ΚΕΠΑ: Αίτηση αναθεώρησης (επαναξιολόγηση)

Εικόνα Ανδρέας Μπαρδάκης

Φίλοι μου, γεια σας! Πρόσφατα έλαβα μηνύματα από ανθρώπους που ισχυρίζονται ότι ενώ η πάθησή τους περιλαμβάνεται μέσα στον πίνακα με τις 43 παθήσεις?, ωστόσο, η απόφαση που εκδόθηκε από το ΚΕΠΑ? στο οποίο εξετάστηκαν είχε κρίνει για προσωρινή χρονική διάρκεια και όχι για επ' αόριστον.

Εγκύκλιος Αρ.3/2014 (Εμπεριέχει και τον Πίνακα με τις παθήσεις για τις οποίες η διάρκεια αναπηρίας των ασφαλισμένων καθορίζεται επ' αόριστον): Δείτε την εδώ

Πολλοί μπορεί να νομίζουν ότι το πρόβλημα αυτό το αντιμετωπίζουν με προσφυγή στη Β'θμια Υγειονομική Επιτροπή (ΒΥΕ), πράγμα που τους κάνει αρκετά διστακτικούς, επειδή αφενός θα πρέπει να καταβάλλουν το παράβολο των 44,16 ευρώ?, αφετέρου σκέφτονται ότι η ΒΥΕ μπορεί να κρίνει διαφορετικά, με δυσμενέστερο αποτέλεσμα για τους εξεταζόμενους.

Φίλοι μου, υπάρχει λύση σ' αυτό το πρόβλημα, την οποία βεβαίως έχει υποχρέωση η κάθε γραμματεία ΚΕ.Π.Α να σας ενημερώνει γι' αυτήν, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχω πάρει τέτοια πληροφορία από τα μηνύματα που μου στέλνετε.

Η λύση:

Στις 10/01/2014 ο Υπουργός Εργασίας εξέδωσε ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ, Αριθ.Πρωτ.: Φ80000/οίκ.36201/2152, με θέμα:

«Παροχή διευκρινήσεων για την εφαρμογή της Φ.11321/οικ.31102/1870/31-10-13 απόφασης του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας»

[...]

...Ειδικότερα διευκρινίζεται ότι για τις περιπτώσεις γνωματεύσεων υγειονομικών επιτροπών του ΚΕ.Π.Α., οι οποίες εκδόθηκαν μετά την ημερομηνία δημοσίευσης στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης της σχετικής απόφασης, ήτοι 18/11/2013, και αφορούν παθήσεις που περιλαμβάνονται στον εν λόγω πίνακα, χωρίς ωστόσο τα κείμενα των γνωματεύσεων να είναι προσαρμοσμένα με βάση αυτόν, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν μια απλή αίτηση προς τα κατά τόπους σημεία παροχής υπηρεσιών ΚΕ.Π.Α., με επισυναπτόμενο αντίγραφο γνωμάτευσης της αρμόδιας υγειονομικής επιτροπής. Με την αίτηση αυτή θα ζητείται η προσαρμογή της γνωμάτευσής τους σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην ως άνω υπουργική απόφαση.

Επισημαίνεται, τέλος, ότι σε αυτή την περίπτωση δεν θα επανεξεταστούν οι αιτούντες, καθόσον η εν λόγω προσαρμογή θα πραγματοποιηθεί υπηρεσιακά από τριμελείς υγειονομικές επιτροπές του ΚΕ.Π.Α., μέσω των ιατρικών φακέλων των ενδιαφερομένων.

Με πιο απλά λόγια:

Όσοι κριθήκατε μετά τις 18/11/2013 και πιστεύετε ότι η πάθησή σας περιλαμβάνεται στον ανωτέρω πίνακα με τις 43 παθήσεις, θα υποβάλετε την λεγόμενη ΑΙΤΗΣΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ στη Γραμματεία του ΚΕ.Π.Α, επισυνάπτοντας μια απλή φωτοτυπία της γνωμάτευσης (θα έχετε μαζί σας και το γνήσιο αντίγραφο που σας έχουν δώσει).

Το έντυπο της αίτησης θα σας το δώσει η Γραμματεία ΚΕ.Π.Α.


ΑΙΤΗΣΗ
Προς το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας

Παρακαλώ να προβείτε λόγω αρμοδιότητας σε αναθεώρηση της επισυναπτόμενης Γνωμάτευσης της Υγειονομικής Επιτροπής ΚΕ.Π.Α., ως προς τη διάρκεια της αναπηρίας μου, σύμφωνα με τις ισχύουσες από 18/11/2013 διατάξεις της με αρ.Φ.11321/οικ.31102/1870/31.10.2013 (ΦΕΚ 2906/τ.Β΄ /18-11-2013) απόφασης του Υπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας


Έτσι, δεν θα χρειαστεί να επανεξεταστείτε, επειδή η διαδικασία θα γίνει υπηρεσιακώς.

