Τι γίνεται με τις πληρωμές... ΙΚΑ ΤΟΥΜΠΑΣ

Εικόνα Ευμόρφιος Μουκατατζής

Τι γίνεται με τις πληρωμές λογοθεραπειας και εργοθεραπείας; Συγκεκριμένα έχω καταθέσει και τις δύο επιταγές (Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2016) στο ΙΚΑ Τούμπας Θεσσαλονίκης και δεν πιστωθεί ακόμη στο λογαριασμό μου ενώ άκουσα ότι σε άλλα ΙΚΑ του Νομού δεν υπήρξε πρόβλημα.

Σχόλια

Τι θα γίνει με πληρωμές απο ΕΟΠΥΥ;

Εικόνα Μαρία Χατζοπούλου

Εμείς κάναμε κατάθεση τις αποδείξεις του Ιανουαρίου 2017 απο λογοθεραπεια και παιδοψυχίατρο, στον ΕΟΠΥΥ. Και ο ΕΟΠΥΥ μας απαντησε οτι δεν ξερει ποτε θα βαλει τα λεφτα στον λογαριασμό μας. Ενώ μέχρι τον δεκέμβριο που καναμε καυαθεση των αποδειξεων στο ικα και τα λεφτα εμπαιναν καθε 8 η 19 του μηνα τωρα δεν ξερουμε τιποτα. Ο λογοθεραπευτης μας ειπε πως μαλλον θα μπουνε μετα απο κανενα διμηνο το λιγοτερο. πως θα ανταπεξελθω στα μηνιαια εξοδα που εχω για λογοθεραπειες και παιδοψυχιατρο;;;; Γιατί δεν είναι συνεπεις;;; Γιατί εμείς να πληρωνουμε τον ΕΝΦΙΑ στην ωρα μας και αυτοι, ο ΕΟΠΥΥ δεν ειναι συνεπεις να βαζουν τα λεφτα στην ωρα τους;;;

Τι μπορουμε να κανουμε;;; Που μπορουμε να βρουμε το δικιο μας;;;

Θελουμε τα χρηματα στην ωρα τους και οχι μετα απο δυο μηνες ή μετα απο ενα χρονο πρεπει να ανταπεξελθουμε στα εξοδα απο τις θεραπειες. Ζουμε μεσα στην αβαιοτητα με τον ΕΟΠΥΥ, ειναι χρηματα που πληρωσαμε απο την τσεπη μας στους λογοθεραπευτες και πρεπει να τα παρουμε πισω ΑΜΕΣΑ.

like1

Αντιδράστε!

Εικόνα Fofo

Εμεί βρισκόμαστε σε πολύ χειρότερη κατάσταση γιατί δεν πληρωνόμασταν αμέσως. Αυτή τη στιγμή μου χρωστάνε 4 μήνες

Αυτό που έκανα εγώ είναι Ε-mail στον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ

Σας προτείνω να διαμαρτυρηθείτε - καλύτερα εγγράφως. 

Όσοι περισσότεροι γονείς το κάνουν, τόσο το καλύτερο. 

like0

Πιστεύεις ότι θα γίνει κάτι;;;

Εικόνα Αναστασία Θεοδωροπούλου

Μπορείτε να μου πείτε και μένα το E-mail να το αναρτήσω παντού, να διεκδικήσουμε και εμείς επιτέλους κάτι;;;

Ευχαριστώ

like0

Προτιμώ να αντιδράσω, παρά να τα λέμε μόνο μεταξύ μας

Εικόνα Fofo

Δεν ξέρω αν θα αλλάξει κάτι. 

Αυτό που ξέρω είναι ότι γράφοντας μόνο στο Forum, δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι. Τουλάχιστον θα έχω προσπαθήσει. 

