Μία σελίδα του Οδηγού διαταραχών

Ο Οδηγός διαταραχών περιλαμβάνει παρουσιάσεις για αναπτυξιακές διαταραχές.

Ο Οδηγός διαταραχών περιλαμβάνει παρουσιάσεις για διαταραχές της ανάπτυξης και της ψυχικής υγείας. Έχει πιστοποιηθεί από το Health on the Net Foundation. Περιέχει βασικές πληροφορίες και, ανεξάρτητα από την εγκυρότητά του, δεν αντικαθιστά γνωμάτευση, διάγνωση, θεραπευτική αγωγή, ιατρική συμβουλή, που λαμβάνονται από αρμόδιους επαγγελματίες. Δείτε τον Οδηγό στη σελ. noesi.gr/book/syndrome

Σύνδρομο ACD (Έι-Σι-Ντι)

Το όνομα του συνδρόμου προέρχεται από αρχικά των λέξεων "Αλώπεκία - Συστολή - Νανισμός" στην αγγλική γλώσσα (Alopecia - Contractures - Dwarfism). Η περιγραφική ονομασία του συνδρόμου, αναφέρεται σε μία κληρονομική αυτόσωμη διαταραχή, όπου ενυπάρχει ολική έλλειψη τριχοφυίας, εκτεταμένη καθυστέρηση της ανάπτυξης, πολλαπλές παραμορφώσεις ή ανωμαλίες στον οστεικό τομέα, τόσο στο πρόσωπο όσο και τον υπόλοιπο σκελετό. Συνδέεται άμεσα με τη νοητική υστέρηση και στις περισσότερες από τις περιπτώσεις με βαριά έως πολύ βαριά μορφή της. 

Χαρακτηριστικά

  • Μικροκεφαλία (μικρομεγέθης κεφαλή), μικρογναθισμός (μικρομέγέθης γνάθος)
  • Προεξέχοντες οφθαλμοί (εξώφθαλμο)
  • Μεγαλομεγέθη αυτιά και υποπλασία των λοβών (ελλειπής ανάπτυξη του σχήματος του εξωτερικού ορατού μέρους του αυτιού)
  • Προεξέχουσα μύτη
  • Κύφωση (λαικά: καμπούρα), σκολίωση (κακή θέση σπονδυλικής στήλης, που αποκλείνει από την ευθετενή θέση των σπονδύλων)
  • Εκτεταμένου βαθμού συστολή οστών (μικρότερα οστά από το φυσιολογικό μέγεθος), κοντά μετακάρπια, κοντές φάλλαγες των δακτύλων (ειδικώς στο δεύτερο και πέμπτο δάκτυλο, δηλ. τον δείκτη και τον μικρό)
  • Αλωπεκία (απώλεια ή έλλειψη της τριχοφυίας στην κεφαλή)
  • Υπερκεράτωση (διαταραχή στο δέρμα)

Παραπομπές στους Οδηγούς του NOESI.gr.
Είναι σημαντικό να αναφέρετε ως πηγή των πληροφοριών τη σελίδα www.noesi.gr/book εφόσον χρησιμοποιήσετε υλικό από τους Οδηγούς του NOESI.gr σε άλλες ιστοσελίδες. Σεβαστείτε το έργο της ομάδας noesi.gr και τον αναγνώστη που χρειάζεται να βρίσκει έγκυρες και ενημερωμένες πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόνοιας. Για τον σκοπό αυτό, ενημερώνουμε τις σελίδες των Οδηγών τακτικά, μία βασική παράμετρος της πιστοποίησης του NOESI.gr από το Health on the Net Foundation. Εάν δεν έχετε τρόπο να ενημερώνετε τακτικά τις δικές σας ιστοσελίδες ή έντυπες εκδόσεις, δώστε την ευκαιρία στον αναγνώστη σας να βρει στον ίδιο Οδηγό, όπου ανατρέχετε κι εσείς, μία ενημερωμένη βάση σωστής πληροφόρησης. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το υλικό κάθε Οδηγού μας ελεύθερα, να αναφέρετε το όνομα του (π.χ. Οδηγός διαταραχών, παρεμβάσεων, υπηρεσιών κ.ά). και τη διεύθυνση της ιστοσελίδας του, χωρίς ειδική άδεια από το NOESI.gr, εφόσον λάβετε υπόψη την παρούσα παραίνεση και τους όρους χρήσης του www.noesi.gr.

Λαμβάνετε ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται ενημέρωση, υποστήριξη και συμβουλευτική, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφόρησε η τελευταία έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr. Απευθύνεται σε γονείς, φοιτητές, εθελοντές, ιδιώτες επαγγελματίες και στελέχη εταιριών ή οργανισμών. Για να λάβετε ηλεκτρονικό δικό σας αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.

Μάθετε περισσότερα εδώ.