Πριν λίγες μέρες γεννήθηκε το μωρό μας με σύνδρομο Down

Εικόνα Dimi Bor

Πριν λίγες μέρες γεννήθηκε το μωρό μας με σύνδρομο Ντάουν. Σε ποιον να μιλήσουμε ή σε ποιους για να το διαχειριστούμε;

Σχόλια

Γενετιστής / Αναπτυξιολόγος

Εικόνα Αλεξάνδρα

Να σας ζήσει το μωρακι! Νομιζω θα ηταν καλο να απευθυνθειτε σε γενετιστη για να σας ενημερωσει και να σας κατευθυνει, πχ να μπορει να σας ζητησει καποιες συγκεκριμενες εξετασεις. Επισης μεγαλωνοντας το μωρακι θα πρεπει να παρακολουθειται απο αναπτυξιολογο, ο οποιος και θα προτεινει τι ειδους θεραπειες θα χρειαστει να κανει και θα παρακολουθει γενικα την εξελιξη του. Καλο σαραντισμο και καλη δυναμη!

like0

Ευχαριστω. Προταση;

Εικόνα Dimi Bor

Ευχαριστω πολυ. Περιμενουμε αποτελεσματα απο καρυοτυπο. Χρειαζεται να δουμε και κατι αλλο με γενετιστή;

Πότε πρέπει να δουμε αναπτυξιολογο; Γνωριζετε καποιον καλο;

Ο παιδιατρος που θα τον βλεπει χρειαζεται να είναι εξειδικευμενος; Ή μπορει να ειναι και απλος;

Και τελευταία ερωτηση για τωρα.. Οταν θα βγει ο μπεμπης μας απο κλινικη, ειναι στην εντατικη, θα μας δωσουν καποιες οδηγιες για το πως θα κινηθουμε; Χρειαζεται ως γονεις να δουμε και καποιον ψυχολογο;

Χιλια ευχαριστω για τις απαντησεις και ελπιζω να μην γινομαι κουραστικη.

like0

Μόλις βγει ο καρυότυπος να πάτε σε γενετιστή

Εικόνα Αλεξάνδρα

Μόλις βγει ο καρυοτυπος να πάτε σε γενετιστή για οδηγίες. Η κυρία Φρυσίρα στο "Χωρέμειο" είναι πολύ έμπειρη. Αναπτυξιολόγοι υπάρχουν πολλοί, εμείς πηγαίνουμε στην κυρία Γκόλτσιου (άλλα θέματα έχουμε αλλά δεν έχει τόση σημασία). Όσο νωρίτερα τόσο καλύτερα νομίζω. Εξειδικευμένος παιδίατρος δε γνωρίζω αν υπάρχει, αλλά ρωτήστε και στην κλινική. Οδηγίες οπωσδήποτε θα ζητήσετε, όσο για το θέμα του ψυχολόγου σίγουρα θα σας βοηθήσει να διαχειριστείτε την κατάσταση. Ψάξτε για καλό Κέντρο Θεραπειών, εκεί έχουν και συμβουλευτική γονέων. Σίγουρα θα υπάρχει και κάποιος Σύλλογος, επικοινωνήστε μαζί τους να σας κατατοπίσουν καλύτερα.

like0

Σύλλογος για οικογένειες με παιδιά με σύνδρομο Down

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Γειά σας, καλώς όρισε το μωράκι σας!
Με το καλό να πάτε σπίτι :)

Μπορείτε να επικοινωνήσετε "Ηλιαχτίδα" την Ένωση Γονέων & Φίλων Ατόμων με Σύνδρομο Down , που πιστεύω ότι θα σας κατευθύνουν επίσης σωστά!

ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ 

Η Ένωση Γονέων & Φίλων Ατόμων με Σύνδρομο Down με την επωνυμία "Ηλιαχτίδα" ιδρύθηκε το 1997, από ομάδα γο­νέων που έχουν παιδιά με σύνδρομο Down. Είναι μη κερδοσκοπικό Σωμα­τείο που σκοπεύει στην υποστήριξη των ατόμων με σύνδρομο Down και των οικογενειών τους. Ο συμβουλευτικός ρόλος του Συλλόγου έχει πανελλαδική εμβέλεια.