Η Υγειονομική Επιτροπή υποχρεούται να αποφανθεί αιτιολογώντας την απόφασή της και να ξέρετε κάτι:

Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Συνήγορος του Πολίτη μπορεί να επέμβει άμεσα και αποτελεσματικά έτσι και διαπιστώσει ότι η Υγειονομική Επιτροπή δεν έχει ακολουθήσει τις οδηγίες, τις σύμφωνες με τις διατάξεις.

Επίζω να σας βοηθήσω σημαντικά με αυτή την ενημέρωση.

Καλή τύχη λοιπόν!

Ανδρέας Μπαρδάκης

Σχετικά αρχεία: 

Σχόλια

ΚΕΠΑ - ποσοστο αναπηριας 67%

Εικόνα Anonymous

Ενημέρωση από το NOESI.gr: Λάβαμε αίτημα διαγραφής του συγκεκριμένου σχολίου και του προφίλ του μέλους που το ανάρτησε. Για τον λόγο αυτό, το σχόλιο αυτό έχει αφαιρεθεί. Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο: Πώς και γιατί το προφίλ μέλους, οι αναρτήσεις, τα σχόλια διαγράφονται.

like0

Θα θέλαμε να πιστέψουμε ότι δεν συμβαίνουν ποτέ αποκλίσεις

Εικόνα Ανδρέας Μπαρδάκης

Θα θέλαμε να πιστέψουμε ότι δεν συμβαίνουν ποτέ αποκλίσεις από τις διατάξεις, εκ μέρους των ΚΕ.Π.Α, ωστόσο, μπροστά στην αλήθεια των γεγονότων, από τις αναφορές των πολιτών, οφείλουμε να υποτασσόμαστε και να είμαστε πιο δεκτικοί. Χωρίς φυσικά να διεκδικούμε το αλάνθαστο.

Αν μάλιστα, ερευνήσουμε με πολύ προσοχή τις Γενικές Οδηγίες που έχουν δωθεί από το ΙΚΑ στα ΚΕ.Π.Α με την Εγκύκλιο P51_14_22-5-2013 ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΗ ΟΔΗΓΙΩΝ ΚΕΠΑ θα διαπιστώσουμε σοβαρά λάθη (στα απαιτούμενα ποσοστά αναπηρίας), στα οποία όμως, ο Συνήγορος του Πολίτη δεν μπορεί να επέμβει διότι δεν έχει τη δικαιοδοσία να επεμβαίνει στις ερμηνείες που δίνουν στους νόμους, με τις εγκυκλίους που εκδίδουν, τα νομικά πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.

Σ' αυτήν την περίπτωση, μπορεί μόνο να εκφέρει άποψη. Το δίκαιο όμως μπορεί να αναζητηθεί μόνο δια της δικαστικής οδού, από τον θιγόμενο πολίτη.

Κάποια στιγμή θα αναρτήσω σχετικό άρθρο για τη συγκεκριμένη εγκύκλιο.

Ανδρέας Μπαρδάκης

like1

ΚΕΠΑ Αίτηση Αναθεώρησης

Εικόνα Χρύσα Καμπακάκη

Καλησπερα σας, μολις επεστρεψα απο τα κεπα αρκετα συγχισμενη

Μετα απο ολα αυτα που γραφετε παραπανω, πηγα και εγω σημερα για να κανω αιτηση αναθεωρησης

Την αποφαση την πηραμε στις 30/10/15 asperger 67% για 15 χρονια, για τον γιο μου ο οποιος ειναι 9 ετων.

Μου ειπαν λοιπον σημερα που πηγα και ζητησα να κανω την αιτηση, οτι κατι τετοιο δεν γινεται, οτι δεν υπαρχει αιτηση αναθεωρησης,οτι αν θελετε μπορειτε να κανετε μονο ενσταση,( να πληρωσω δηλαδη παραβολο) αλλα και παλι μου ειπε ο υπαλληλος οτι δεν θα γινει δεχτει, γιατι υποκειτε στην κριση του γιατρου. Επισης οτι επειδη το παιδι ειναι μικρο  υπαρχουν δυνατοτητες βελτιωσης. Οταν τον ρωτησα εαν ξερει αν βελτιωνετε το asperger, μου ειπε οτι σαφως το asperger  δεν θα αλλαξει αλλα οτι το παιδι θα βελτιωθει.

