Επιληψία, τυπικές αφαιρέσεις

Εικόνα Anonymous
Πρόσφατα διαπίστωσα ότι ο γιος μου πάσχει από ιδιοπαθή επιληψία (τυπικές αφαιρέσεις). Η συχνότητα παρουσίασης των κρίσεων ήταν πολύ μεγάλη. Παρουσίαζε μία κρίση σχεδόν κάθε μισή ώρα. Μετά από εξέταση από παιδονευρολόγο μας πρότεινε φαρμακευτική αγωγή. Ωστόσο, λόγω του γεγονότος ότι είμαστε ως γονείς επιφυλακτικοί σχετικά με τα αντι-επιληπτικά φάρμακα θελήσαμε να δοκιμάσουμε την ομοιοπαθητική. Από τον πρώτο κιόλας μήνα, οι κρίσεις μειώθηκαν περίπου στις 2-3 την ημέρα, εδώ και ένα μήνα, δεν έχουν παρουσιαστεί καθόλου κρίσεις. Σίγουρα είναι πολύ νωρίς. Δεν μπορώ να πω με σιγουριά ότι θεραπευτήκαμε διότι περιμένουν τα αποτελέσματα και του επόμενου εγκεφαλογραφήματος τον επόμενο μήνα. Πάντως υπάρχει μία πολύ σημαντική βελτίωση. Πέρα από αυτό, οι φοβίες που συνήθιζαν να ταλαιπωρούν τον μικρό εξαφανίστηκαν. Ελπίζω η εμπειρία μου να φανεί χρήσιμη σε άλλους γονείς.

Σχόλια

Δωσε μας λεπτομέρειες...

Εικόνα Ιωάννα

Δώσε μας λεπτομέρειες... δηλαδή τι κάνατε;;; Πού απευθυνθηκατε και ξεκινήσατε... μη λέτε κάτι και το αφήνετε στον αέρα να πλανάται...

like0

Θεωρώ ότι ήμουν σαφής

Εικόνα Argy

Θεωρώ ότι ήμουν σαφής. Απευθύνθηκα σε ομοιοπαθητικό γιατρό και ακολουθήσαμε αγωγή με ομοιοπαθητικά φάρμακα. Υπάρχουν πολλοί γιατροί σε όλη την Ελλάδα. 

like1

Σαφής;

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Πήγατε σε γιατρό, πήρατε αγωγή, υπάρχουν πολλοί σε όλη την Ελλάδα; Δεν είστε σαφής. Δεν βοηθά αυτό που γράφετε. Αν βρήκατε κάτι καλό, μοιραστείτε το. Φάρμακο; Γιατρό; Αντιμετώπιση; Πείτε περισσότερα. Τουλάχιστον τώρα που γράψατε επώνυμα, αν κάποιος γονιός θέλει περισσότερες πληροφορίες μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σας...

like2

Η ομοιοπαθητική βλέπει το άτομο μεμονωμένα

Εικόνα Argy

Η ομοιοπαθητική δεν αντιμετωπίζει μια ασθένεια αλλά βλέπει το άτομο μεμονωμένα. Δεν υπάρχει δηλαδή ένα φάρμακο το οποίο αντιμετωπίζει αποκλειστικά την επιληψία. Ένα φάρμακο που είναι κατάλληλο για έμενα δεν είναι απαραίτητα κατάλληλο για κάποιον άλλον. Αυτό θα σας το εξηγήσει καλλίτερα ένας ομοιοπαθητικός γιατρός. Ωστόσο, τα φάρμακα που πήραμε ήταν το Acconitum και το Phosphorus. Εάν μπείτε στο site: www.homeopathy.gr μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες αλλά και κάποιον γιατρό μέλος του Συλλόγου, στην περιοχή που σας ενδιαφέρει, που μπορεί να σας βοηθήσει. Ελπίζω να απάντησα στις απορίες σας.

like3

Προσωπικά, πιστεύω ότι η απάντησή σας βοηθά

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Σας ευχαριστώ για την απάντησή σας. Η παρέμβασή μου είχε να κάνει με το ότι στο "Νόηση" είναι χρήσιμες οι πληροφορίες που δίνουν μία αρχή έστω, σε κάποιο μέλος που θέλει να κάνει μία δοκιμή, βαδίζοντας στα χνάρια κάποιου άλλου μέλους, που δοκίμασε κάτι και πήγε καλά. Προσωπικά, πιστεύω ότι η απάντησή σας βοηθά.

