Ερωτήσεις για το εξωιδρυματικό επίδομα

Εικόνα Ανδρέας Μπαρδάκης

Φίλοι μου γεια σας, σήμερα δεν θέλω να σας κουράσω πολύ, γι' αυτό έφτιαξα ένα σχετικά σύντομο άρθρο με ερωτήσεις που αφορούν το εξωιδρυματικό επίδομα, ή αλλιώς το επίδομα παραπληγίας - τετραπληγίας, όπως συχνά λέγεται.

Λίγες ερωτήσεις λοιπόν, αλλά ουσιαστικές.

Ερώτηση:

Έχω σκλήρυνση κατά πλάκας και λαμβάνω το εξωιδρυματικό επίδομα. Προχθές που πήγα να εισπράξω την επιταγή (ΙΚΑ) με ενημέρωσαν ότι δεν μου το δίνουν επειδή κάνω θεραπεία ενδονοσοκομειακά. Πράγματι, χρειάζεται να είμαι κάποιες ώρες στο νοσοκομείο επειδή η θεραπεία μου γίνεται ενδοφλέβια. Δεν ξέρω τι να κάνω και πως να κινηθώ επειδή αυτά τα χρήματα μας είναι αναγκαία αφού πρόσφατα πέθανε ο πατέρας μου και η μητέρα μου έχει σταματήσει από τη δουλειά της.
Σας παρακαλώ, πείτε μου, τι μπορώ να κάνω;

Απάντηση:

Δυστυχώς, μας σταματάει η Εγκύκλιος ΙΚΑ αρ.39 /2013 με θέμα: «Κοινοποίηση της με αριθ. Φ11321/1119/79/27.3.2013 Υπουργικής Απόφασης σχετικά με την αναστολή καταβολής του εξωιδρυματικού επιδόματος παραπληγικών – τετραπληγικών, σε περίπτωση νοσηλείας για χρόνια πάθηση με δαπάνες του ασφαλιστικού φορέα. Τροποποίηση της με αριθ. Φ9/οικ.909/22.6.1983 Υπουργικής Απόφασης.»
η οποία απορρέει από σχετική υπουργική απόφαση (αναφέρεται μέσα) και από τον συνδυασμό του κανονισμού ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με τον οποίο η οποιαδήποτε θεραπεία σε νοσοκομείο με έξοδα του ΙΚΑ θεωρείται νοσηλεία.

Είναι η λογική του νομοθέτη που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τα διάφορα επιδόματα αναπηρίας ως βοηθήματα στο να αντεπεξέλθουν οι πολίτες με αναπηρίες στα πρόσθετα έξοδα που τους δημιουργεί η πάθησή τους κι όχι όπως πολλές φορές συμβαίνει, ως μοναδικά μέσα συντήρησής τους, των ίδιων και των οικογενειών τους.

Ερώτηση:

'Eχω σκλήρυνση κατά πλάκας με ποσοστό αναπηρίας που κρίθηκε ξανά, πριν δύο μήνες, 75%. Παίρνω το εξωιδρυματικό επίδομα και μου έκαναν πρόταση κάποιοι φίλοι να δουλέψω μαζί τους. Εργασία που είμαι ικανός για αυτήν. 'Εχω κίνδυνο να σταματήσει να μου καταβάλλεται το επίδομα αν ξεκινήσω να εργάζομαι; Ο μισθός θα είναι ελάχιστος και ο κύριος λόγος που επιθυμώ να εργαστώ είναι καθαρά ψυχολογικός. Πιστεύετε ότι θα μου δημιουργηθεί πρόβλημα με το επίδομα;

Απάντηση:

Υπήρχε ένας παλαιότερος νόμος, ο Ν.1469/84, όπου με το άρθρο 21, με λίγα λόγια, μας έλεγε ότι σε περίπτωση απασχόλησης, αν το ποσό του μισθού δεν ξεπερνάει το 50πλάσιο του ποσού του ημερομίσθιου του ανειδίκευτου εργάτη, τότε το εξωιδρυματικό μειώνεται στο μισό.

Όμως, αργότερα το άρθρο αυτό τροποποιήθηκε με το άρθ.32 του Ν.1876/90 κι έτσι, ορίστηκε ότι σε περίπτωση εργασίας αυτών που λαμβάνουν το επίδομα, οι Ασφαλιστικοί Οργανισμοί εξακολουθούν να καταβάλλουν ολόκληρο το ποσό του επιδόματος.