Δείτε την παρουσίαση στη σελίδα: www.noesi.gr/pronoise/iliaktida

Πρόσφατα ενημερωθήκαμε ότι ο Σύλλογος αναζήτησε ειδικούς ιατρούς - εξειδικευμένους και άλλους επαγγελματίες στο σύνδρομο Down ανά την Ελλάδα. Μπορείτε να καλέσετε (δείτε το link παραπάνω) και να μιλήσετε με την κ. Ιόλη Αντωνοπούλου, πρόεδρο του Συλλόγου, θα χαρεί να σας καθοδηγήσει (και είναι άριστη πιστεύουμε σε αυτόν τον ρόλο!).

Με εκτίμηση,

Άγγελος Γ. Κουτουμάνος
Κοινωνικός Λειτουργός

like0

Μεγάλο ευχαριστώ

Εικόνα Dimi Bor

Σας ευχαριστω θερμα μεσα απο την ψυχή μου για την αμεση ανταπόκριση σας και τις πολυτιμες πληροφοριες σας. Σας ευχαριστω πολυ για τη θερμη υποδοχη σας.

like0

Μαζί σας...

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Μαζί σας, θα πω κι εγώ ένα ευχαριστώ για τους ...παλιούς που αγκαλιάζουν τους ...νέους γονείς (διαβάζετε συνοδοιπόρους, θα βρείτε κι άλλους είμαι βέβαιος). Η Νόηση στο διαδίκτυο, γνωστή ως NOESI.gr, γεννήθηκε από τη δουλειά μας με τα παιδιά και τους νέους με σύνδρομο Down και νοητική υστέρηση, εξελίχθηκε για να καλύψει και άλλες διαταραχές, στην πορεία. Αλλά το πρώτο μεράκι, μένει πρώτο.

Αυτό που θέλω να πω με την ευκαιρία, είναι ότι στην κοινότητα των μελών του noesi.gr έχουμε γονείς με ευτυχισμένα παιδιά με σύνδρομο Down, που έκαναν μεγάλη προσπάθεια και με μεγάλα αποτελέσματα. Σήμερα, άλλα φοιτούν σε επαγγελματικά Εργαστήρια και επαγγελματικές Σχολές, μερικά εργάζονται ακόμη. Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη, ότι εδώ θα βρείτε γονείς που σας δείξουν το δρόμο.

Καλώς ορίσατε, λοιπόν :)

like1

Αγάπη!

Εικόνα Nena

Να σας ζήσει το αγγελάκι σας!..δεν το λεω χωρίς λόγο....αλλά πραγματικά είναι ευλογημένα παιδιά! Δίνουν τόση αγάπη γύρω τους......

like0

Παιδί με τρίσωμια 21

Εικόνα Ιωαννα Σγουρομαλλη

Εαν έχουν βγει τα αποτελεσματα του καρυοτυπου και είστε σίγουρη για τη διάγνωση, και το παιδί δεν εχει προβλήματα σίτισης ή άλλο πρόβλημα χρειάζεται μόνο ο παιδιατρος σας μεχρι τους 3 μήνες. 

like1

Να σας ζήσει!

Εικόνα panayota

Ενημέρωση από το NOESI.gr: Λάβαμε αίτημα διαγραφής του συγκεκριμένου σχολίου και του προφίλ του μέλους που το ανάρτησε. Για τον λόγο αυτό, το σχόλιο αυτό έχει αφαιρεθεί. Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο: Πώς και γιατί το προφίλ μέλους, οι αναρτήσεις, τα σχόλια διαγράφονται.

like0

Να τα χαιρομαστε τα αγγελουδακια μας!

Εικόνα Adamantini Alefantinou

Να σας ζησει το ζουζουνακι σας! Εχουμε κ εμεις ενα αγορακι με συνδρομο ειναι τεσσαρων τωρα ειναι αστερακι! Εμεις πηγαινουμε στην κα Γκολτσιου. Γενικοτερα κανουμε λογο,εργο και φυσικοθεραπεια. Το χομπι μας ειναι η κολυμβηση κ ο χορος. Και εμεις νοσηλευτικαμε στη ΜΕΘ 4 μηνες. Ολα οκ τωρα. Γρηγορα να ειναι καλα το μωρακι σας και να γυρισετε σπιτι. Αν μπορω να βοηθησω με καποιο αλλο τροπο στειλτε μου μνμ. Το mail μου ειναι di.alef@hotmail.gr.

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.