Αγγελος

like2

Τελικά, μπορούμε να μιλήσουμε για θεραπεία

Εικόνα Argy

Σε συνέχεια του παραπάνω άρθρου μου, και μετά από έξι μήνες σας γράφω και πάλι για να σας ενημερώσω για την πορεία της θεραπείας μας.

Έχουμε κάνει ήδη δύο εγκεφαλογραφήματα τα οποία βγήκαν πεντακάθαρα! Οι τυπικές αφαιρέσεις έχουν εξαφανιστεί από τον πρώτο κιόλας μήνα θεραπείας όπως σας είπα και είμαστε πολύ καλά.

Υστέρα λοιπόν από την επιτυχή θεραπεία μας θα ήθελα να εκθέσω κάποιες δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε σχετικά με τη θεραπεία με ομοιοπαθητικά. Αρχικά επισκεφθήκαμε δύο πολύ γνωστούς παιδονευρολόγους, οι οποίοι ήταν αντίθετοι στην ομοιοπαθητική. Όχι μόνο αυτοί αλλά και η παιδίατρός μας ήταν αντίθετη στην θεραπεία αυτή. Και οι δύο μας πρότειναν φαρμακευτική αγωγή με Depakine.Ο ένας μάλιστα από αυτούς ήταν πολύ επιθετικός για την θεραπεία που σκεφτόμασταν να ακολουθήσουμε. Βλέπουν τόσο ανταγωνιστικά τους ομοιοπαθητικούς γιατρούς, λες και τους ζητάς να σκίσουν τα πτυχία τους. Κλείνουν τα αυτιά τους και δεν τους ενδιαφέρει να ακούσουν καν αν υπάρχει κάποια βελτίωση στο παιδί. Κατά τη γνώμη μου ένας καλός γιατρός δεν αρκεί να έχει πολλά πτυχία αλλά πάνω από όλα να έχει ανοιχτό μυαλό. Πρέπει να βάλει στην άκρη τον εγωισμό του για το καλό του παιδιού. Εξάλλου το να δώσει ένας γιατρός Depakine, προκειμένου να μειωθούν ή και να παύσουν οι κρίσεις δεν συνεπάγεται απαραίτητα ότι είναι ο καλύτερος γιατρός. Διότι αυτό που δεν λένε οι παιδονευρολόγοι στους γονείς είναι ότι τα φάρμακα αυτά δεν θεραπεύουν την ασθένεια αλλά την καταστέλλουν. Γιαυτό και η χρόνια λήψη φαρμάκων. Για το γεγονός αυτό με ενημέρωσε ένας οικογενειακός φίλος νευρολόγος. Χρειάστηκε λοιπόν, να οπλιστούμε με αρκετή υπομονή και ψυχραιμία. Το γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή ακολουθήσαμε αμέσως αποκλειστικά ομοιοπαθητική θεραπεία είχε ένα πλεονέκτημα και ένα μειονέκτημα. Το πλεονέκτημα ήταν ότι, λόγω ότι δεν υπήρχε επίδραση άλλων φαρμάκων μπορούσαμε να παρακολουθούμε καλύτερα την πορεία της θεραπείας μας. Αν δηλαδή υπήρχε πραγματική βελτίωση ή όχι. Από την άλλη ήμασταν για ένα μήνα πάνω από το παιδί συνεχώς προκειμένου να προλάβουμε τυχόν κάποιο σοβαρότερο επεισόδιο. Εννοείται, ότι είχαμε προμηθευτεί το Epistatous για «ώρα ανάγκης», αν και η ομοιοπαθητικός μας απέκλειε το ενδεχόμενο. Τελικά, όλα πήγαν καλά. Έχουμε καταφέρει να θεραπευτούμε και όχι απλός να καταστείλουμε την ασθένεια . Η συνολική διάρκεια της θεραπείας κράτησε περίπου τρεις μήνες.