Οταν του ειπα οτι το φεκ και η υπουργικη αποφαση ειναι σαφεις ως προς τα ποσοστα αναπηριας και τον χρονο που δινεται αυτη και οτι δεν αναφερει πουθενα οριο ηλικιας, και επισης οτι εχω μιλησει με τον συνηγορο του πολιτη και μου ειπαν οτι εχω δικαιωμα να κανω αιτηση αναθεωρησης ,μου ειπε οτι κατι τετοιο δεν ισχυει. Και οτι δεν υπαρχει αιτηση αναθεωρηση.και παλι μου επισημανε οτι εχει να κανει με την κριση του γιατρου. Και οτι μετα απο 15 χρονια πολλα μπορει να εχουν αλλαξει.

Επισης μου ειπαν οτι μπορω να κανω ενσταση μεσα σε 10 μερες απο την ημερομηνια που ελαβα την αποφαση. Ηδη εχουν περασει 7 μερες.

Μπορειτε να μου πειτε τι κανω εγω απο δω και περα;

Μιλησα με μητερα που το παιδι της τωρα ειναι 25 ετων, ειχε παρασει μικρο απο επιτροπη, του ειχαν βγαλει 67% asperger. Την προηγουμενη εβδομαδα που περασε παλι επιτροπη, του αλλαξαν την διαγνωση σε δυσλεξια, και η συμπεριφορα τους ηταν απαραδεκτη απενατι στο παιδι και πολυ προσβλητικη.

Για αυτο το λογο και μονο θελω να παρει το παιδι μου το επ' αοριστον για να μην χρειαστει να υποβληθει σε αυτη την ταλαιπωρια. 

like0

Μπορείτε να κάνετε αίτηση αναθεώρησης

Εικόνα Ανδρέας Μπαρδάκης
Αυτά που μου περιγράφετε είναι άκρως απαράδεκτα από την πλευρά του υπαλλήλου, ο οποίος δεν έχει καμιά αρμοδιότητα να σας μιλάει για ιατρικά θέματα και κανένα δικαίωμα να αρνείται την ύπαρξη της αίτησης αναθεώρησης. Αν είναι έτσι όπως μου τα λέτε τότε ο υπάλληλος ψεύδεται, εκτός αν δεν έχετε συννενοηθεί καλά, δεν ξέρω τι συμπέρασμα να βγάλω... Σας συνιστώ να προβείτε άμεσα σε καταγγελία, είναι δικαίωμά σας. Απευθυνθείτε άμεσα στον Συνήγορο του Πολίτη, στο υπουργείο Εσωτερικών, καθώς και στο υπουργείο Εργασίας, φροντίστε όμως πρώτα να υποβάλλετε αίτηση αναθεώρησης, συμπληρώστε τη μόνη σας και ζητήστε να σας την πρωτοκολλήσουν, είναι υποχρεωμένοι να την παραλάβουν. Σημειώστε τον αριθμό της πρωτοκόλλησης και την ημερομηνία της, είναι το ντοκουμέντο σας. Εντυπο για να συμπληρώσετε την αίτηση θα βρείτε εδώ (μπορείτε βέβαια και σε ένα απλό χαρτί, αρκεί να αναγράφετε τα ίδια πράγματα): https://diavgeia.gov.gr/luminapi/api/decisions/%CE%92%CE%99%CE%A8%CE%A04...
like0

Επιτέλους κάναμε αίτηση αναθεώρησης στα ΚΕΠΑ!

Εικόνα Χρύσα Καμπακάκη

Επιτελους καναμε την αιτηση αναθεωρησης!

Πηγαμε στα κεπα, ειπαμε στην υπαλληλο οτι θελουμε να κανουμε αιτηση αναθεωρησης, της δωσαμε ολα τα χαρτια ( μαζι με το φεκ, την εγκυκλιο απο το ικα, τον πινακα των παθησεων, την ορθη επανακοινοποιηση απο το υπουργειο εργασιας, το υπηρεσιακο σημειωμα) . Στην αρχη μας ειπε οτι πρεπει να κοψουμε παραβολο, της ειπα οτι για την αιτηση αναθεωρησης δεν χρειαζετε, το γραφει μεσα στα χαρτια που σας δινουμε, μας ειπε ναπεριμενουμε για λιγο και εφυγε.

Γυρισε μετα απο 5 λεπτα, καταχωρησε κανονικα την αιτηση, κρατησε ολα τα χαρτια που της δωσαμε ( φεκ κ.τ.λ.) Και μας ειπε να περασουμε σε 40 μερες περιπου.

