Ενήλικες με Άσπεργκερ: Η γνώμη τους για φάρμακα

Εικόνα Theoxri

Παρακαλώ πολύ, θα ήθελα τη γνώμη των ίδιων των ανθρώπων που ειναι με Asperger, να δώσουν πληροφορίες και την άποψη τους για την προσωπική τους εμπειρία όσο αφορά την φαρμακευτική αγωγή. Είμαι μητέρα ενος 7χρονου αγοριού με Άσπεργκερ και προσπαθώ να σχηματίσω γνώμη.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Σχόλια

Ποιος αποφασίζει;

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Ο γιατρός δεν αποφασίζει, πάντως. 

Καταλαβαίνω το σκεπτικό σας, αλλά δεν γίνεται να αποφασίζει ο γιατρός. Αυτός που παίρνει τα φάρμακα, άμα θέλει τα παίρνει. Γνωστό πρόβλημα, αλλά λογαριάζετε (αποφασίζετε) χωρίς τον ξενοδόχο.

Τέλος, νοικοκυρά, ξε-νοικοκυρά, σωστό αυτό που λέει η μάνα — αλλιώς πώς θα πάρει, αν δεν θέλει μόνος του;

Μακάρι να μην έχετε καμία κακή (χειρότερη) εξέλιξη!

like0

Λήψη φαρμάκων

Εικόνα Κώστας Φωτάκης

Δεν εχω προσωπικη πειρα, μιλωντας με ψυχιατρους μου εχουν αναφερει οτι η ψυχοθεραπεια σε παρομοιες καταστασεις εχει αποτελεσμα.

Η ληψη με την τροφη ειναι ενας τροπος τουλαχιστον στην αρχη, μεχρι να ηρεμησει και να δεχθει την αγωγη προσοχη ομως οχι σε ζεστη τροφη γιατι αλλοιωνωνται τα φαρμακα.

like0

Ήθελα να μάθω πώς πραγματικά νιωθει αυτός που δέχεται την αγωγή

Εικόνα Theoxri

Ευχαριστω για την ανταποκριση απλα ηθελα να μαθω πως πραγματικα νιωθει αυτος που δεχεται την αγωγη ,αν του δημιουργει καποιου ειδους εθισμο για τυχον αλλες παρενεργειες σε οργανα ζωτικα η λειτουργιες . Εχει Άσπεργκερ και δεπυ ετσι μας λενε στο ΚΕΔΔΥ και ο αναπτυξιολογος, ενω ο παιδοψυχιατρος λεει οτι βλεπει μονο το ασπεργκερ.ειναι ιδιαιτερα παρορμητικος στην εκφραση των συναισθηματων του αν και κανει εργοθεραπειες και λογοθεραπειες απο τα τρια γνωριζοντας τοτε μονο για ΔΕΠΥ και προβληματα στην επικοινωνια - λογο.

Ο λογος καθαρισε εντυπωσιακα γρηγορα. Ειναι ωστοσο πολυ γρηγορος και πεισματαρης οταν θελει κατι πραγμα που δυσκολευει την παραμονη ακομη στο σχολειο .φοβαμαι οτι θα χτυπησει ασχημα στην αυλη του σχολειου η ακομη κι οτι μπορει να βγει απο  το σχολειο .δοκιμαζει συνεχεια τα ορια των ανθρωπων που γνωριζει.σαν να τους τεσταρει. Παρολο που δεν ειναι σε ολη τη διαρκεια του μαθηματος μεσα στην ταξη βλεπω οτι εχει πιασει την παραδοση που εκανε η δασκαλα. Στο σπιτι εχουμε τη ρουτινα μας και την ακολουθει.φοβαμαι για τη σωματικη του ακεραιοτητα οταν δεν ειμαστε μαζι.Ο αναπτυξιολογος περυσι μας ανεφερε κατι για φαρμακευτικη αγωγη και ενα φαρμακο ου λεγεται Concerta?.

Σημ.: Διαβάστε άλλα βιολόγιο που αναφέρονται στο φάρκακο στη σελίδα http://noesi.gr/topics/concerta

like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.