Ελπίζω η εμπειρία μου να βοηθήσει κάποιους γονείς. Σας εύχομαι να έχετε υπομονή και πίστη και όλα θα πάνε καλά!!!

like2

Σας παρακαλώ πείτε μου

Εικόνα Μαρινα Qarri

Καλησπερα διαβασα με πολυ πρωσοκι οτι γραφεις εχουμε κανει ολα κεφαλογραφιμα μαγγνιτικι ολα βγικαν Καλα. Εκτος κεφαλογραφιμα βγικαν καπια φορτια στο δεξη Μερως του ενγγεφαλου μονο εχι διλαδη κατα. Τα αλλα εχουμε καθαρες εξετασεις αλλα εστιακη επιλυψια μας. Ειπε ο κ Γιρουκος νευρολογος επιδη το πεδιμο περι κεπρρα που μισο την στυγμη οταν του το δινο. Εχο κλισι ομως ραντεβου σε ιμιοπαθητικο ειναι ι τελεφτεα μου ελπιδα φοβαμε πολυ για το μικρουλι μου που. ΕΙναι. μονο 2 χονο.  Εχει πολυ νευρα με το φαρμακω φοβατε παρα πολυ. Κρισεισ δεν εχουμε κανει αλλα επιδη μου ειπαν οτι θα η αν α κανει. Φοβαμε παρα πολυ. Περιμενο ποσ και ποσ. Αν παω στο ιμιοπαθητικο εχουμε τα καλητερα για. ολους.

like2

6 ετών παιδί - τυπικές αφαιρέσεις

Εικόνα Νεκταρία

Καλησπέρα σας!

Σας ζητώ εκ των προτέρων συγνώμη που πήρα το θάρρος να σας ενοχλήσω και ελπίζω το μήνυμά μου να μη σας ταράζει με οποιοδήποτε τρόπο.

Ανακάλυψα τυχαια την ανάρτηση που κάνατε πριν χρόνια σχετικά με την περιπέτεια του παιδιού σας και το πόσο πολύ σας βοήθησε η ομοιοπαθητική. Διαβάζοντάς την ήταν σα να έβλεπα την περιγραφή του δικού μας προβλήματος, αφού η 6 ετών κόρη μας μόλις διαγνώστηκε ότι πάσχει από  τυπικές αφαιρέσεις.  Την εξέτασε ο παιδονευρολόγος, έχοντας φυσικά και εγκεφαλογράφημα και πρότεινε φαρμακευτική αγώγη. Μας είπε ότι η διάγνωση έγινε πολύ γρήγορα διότι ήμασταν πολύ παρατηρητικοί και η μικρή κάνει μόνο λίγες κρίσεις μέσα στην ημέρα. Εμείς, όπως κι εσείς, ειμαστε πολύ επιφυλακτικοί στη λήψη αυτής της αγωγής που και βαριά είναι και απλώς καταστέλει τα συμπτώματα, έχοντας μόνο την ελπίδα ότι σε δύο χρόνια θα είναι επιτυχής η προσπάθεια να σταματήσει η λήψη της αγωγής.

Και πάλι ζητώντας σας συγνώμη, θα ήθελα να σας ρωτήσω εάν τελικώς το πρόβλημα ξεπεράστηκε και θα ήμουν ευγνώμων εάν μπορούσατε να μας συστήσετε τον ομοιοπαθητικό γιατρό σας, διότι είναι σημαντικό αυτός με τον οποίο θα συνεργαστούμε να έχει αναλάβει παρόμοια περιστατικά. Έχουμε ήδη συναντήσει τον δικό μας, διότι η μικρή είχε ήδη μία σχέση με την ομοιοπαθητική, η οποία μας είχε βοηθήσει κατά το παρελθόν σε κάποια ήσσονος δερματολογικά προβλήματα, αλλά δεν ήταν ιδιαίτερα πειστικός ότι αξίζει να κάνουμε μία προσπάθεια και μας φάνηκε μάλλον μη εξοικειωμένος με τέτοιες περιπτώσεις.

