Πόσο στοιχίζει η παράλληλη στήριξη στο Γυμνάσιο;

Εικόνα Paletacat

Ξέρει κάποιος μπαμπάς ή μαμά να μου πει πόσο περίπου στοιχίζει η παράλληλη στήριξη στο γυμνάσιο; 

Σχόλια

Για παράλληλη στήριξη 680€

Εικόνα Koulitsa Filnop.

Καλησπερα εγω για παιδι στο φασμα του αυτισμου εδινα 680€ αλλα ηταν πληρως εξειδικευμενη στον αυτισμο η κοπελα και με προυπηρεσια και εκανε πολυ καλη δουλεια!

Καλη συνεχεια

like2

Συγνώμη αλλά το ποσό είναι τεράστιο

Εικόνα didyma1103

Συγνώμη αλλά το ποσό είναι τεράστιο αν σκεφθείς ότι οι μισθοί έιναι σε αυτό το επίπεδο και χαμηλότεροι! Εγώ δηλ. αν θελήσω να έχω ιδιωτική παράλληλη στήριξη και για τα δυο παιδιά μου θα πρέπει να δίνω το ποσό των 1360 ευρώ!!!! Συγνώμη αλλά θα προτιμήσω να έχω φαγητό, ρούχα και παιχνίδια για τα παιδιά μου!  Και αν δεν ειναι γραφτό να μην μάθουν γράμματα ας μην μάθουν! Μπορεί έτσι να είναι περισσότερο ευτυχισμένα! Και η μητέρα μου που πήγε μέχρι την δευτέρα δημοτικού (άλλες εποχές τότε) μια χαρά τα καταφέρνει! Έλεος!!!!!!! 

like0

Ο καθένας δίνει ό,τι μπορεί

Εικόνα Koulitsa Filnop.

Ο καθενας δινει οτι μπορει και φυσικα αναλογα με τα προσοντα αυτου που προσλαμβανει. Υπαρχουν και παραλληλες με αλλες τιμες οπως επισης και η δημοσια  παραλληλη. Εμενα το παιδι μου ειχε πολλα προβληματα και ζητουσα κατι πολυ εξειδικευμενο. Και δεν δεχομαι κανεις να πει "ελεος" ουτε φυσικα απαιτω απο κανεναν να δωσει τα ιδια λεφτα ή πως πρεπει να δωσει αυτα και τιποτα χαμηλοτερο. Ειπα τη γνωμη μου απλα. Και ειχα δει και αποτελεσματα. Και εχω και δυο παιδια που χρειαζονται γενικα επιπλεον στηριξη και αλλο ενα που χρειαζεται επισης ο,τι χρειαζεται ενα αλλο παιδι χωρις δυσκολιες. Μην κρινετε ομως!!! Ο καθενας κανει ο,τι καλυτερο για τα παιδια του μπορει!

like0

Koulitsa μου φάνηκε πολύ μεγάλο το ποσό

Εικόνα didyma1103

Koulitsa μου φάνηκε πολύ μεγάλο το ποσό!  Δεν είπα κάτι για σένα που το δίνεις, απλά εγώ δεν μπορώ. 

like0

Τιμές από 300 έως 700€

Εικόνα M Π

Οι τιμές κυμαίνονται από 300-700€ ανάλογα με τις ώρες και την περίπτωση. Το ποσό δεν είναι μεγάλο αν σκεφτείται ότι προσλαμβάνεται έναν εκπαιδευτικό για 8ωρη καθημερινή εργασία. Συνήθως οι τιμές διαμορφώνονται ύστερα από συζήτηση του εκπαιδευτικού και των γονέων.
 