Επίσης,
με το άρθ. 18 του Ν.2072/92 ορίστηκε ότι τα άτομα με ειδικές ανάγκες, όταν παίρνουν εξωιδρυματικό επίδομα διατηρούν :
→ το επίδομα τους έστω και αν εργάζονται ή απασχολούνται
→ το δικαίωμα για παροχές ασθενείας ως μέλη οικογενείας (δυνατότητα επιλογής φορέα)

Ερώτηση:

Το παραπληγικό επίδομα (67%) αναπηρίας, φορολογείται; Λένε ότι απαλλάσσεται μόνο αν έχεις 80% αναπηρίας.

Απάντηση:

Το εξωιδρυματικό επίδομα είναι από τα ρητά αφορολόγητα εισοδήματα που απαλλάσσονται από τον φόρο εισοδήματος (Ν.4172/2014 άρθρο 14).

Επίσης, εξαιρείται και δεν προσμετρείται στο ατομικό εισόδημα του φορολογούμενου για την επιβολή της Εισφοράς Αλληλεγγύης (άρθρο 29 του Ν.3986/11, σύμφωνα με την τελευταία τροποποίησή του).

Δεν παίζει ρόλο τελικά το ποσοστό αναπηρίας.

Ερώτηση:

Λαμβάνω το εξωιδρυματικό επίδομα, αλλά κάθε φορά πρέπει να ανανεώσω σε διάρκεια την απόφαση του ΚΕ.Π.Α περνώντας από Υγειονομική Επιτροπή. Υπάρχει τρόπος να το μονιμοποιήσω;

Απάντηση:

Αγαπητέ φίλε, στην πραγματικότητα δεν υφίσταται μονιμοποιήση του εξωιδρυματικού επιδόματος, όμως υπάρχει μονιμοποίηση στη διάρκεια της αναπηρίας όταν αυτή προβλέπεται έτσι από τις σχετικές διατάξεις που ορίζουν τις μονιμες αναπηρίες.

Ο φίλος σας,
Ανδρέας  Μπαρδάκης
http://logistis-amea.blogspot.gr

Σχετικά αρχεία: 

Σχόλια

Ερώτηση για επίδομα παραπληγικού

Εικόνα Ευαγγελος

Απο το 2002 μετα απο ατυχημα στον αυχενα με κακωση νωτιαίου μυελού και σπαστικη παραπληγια ..Έκτοτε περναω επιτροπες μεχρι και σημερα με ποσοστο αναπηριας 80% αμεταβλητο λογω των προαναφερθεντων. Τωρα κατεθεσα τα δικαιολογητικα για μονιποιησης της συνταξης μου συμφωνα με τον νομο για παθησης που απαλασονται απο ΚΕΠΑ. Μου απαντησε η υπαληλος οτι μονιμοποιείται μονο η συνταξη αναπηριας. Για την παραπληγια πρεπει να εξεταζομαι εφ' ορου ζωης απο τα ΚΕΠΑ. Με αυτα που εχω διαβασει και με καπαια δικη σας απαντηση σε καπαια ερωτηση ενος παραπληγικου σχετικα με την μονιμοοποιηση παραπληγικου επιδοματος διαφωνω με την υπαληλο του ΙΚΑ. 

Απαντηστε μου αν εχω δόκιο και τη πρεπει να κανω.

Ευχαριστω.
Ε. Μπιρμπιλης

like0

Το εξωιδρυματικό (επίδομα παραπληγίας) δεν μονιμοποιείται

Εικόνα Ανδρέας Μπαρδάκης

Κοιτάξτε, σωστά σας το είπε η υπάλληλος.
Το εξωιδρυματικό (επίδομα παραπληγίας) δεν μονιμοποιείται.

Το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να κάνετε αίτηση αναθεώρησης στα ΚΕ.Π.Α σε περίπτωση που η αναπηρία σας πρέπει να κριθεί για επ' αόριστο διάρκεια.

