Μία σελίδα του Οδηγού διαταραχών

Ο Οδηγός διαταραχών περιλαμβάνει παρουσιάσεις για αναπτυξιακές διαταραχές.

Ο Οδηγός διαταραχών noesi.gr/book/syndrome περιλαμβάνει παρουσιάσεις για διαταραχές της ανάπτυξης και της ψυχικής υγείας. Έχει πιστοποιηθεί από το Health on the Net Foundation αλλά δεν αντικαθιστά την ανάγκη να απευθύνεστε σε αρμόδιους επαγγελματίες. Αναπτύσσεται εθελοντικά από το NOESI.gr :)

Σύνδρομο Wilson (Γουίλσον)

H μπάλα-σύντροφος του Tom Hanks στην ταινία «O Nαυαγός»Ως "σύνδρομο ανθρώπινης συμπεριφοράς", το σύνδρομο Wilson επηρεάζει άτομα όλων των κοινωνικών στρωμάτων, ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας προερχόμενα κυρίως από αμιγώς αστικές κοινωνίες. Οι πάσχοντες από το σύνδρομο Wilson θα σας προσεγγίσουν οπουδήποτε και με οποιονδήποτε τρόπο, ως άτομα τα οποία γνωρίζετε λίγο έως ελάχιστα.

Σημείωση: Το παραπάνω κείμενο έχει αντιγραφεί αυτούσιο από την πηγή του και εκφράζει μόνο την άποψη του συγγραφέα του.

Θα σας χαμογελάσουν και θα αρχίσουν να ξεφορτώνουν στο κεφάλι σας τα προβλήματα και τις σκέψεις τους, μαζί με μια λεπτομερέστατη περιγραφή των πεπραγμένων της προηγούμενης ημέρας. Εννοείται ότι δε θα ζητηθεί ούτε η γνώμη, αλλά ούτε και οι συναφείς σας επί του θέματος εμπειρίες, καθ’ ότι ο φέρων το εν λόγω σύνδρομο αδυνατεί ή δεν επιθυμεί καθόλου να αφήσει την εσωτερική συζήτηση με τον εαυτόν του.

Πειράματα σε δείγμα 1.800 εθελοντών έχουν δείξει ότι τα άτομα αυτά μπορούν στο 98.3% των περιπτώσεων να συνεχίσουν μια - κατά τη γνώμη τους- εποικοδομητική συζήτηση ακόμα και αν ο συνομιλητής τους έχει ως δια μαγείας εξαφανιστεί, αντικατασταθεί από ένα τούβλο, μετατραπεί σε κολοκύθα ή ακόμα και αν εκραγεί μπροστά τους.

Καμιά επίσημη θεραπευτική αγωγή δεν έχει εμφανιστεί ακόμα, εκτός από μερικές υπό κατασκευή μελέτες στους κόλπους της εναλλακτικής ιατρικής, που συνιστούν, κρύα ντους επτά φορές την ημέρα με παράλληλη κατανάλωση οσπρίων και εναλλακτικά, δυνατές γροθιές στο ηλιακό πλέγμα του παθόντος, τρις ημερησίως, μετά από κάθε γεύμα.

Πάντως σε κάθε περίπτωση, μείνετε μακριά από άτομα που φέρουν το σύνδρομο Wilson. Θα τους καταλάβετε από την άλω αυτοπεποίθησης που τους περιβάλλει και το τεράστιο πλαστικό W που αναβοσβήνει πάνω στο κεφάλι τους (εννοείται ότι αστειεύομαι εδώ). Είναι προτιμότερο να θεωρηθείτε αγενείς παρά να βρεθείτε με το δάχτυλο μέσα στο μάτι σας να ανακατεύει τον εγκέφαλο σας.

Το σύνδρομο Wilson πήρε το όνομά του από την μπάλα-σύντροφο του Tom Hanks στην ταινία "Ο Ναυαγός" (τίτλος προτωτύπου "Cast Away").

Πηγή:

Σχόλια

Αχ αυτό το Wilson

Εικόνα mairipapa

Όταν το πρωτοδιαβασα πεθανα στο γελιο γιατι θα μπορουσε να αφορα παρα πολλους απο εμας που μιλαμε στο βροντο και απο ο,τι βλεπω το ψαξατε. Απο τα συνδρομα που χωρις πλακα ειναι απολυτως μεταδοτικο και ταυτοχρονα πολυ επικινδυνο. Το κολλησαν τελευταια οι καημενοι οι εκπαιδευτικοι που φωναζουν, διαμαρτυρομενοι...α λλα κανεις δεν τους ακουει, ή μαλλον τους ακουει η κυρια Γιαννακου και απανταει οτι η κυβερνηση δεν μασαει. Τι δεν μασαει; Προσωπικα γνωριζω.

Έκθαμβος!

Εικόνα druqbar

Αργησα πολύ να το δω είναι αλήθεια, ότι βάλατε το ποστάκι μου μαζί με ο Θεός ξέρει πόσα σύνδρομα. Πολύ ενδιαφέρον!

Παραπομπές στους Οδηγούς του NOESI.gr.
Είναι σημαντικό να αναφέρετε ως πηγή των πληροφοριών τη σελίδα www.noesi.gr/book εφόσον χρησιμοποιήσετε υλικό από τους Οδηγούς του NOESI.gr σε άλλες ιστοσελίδες. Σεβαστείτε το έργο της ομάδας noesi.gr και τον αναγνώστη που χρειάζεται να βρίσκει έγκυρες και ενημερωμένες πληροφορίες για θέματα υγείας και πρόνοιας. Για τον σκοπό αυτό, ενημερώνουμε τις σελίδες των Οδηγών τακτικά, μία βασική παράμετρος της πιστοποίησης του NOESI.gr από το Health on the Net Foundation. Εάν δεν έχετε τρόπο να ενημερώνετε τακτικά τις δικές σας ιστοσελίδες ή έντυπες εκδόσεις, δώστε την ευκαιρία στον αναγνώστη σας να βρει στον ίδιο Οδηγό, όπου ανατρέχετε κι εσείς, μία ενημερωμένη βάση σωστής πληροφόρησης. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το υλικό κάθε Οδηγού μας ελεύθερα, να αναφέρετε το όνομα του (π.χ. Οδηγός διαταραχών, παρεμβάσεων, υπηρεσιών κ.ά). και τη διεύθυνση της ιστοσελίδας του, χωρίς ειδική άδεια από το NOESI.gr, εφόσον λάβετε υπόψη την παρούσα παραίνεση και τους όρους χρήσης του www.noesi.gr.

Οι Οδηγοί του NOESI.gr διατίθοναι από τον δημιουργό και τον εκδότη τους με την Άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανο­μή 4.0 Διεθνές (CC BY-NC-SA 4.0).

cc logo

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Η 1η Ημερίδα του είδους!

Σας προσκαλούμε στην ημερίδα για οικογένειες παιδιών με αναπηρία, που οργανώνεται στην Κηφισιά, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 στο πλαίσιο του Προγράμματος "ΠΡΟΝΟΗΣΕ+©". Η ημερίδα απευθύνεται σε γονείς και άλλους συγγενείς παιδιών που έλαβαν διάγνωση σχετική με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή κάποια αναπηρία.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.