Βεβαια μας ανεφερε οτι παροτι οι γιατροι γνωριζουν το φεκ, και οτι η συγκεκριμενη παθηση ειναι για επ' αοριστον, οτι οι γιατροι υπαρχει περιπτωση να μην αλλαξουν την αποφαση, προς συμφερον και ωφελος του παιδιου.  Ρωτωντας εμεις σας γονεις τι εννοειτε " προς συμφερον του παιδιου" , μας απαντησε οτι μπορει να υπαρχει βελτιωση μετα απο 15 χρονια, και μια τετοια αποφαση ( απ' αοριστον )να δημιουργησει εμποδια στο παιδι, που ισως να θελει αλλα και να μπορει να εργαστει. Και οτι σε αυτην την περιπτωση μια τετοια αποφαση δεν θα του το επιτρεψει. ( βεβαια δεν ξερω εανκατι τετοιο ισχυει)
Το καλο ειναι οτι  δεχτηκαν την αιτηση, οτι πηραμε αριθμο πρωτοκολου, και ειμαστε σε αναμονη  40 ημερων.

Θα σας ενημερωσω σχετικα μολις παρουμε την τελικη αποφαση.

Σας ευχαριστω για την ενημερωση για τον τροπο που επρεπε να κινηθουμε για να διεκδικησουμε τα αυτονοητα. 

like0

ΚΕΠΑ και εργασία

Εικόνα Γιάννης_1970

Καμια αποφαση ΚΕΠΑ δεν μπορει να αποτρεψει καποιον απο την εργασια.

Εκτος αν στο μελλον ως απαιτουμενο για εργασια ειναι η βεβαιωση απο ΚΕΠΑ οτι ΔΕΝ εχουν εκδοσει αποφαση αναπηριας για ενα ατομο!!!

like0

Αναπηρία 67% επ' αόριστον

Εικόνα Anonymous

Ενημέρωση από το NOESI.gr: Λάβαμε αίτημα διαγραφής του συγκεκριμένου σχολίου και του προφίλ του μέλους που το ανάρτησε. Για τον λόγο αυτό, το σχόλιο αυτό έχει αφαιρεθεί. Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο: Πώς και γιατί το προφίλ μέλους, οι αναρτήσεις, τα σχόλια διαγράφονται.

like0

Αναπηρία 67% επ' αόριστον [συνέχεια]

Εικόνα Anonymous

Ενημέρωση από το NOESI.gr: Λάβαμε αίτημα διαγραφής του συγκεκριμένου σχολίου και του προφίλ του μέλους που το ανάρτησε. Για τον λόγο αυτό, το σχόλιο αυτό έχει αφαιρεθεί. Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο: Πώς και γιατί το προφίλ μέλους, οι αναρτήσεις, τα σχόλια διαγράφονται.

like0

Εργασία με ποσοστό αναπηρίας 67%

Εικόνα Χρύσα Καμπακάκη

Την απαντηση αυτη την εδωσε η υπαλληλος, μαλλον απο το γεγονος οτι αναφερει επανω στην αποφαση οτι:

"Παρουσιαζει ανικανοτητα για καθε βιοποριστικο επαγγελμα: ναι"
Η ανικανοτητα για καθε βιοποριστικο επαγγελμα παρουσιαστηκε απο γεννησεως: ναι"

Το κατα ποσο γνωριζει η υπαλληλος εαν αυτο ισχυει ή οχι ή το λεει επειδη ετσι υποθετει, δεν το γνωριζω.

Και μαλιστα εκεινη την στιγμη που το ειπε, σαν γονεις αναρωτηθηκαμε (οχι λεκτικα βεβαιως) εαν οντως θα δημιουργησουμε προβλημα στο μελλον του παιδιου, γιατι το Asperger, ναι μεν ειναι ενα συνδρομο το οποιο ποτε δεν "φευγει", αλλα φυσικα και θα μπορεσει εαν το θελησει να εργαστει καπου, σε καποιον τομεα που του αρεσει (οπως η ρομποτικη που ειναι πολυ καλως).