like0

Λυπάμαι για τον τρόπο σκέψης ορισμένων γονιών

Εικόνα Ε. Ζ.
Διαβάζοντας τα παραπάνω post, αισθάνθηκα την ανάγκη να πω την άποψή μου, χωρίς να θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση με καμία από τις μητέρες που πληρώνουν από την τσέπη τους την παράλληλη στήριξη του παιδιού τους. Είμαι εκπαιδευτικός και εργάζομαι στην παράλληλη στήριξη. Πολλές φορές αγανακτώ με τον τρόπο που σκέφτονται ορισμένοι γονείς σχετικά με το ποσό των χρημάτων που πρέπει να δίνουν στους εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής. Αρχικά, να σημειώσω πως είναι απάνθρωπο να επωμίζονται οι γονείς το κόστος της παράλληλης στήριξης, κάτι που αναμφισβήτητα είναι δουλειά του κράτους. Ωστόσο, όταν το πράγμα πάει αναγκαστικά εκεί, οι γονείς πρέπει να σκεφτούν ότι ο δάσκαλος που προσλαμβάνουν για να στηρίξει το παιδί τους στο σχολείο, αφιερώνει 6-8 ώρες ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ για το παιδί τους και τις περισσότερες φορές παίρνει ελάχιστα χρήματα και μάλιστα χωρίς ένσημα πολλές φορές. Πρέπει να σκεφτείτε ότι αυτός ο άνθρωπος ΠΑΡΑΓΕΙ ΕΡΓΟ βοηθώντας το παιδί σας. Για να φτάσει στο σχολείο, πρέπει να πληρώσει τη βενζίνη του και να φάει. Καταλαβαίνω ότι οι καιροί είναι πάρα πολύ δύσκολοι. Με λυπεί όμως αφάνταστα η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ορισμένων γονιών που ενώ απαιτούν ο δάσκαλος να είναι ΠΑΝΤΑ "εκεί" στο σχολείο για το παιδί τους, ταυτοχρόνως θεωρούν ότι δεν γίνεται αυτός ο άνθρωπος να πληρώνεται πάνω από 400 - 500 ευρώ, αφού γενικά οι μισθοί κυμαίνονται γύρω εκεί. Λυπάμαι, αλλά η δουλειά μας δεν είναι υποδεέστερη των άλλων. Θα συμφωνήσω ότι ο καθένας, δίνει ό,τι μπορεί. Μην θεωρείτε όμως ότι ο δάσκαλος ειδικής αγωγής είναι υποχρεωμένος να εργάζεται για εσάς, κάνοντας ό,τι μπορεί για το παιδί σας, και ως αντίτιμο να πληρώνεται με ψίχουλα. Και το τονίζω ξανά: Αυτό που με πειράζει δεν είναι τα ελάχιστα χρήματα, αλλά η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ πολλών γονιών με την οποία αντιμετωπίζουν το έργο ενός ανθρώπου που καθημερινά στηρίζει το παιδί τους.
like0

Μην λυπάστε καθόλου

Εικόνα didyma1103

Μην λυπάστε καθόλου αγαπητή κυρία, εγώ προσωπικά έχω δυο παιδάκια στο φάσμα και απλά αναρωτήθηκα πως είναι δυνατό να πληρώσω αυτό το ποσό εις διπλούν για παράλληλη στήριξη.  Και ξαναλέω ότι εγώ και τονίζω το εγώ δεν μπορώ να πληρώσω αυτό το ποσό, μην γενικεύετε λοιπόν και να απαυθύνεστε σε εμένα που εκανα το σχετικό σχόλιο. Δεν είναι το ποσό μεγάλο οι καιροί είναι χαλεποί, βλέπετε το δέντρο και χάνετε το δάσος. 

like2

Το ζητούμενο είναι αλλού!

Εικόνα Ε. Ζ.

Το ζητούμενο -δυστυχώς- δεν είναι αν εγώ χάνω το δάσος, αλλά η ψευδαίσθηση ορισμένων γονιών πως κάποιος οφείλει να τους προσφέρει τις υπηρεσίες του σχεδόν αφιλοκερδώς. Αυτός είναι και ο λόγος της έκπληξης πολλών όταν ακούν για ποσά παράλληλης άνω των 400 ευρώ. Η παράλληλη στήριξη, όμως, είναι δύσκολο έργο και ο καθένας κάνει ό,τι μπορεί. 

Λυπάμαι αν σας έθιξα με τον οποιοδήποτε τρόπο. Σκοπός της τοποθέτησής μου δεν ήταν να έρθω σε αντιπαράθεση μαζί σας, αλλά να θίξω ένα ευαίσθητο εργασιακό θέμα που αφορά τους εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής. Εξάλλου, αν ανατρέξετε στα posts του συγκεκριμένου θέματος, θα διαπιστώσετε πως κανείς δεν αναφέρθηκε σε εσάς. Μια γνώμη για ένα ποσό των 680 ευρώ ειπώθηκε από μια μητέρα. Εαν αυτό δεν σας βρίσκει σύμφωνη, είναι απολύτως σεβαστό. Θα πρέπει όμως να σκεφτείτε πως κανείς, στις δύσκολες μέρες που διανύουμε, δεν δουλεύει για την ψυχή της μάνας του, ούτε όμως είναι και υποχρεωμένος να σας προσφέρει τις υπηρεσίες του "αφιλοκερδώς". 

Από την πλευρά μου, δεν θα ήθελα να δώσω περαιτέρω συνέχεια στο συγκεκριμένο ζήτημα. Υπάρχουν πιο σοβαρά ζητήματα για να εστιάσουμε. 

like2

Αγαπητή Ε.Ζ.

Εικόνα Αλεξάνδρα

Κανείς γονιός δεν μπορεί να σας υποχρεώσει να αναλάβετε το παιδί του για ένα ποσό χ που δε σας καλύπτει. Είναι πολύ απλό. Επίσης, σκεφτείτε πως ο γονιός αυτός πρέπει και να ταϊσει το παιδί του, να το ντύσει, να πληρώσει τον παιδικό σταθμό, τις θεραπείες, τους γιατρούς που το παρακολουθούν (στην Ελλάδα βρισκόμαστε...). Πραγματικά δεν έχει νόημα μια αντιπαράθεση, αλλά δεν έχετε βρεθεί στη θέση ενός γονιού που έχει παιδί με ειδικές ανάγκες και μακάρι να μη βρεθείτε ποτέ, γιατί θα αναθεωρήσετε πολλά πράγματα.

