπηρεσίες μας 2004 - 2014" που μπορείτε να διαβάσετε εδώ.
 
Ενημερωτικό δελτίο!
Εγγραφείτε στο ...Nousletter!
Το E-mail σας: 
Δείτε τα προηγούμενα ...Nousletter!

Αφιερώματα

Κάθε τόσο, άλλοτε εμπεριστατωμένα - άλλοτε εμπειρικά, στο NOESI.gr γίνονται μεγάλα αφιερώματα.

Όπως για τα κοινωνικά παντοπωλεία, το σύνδρομο Down και το σύνδρομο Angelman τους Παραολυμπιακούς Αγώνες και τα Special Olympics, το Ολοκαύτωμα και τον Καιάδα ως προς τα άτομα με αναπηρία, τη σχέση των βαρέων μετάλλων με τον αυτισμό, την αυτόνομη διαβίωση, τις μεθόδους για την αντιμετώπιση του αυτισμού κ.α.. Ή όπως η ζωνταντή αναμετάδοση (live streaming) ημερίδων ή συνεδρίων όπως τα παρακάτω:

 Δώστε αυτή τη διεύθυνση: www.noesi.gr/spread σε όσους θέλετε να πείτε για το "Νόηση".

 Εγγραφείτε μέλη δωρεάν και δημοσιεύστε.

Το NOESI.gr βρίσκεται υπό τη Διεύθυνση του 'Αγγελου Κουτουμάνου [agkou], κοινωνικού λειτουργού.

Λαμβάνετε το ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας παρακάτω.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων και οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται η ενημέρωση, η υποστήριξη και η συμβουλευτική με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι "γειτονιές" πανελλαδικά. Ενημερώστε, ρωτήστε, αναζητήστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφόρησε ο Οδηγός υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" σε Ελλάδα και Κύπρο, με τον διακριτικό τίτλο "Προνόησε". Διατίθεται δωρεάν σε ηλεκτρονική ή έντυπη έκδοση. Απευθύνεται σε γονείς, φοιτητές, εθελοντές, ιδιώτες επαγγελματίες και στελέχη εταιριών ή οργανισμών. Λάβετε την αναλυτική πανελλαδική έκδοση ή την έκδοση ...τσέπης της περιοχής σας!

Μπορώ να συνδράμω τον Οδηγό;