Κατι τετοια κανουν οι υπαλληλοι της εκαστοτε δημοσιας υπηρεσιας και οι πολιτες κανουν πισω ή δεν διεκδικουν αυτα που δικαιουνται.

like0

Προς Χρύσα Καμπακάκη σχετικά με δυνατότητα εργασίας

Εικόνα Anonymous

Ενημέρωση από το NOESI.gr: Λάβαμε αίτημα διαγραφής του συγκεκριμένου σχολίου και του προφίλ του μέλους που το ανάρτησε. Για τον λόγο αυτό, το σχόλιο αυτό έχει αφαιρεθεί. Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο: Πώς και γιατί το προφίλ μέλους, οι αναρτήσεις, τα σχόλια διαγράφονται.

like0

Ανόητο το επιχείρημα της υπαλλήλου

Εικόνα Ανδρέας Μπαρδάκης

Ανόητο το επιχείρημα της υπαλλήλου. Σε περίπτωση βελτίωσης της υγείας του παιδιού κανείς δεν μπορέσει να του αρνηθεί το δικαίωμα να υπολογίσει εκ νέου το ποσοστό αναπηρίας του, διότι το δικαίωμα στην εργασία είναι βασικό συνταγματικό δικαίωμα του πολίτη.
(Μιλώντας πάντα με την προϋπόθεση ότι το παιδί έχει κριθεί ανίκανο για κάθε βιοποριστικό επάγγελμα).
 

like0

Δεκτή η αίτηση αναθεώρησης

Εικόνα Χρύσα Καμπακάκη

Καλησπέρα σας

Θα ήθελα απλά να ενημερώσω ότι τελικά η αίτηση αναθεώρησης μας έγινε δεκτή, και πήραμε επιτέλους την απόφαση που αναφέρει το πολυπόθητο εφ’ ορου ζωής.

Όλοι όσοι έχετε πάρει λοιπόν απόφαση για Asperger 67%, αλλά δεν είναι εφ’ ορου ζωής, να καταθέσετε  την αίτηση αναθεώρησης με όλα τα χαρτιά που αναφέρονται παραπάνω. Μην το βάζετε κάτω και μην ακούτε κανέναν υπάλληλο.

Ευχαριστώ πολύ όλους όσους με βοήθησαν με τα σχόλια τους και τις απαντήσεις τους.

 

like0

SOS Βοήθεια με αναπηρική σύνταξη

Εικόνα apollwn kreittwn

Ο Πατέρας μου μετά από οξύ εμφραγμα.Πέρασε από επιτροπή  το 2014 με ποσοστο αναπηρίας 80% προσορινά για ένα έτος απο τα ΚΕΠΑ ασφάλεια ΟΓΑ.Παρ'όλο που η πάθησή του υπάγεται στις 43 παθησεις του νόμου βρούτση ξαναπέρασε επιτροπη το 2016 και τον εβλαλαν 50%.Δεν ενημερωθήκαμε απο καμία υπηρεσία για αυτό το νόμο για τις πράξεις που έπρεπε να κάνουμε για να μην ξαναπερασει από επιτροπή.ΤΙ μας προτείνεται να κανουμε;Πως να κινηθούμε;Επισης καναμε ένσταση για την ΒΥΕ κατά της απόφασης...

like0

Ποσοστό καρδιακής αναπηρίας 80%

Εικόνα Μαρια

Καλησπέρα σας,

Ειμαι 27 ετων και στα 17 επαθα εμφραγμα εκανα τοποθετηση stent... και απο τοτε παρακολουθουμαε καθε μηνα στο καρδιολογικο τμημα του Γενικου Κρατικου Νικαιας...

Στις 1-7-2013 εκανα εναρξη ως ελευθερος επαγγελματιας με αδεια πωλητη λαικων αγορων εως και σημερα.. Πριν λιγες μερες εβγαλα τα χαρτια μου για να περασω επιτροπη αναθεωρησης στα ΚΕΠΑ... Την πρωτη φορα που περασα ειχα ποσοστο αναπηριας 80% , τωρα πρεπει να ξαναπερασω και επειδη η μιση καρδια πλεον δεν λειτουργει και δεν μπορει να επανερθει. Λογικα το ποσοστο που θα μ βγει τωρα ειναι παραπανω...

Με λιγα λογια μονο το 50% της καρδιας μου λειτουργει... εγω θελω ομως να εχω την δουλεια μου κανονικα, ομως θελω να παρω επιδομα αναπηριας μπορω;;

Σας ευχαριστω πολυ για το χρονο σας...

like0

Επιτέλους κάναμε αίτηση αναθεώρησης στα ΚΕΠΑ!