Δείτε το σχετικό μου άρθρο εδώ:
http://logistisamea.blogspot.gr/2014/11/blog-post_93.html

Ανδρέας Μπαρδάκης

like0

Εξωιδρυματικό επίδομα

Εικόνα Xaris

Πέρασα απο ΚΕΠΑ δυο φορες. Με βγαλανε με 67%, πηρα συνταξη αλλά χωρίς εξωιδρυματικο επίδομα. Γιατί δεν το πήρα?

like0

Απάντηση στον φίλο Xaris

Εικόνα Ανδρέας Μπαρδάκης

Πιθανόν επειδή δεν σας διέγνωσαν παραπληγία/τετραπληγία ή ακρωτηριασμό ή κάποια από τις παθήσεις για τις οποίες προβλέπεται το εξωιδρυματικό.

like1

Επικαιροποίηση όσον αφορά την αναστολή του εξωϊδρυματικού

Εικόνα Ανδρέας Μπαρδάκης

Σύμφωνα με την πρόσφατη αλλαγή που έφερε ο Ν.4331/2015, άρθρο 7, ισχύει η αναστολή του εξωιδρυματικού πλέον μόνο στην περίπτωση που ο ασφαλισμένος νοσηλευτεί για διάστημα μεγαλύτερο των 30 ημερών.

Ισχύει γενικώς για νοσηλευτικά ιδρύματα όταν ο ασφαλιστικός φορέας καταβάλλει σ΄αυτά τη δαπάνη για τη νοσηλεία.   

like0

Eπίδομα βαριάς νοητικής υστέρησης

Εικόνα Βάσω Τσέλιου

Έχω ένα αγοράκι 13 ετών με κινητική αναπηρία 80% παίρνει το επίδομα των 625 ευρω από την πρόνοια και σε ένα μήνα περνάει από ΚΕΠΑ για το επίδομα βαριάς νοητικής στέρησης! Tι ποσό είναι αν το πάρει τελικά;

like0

Το επίδομα είναι 1.050 ευρώ ανά δίμηνο

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Με επιφύλλαξη: Το επίδομα για τη ΒΝΚ (Βαριά Νοητική Καθυστέρηση) είναι 1.050€ ανά δίμηνο.

like0

Για την ακρίβεια πρέπει να είναι 1.054€ το δίμηνο

Εικόνα Ανδρέας Μπαρδάκης

Δεν θα τσακωθούμε όμως γι' αυτό...  :-)

like0

Επιδομα παραπληγίας

Εικόνα Βανα Σιωζου

Η μητερα μου εγινε παραπληγικη μετα απο εγκεφαλικο τον Σεπτεμβριο του 2015. Ρωτησα το ικα εαν δικαιουται επιδομα και μου δωσαν την αιτηση η οποια ελεγε "για παραπληγια, τετραπληγια". Εγω ακουγα οτι ειναι ημιπληγικη και ρωτησα την υπαλληλο που μου ειπε οτι αυτο ειναι αλλο και ετσι ειπα δεν το δικαιουται.   Διαβασα ομως πολλους μηνες μετα ενα χαρτι του γιατρου που την χαρακτηριζε παραπληγικη και ετσι πηγα παλι να παρω την αιτηση. Η μητερα μου ομως χειροτερεψε με αλλα εγκεφαλικα οπου τελικα της διαγνωστηκε καρκινος στο κεφαλι. Υπεθεσα οτι δεν εχω χρονο πια για να κανω αιτηση λογω του συντομου χρονου ζωης της γιατι ξερω οτι παιρνει πολυ χρονο για να περασει επιτροπη και τετοια. Εχουν περασει 7 μηνες και τωρα εμαθα οτι το επιδομα το παιρνεις αναδρομικα . Ισχυει αυτο?

 

like0

Ποιο είναι το ποσό του εξωιδρυματικού επιδόματος;

Εικόνα John D

Έχω ποσοστό αναπηρίας 67% (ακρωτηριασμός κάτω άκρου) πιο είναι το ποσό του εξωιδρυματικό επιδόματος απο ΙΚΑ;

like0

Σκλήρυνση κατά πλάκας - Δικαιολογητικά

Εικόνα Κώστας Γιώτης

Καλησπέρα σας , θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση έχω την μητέρα μου που έχει 67% αναπυρία όπου το έχει βγάλει το  Ι.Κ.Α. και 64% όπου το έχει βγάλει η πρόνοια παίρνει συντάξη χηρείας, δικαιούται να πάρει και το επίδομα πρόνοιας;; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 

like0

Άτομο με μυοπάθεια δικαιούται εξωιδρυματικό επίδομα;

Εικόνα christina_multimedia

Καλησπέρα σας, θα ήθελα να μάθω, αν ένα άτομο που έχει μυοπάθεια με 67% αναπηρία από ΚΕ.Π.Α. δικαιούται το εξωιδρυματικό επίδομα. Επίσης αν το δικαιούται, μπορει να δουλεύει και να το παίρνει ταυτόχρονα; Τι διαδικασία χρειάζεται για να το πάρει και πόσο είναι το επίδομα μηνιαίως;; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

like0

Πότε καταβάλλεται το εξωιδρυματικο επιδομα;