like0

Πρώτα απο όλα μια ειδική παιδαγωγός

Εικόνα M Π
Πρωτα απο ολα μια ειδικη παιδαγωγος ερχεται σε επαφη με παιδια με ειδικες αναγκες, οποτε ξερει αρκετα πραγματα. Σιγουρα μια μητερα το βιωνει διαφορετικα. Εχετε παιδακια στο φασμα και δε σας εγκρινει το κρατος παραλληλη στηριξη; αν παρετε ιδιωτικη παραλληλη μπορει ο εκπαιδευτικος να δουλεύει το 8ωρο του και με τα δυο παιδακια αρα δε θα σας παει εις διπλούν. Επισης, να θυμαστε οτι πληρωνετε εναν άνθρωπο για 6-8 ωρες αρα δε μπορει να σας παιρνει πχ 100 ευρω το μηνα. Γιατι πρεπει και ο ιδιος να βιοποριστει. Το λιγοτερο για το 8 ωρο ειναι 400 και παντα διαμορφωνεται αναλογα με την περιπτωση.
like1

Δημοσια παράλληλη στήριξη;

Εικόνα Αλεξάνδρα
Ας γελασω! Η κόρη μου δεν είναι στο φάσμα αλλα δικαιουται παράλληλη στήριξη απο το κράτος. Η οποία φυσικά θα ερθει με κάποιους μήνες καθυστέρηση, αν ερθει τελικά. Ως τοτε τι; Φυσικά δε θα κάτσω με σταυρωμένα τα χέρια! Ήδη φέτος που είναι στον παιδικό βρήκαμε μια καταπληκτική κοπελα - μεσω του noesi - η οποία είναι πρωτα απο όλα άνθρωπος και σωστη επαγγελματίας! Το θέμα είναι γονιός και παιδαγωγός να τα βρουν στο οικονομικό και να είναι συνεπης ο ένας ως προς τον άλλο. Επίσης τα 100 ευρώ που αναφερατε, όπως και τα 700 που προαναφέρθηκαν, είναι απλως υπερβολες. Προσωπική μου άποψη.
like0

Φυσικά και τα ποσά που αναφέρθηκαν είναι τυπικά

Εικόνα M Π

Φυσικά και τα ποσά που αναφέρθηκαν είναι τυπικά για να δείξουν απλά ότι ούτε το ένα γίνεται, ούτε το άλλο. Θα συμφωνήσω μαζί σας για το ότι πρέπει να υπάρχει αμοιβαία συνενόηση γονιού και εκπαιδευτικού. Οι περισσότεροι ειδικοί παιδαγωγοί και εκπαιδευτικοί που γνωρίζω ευτυχώς είναι πρώτα άνθρωποι. Απλά μέσα από γραπτές απαντήσεις δημιουργούνται ασάφειες και παρεξηγήσεις. Φυσικά στην πράξη όλα διαφέρουν. Τώρα για το ότι το κράτος δεν σας έχει στειλει ακόμα την παράλληλη τι να πω;; Θεωρητικά αφού έχει κάνει τις προσλήψεις των ειδικών θα έπρεπε να σας είχε στείλει  καποιον εκπαιδευτικό. Πρακτικά λειτουργήσατε πολύ σωστά. Καλή σας μέρα.

like0

Πόσο δίκιο έχετε....

Εικόνα ΕΖaxaria

Πόσο δίκιο έχετε....

like0
Διαφήμιση — Ζητήστε προσφορά

Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr | Τι είναι και πώς λειτουργεί;

Εικόνα NOESI.gr

Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr.Το Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr βασίζονται σε μία διαδικτυακή πλατφόρμα τηλεργασίας, προσαρμοσμένη στον τομέα της υγείας και της εκπαίδευσης. Η πλατφόρμα παρέχει πρόσβαση σε εργαλεία που λειτουργούν εξ αποστάσεως, μέσω internet. Το Ψηφιακό Γραφείο μπορεί να συνδέεται και να υποστηρίζεται από τη Γραμματεία του NOESI.gr, ώστε να εμπλουτίζεται διαρκώς με νέο υλικό. Παρέχεται με την τεχνική υποστήριξη της Google.

Εφαρμογές του Ψηφιακού Γραφείου από το NOESI.gr.

Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Μάθετε περισσότερα.

Τι είναι και τι παρέχει το Δίκτυο επαγγελματιών (SPECIALS)

Λογότυπο Δικτύου επαγγελματιών SPECIALS ® NOESI.gr.Επαναφέρουμε τον κατάλογο επαγγελματιών, γνωστό με τον διακριτικό τίτλο Δίκτυο SPECIALS®. Ένα δίκτυο διαπιστευμένων μελών εξειδικευμένων σε διάγνωση και αξιολόγηση, εκπαίδευση - αποκατάσταση, υποστήριξη - συμβουλευτική, στους τομείς της ειδικής αγωγής, υγείας και πρόνοιας.

Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Μάθετε περισσότερα.
Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Βρείτε επαγγελματία.

Διαφήμιση — Ζητήστε προσφορά
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.