Εικόνα Όθωνας Λεοντόπουλος

Καλημέρα κα Καμπακάκη

Καναμε αίτηση αναθεωρησης πριν εικοσι μερες περιπου στα ΚΕΠΑ και μας ζητησαν να πληρωσουμε παραβολο αν και δείξαμε όλες τιε εγκυκλιους στην υπαλληλο και τονισαμε ότι δεν χρειάζεται. Δεν δεχόταν την αίτηση χωρις παράβολο οπότε αναγκαστικα το πληρωσαμε. Μπορείτε να μου υποδείξετε σας παρακαλώ πολύ σε πιο σημειο ακριβως του φεκ ή εγκυκλιου αναφέρετε ότι δεν πληρωνεις παράβολο ωστε να το επικαλεστω και να απαιτησω πισω τα χρήματα ως αχρεωστητως καταβληθέντα? Σας ευχαριστώ πολύ

like0

Παράλειψη σε γνωμάτευση ΚΕΠΑ

Εικόνα Χαράλαμπος Δοϊτσίδης

Η συζυγός μου λαμβανει απο 2004 εξωιδρυματικό επίδομα λογω αναπηρίας 67% που επιφέρει η σκληρυνση κατα πλακας (ΣκΠ). Kαθε 2 ή 3 χρονια επαναξιολόγηση απο ΚΕΠΑ. Στην τελευταια, λοιπόν, γνωμάτευση ενώ την κρίνουν με ποσοστο αναπηρίας 67%, όλο το ποσοστό στην κινητική αναπηρία  και οτι εμπιπτει στις διαταξεις των νομων περι παραπληγίας και οτι δικαιούται εξωιδρυματικό επίδομα, ΞΕΧΑΣΑΝ ή ΠΑΡΕΛΕΙΨΑΝ να αναφερουν την κυρια παθηση που ειναι η ΣκΠ. Στην επισήμανση μου αυτή, αφού μου έδωσαν όλο το δίκιο του κόσμου, με ενημερωσαν οτι η λύση ειναι να κάνω αίτηση υπηρεσιακής αλλαγής της γνωμάτευσης ΚΕΠΑ ετσι ωστε υπηρεσιακα να διορθώσουν την ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ ΤΟΥΣ. Ετοιμάζω την αιτηση και μου ζητουν παράβολο 46 ευρω.. Γιατι;;

Παρακαλώ για τις χρήσιμες συμβουλές σας για την αντιμετώπιση ακόμα μιας δυσκολίας μας στο λαβύρινθο των ΚΕΠΑ.

like0

Πέρασα από Επιτροπή τον Φεβρουάριο για σύνταξη αλλά δεν έχω νέα

Εικόνα Βάσω Σαλα

Καλησπερα, ειμαι 58 ετων με συμπληρωμενα ενσημα βαρεα. Τον Απριλιο 2017 περασα εμφραγμα μυοκαρδιου τον Ιανουριο 2018 περασα απο τα ΚΕΠΑ για αναπηρικη συνταξη το Φεβρουαριο μου ηρθε η απαντηση οτι πήρα 80% αναπηρια αλλα ως σημερα δεν εχω καμια ενημερωση ουτε χρηματα εχω παρει εχω βγει ως τελη Ιουλιου και απο το ΙΚΑ μου λενε να περιμενω να με ειδοποιησουν για το ποτε θα ξαναπερασω και οτι δεν χανω τιποτα απο αυτα που δικαιουμε κι αν παω απο μονη μου θα παω αδικα. Ποια ειναι η γνωμη σας να περιμενω ακομα κι αν περασει ο Ιουλιος ή να παω μονη μου; Υπαρχει περιπτωση μετα να μη με δεχτουν; Ευχαριστω εκ των προτέρων.

like0

ΑΣΕΠ και γνωματεύσεις Α/βάθμιας υγειονιμικής επιτροπής προ 2013

Εικόνα Panostis Panel

καταρχάς συγχαρητήρια για ολες τις πληροφορίες και γνώσεις που μας δίνετε.

θα ήθελα να σας ρωτήσω τι γίνεται με παλαιότερες των ΚΕΠΑ γνωματεύσεις αναπηρίας μέχρι 50% από τις Α/βάθμιες υγειονομικές επιτροπές με χαρακτηρισμό "Χρόνια πάθηση" (του αδελφού μου είναι έτους 2007)

Ο αδελφός μου πρόσφατα συμμετείχε σε προκήρυξη του ΑΣΕΠ που προέβλεπε και θέσεις για ΑΜΕΑ μέχρι 50%. Στα προσωρινά αποτελέσματα ήταν καταχωρισμένος στον ειδικό πίνακα ΑΜΕΑ. Όταν όμως εκδόθηκαν τα οριστικά, προς μεγάλη μας έκπληξη (διότι δεν γνωρίζαμε όλα αυτά τα χρόνια τα ΚΕΠΑ ή τον ρόλο που έχουν αναλάβει ή τι ακριβώς έχουν υποκαταστήσει), ο αδελφός μου δεν ήταν καταχωρισμένος στον πίνακα των ΑΜΕΑ αλλά στον γενικό. Δηλαδή, δεν τον απέρριψαν αλλά δεν τον συμπεριέλαβαν στον ειδικό πίνακα ΑΜΕΑ μέχρι 50% με αποτέλεσμα να μην του αρκούν τα μόρια για να διεκδικήσει θέση.