Εικόνα Amalia Kir

Καλημερα, ο γιος μου περασε ΚΕΠΑ και εγκριθηκε το εξωιδρυματικο επιδομα. Με κάλεσαν απο τον Δημο πριν τις γιορτες και μου ειπαν πως θα πληρωθει μεσα στον Ιανουαριο αλλα δεν ξερανε ποτε. Ξερετε καθε ποτε καταβάλεται?

like0

Σχετικά με την καταβολή του εξωϊδρυματικού επιδόματος

Εικόνα Βάσω Τσέλιου

Καλησπέρα σας. Το επίδομα καταβάλεται κάθε δυο (2) μήνες. Αν το λάβατε τέλος Ιανουαρίου η επόμενη καταβολή του θα γίνει στα μέσα Μαρτίου.

like1

Εξωιδρυματικό επίδομα: Αναδρομικά από πότε;

Εικόνα Παναγιωτης Θεοδωρου

Γειά σας. Ο πατέρας μου τον 10/2015 κατέθεσε τα χαρτια του στον ΟΑΕΕ για προσωρινή αναπηρική συνταξη καθως διαγνώστηκε με την νοσο του κινητικου νευρωνα. Τον 12/2015 πέρασε από ΚΕΠΑ που του δώσανε 67%. Το έντυπο της γνωστοποιησης αποτελέσματατος πιστοποιησης αναπηρίας που πήραμε από τα ΚΕΠΑ αναφέρει ότι δικαιούται εξωιδρυματικο επίδομα από 22/10/2015 έως 31/10/2017. Επειδή ακουσαμε ομως οτι η αναδρομικη ισχυς του εξωιδρυματικου επιδοματος ισχυει απο την ημερομηνια αιτησεως τοτε καναμε αιτηση στον ΟΑΕΕ τον 11/2016. Ακόμα μεριμενουμε για το εξωιδρυματικο επιδομα. Η ερώτηση μου είναι η εξης: Από πότε τελικα ισχυει αναδρομικα το εξωιδρυματικο επιδομα απο τοτε που αναγραφει το χαρτι του ΚΕΠΑ (10/2015-10/2017) ή απο την ημερομηνια καταθεσης της αιτησεως στον ΟΑΕΕ (11/2016);

like0

Το δικαίωμα για σύνταξη αναπηρίας ΟΑΕΕ αρχίζει...

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Αγαπητέ κ. Θεοδώρου, το δικαίωμα για σύνταξη αναπηρίας αρχίζει από την 1η του επόμενου μήνα της υποβολής της αίτησης στον ΟΑΕΕ, εφόσον ο δικαιούχος έχει διακόψει το επάγγελμα και η αναπηρία του προηγείται της αίτησης.

Σε περίπτωση που το επάγγελμα έχει διακοπεί μετά την υποβολή της αίτησης η σύνταξη καταβάλλεται από την 1η του επόμενου μήνα διακοπής του επαγγέλματος.

Πηγή: ΟΑΕΕ

like0

Αναδρομικα για εξωιδρυματικο επιδομα

Εικόνα Παναγιωτης Θεοδωρου

κ. Koυτουμάνο ευχαριστω καταρχην για την απαντηση. Με την κυρια συνταξη του πατερα μου το γνωριζω καθως καταβαλλεται κανονιια αλλα η απορια μου εινααι η παρακατω:

Ο πατέρας μου τον 10/2015 κατέθεσε τα χαρτια του στον ΟΑΕΕ για προσωρινή αναπηρική συνταξη καθως διαγνώστηκε με την νοσο του κινητικου νευρωνα. Τον 12/2015 πέρασε από ΚΕΠΑ που του δώσανε 67%. Το έντυπο της γνωστοποιησης αποτελέσματατος πιστοποιησης αναπηρίας που πήραμε από τα ΚΕΠΑ αναφέρει ότι δικαιούται εξωιδρυματικο επίδομα από 22/10/2015 έως 31/10/2017. Επειδή ακουσαμε ομως οτι η αναδρομικη ισχυς του εξωιδρυματικου επιδοματος ισχυει απο την ημερομηνια αιτησεως τοτε καναμε αιτηση στον ΟΑΕΕ τον 11/2016. Ακόμα μεριμενουμε για το εξωιδρυματικο επιδομα. Η ερώτηση μου είναι η εξης: Από πότε τελικα ισχυει αναδρομικα το εξωιδρυματικο επιδομα απο τοτε που αναγραφει το χαρτι του ΚΕΠΑ (10/2015-10/2017) ή απο την ημερομηνια καταθεσης της αιτησεως στον ΟΑΕΕ (11/2016);

like0

Εξωιδρυματικό επίδομα (δεν το δίνουν ξανά)

