Σχετικά με πληρωμή δαπανών από εργοθεραπειες - λογοθεραπειες

Εικόνα Θεόδωρος Δημάδης

Θα ηθελα να ρωτησω αν αντιμετωπιζουν και αλλοι προβλημα με πληρωμη δαπανων για εργοθεραπειες και λογοθεραπειες. Ανηκω στο πρωην ΙΚΑ και δεν εχω πληρωθει δαπανες Ιανουαριου, Φεβρουαριου και Μαρτιου. Η επισημη δικαιολογια απο το ΙΚΑ της περιοχης μου ειναι φορτος εργασιας...

Σχόλια

Πληρωμές θεραπειών

Εικόνα Paletacat
Εχω κι εγώ το ίδιο πρόβλημα. Ανήκω στο ΙΚΑ Πλατείας Αττικής. ΄Οταν ρώτησα μου είπαν ότι η καθυστέρηση αφορά στο δικό τους υποκατάστημα γιατί έχουν πολλές αιτήσεις. Πιστεύω ότι ούτε κι αυτοί ξέρουν. Προφανώς δεν υπάρχουν πιστώσεις.
like0

Πληρωμές ΙΚΑ

Εικόνα Angela Papastavrou
Εμάς από το ΙΚΑ/ΕΟΠΥΥ της περιοχής μας (Κορωπί), μας πήρανε τηλέφωνο την περασμένη εβδομάδα και μας είπαν ότι θα μας καταβάλλουν μεχρι το τέλος του μήνα το ποσό που αντιστοιχεί για τον μήνα Ιανουάριο και μέχρι το αργότερο στις 15 Απριλίου τον μήνα Φεβρουάριο. Επίσης μου είπαν με μεγάλη χαρά ότι θα πάρουν και αύξηση ! ναι θα πάρουμε αντί για 242,80 ευρώ 249 και κάτι γιατί πλέον οι λογοθεραπείες χρεώνονται με στρογγυλά 10 εύρώ η συνεδρία !!! Τα κονομίσαμε δηλαδή πάλι!!!
like0

Λογοθεραπείες και τα λοιπά

Εικόνα Paletacat
Υποτίθεται ότι θα κατέθεταν ένα νόμο για να αναπροσαρμόσουν το ποσόν για την λογοθεραπεία και να το κάνουν 15 Ευρώ την ώρα. Κάποιος ξύπνιος και άσχετος έδωσε μια τροποποίηση και φαίνεται κατέληξαν στην τρομερή αύξηση του 10 Ευρώ στρογγυλά!....Τι να πούμε πια.....
like0

Μη φοβάστε να μιλήσετε στο ΙΚΑ !

Εικόνα Ο πλανήτης της Φανής
Είμαι λογοθεραπευτρια κι έχω αρκετούς γονείς που αντιμετώπισαν παρόμοια προβλήματα! Επειδή η κατάσταση μόλις άλλαξε και τα πράγματα για κάποιους - δυστυχώς - είναι ακόμα μπερδεμένα, μη φοβηθείτε/ντραπείτε να ρωτήσετε ή ακόμα και να ζητήσετε να μίλήσετε με κάποιον υπεύθυνο στο τμήμα της περιοχής σας. Οι λογοθεραπειες όντως πληρώνονται με 10 ευρώ όπως είπαν και άλλοι και δυστυχώς, με 2 μήνες περίπου καθυστέρηση. Όσοι όμως έχουν καθυστέρηση μαγαλύτερη από αυτό το δίμηνο, ρωτήστε κάποιον αρμόδιο να σας βοηθήσει. Γονείς σε ΙΚΑ κυρίως νοτίων προαστίων που δουλευω εγώ, εξυπηρετήθηκαν αμέσως μετά από ερώτηση στην προισταμένη (χωρίς κάποιον γνωστό φυσικά). Μην ξεχάσετε να έχετε μαζί σας ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΑ αντίγραφα πτυχίων των θεραπευτών σας γιατί πλέον χρειάζονται!!! Ελπίζω να βοήθησα.
like0

Ακόμα να πληρωθούμε....

