Λεκτική Δυσπραξία σε αγόρι 3 χρονών

Εικόνα Fotini Finika

Έχω ένα αγοράκι σχεδόν 3 χρονών. Όταν ήταν 1 χρόνου έλεγε κάποιες συλλαβές (μα-μα, πα-πα) ξαφνικά σταμάτησε να τα λέει και αυτά. Έλεγα είναι μικρός θα τα πει όλα μαζί ας του δώσω τον χρόνο του. Τον τελευταίο ένα χρόνο περίπου πήγα σε διαφόρους λογοθεραπευτές, νευρολόγους και όλοι μου έλεγαν ότι είναι απλά μια φυσιολογική καθυστέρηση στην ομιλία του, να τον πάρω νηπιαγωγείο και θα μιλήσει. Εδώ και 5 μήνες σχεδόν ξεκινήσαμε σχολείο όμως λεκτικά το μωρό δεν έχει και τόση μεγάλη διαφορά (σε όλα τα άλλα ζωγραφική δραστηριότητες κ.τ.λ έχει τρομερή βελτίωση).

Πριν 2 μέρες τον πήγα σε ακόμα ένα λογοθεραπευτή και μου είπε ότι το μωρό έχει Λεκτική Δυσπραξία (σημείωση:το μωρό ακούει κανονικά εκτελεί όλες τις οδηγίες απλά δεν μπορεί να μου αυτά που θέλει και μιλά μια δική του γλώσσα), όμως αυτό επιβεβαιώνεται με εγκεφαλογράφημα και ταυτόχρονα να του κάνω κάτι ασκήσεις για να δυναμώσουμε την γλώσσα και όταν γίνει 3 χρονών (δηλαδή δε 3 μήνες) να τον πάρω ξανά.

Έχω συγχυστεί και δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω, τι να πιστέψω και ποιος θα είναι ο σωστός τρόπος να το αντιμετωπίσω αυτό.

Σχόλια

Έχουμε κι εμείς μια διάγνωση

Εικόνα didyma1103

Έχουμε κι εμείς μια διάγνωση Αφασία του Wernicke (Γουέρνικ). Δεν είμαστε όμως σίγουροι γιατί έχουμε κι άλλες διαγνώσεις που λένε "φάσμα". Ο ένας μου γιος ξεκίνησε να μιλά στα 3μιση. Τώρα είναι σχεδόν πέντε και προχωρά σταθερά αλλά δυσκολεύεται σε πολλές λέξεις. Τις ξέρει όμως σχεδόν όλες! Κάνουμε κανονικό διάλογο, τον ρωτάω μου απαντά, πάμε πολύ καλά. Ο άλλος δίδυμος πάει πιο πίσω, βάζει το γράμμα κάπα σε πολλές λέξεις και σε σχέση με το πρώτο είναι σταθερά πίσω.

Ομως δεν χάνω το κουράγιο μου κι ελπίζω κι αυτός να προχωρήσει πιο αργά αλλά που θα πάει θα ακολουθήσει το κατά ένα λεπτό μεγαλύτερο του αδερφό. Μην απογοητεύεσαι, ξέρω είναι δύσκολο κι εγώ πολλές φορές χάνω τη δύναμη μου αλλά δεν εγκαταλείπω. 

like0

Είναι μάλλον απλό (αν και όχι πολύ εύκολο)

Εικόνα Ειρήνη

Είναι μάλλον απλό (αν και όχι πολύ εύκολο).

Κάνεις αυτό που προτείνουν οι ειδικοί.. εγκεφαλογράφημα, ασκήσεις, επανεξέταση και θεραπεία.

Έτσι, πιστεύω, σου φεύγουν και τυχόν κακές σκέψεις και ανησυχιες.

Καλά αποτελέσματα!!

like0

Δουλεύω με ένα παιδάκι

Εικόνα Κυριακή Πασιαλή

Δουλεύω με ένα παιδάκι που είχε ακριβώς ό,τι περιγράφετε. Ξεκίνησα πέρυσι που έγινε 3. Ωστόσο, θεωρώ πως δεν χρειάζεται να ανυσηχείτε. Το δικό μου παιδάκι έχει θεαματική βελτίωση, με την κατάλληλη και συστηματική βέβαια βοήθεια και προσοχή . Ας μην ξεχνάμε ;omvw πως το κάθε παιδί είναι διαφορετικό και μοναδικό. Εάν θέλετε περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να μου στείλετε ένα μέιλ για να σας ενημερώσω σχετικά. kikipas@outlook.com.gr

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.