Εικόνα Mircini Xiki

Καλημερα, ο συζυγος εχει σκληρυνση με 80% ποσοστο και ενω παλια επαιρνε αυτο το επιδομα τωρα το κοψανε οταν το ποσοστο του επεσε στο 70% αλλα τωρα που ανεβηκε παλι στο 80% παλι δε του το δινουν.

like0

Το εξωιδρυματικό επίδομα είναι αφορολόγητο;

Εικόνα Ανδρεας Σ

Καλημερα σας.

Λαμβάνω από το ΙΚΑ  ΕΤΕΑ σύνταξη αναπηρίας έχοντας κριθεί ανάπηρος σε ποσοστό 80%. Παράλληλα λαμβάνω εξωιδρυματικό επίδομα παραπληγίας.
Πρώτον, το εξωιδρυματικό επίδομα είναι αφορολόγητο;
Θα έπρεπε να δηλώνεται στην φορολογική δήλωση;

like1

Οι αποφάσεις για χρόνιες παθήσεις από 10/2021 επ' αόριστον;

Εικόνα Μάριος Kertsiadis

Καλησπέρα, πάσχω από σκλήρυνση κατά πλάκας. Μόλις πήρα στα χέρια μου την απόφαση ΚΕΠΑ και κοιτώντας είδος την χρονική διάρκεια Το ποσό είναι 67%. Είχα διαβάσει οτι απο τον Οκτώβριο 2021 οι αποφασεις για τις χρονιες παθησεις θα ειναι επ' αόριστον. Δεν ισχυει αυτο;
ευχαριστω πολυ

like0

Δικαιουται η μαμα μου το επιδομα?

Εικόνα Maria

Η μαμα μου χεορπυργηθηκε για ογκο στον εγκεφαλο.εχει μεινει μεγαλη ασταθεια στο βαδισμα και προβλημα με τη συνειδηση της(ανοια) λογω ογκου.χρηζει φροντιδας τριτου προσωπου.δικαιουται το εξωιδρυματικο επιδομα?

like0

Αναστολή εξωιδρυματικού επιδόματος

Εικόνα Θωμαή Κων.

Καλησπέρα σας, 

Το εξωιδρυματικό επίδομα , το οποίο χορηγείται από τον ΕΦΚΑ , αναστέλλεται όταν ο ωφελούμενος νοσηλεύεται σε ιδιωτική ψυχιατρική κλινική;

like0

Εξωιδρυματικό επίδομα

Εικόνα Κλεάνθης Ισραηλίδης

Το εξωιδρυματικό επίδομα δίδεται από τον ΟΠΕΚΑ ή από τον ΕΦΚΑ για Δημ.Υπαλλήλους?

Πόσο είναι σήμερα το ποσό αν ο δικαιούχος μπορεί να πάρει και επίδομα ανικανότητος?

Ευχαριστώ

like0

Χορήγηση του εξωιδρυματικού επιδόματος από τον e-ΕΦΚΑ

Εικόνα NOESI.gr

Από τις 16/09/2022 και μετά θα πρέπει να υποβάλετε ηλεκτρονική αίτηση μέσω της «Εθνικής Πύλης Αναπηρίας», ώστε να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες για την πιστοποίηση αναπηρίας. Στη συνέχεια μπορείτε να υποβάλετε την αίτηση για χορήγηση εξωιδρυματικού επιδόματος στον e-ΕΦΚΑ, οποιαδήποτε στιγμή, χωρίς να περιμένετε την έκδοση της Γ.Α.Π.Α.