Εικόνα zwh30
Εμείς έχουμε να πληρωθούμε απο τότε που ξεκινήσαμε δλδ Δεκέμβριο! Δεν έχω ιδέα τι χρήματα θα πάρουμε, πότε και άν! Στον Οπαδ(πρώην Δημόσιο) που κάνω τις δαπάνες μου λένε πως λόγο της αλλαγής σε ΕΟΠΠΥ ακόμα είναι όλοι ανω κάτω και γιαυτό καθυστερούν τις δαπάνες. Με την καινούργια τροπολογία του νόμου διάβασα πως το ποσό αυξήθηκε και στις λόγο και στις έργοθεραπείες. Μεχρι πριν ήξερα πως απο τον λόγο θα πάρω όλα τα χρήματα πίσω και απο έργο μόνο 1,19 την θεραπεία. Επίσης άλλο κουλό που μου είπε ο ελεγκτής στο ίκα πλέον είναι πως τα χαρτιά που πηγαίνω για θεώρηση είναι λάθος και πως δε θα πληρωθω!! Αλλά δεν θα μου το έλεγαν απο τον οπαδ οπου καταθέτω τα χαρτιά μου;; Είναι τα εξής: η γνωμάτευση απο την επιτροπή υγειονομικού τα αποκόμματα απο το βιβλιάριο υγείας η αίτηση που γίνεται για τις δαπάνες και οι αποδείξεις απο τους θεραπευτές. Ο ελεγκτής μου είπε πως απαγορεύεται να γράφονται οι θεραπείες στο βιβλιάριο αλλά πρέπει να γράφονται σε απλό χαρτί του γιατρού που μας παρακολουθεί και στο υγείας απλά να σημειώνεται η δαπάνη. Δεν έχω ιδέα τώρα ποιός είναι σωστός κ ποιός όχι. Όταν πάω για τη δαπάνη αυτού του μήνα θα ξαναρωτήσω. Αν ξέρει κάποιος καλύτερα ας με διαφωτίσει pls...
like1

Δικαιολογητικά για θεραπείες

Εικόνα Paletacat
Εγώ πάντα κατέθετα (στο ΙΚΑ) την γνωμάτευση από την επιτροπή (ένα αντίγραφο κάθε μήνα), τις αποδείξεις των θεραπευτών μαζί με μια βεβαίωσή τους για το ποιές μέρες έγιναν οι 20 θεραπείες. Στο βιβλιάριο υπήρχε ήδη μια σφραγίδα από την επιτροπή πού ανέφερε ποιές και πόσες θεραπείες δικαιούται.Οταν κατέθετα τα δικαιολογητικά, η υπάλληλος έγραφε στο βιβλιάριο τον μήνα των θεραπειών, ενημέρωνε τον υπολογιστή και μετά μου έδινε αντίγραφο της αίτησης της δαπάνης το οποίο υπέγραφα και μαζί με αυτό μου έδιναν και την απόφαση που ανέφερε τι ποσό ζητούσα και τι ποσό μου ενέκριναν. Μετά το σύστημα άλλαξε. Δεν σημείωναν πια στο βιβλιάριο τις θεραπείες. Τον περασμένο μήνα ξανάρχισαν να τις γράφουν....!!! Την δε απόφαση δεν την δίνουν πια, παρόλο ότι αυτή κατατίθεται στην εφορία γιατί υποτίθεται εκπίπτει το ποσόν που δεν σου δίνει το ΙΚΑ. Πρέπει να την ζητήσεις από ένα πελαγωμένο υπάλληλο χωμένο μέσα σε τεράστια ντοσιέ που ψάχνει για καμμιά δεκαπενταριά άτομα στην ουρά. Τώρα γιατί σταμάτησαν να τα δίνουν μόλις εγκρίνεται η δαπάνη κανείς δεν ξέρει..... Ελπίζω να σε φώτισα και να μη σε μπέρδεψα χειρότερα....
like0

Πληρωμές θεραπειών

Εικόνα Θεόδωρος Δημάδης
Επιτελους,στα τελη Μαρτιου πληρωθηκα την δαπανη του Ιανουαριου
like0

