Σχέση με ενήλικα με ΔΕΠΥ

Εικόνα rafaki

Γεια σας.

Εχω σχεση με ενηλικα με ΔΕΠΥ μεικτου τυπου στον οποιο διαγνωστηκε προσφατα. Προσπαθω οσο μπορω να το αντιμετωπίσω αλλα η ψυχολογια μου καταρεει. Τα προβληματα ειναι πολλα οχι μονο τα γνωστα (ακαταστασια, αναβλητικοτητα, παρορμητισμος, υπερκινητικοτητα, νευρα) αλλα πολλα συναισθηματικης φυσης. 

Θα ηθελα να ρωτησω τα μελη ή οποιον αλλο μπορει να με βοηθησει για το που να απευθυνθω. Υπαρχει καποιος με ΔΕΠΥ που εχει αντιμετωπίσει την κατασταση είτε με φάρμακα ή με ψυχοθεραπεια και να με βοηθησει ως προς την κατευθυνση? Ακόμα καλυτερα αν καποιος ειναι απο Θεσσαλονίκη ή Κέρκυρα και γνωρίζει κάποιον ειδικό?

Θα σας ημουν απιστευτα ευγνωμων..

Παρακαλω βοηθηστε με..

Ευχαριστω..

Σχόλια

Πληροφορίες για ΔΕΠ-Υ

Εικόνα Δασκάλα

Καλησπέρα! Η ΔΕΠ-Υ όντως δημιουργεί δυσκολίες στις ανθρώπινες σχέσεις, σε όποια ηλικία κι αν είναι. Υπάρχει πληθώρα πληροφοριών στο διαδίκτυο αλλά και σε βιβλιογραφία σχετικά με τη ΔΕΠ-Υ. Εχω την εντύπωση οτι γίνεται και ενα συνέδριο-μάλλον σε λίγες μέρες στην Αθήνα- με τίτλο ''ΔΕΠ-Υ: Απο το παιδί στον ενήλικα''. Ό,τι και να σας συμβουλέψει κάποιος θα είναι ''έξω απ'το χορό..'. Ενημερωθείτε , ψάξτε, κρατήστε τα σημαντικά και όλα θα πάνε καλά με λίγη..υπομονή και κατανόηση. Τέλος, πολλές φορές η ΔΕΠ-Υ είναι ''μασκαρεμένο'' σύνδρομο Asperger. Δεν είναι και τεράστιες οι διαφορές...εχει σημασία να αποσαφηνίσετε τι είναι ακριβώς!

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.