(Τελευταία Ενημέρωση: 23/03/2023)

Από 1/5/2023 το μηνιαίο ποσό  του εξωιδρυματικού επιδόματος ανέρχεται σε 846,00 € ή σε 423,00 € στην περίπτωση του μονού ακρωτηριασμού.(άρθρο 95 Ν. 5043/2023)

(Τελευταία Ενημέρωση: 25/05/2023)

Περισσότερα εδώ: https://www.efka.gov.gr/el/exoidrymatiko-epidoma

like0

Συνέχιση εξωιδριματικού επιδόματος και αίτηση

Εικόνα Panos Skiadas

Καλησπέρα σε όλους. Έχω απόφαση αναπηρίας 85% για πολλαπλή σκλήρυνση και λαμβάνω το εξωιδρυματικό επίδομα. Στις 31/12/2023 λήγει η απόφαση οπότε αρχές Σεπτεμβρίου έκανα αίτηση online στην εθνική πύλη αναπηρίας για να περάσω απο επιτροπή ΚΕ.Π.Α. Βλέπω τώρα οτι για να συνεχιστεί το συγκεκριμένο επίδομα πρέπει να γίνει ξεχωριστή αίτηση, επιπλέον εκείνης για την πιστοποίηση της αναπηρίας απο το ΚΕ.Π.Α. Τις προηγούμενες φορές (αυτή είναι η τρίτη φορά που θα περάσω απο επιτροπή) όμως δεν είχει γίνει ξεχωριστή αίτηση για το επίδομα. Η ίδια αίτηση για να πάρω ποσοστό αναπηρίας ήταν αρκετή για το εξωιδρυματικό εφόσον υπάρχουν οι προυποθέσεις. Τελικά τωρα τί ισχύει? Πρέπει να γίνει επιπλέον αίτηση για το εξωιδρυματικό ή αρκεί αυτή για την επιτροπή ΚΕ.Π.Α.?  Δεν έχω κάνει ξεχωριστή αίτηση για το εξωιδρυματικό γιατί ως τώρα δε χρειαζόταν. Κινδυνεύω να ανασταλεί? Επιπλέον ισχύει ακόμα η αυτεπάγγελτη 6μηνη παράταση καταβολής του επιδόματος μετά τη λήξη της απόφασης?

Ζητώ συγγνώμη για το μακροσκελές ερώτημα και ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση απο όποιον έχει σχετική ενημέρωση.

like0
Διαφήμιση — Ζητήστε προσφορά

Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr | Τι είναι και πώς λειτουργεί;

Εικόνα NOESI.gr

Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr.Το Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr βασίζονται σε μία διαδικτυακή πλατφόρμα τηλεργασίας, προσαρμοσμένη στον τομέα της υγείας και της εκπαίδευσης. Η πλατφόρμα παρέχει πρόσβαση σε εργαλεία που λειτουργούν εξ αποστάσεως, μέσω internet. Το Ψηφιακό Γραφείο μπορεί να συνδέεται και να υποστηρίζεται από τη Γραμματεία του NOESI.gr, ώστε να εμπλουτίζεται διαρκώς με νέο υλικό. Παρέχεται με την τεχνική υποστήριξη της Google.

Εφαρμογές του Ψηφιακού Γραφείου από το NOESI.gr.

Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Μάθετε περισσότερα.

Τι είναι και τι παρέχει το Δίκτυο επαγγελματιών (SPECIALS)

Λογότυπο Δικτύου επαγγελματιών SPECIALS ® NOESI.gr.Επαναφέρουμε τον κατάλογο επαγγελματιών, γνωστό με τον διακριτικό τίτλο Δίκτυο SPECIALS®. Ένα δίκτυο διαπιστευμένων μελών εξειδικευμένων σε διάγνωση και αξιολόγηση, εκπαίδευση - αποκατάσταση, υποστήριξη - συμβουλευτική, στους τομείς της ειδικής αγωγής, υγείας και πρόνοιας.

Διαπιστευτείτε από το NOESI.gr.
Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Μάθετε περισσότερα.

Τα πρώτα μέλη έχουν ενταχθεί στο δίκτυο.
Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Βρείτε επαγγελματία.

Τι είναι και τι παρέχουν οι Συνεργατικές Ομάδες στο NOESI.gr;

Ο κατάλογος επαγγελματιών με διαπιστευμένους επαγγελματίες από το NOESI.gr.Οι Συνεργατικές Ομάδες δημιουργήθηκαν στις αρχές της δεκαετίας 2010-2020 από χίλιες (1.000) θέσεις μελών του NOESI.gr, που διέθεταν πρόσβαση σε μία ειδική πλατφόρμα (Google Workspace) που λειτούργησε έως το 2022 με ετήσιο κόστος 72.000$ με χορηγία της Google ειδικά σχεδιασμένη για συνέργειες!

Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Μάθετε περισσότερα.

Διαφήμιση — Ζητήστε προσφορά
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.