Μετά από αρκετές ώρες αναζήτησεις στο διαδίκτυο και προσεκτική ανάγνωση της σχετικής προκήρυξης στην οποία γίνονταν αναφορές για κάποια υπηρεσία ΚΕΠΑ καταλάβαμε ότι κάτι έχει συμβεί με τις α/βάθμιες και τα ΚΕΠΑ με αποτέλεσμα να μην αναγνωρίζεται πια το έγγραφό μας (;)

Το ερώτημα είναι πώς ακριβώς πρέπει να κινηθούμε τώρα για να αντικαταστήσουμε το έγγραφό μας με καινούργιο των ΚΕΠΑ. Πρέπει να περάσει πάλι από αξιολόγηση και εξετάσεις ή απλώς προσκομίζουμε τη γνωμάτευση που έχουμε και μας την αντικαθιστούν/επικαιροποιούν (;). Από πού να ξεκινήσουμε; πού να απευθυνθούμε;

Υπάρχει περίπτωση, λέτε, να διεκδικήσουμε κάτι στο ΑΣΕΠ αν κάνουμε αίτηση θεραπείας; τι πρέπει να επικαλεστούμε;

σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας

like0

Αναθεώρηση απόφασης ΚΕΠΑ

Εικόνα Εμμανουήλ Σωτηράκης

Γεια σας,

Έχω ένα παιδί, το Βασίλη 8,5 ετών, με διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή (αυτισμός), ο οποίος διαγνώσθηκε το 2013. Το 2014 το Σεπτέβριο περάσαμε ΚΕΠΑ και μας έδωσαν 80% για πέντε έτη. Δυστυχώς δεν αντελήφθηκα την ύπαρξη της εγκυκλίου που αναφέρεται παραπάνω παρά μόνο τώρα, τον Αύγουστο του 2019 και ενώ περάσαμε ξανά ΚΕΠΑ στις 31/7/2019, λόγω λήξης της παλιάς γνωμάτευσης στις 30/6/2019. Η νέα γνωμάτευση μας δίνει 67% για 9 έτη, έως 30/6/2028. Το ερώτημα μου είναι αν μπορώ τώρα, να κάνω την αίτηση αναθεώρησης για την πρώτη απόφαση του ΚΕΠΑ, παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει τόσα χρόνια και έχει εκδοθεί και επόμενη απόφαση.

Ευχαριστώ.

like0

Αναθεώρηση απόφασης ΚΕΠΑ

Εικόνα Ελένη Παπαδοπούλου

Καλησπερα. Μηπως μπορειτε να μου πειτε αν αποφαση ΚΕΠΑ σε ισχύ για Aλτσχαιμερ 67% ειναι στις εφ ορου ζωης χαρακτηρισμενη αναπηρια ή χρειαζεται να ειναι η πρωτη αποφαση 80% και ανω;

like0

Δείτε την απόφαση

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Θα πρέπει να δείτε την απόφαση. Η απόφαση του ΚΕΠΑ αναφέρει πότε λήγει η ισχύς της και αν δεν λήγει αναφέρει ότι είναι εφ' όρου ζωής.

like0

Λήγει τον 09/2020

Εικόνα Ελένη Παπαδοπούλου

Λήγει τον 09/2020. Μπορώ να καταθέσω αίτηση αναθεώρησης για εφ όρου ζωής ή πρέπει να ξαναπεράσει ΚΕΠΑ όταν λήξει; Το αλτσχάιμερ 67% είναι στις επ' αόριστον νόσους έτσι δεν είναι;

like0

Δοκιμάστε

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Κανονικά, πρέπει να περάσει ξανά από Επιτροπή για να έχει ισχύ η γνωμάτευση του ΚΕΠΑ. Στην επενεξέταση μπορείτε να ζητήσετε να αξιολογηθεί η περίπτωση του επ' αόριστον. Η παρούσα ανάρτηση παραπάνω με τίτλο "ΚΕΠΑ: Αίτηση αναθεώρησης / επαναξιολόγηση" όμως σας δίνει κάποιες άλλες (πρόσθετες) οδηγίες. Καλό θα είναι να απευθυνθείτε στο ΚΕΠΑ, με βάση τις παραπάνω οδηγίες, για να δείτε αν μπορείτε να πετύχετε το επιδιωκόμενο χωρίς επανεξέταση. 

