Μία σελίδα του Οδηγού διαταραχών

Ο Οδηγός διαταραχών περιλαμβάνει παρουσιάσεις για αναπτυξιακές διαταραχές.

Ο Οδηγός διαταραχών noesi.gr/book/syndrome περιλαμβάνει παρουσιάσεις για διαταραχές της ανάπτυξης και της ψυχικής υγείας. Έχει πιστοποιηθεί από το Health on the Net Foundation αλλά δεν αντικαθιστά την ανάγκη να απευθύνεστε σε αρμόδιους επαγγελματίες. Αναπτύσσεται εθελοντικά από το NOESI.gr :)

Κρανιοσυνοστέωση

Η διαταραχή (κρανιοσυνοστέωση) περιγράφεται ως το κλείσιμο των ραφών της κεφαλής του βρέφους. Χαρακτηριστικό των συνδρόμων είναι ότι εκτός από τις ραφές του κρανιακού θόλου προσβάλλονται και οι ραφές των οστών του προσώπου και κατά συνέπεια επιπροστίθενται προβλήματα μεγαλύτερου ή μικρότερου βαθμού που αφορούν στο πρόσωπο.

Κρανιοσυνόστωση

Το τυπικό κρανίο αποτελείται από οστά που χωρίζονται από ραφές. Καθώς ο εγκέφαλος ενός βρέφους αναπτύσσεται σε μέγεθος, οι ανοικτές ραφές επιτρέπουν στο κρανίο να μεγαλώνει σε μέγεθος ώστε να διατηρείται μία φυσιολογική ανατομία στο σχήμα του κεφαλιού. Σε περίπτωση όπου μία ή περισσότερες ραφές κλείσουν πρόωρα, αναγκάζει το κρανία να επεκτείνει το μέγεθός του προς τις ραφές που είναι ακόμη ανοικτές. Αυτό συνεπάγεται ανομοιόμορφο σχήμα κεφαλιού. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, η πάθηση μπορεί να επιφέρει μεγάλη πίεση στον αναπτυσσόμενο εγκέφαλο λόγω στένωσης χώρου για τον αναπτυσσόμενο εγκέφαλο. Η κορωνιαία ραφή εκτείνεται από το ένα στο άλλο αυτή στην κορυφή του κεφαλιού. Σε περίπτωση συνένωσης (κλεισίματος) της κορωνιαίας ραφής (αμφικορωνιαία συνοστέωσης ή βραχυκεφαλία) το αποτέλεσμα είναι ένα κρανία με πολύ επίπεδο και βαθουλωτό μέτωπο. Αυτή είναι και η τυπική συνένωση ραφής σε ένα τυπικό σύνδρομο Crouzon και Apert. Στην πράξη, ένα από τα χαρακτηριστικά του συνδρόμου είναι οι μικρές κοιλότητες στα μάτια. Ενδέχεται τον μέσο μέρος του προσώπου είναι επίπεδο και τα μάτια προεξέχουν.

Ανατρέξατε στις δημοσιεύσεις

Παραπομπές στους Οδηγούς του NOESI.gr.
Είναι σημαντικό να αναφέρετε ως πηγή των πληροφοριών τη σελίδα www.noesi.gr/book εφόσον χρησιμοποιήσετε υλικό από τους Οδηγούς του NOESI.gr σε άλλες ιστοσελίδες. Σεβαστείτε το έργο της ομάδας noesi.gr και τον αναγνώστη που χρειάζεται να βρίσκει έγκυρες και ενημερωμένες πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόνοιας. Για τον σκοπό αυτό, ενημερώνουμε τις σελίδες των Οδηγών τακτικά, μία βασική παράμετρος της πιστοποίησης του NOESI.gr από το Health on the Net Foundation. Εάν δεν έχετε τρόπο να ενημερώνετε τακτικά τις δικές σας ιστοσελίδες ή έντυπες εκδόσεις, δώστε την ευκαιρία στον αναγνώστη σας να βρει στον ίδιο Οδηγό, όπου ανατρέχετε κι εσείς, μία ενημερωμένη βάση σωστής πληροφόρησης. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το υλικό κάθε Οδηγού μας ελεύθερα, να αναφέρετε το όνομα του (π.χ. Οδηγός διαταραχών, παρεμβάσεων, υπηρεσιών κ.ά). και τη διεύθυνση της ιστοσελίδας του, χωρίς ειδική άδεια από το NOESI.gr, εφόσον λάβετε υπόψη την παρούσα παραίνεση και τους όρους χρήσης του www.noesi.gr.

Οι Οδηγοί του NOESI.gr διατίθοναι από τον δημιουργό και τον εκδότη τους με την Άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανο­μή 4.0 Διεθνές (CC BY-NC-SA 4.0).

cc logo

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Οδηγός υπηρεσιών

Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο η πρόσφατη έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr για γονείς, φοιτητές, εθελοντές, επαγγελματίες, εταιρείες ή οργανισμούς. Για να λάβετε δικό σας ηλεκτρονικό αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.