Έχω σύνδρομο Άσπεργκερ και πιθανότατα διάσπαση προσοχής

Εικόνα no_name

Γεια σας είμαι καινούριο μέλος στο forum είμαι 22 φοιτητής και έμαθα πρόσφατα ότι έχω σύνδρομο Άσπεργκερ με το οποίο διαγνώστηκα όταν ήμουν 9 χρονών αλλά οι γονείς μου δεν μου το έλεγαν και το έμαθα τυχαία. Όταν τους ρώτησα μου είπαν ότι όντως το έχω και πάντα ήμουν διαφορετικός από τους υπόλοιπους δυσκολευόμουν να κανω φίλους κλπ μόνο έναν φίλο είχα στο σχολείο, τώρα στο πανεπιστημιο έχω μερικούς φίλους έστω και επιφανειακούς και δεν με επηρεάζει τόσο.

Το πρόβλημα είναι ότι πιθανότατα έχω και διάσπαση προσοχής, δεν μπορώ να συγκεντρωθώ πολύ ώρα στο διάβασμα και όταν λέω να κάτσω να διαβάσω μετά από 5 με 10 λεπτά κουράζομαι και βρίσκω κάτι άλλο να ασχοληθώ και αυτό με έχει πάει πίσω στην σχολή. Επίσης τα συναισθήματά μου αλλάζουν πολύ εύκολα μπορεί να στενοχωρεθώ ή να θυμώσω για ασήμαντους λόγους και απ' ό,τι διάβασα είναι συμπτώματα διάσπασης προσοχής.

Υπάρχει κανείς εδώ πέρα που αντιμετωπίζει παρόμοια προβλήματα?

Eίμαι σε αδιέξοδο.

Σχόλια

Δεν είσαι μόνος

Εικόνα Αναστασία Θεοδωροπούλου

Καλημερα σου,

Ειμαι μαμα δυο παιδιων. Εχω και εγω μια κορη 10 ετων για την οποια προσφατα πηραμε διαγνωση ασπεργκερ. Ειναι πολυ εξυπνη και χαρισματικη απο οτι μας λενε ολοι αλλα στο σπιτι τα πραγματα ειναι πιο δυσκολα. Δυσκολευεται επισης και εκεινη στο να συγκεντρωθει στο να ολοκληρωσει το οτιδηποτε και συνηθως εχει νευρα για οτιδηποτε δεν της παει καλα. Ειτε προσπαθησει ειτε οχι. Εχει απο εμενα υπερβολικες απαιτησεις και ποτε δεν ικανοποιειται οτι και να κανω. Ειναι πολυ κουραστικο αλλα αξιζει τον κοπο γιατι ξερω οτι ειναι ενας ξεχωριστος ανθρωπος τον οποιο αν συνεχιζω να στηριζω θα γινει κατι πολυ σπουδαιο.

Δεν το λεω επειδη ειμαι μαμα της αλλα επειδη το λενε οι αλλοι για εκεινη. Αρκει να  καταφερω να της μαθω την υπομονη και επιμονη για να δειξει το μεγαλειο της ψυχης της. Ειναι δυνατη οπως κι εσυ και χρειαζεται μονο καθοδηγηση.

Να θυμασαι οτι εχεις ενα χαρισμα που πρεπει να εκμεταλλευτεις. Στο εδωσε ο θεος για να καταφερεις να ξεπερασεις τους αλλους. Αρκει να μαθεις να το χειριζεσαι υπερ σου. Στους αλλους εδωσε την υπομονη αλλα τιποτε παραπανω. Ποτε δεν θα σε φτασουν. Να εχεις ψηλα το κεφαλι, να ξερεις οτι δεν εισαι μονος και οτι ολα αυτα που περνας ειναι για καποιο σκοπο. Για τον σκοπο για τον οποιο γεννηθηκες.