Επίσης, σε αυτή την χωρα ότι νέο μέτρο εφαρμόζουνε, το κάνουνε στο πόδι και χωρίς οργάνωση. Αυτά πληρώνουμε τώρα εμείς. Πάντως, εγώ πιστεύω ότι η επόμενη πληρωμή θα αργήσει πολύ. Ο Εοπυυ δεν είναι έτοιμος .

Αμα δεν μιλήσει και κανείς, θα εξακολουθουν να κάνουν ότι θέλουν. 

Πάντως, επειδή στην δική μου περίπτωση τα χρήματα είναι πολλα, δεν θα σταματήσω μέχρι να δικαιωθώ. 

Το email είναι: president@eopyy.gov.gr

like0

Στείλτε E-mail στον ΕΟΠΥΥ να μας πληρώσει άμεσα

Εικόνα Μαρία Χατζοπούλου

Σε ευχαριστω για το e mail θα στειλω κι εγω mynhma. Το κρατος ολο απαιτει, μας εχει ρουφηξει το αιμα και τωρα που ειναι να παρουμε καποια χρηματα για τις θεραπειες των παιδιων μας, κανει τον κινεζο. Παιδια, τι αλλο μπορουμε να κανουμε εκτος απο το e-mail που θα στειλουμε;;;;;

Ναι, να αντιδράσουμε!

Δεν υπαρχει καποιος φορεας που να προστατευει τον πολιτη;; Ή που να τον βοηθαει να διεκδικησει τα χρωστουμενα;

like0

Συνήγορος του Πολίτη

Εικόνα Fofo

Πρέπει πρώτα να στείλουμε E-mail στον ΕΟΠΥΥ. Περιμένουμε απαντηση ή οχι. Μετα παμε στον Συνήγορο. Διαδώστε το παντού. Όσο πιο πολύ τόσο καλύτερα.

like0

Μήπως να κάνουμε αυτό;;;

Εικόνα Μαρία Χατζοπούλου

ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟ ΒΡΗΚΑ ΣΤΟ FACEBOOK

ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΕΟΠΠΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΕΞΟΥΣΙΑ;;;;;

Προς ενημέρωση επίσης όλων των γονέων και κάθε αλλου ενδιαφερομενου που δέχονται η είναι αναγκασμένοι να δεχθούν τα λόγια κάθε δημοσιου υπαλληλου ανωνύμως τους ενημερώνω ότι θα πρέπει να απαιτούν με πρωτοκολλημένο εγγραφο να λάβουν τα λόγια του εν λόγω υπαλληλου με το ονομα και την υπογραφή του βεβαίως σε ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΗΜΕΝΟ ΕΓΓΡΑΦΟ.Περιπτωση Αρνησης από μερους του Υπαλληλου αποτελει ΑΡΝΗΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΠΟΥ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΠΟΙΝΙΚΩΣ ΣΥΜΦΩΝΑ με τον Κωδικα Δημοσίων Υπαλλήλων.

Συνεπώς σε ότι σας φαίνεται ύποπτο ή ανακριβες θα ζητατε από τον Υπάλληλο να σας δωσει εγγραφως με πρωτοκολλημενο εγγραφο το ονομα και την υπογραφή του τεκμηριώνοντας όσα σας λεει.Αν εκείνος δεν γνωρίζει είναι υποχρεωμένος να σας παραπεμψει στον πρισταμενο του από τον οποιο επισης θα ζητήσετε ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΗΜΕΝΟ ΕΓΡΑΦΟ,
ΚΙ ΑΝ Κ ΕΚΕΙΝΟς ΔΕ ΓΝΩΡΊΖΕΙ Η υπηρεσια του είναι αναγκασμενη να δεχτει το γραπτο αιτημα και να σας απαντησει εντός ευλογου προσδιορισμενου από το νόμο χρονικού διαστήματος.

ΑΓΝΟΙΑ ΝΟΜΟΥ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ
Η ΑΡΝΗΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΌ
αποτελεί Κακουργημα και Διώκεται πιονικώς σύμφωνα με τον Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων.

