Έχω ένα γιο με νοητική υστέρηση, ψάχνω ειδικό Γυμνάσιο

Ειμαι η Βασια και μεγαλωνω ενα παιδι με νοητική υστέρηση. Είναι 14 χρονων. Τα προβληματα πολλα τωρα που μπαινει και στην εφηβεια. Νευριάζει με το παραμικρο δεν ξερουμε πως να του συμπεριφερθουμε. Πρέπει να ψαξουμε και για γυμνασιο ειδικο γιατι μεχρι και φετος θα παει δημοτικο. Έχει κανεις κατι να προτείνει; Υπαρχει ιδιωτικο γυμνασιο; Είμαστε απο Θεσσαλονίκη. Θα ηθελα να μιλαω με γονεις που εχουν ιδια προβληματα. Ευχαριστώ.

Σχόλια

Εμάς μας βοήθησαν πολύ

Εικόνα petros d

Αξιότιμη κυρία,

ο γιός μας είναι 14 και πηγαίνει στην δευτέρα γυμνασίου σε κανονικό γυμνάσιο με παράλληλη στήριξη και διαβάζει με ειδικό στο σπίτι. Η εξέταση του γίνεται σε ύλη που ετοιμάζει η ειδικός.

Σχετικά με τα νεύρα που και ο δικός μας έχει, τον έχει βοηθήσει πολύ η ομάδα κοινωνικοποίησης που γίνεται σε εργαστήριο ψυχολόγου αλλά κυρίως ΜΑΣ έχει βοηθήσει το βιβλίο που διαβάσαμε ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΥ ΓΟΝΕΑ ύστερα από παρότρυνση της ψυχολόγου και ειδικότερα το κεφάλαιο που έχει να κάνει με την ενεργητική ακρόαση.

Να είστε καλά!

Υπαρχει μήπως στη Θεσσαλονίκη σύλλογος γονέων

Εικόνα Βασια Κασαπη

Υπαρχει μήπως στη Θεσσαλονίκη κάποιος συλογος γονέων που έχουν παιδιά με ειδικές ανάγκες που να βρίσκονται και να συζητάνε ότι τους απασχολεί? 

Βάσια, θα χαρούμε να σε ακούσουμε

Εικόνα petros d

Βάσια καλησπέρα και καλή χρονιά!!

Είμαστε οι Πέτρος και Λουκία και παρακολουθούμε τις δράσεις του συλλόγου "Αλλάζω". Κάποια στιγμή γινόντουσαν συγκεντρώσεις για γονείς αλλά όχι πια. Ο γιός μας είναι 15 ετών και μέχρι τώρα έχουμε μιλήσει και μοιραστεί πράγματα με άλλους γονείς χωρίς να υπάρχει κάποιο πλαίσιο. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν υπάρχει, απλά δεν το γνωρίζουμε εμείς.

Έχουμε πάρει δύναμη και ιδέες από πολλούς ανθρώπους. Θα χαρούμε να σε ακούσουμε στην περίπτωση που θα ήθελες να μιλήσεις σε κάποιον. Να είσαι καλά!

Εκρήξεις θυμού

Εικόνα Βασια Κασαπη

Το θέμα που θα ήθελα να συζητήσω και δεν ξερω αν κανείς το έχει περάσει η το περνάει είναι οι εκρήξεις θυμού του γιου μου τις οποίες δεν ξέρουμε πως να τις αντιμετωπίσουμε. Από το πρωί που θα ξυπνήσει είναι όλο νευρα όλα του φταίνε αντιδράει σε ότι του πούμε με ακολουθεί συνέχεια αντιδρώντας σε όποια απάντηση  του δώσω φωνάζει πετάει πράγματα. Δεν ξέρουμε πως να το αντιμετωπίσουμε  όλο αυτό. Δεν έχουμε πάει σε κάποιον ειδικό να μας πει κάτι ή αν χρειάζεται να πάρει κάποιο φάρμακο για να τον ηρεμήσει.

Έχει κανείς κάποια παρόμοια περίπτωση? 

Μπορώ να συνδράμω;

Το noesi.gr αξιοποιεί την κοινωνική συνεισφορά για να αναπτύξει ακόμη περισσότερο το μη κερδοσκοπικό έργο του, παρέχοντας κοινωνικές υπηρεσίες δωρεάν σε άτομα και οικογένειες από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες όπως, επίσης, σε ειδικώς αναγνωρισμένα φιλανθρωπικά σωματεία και συλλόγους γονέων ή ΑμεΑ, βάσει καταστατικού. Αν βλέπετε θετικά τη συμβολή του, μπορείτε να στηρίξετε την προσπάθεια. Δείτε πώς, παρακάτω.

ANANOESI ®

Δωρίστε χρόνο ομιλίας. Επισκεφτείτε ένα κατάστημα με είδη κινητής τηλεφωνίας και βάλτε χρόνο ανανέωσης ομιλίας π.χ. 10€, 20€ στα νούμερα:

Στείλετε γραμματόσημα. Αγοράσετε γραμματόσημα π.χ. 3€, 5€, 10€ από ΕΛΤΑ, βάλτε τα μέσα σε φάκελλο και ταχυδρομήστε τον στη διεύθυνση: NOESI.gr -- Μιστράλ 4 -- Ν. Ψυχικό 154 51.

Καταθέσετε χρήματα. Δεχόμαστε χρηματικές δωρεές μέσω Alpha Bank. Επικοινωνήσετε από τη σελίδα noesi.gr/contact για πληροφορίες, αποδοχή δωρεάς και έκδοση απόδειξης.

Στείλετε χρήματα μέσω κάρτας. Αν χρησιμοποιείτε πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, internet banking ή PayPal, χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο "Donate" για τη δωρεά σας.

Στηρίξτε το NOESI.gr μέσω PayPal.

Μάθετε περισσότερα! Στη σελίδα www.noesi.gr/ananoesi διαβάστε αναλυτικά για τους σκοπούς που υποστηρίζονται δωρεάν από το noesi.gr.

Λαμβάνετε το ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας παρακάτω.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων και οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται η ενημέρωση, η υποστήριξη και η συμβουλευτική με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι "γειτονιές" πανελλαδικά. Ενημερώστε, ρωτήστε, αναζητήστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφόρησε ο Οδηγός υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" σε Ελλάδα και Κύπρο, με τον διακριτικό τίτλο "Προνόησε". Διατίθεται δωρεάν σε ηλεκτρονική ή έντυπη έκδοση. Απευθύνεται σε γονείς, φοιτητές, εθελοντές, ιδιώτες επαγγελματίες και στελέχη εταιριών ή οργανισμών. Λάβετε την αναλυτική πανελλαδική έκδοση ή την έκδοση ...τσέπης της περιοχής σας!

Μπορώ να συνδράμω τον Οδηγό;