Καθυστερήσεις δαπανών

Εικόνα nenemari
Καλησπέρα, από ότι γνωρίζω έχουν μετατεθεί υπάλληλοι σε διάφορα τμήματα και υποκαταστήματα και έτσι λίγοι είναι αυτοί που καταχωρούν τις αποδείξεις παροχών κάθε μήνα.Αυτός είναι ο ένας λόγος και ο άλλος είναι να μας κάνουν τη ζωή δύσκολη,το ικα (ΕΟΠΥΥ)πλέον έχει εντολή κάθε 15 και 30 του μηνα να πληρώνει, απλά βάλτε και καμιά φωνή πρεσάρετέ τους λίγο. Ξέρω άτομα που δεν έχουν πληρωθεί από τον Νοέμβριο. Έχετε το δικαίωμα να καταθέσετε και άλλου τις αποδείξεις, σε κάποιο υποκατάστημα που δεν έχει τόσο κόσμο ψάξτε το λίγο .Ελπίζω να βοήθησα.
like0

Πού πρέπει να απευθυνθώ για τις απλήρωτες δαπάνες;

Εικόνα zwh30
Πού πρέπει να απευθυνθώ για τις απλήρωτες δαπάνες;; πο Δεκέμβριο εχω να πληρωθώ. Το ταμείο μας είναι δημοσίου και το προηγούμενο μήνα που ρώτησα δεν ήξερε καν η υπάλληλος του οπαδ να μου πεί. Υπάρχει κάποιο γραφείο κάπου να πάρω τηλ που να είναι υπεύθυνοι για τις πληρωμές;; Αν γνωρίζει κάποιος ας μου πεί.
like0

Δαπάνες θεραπειών

Εικόνα Paletacat
Η γνωμάτευση της επιτροπής του ΙΚΑ -πρωτότυπο- πάει κατευθείαν από την επιτροπή στις παροχές και καταχωρείται. Αυτοί μετά σας δίνουν φωτοτυπίες όταν πάτε να καταθέσετε τα δικαιολογητικά για τις θεραπείες. Κρατάτε τις φωτοτυπίες και κάθε μήνα τους δίνετε από ένα αντίγραφο μαζί με τις αποδείξεις των θεραπειών. Η γνωμάτευση είναι δημόσιο έγγραφο και δεν επιτρέπεται να το χάσουν. Μπορείτε να κάνετε μια αίτηση (σε ένα απλό χαρτί), να την απευθύνεται στον διευθυντή αφού την περάσετε πρωτόκολλο και θα δείτε τι γρήγορα θα σας την βρούν. Να θυμάστε ότι φοβούνται ό,τι είναι γραπτό.
like0

Πληρωμές ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ

Εικόνα Μαίρη Στεργίου Βελλή
ΣΗΜΕΡΑ ΜΙΛΟΥΣΑ ΜΕ ΤΟ ΙΚΑ - ΕΟΠΥΥ ΜΕΓΑΡΩΝ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ 450 ΕΥΡΩ ΣΥΝΟΛΟ. ΔΗΛ. 20 ΘΕΡ * 10 ΕΥΡΩ ΛΟΓΟΘΕΡ., 20 ΘΕΡ. * 10 ΕΥΡ ΦΥΣΙΚΟΘ., ΚΑΙ ΑΠΟ 1,25 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 20 ΘΕΡ. ΕΙΔ. ΔΙΑΠΑΙΔ., ΚΑΙ ΕΡΓΟΘ. ΟΜΩΣ ΟΙ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΑΚΡΙΒΗΝΑΝ ΔΗΛ. ΠΛΕΟΝ ΘΑ ΧΡΕΩΝΟΝΤΑΙ 15 ΕΥΡΩ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΦΕΚ ΕΟΠΥΥ. ΑΡΑ ΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΜΑΙΟΥ 2012 ΚΑΙ ΕΞΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΥΝΟΛΟ 550 ΕΥΡΩ. ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ.
like0

Και η λογοθεραπεία θα υπολογίζεται σαν 1,5 συνεδρία!