Ανυπομονώ για την απάντησή σας. Όπως μπορείτε να φανταστείτε έχουμε χάσει τη γη κάτω από τα πόδια μας και παρόλο που η πρόγνωση είναι καλή ότι η μικρή θα μπορέσει να το ξεπεράσει μεγαλώνοντας, ασφαλώς είμαστε πολύ προβληματισμένοι για το ποιο δρόμο πρέπει να ακολουθήσουμε. Ο δρόμος της ομοιοπαθητικής είναι «μοναχικός», αφού η συντριπτική πλειοψηφία δεν τον αποδέχεται, αλλά και από την άλλη πλευρά η επιλογή της χορήγησης χρόνιας βαριάς φαρμακευτικής αγωγής μας τρομάζει πολύ και φοβόμαστε ότι θα υπονομεύσει τη δυνατότητα της κόρης μας να έχει μία φυσιολογική παιδική ηλικία. 

Χίλια συγνώμη για την ενόχληση και θα ήμουν πραγματικά ευγνώμων εάν βρίσκατε λίγο χρόνο για να μου απαντήσετε.

Με εκτίμηση,
Νεκταρία

like1

Αναζητώντας πληροφορίες για βρεφικους σπασμούς

Εικόνα Κaterina M

Αναζητώντας κι εγώ πληροφορίες για τους βρεφικούς σπασμους που παρουσιάζει το βρεφακι μου αλλά και για κάποιες επιληπτικές κρίσεις που έχει ήθελα να σας ρωτήσω αν τελικά βοηθήθηκε και ποια ήταν η εξέλιξη του παιδιού σας ως προς αυτό το θέμα. Το μέιλ μου ειναι: Katerina mc14@hotmail.com. Κάθε πληροφορία μου είναι πολύ χρήσιμη και σημαντική.

like0

Επιληψια σε αγόρι 2ετών

Εικόνα Ιωάννα Τσαλαπατάρα

Διάβασα αυτά που γράφετε σε παλαιότερη δημοσίευση σας και θα ήθελα αν είναι εύκολο να μου πείτε σε ποιον ομοιοπαθητικο γιατρό πήγατε ? Εμείς μένουμε Χαλκίδα και ψάχνουμε κάποιον με την ανάλογη εμπειρία.  Το email  μου είναι:tsalap.i@gmail.com.  Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων και συγγνώμη αν ενόχλησα! 

like3

Χαίρομαι πραγματικά πάρα πολύ για τη θεραπεία

Εικόνα Ιωάννης Παπ.

Καλησπέρα σας και χαίρομαι πραγματικά πάρα πολύ για την θεραπεία. Εμάς το μωράκι μας διαγνωστικε με επιληψία στη δεξιά πλευρά, και θα ήθελα πολύ να αρχίσουμε και εμείς ομοιοπαθητική θεραπεία, θα εκτιμούσα πολύ αν μου στέλνατε τα στοιχεία του γιατρού ή αν γνωρίζει κάποιος κάποιον καλό παιδίατρο-ομοιοπαθητικο στην Αθήνα.

like1

Επιληψία σε 16 χρονο

Εικόνα Μαρία Γκουφα

Σας παρακαλώ πολύ θα μπορούσατε να μου δώσετε τα στοιχεία του γιατρού που συμβουλευτήκατε? Διαγνώστηκε η κόρη μου 16 χρονών 4 χρόνια μετά το θάνατο του μπαμπά της.

Σας είμαι ευγνώμων

like1

Επιληψία σε μωράκι 10 μηνών

Εικόνα Georgia Kar.

Καλησπέρα σας, θα ήθελα σας παρακαλώ αν μπορείτε να μου στείλετε κι εμένα ονόματα γιατρών για το μωράκι μου που έχει εστιακές κρίσεις από 6 μηνών, είναι σε αγωγή με το keppra αλλά επειδή επιστρέψαν κάποιες κρίσεις του πρόσθεσαν το depakine. Επειδή νιώθω ότι επιβαρύνεται με όλα αυτά τα φάρμακα θα ήθελα κι εμείς να δοκιμάσουμε την ομοιοπαθητική. 

Ευχαριστώ πολύ! 

like2

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.