like0

Αίτηση αναθεώρησης ΚΕΠΑ λόγω εφ’ όρου ζώης

Εικόνα Ελένη Παπαδοπούλου

Τελικα το ΚΕΠΑ δεχθηκε χθες την αιτηση αναθεωρησης που υπεβαλα για εφ ορου ζωης της μητερας μου (αλτσχαιμερ 67% μεσου σταδιου). Επισυναψα και ολα τα αρχεια που προτεινονται εδω. Στη αρχη ο υπαλληλος μου ειπε να μην κανω γιατι οι γιατροι δεν θα το εγκρινουν. Μετα μου ειπε να περιμενω γιατι οταν θα γινει κλινηρης η μητερα μου θα δικαιουται το παραπληγιας. Του ειπα οτι δεν θελω να αιτηθω επιδομα οτι απλα θελω να κανω χρηση του δικαιωματος της εφοσον η ασθενεια της ειναι στις μη αναστρεψιμες να μην χρειαστει να επανεξεταστει και παλι στα 84! Λες και θα καλυτερεψει! Μετα μου ειπε αφου ειδε τα χαρτια χωρις να τα διαβασει απλα τα κοιτουσε οτι πρεπει να πληρωσω παραβολο. Του ειπα οτι δεν εχω προβλημα να πληρωσω αρκει να μου υποδειξει την εγκυκλιο που το οριζει. Μετα μου ειπε να παω να παρω πρωτοκολλο και να παω παλι σε αυτον και τελειωσα. Το μεσημερι ειδα στο συστημα οτι ορισαν αυε για τις 16 μαρτιου. Δεν ξερω αν θα τα καταφερουμε αλλα το θεωρω παραλογο υπερηλικες με τετοια νοσο να μην τους δινουν εφ ορου ζωης λες και θα ζησουν πολλα χρονια.

like0

Χρονικό διάστημα για πόσοστο αναπηριας

Εικόνα Αλεξία Μιχαλοπούλου

Από τη στιγμή που καταθέτεις τα δικαιολογητικά για πόσοστο αναπηριας ποτέ περνάς επιτροπή;

like1
Διαφήμιση — Ζητήστε προσφορά

Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr | Τι είναι και πώς λειτουργεί;

Εικόνα NOESI.gr

Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr.Το Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr βασίζονται σε μία διαδικτυακή πλατφόρμα τηλεργασίας, προσαρμοσμένη στον τομέα της υγείας και της εκπαίδευσης. Η πλατφόρμα παρέχει πρόσβαση σε εργαλεία που λειτουργούν εξ αποστάσεως, μέσω internet. Το Ψηφιακό Γραφείο μπορεί να συνδέεται και να υποστηρίζεται από τη Γραμματεία του NOESI.gr, ώστε να εμπλουτίζεται διαρκώς με νέο υλικό. Παρέχεται με την τεχνική υποστήριξη της Google.

Εφαρμογές του Ψηφιακού Γραφείου από το NOESI.gr.

Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Μάθετε περισσότερα.

Τι είναι και τι παρέχει το Δίκτυο επαγγελματιών (SPECIALS)

Λογότυπο Δικτύου επαγγελματιών SPECIALS ® NOESI.gr.Επαναφέρουμε τον κατάλογο επαγγελματιών, γνωστό με τον διακριτικό τίτλο Δίκτυο SPECIALS®. Ένα δίκτυο διαπιστευμένων μελών εξειδικευμένων σε διάγνωση και αξιολόγηση, εκπαίδευση - αποκατάσταση, υποστήριξη - συμβουλευτική, στους τομείς της ειδικής αγωγής, υγείας και πρόνοιας.

Διαπιστευτείτε από το NOESI.gr.
Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Μάθετε περισσότερα.

Τα πρώτα μέλη έχουν ενταχθεί στο δίκτυο.
Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Βρείτε επαγγελματία.

Τι είναι και τι παρέχουν οι Συνεργατικές Ομάδες στο NOESI.gr;

Ο κατάλογος επαγγελματιών με διαπιστευμένους επαγγελματίες από το NOESI.gr.Οι Συνεργατικές Ομάδες δημιουργήθηκαν στις αρχές της δεκαετίας 2010-2020 από χίλιες (1.000) θέσεις μελών του NOESI.gr, που διέθεταν πρόσβαση σε μία ειδική πλατφόρμα (Google Workspace) που λειτούργησε έως το 2022 με ετήσιο κόστος 72.000$ με χορηγία της Google ειδικά σχεδιασμένη για συνέργειες!

Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Μάθετε περισσότερα.

Διαφήμιση — Ζητήστε προσφορά
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.