Για μενα η κορη μου και ο γιος μου με αυτισμο ειναι ιδιαιτερα οντα. Οπως κι εγω που σιγουρα ειμαι διαφορετικη και μονη. Δεν εχω κανενα προβλημα να μην ειμαι σαν τους αλλους γιατι απλα δεν θα ηθελα δεν μου αρεσει. Εμεις ειμαστε μονοι αλλα οταν θελουμε παρεα θα ψαξουμε και θα βρουμε κατι αναλογο και ανταξιο μας. Αλλωστε γι αυτο δεν εγραψες κι εσυ;;;να εισαι παντα καλα και οτι θες ειμαστε εδω.

like0

Πριν μάθω τι έχω νόμιζα ότι ήμουν τρελος ή άρρωστος

Εικόνα no_name

Σας ευχαριστώ για την απάντηση πριν μάθω τι έχω νόμιζα ότι ήμουν τρελος ή άρρωστος αλλά μετά όταν έμαθα τι πραγματικά έχω κατάλαβα ότι υπάρχουν και άλλοι σαν εμένα αλλά με την ΔΕΠΥ δεν ξέρω τι να κάνω δεν μπορώ να συγκεντρωθώ για πολλή ώρα στο διάβασμα και αυτό με έχει αφήσει πίσω στην σχολή την οποία θέλω να την τελειώσω

like1

Διαγραφή σχολίου

Εικόνα Διεγραμμένο Μέλος

Έχουμε λάβει αίτημα διαγραφής όλων των σχολίων και αναρτήσεων που έγιναν από αυτόν τον λογαριασμό μέλους. Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά τα αιτήματα διαγραφής αναρτήσεων και λυπούμαστε για την αναστάτωση που προκαλούν στη ροή της συζήτησης και τις ανταλλαγής απόψεων στις ιστοσελίδες μας. Προσβλέπουμε, πού αλλού, στην κατανόησή σας. 

--ομάδα noesi.gr :)

like3

Δεν έχω δυσλεξία μονο Άσπεργκερ

Εικόνα no_name

Δεν έχω δυσλεξία δεν είχα τέτοια θέματα μόνο κοινωνικά. Εσύ από που είσαι Ειρήνη, που σπουδάζεις; Πολύ θέλω να γνωρίσω άτομα σαν εμένα. 

like0

Διαγραφή σχολίου

Εικόνα Διεγραμμένο Μέλος

Έχουμε λάβει αίτημα διαγραφής όλων των σχολίων και αναρτήσεων που έγιναν από αυτόν τον λογαριασμό μέλους. Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά τα αιτήματα διαγραφής αναρτήσεων και λυπούμαστε για την αναστάτωση που προκαλούν στη ροή της συζήτησης και τις ανταλλαγής απόψεων στις ιστοσελίδες μας. Προσβλέπουμε, πού αλλού, στην κατανόησή σας. 

--ομάδα noesi.gr :)

like1

Το δικό μου E-mail

Εικόνα no_name

Εμενα ειναι onezero231@gmail.com.

like2

Αίτημα φιλίας

Εικόνα julieathanasiou_31779

Εγω εχω μια ψυχικη  διαταραχη υπο  ελεγχο αρκετα τωρα πια στα 55 μου. θα  ηθελα να  μιλαμε  κι εγω μενω θεσσαλονικη.

like0

Υποψιάζομαι πως έχει κι ο γιος μου Άσπεργκερ

Εικόνα Marina Marinou

Γεια σας. Το ονομα μου ειναι Μαρινα και υποψιαζομαι πως ο γιος μου εχει Ασπεργκερ αλλα δεν ειμαι σιγουρη. Με προβληματιζει που εχει φοβιες, εμμονες, δεν εχει φιλους στο σχολείο (ομως παιζει με οικογενειακους φιλους κια ξαδερφια) και δεν συγκεντρωνεται στο μαθημα και τη μελετη. 

like3

Θέλω κι εγώ κουβέντα

Εικόνα Maria Iannari

Θελω κι εγώ κουβέντα με άτομα με Άσπεργκερ, είμαι κι εγώ!!!

like0

19,5 ετών, φοιτητής στο ΕΚΠΑ

Εικόνα Περικλής Δούρος

Γειά χαρά. Ο γιος μου είναι 19,5 ετών και σπουδάζει στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο στου Ζωγράφου. Αντιμετωπίζει κι αυτός το ίδιο πρόβλημα στο διάβασμα αλλά και δυσκολία στην επικοινωνία με παιδιά της ηλικίας του. Ίσως έχετε κάποια κοινά και μπορείτε να βελτιωθείτε ο ένας από τον άλλο.

pericles71968@hotmail.com

Να 'σαι πάντα καλά.

like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.