Εικόνα Paletacat
Και η λογοθεραπεία υποτίθεται θα υπολογίζεται σαν 1,5 συνεδρία δηλ. με 15 Ευρώ. Ίδομεν...
like0

Ιατροαπαιδαγωγικα κέντρα

Εικόνα Paletacat
Για το ΙΚΑ στην Ηπείρου είμαι σίγουρη. Αλλά παρόλο που ξέρουν το παιδί 6 χρόνια, εφέτος ήθελαν να τον δει ψυχολόγος για να δώσουν ανανέωση θεραπειών... Μετά από αντιρρήσεις δικές μου μου έδωσαν ανανέωση των θεραπειών μόνο μέχρι τις 2.10 που είναι το ραντεβού με τον ψυχολόγο. Στην ερώτησή μου αν περιμένουν μετά τις 2.10.12 να .....θεραπευτεί μου είπαν όχι,απλώς μπορεί να προκύψει ότι το παιδί χρειάζεται ...κάτι παραπάνω.! Εν ολίγοις φοβούνται πια να υπογράφουν θεραπείες. Γι αυτό προτείνω να πάρετε τηλέφωνο το Αττικό και να ρωτήσετε αν δίνουν ανανέωση θεραπειών και αν ναι καλύτερα να πάρετε από εκεί.
like1

Ακόμα περιμένω....

Εικόνα zwh30
Ακόμα περιμένω να πληρωθώ... Υπάρχει και κάποιος άλλος πρώην Δημοσίου ταμείου που να έχει να πληρωθεί απο το Δεκέμβριο γιατί έχω αρχίσει να σκέφτομαι οτι ποτέ δε θα τα πάρω αυτά τα χρήματα. Στον ΟΠΑΔ που ρώτησα μου είπαν οτι δεν πληρώθηκε κανείς και οτι κάποιοι κινήθηκαν ακόμα και δικαστικά! Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω. Παίρνω τηλέφωνο στα κεντρικά του ΕΟΠΠΥ αλλά ποτέ δε τον σηκώνουν ή θα μιλάει διαρκώς.
like0

Έστειλα E-mail σε ΕΟΠΥΥ και ΟΠΑΔ, δεν ξέρω τι άλλο να κάνω

Εικόνα evan
Και εγω επισης απο τον ΥΠΑΔ στην Βεροια εχω ενα χρονο απληρωτος για εργοθεραπειες - λογοθεραπειες στον γιο μου. Χθες εστειλα E-mail για το θεμα σε ΕΟΠΥΥ και ΟΠΑΔ. Δεν ξερω τι αλλο να κανω.
like0

ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΔΑΠΑΝΩΝ.

Εικόνα Nonota21
Αντιμετωπίζουμε κι εμείς το ίδιο πρόβλημα από την αρχή του 2013. Από τον Δεκέμβριο του προηγούμενου έτους έχουμε να πληρωθούμε. Ανήκουμε στον πρώην ΟΑΕΕ. Το περίεργο είναι ότι δεν ακούω για άλλες περιπτώσεις από τον ΟΑΕΕ. Συνήθως από τον ΟΠΑΔ έχουν πρόβλημα. Εμείς πληρωνόμαστε από τον ΕΟΠΠΥ Τρίπολης. Αν γνωρίζει κανείς τι συμβαίνει, ας μας ενημερώσει.
like0

Δαπανες ειδικης αγωγης

Εικόνα Γιάννης_1970
Το ιδιο και στο παραρτημα ΕΟΠΥΥ Αγ. Παρασκευης στην Αθηνα. Αποδειξεις Ιανουαριου κατατεθηκαν 8 Φεβρουαριου 2013 και ειναι απληρωτες. Πηγα πριν 1 μηνα πανω στον οροφο στο γραφειο δαπανων οπου 7-8 υπαλληλοι με στιβες χαρτια περνουσαν τα στοιχεια. "Ειμαστε ακομα στο 2012" μου ειπαν. Εν τω μεταξυ ενεταξαν και το δικο μου ταμειο( ΕΤΑΑ) απο Νοεμβριο 2012 χωρις να εχει στειλει υπαλληλο να βοηθησει στην καταχωρηση στοιχειων.
like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.