Ποίος σας λέει ότι σας λέει,όνομα, ο ίδος ο Υπάλληλος ή η Υπηρεσία του?η κάποιος άλλος?
Ποιος εχει την Αρμοδιότητα να απαντήσει?
Υπάρχει εύλογο χρονικό Διάστημα προσδιορισμένο από το νόμο εντός του οποίου μια Δημόσια Υπηρεσια υποχρεουται να απαντήσει εγγράφως στο επίσης έγγραφο Αίτημά σας.

ΜΑΘΕΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙΣΤΕ ΑΣΚΟΠΩΣ
Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΝΑ ΣΑΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ

like0

Το e-mail που έστειλα στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ

Εικόνα Μαρία Χατζοπούλου

Παρακατω ειναι το mail που εστειλα στον προεδρο. Στειλτε σας παρακαλω ολοι οι γονεις. Πρεπει να παρουμε πισω τα λεφτα πρεπει να καταλαβουν ποσο αγανακτισμενοι ειμαστε.

Κ. προεδρε, κατεθεσαμε τις αποδειξεις του Ιανουαριου του 2017 και απαντηση απο τους υπαλληλους σας απο τον εοππυ λαρισας δεν πηραμε για το ποτε θα κατατεθουν τα χρηματα στον λογαριασμο μας. Ζητησαμε και παραστατικο αλλα δεν μας εδωσαν διοτι μας ειπαν πως εδω το καθεστως ειναι διαφορετικο. Πρεπει σας παρακαλω να μαθουμε ποτε θα μπουν τα χρηματα και αν θα μπουν και τι ποσο θα μπει σας παρακαλω ενημερωστε τον κοσμο ποτε θα κατατεθουν.

like1

Έστειλα κι εγω e-mail!

Εικόνα Μηνα Δασκαλοπούλου

Εστειλα κι εγω email! Εγω παλι ειμαι σε χειρότερη θέση... Κανω και στα δυο λογοθεραπείες απο τον Ιούλιο του 2016   Και δεν εχω παρει τιποτα μεχρι τωρα... και μιλαμε για ενα ποσο των 3.150 ευρω... Πηγα δυο φορες στην Διεύθυνση με ευγενικό τροπο και μου είπαν οτι θα προχωρήσουν τα χαρτια μου και σε 15 μερες θα μπουν.. Αυτο πριν τα Χριστούγεννα ...και τιποτα... Αυριο θα παω στο ΙΚΑ με την χειρότερη συμπεριφορά που μπορω να εχω... Θα έπρεπε να ντρέπονται...

like1

Θα πληρώνουμε χωρίς να ξέρουμε πότε θα πληρωθούμε

Εικόνα Fofo

Εννοείται ότι δεν έλαβα απάντηση στο email, το ξαναέστειλα σήμερα. 

Αυτό που σίγουρα έμαθα είναι ότι οι αποδείξεις που δεν έχουν πληρωθεί και δεν έχουν καταχωρηθεί από τον υπαλληλο του ΙΚΑ, θα σταλούν στον ΕΟΠΥΥ - κάποια έχουν σταλεί ήδη. Δεν ξέρω ποτε θα καταχωρηθούν από τον ΕΟΠΥΥ, αφού για παράδειγμα ο ΕΟΠΥΥ Αχαρνών, λαμβάνει αποδειξεις από Αθήνα, Γαλάτσι, Ζωγράφου, Βύρωνα, Ταύρο.... κ.α. Εκτός αν αυτά τα υποκαστήματα μέχρι 31/12/2016 είχαν τακτοποιησει όλες τους τις εκκρεμότητες (πράγμα απίθανο).

Επίσης μπορούμε μέχρι 28/02/2017 να καταθέτουμε αποδείξεις στα κατά τόπους υποκαταστήματα ΙΚΑ και όχι στον ΕΟΠΥΥ.

Και επειδη εμείς οι γόνεις ΑμεΑ έχουμε και χρόνο και χρήμα..., μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση θα πληρωνουμε ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΜΕ.

like0

Για να δούμε... (έγραψα κι εγώ στον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ)

Εικόνα Αναστασία Θεοδωροπούλου

Μολις εστειλα και εγω....ΜΑΚΑΡΙ Καποια στιγμη να δουμε λιγο φως...ΚΥΡΙΕ Προεδρε του ΕΟΠΥΥ.....ΙΔΟΥ Τι εγραψα..


Κε Προεδρε του ΕΟΠΥΥ,

Δεν ξερω αν θα πρεπει εμεις οι γονεις να αντεξουμε κι αλλο ολη αυτην την ταλαιπωρια, εκμεταλλευση και φτωχεια επειδη μας ετυχε να εχουμε παιδια με ειδικες αναγκες. Σκεφθειτε ομως οτι εμεις θα επρεπε να εχουμε και ειδικη αντιμετωπιση ακριβως γιατι εχουμε παιδια με ιδιαιτεροτητες.

Αντι αυτου εχουμε περιθωριωποιηση, εκμεταλλευση και ειρωνια μεχρι εκει που δεν παει. Ειμαι κατοχος μεταπτυχιακου και μεγαλωμενη στην χωρα μου. Αγαπω την Ελλαδα και θελω να μεινω εδω να παλεψω. Δεν εχω κλεψει η κοροιδεψει κανεναν και παλευω καθε μερα με καθαρο προσωπο.

Μας υποσχεθηκατε οτι θα δωθει διαφανεια και φως στην ειδικη αγωγη και οτι αυτο θα ωφελησει τελικα τους γονεις σε σχεση με τους θεραπευτες, που ως τωρα ετριβαν τα χερια τους εις βαρος μας. Κι ομως αντι να γινει αυτο, μας σπρωξατε λιγο πιο κατω στον λακκο μας. Αντι να πληρωνωμαστε καθε τρεις ή τεσσερις μηνες, τωρα δεν θα πληρωθουμε ποτε.

Εργαζομαι μονο εγω στην οικογενεια μου, κυριε προεδρε, γιατι ο αντρας μου ειναι με τον γιο μας με αυτισμο καθε μερα γιατι δεν υπαρχει ειδικη πρωινη δομή να τον παμε. Η κορη μου πηγαινει σε κανονικο σχολειο, παρολη την διαγνωση. Εγω παιρνω 800 ευρω μισθο, τα οποια δινω αμεσως στα θεραπευτικα Κεντρα, καθε τελος του μηνα, και περιμενω να τα παρω πισω για να ζησουμε.

Μπορειτε να μου πειτε, λοιπόν, σε τι σημειο ξεφτιλισμου θα πρεπει να φτασουμε για να ζησουμε στη χωρα μας, χωρις να κλεψουμε ή να κανουμε αλλο εγκλημα, για να ζησουν τα παιδια μας;;; Πώς θα ζησουν πρωτα απ' ολα και μετα πως θα κανουν θεραπειες;;; Μεχρι να τα ρυθμισετε, οπως ειπατε, εμεις θα πεθανουμε... ΑΝ Δεν αντιδρασουμε αλλιως.

Κριμα, γιατι τα παιδια μας εχουν πολλα να δωσουν, δεν ειναι ανικανα... ΕΧΟΥΝ Διαφορετικες ικανοτητες και παλευουν περισσοτερο απο εσας, καθε μερα που περναει. Δώστε μας την ευκαρια να ζησουμε με αξιοπρεπεια. Όχι μόνο δικαιώματα στους αλλοδαπούς. Σας παρακαλω, υπαρχουμε και η φωνη μας δεν ειναι μονο ηλεκτρονικη...

Ευχαριστω.

Θεοδωροπουλου αναστασια

like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.