Παράλληλη στήριξη από γονιό;

Εικόνα Ελίνα Μανικα

Γειά σας! Έχω ένα αγοράκι 4 ετών με ΔΑΔ που θα τον ξεκινήσουμε προνηπιο σε δημόσιο παιδικό σταθμο. Κάνουμε με το ΙΚΑ εργοθεραπειες και λογοθεραπειες, με βάση το πλαφόν του ΙΚΑ. Θα ήθελα να ρωτήσω αν τον πάμε σε δημόσιο παιδικό σταθμό ή του χρόνου σε νηπιαγωγείο, θα μπορεί ο πατέρας να μπει σαν παράλληλη στήριξη σαν συγγενής 1ου βαθμού; Ισχύει αυτό που μου είπαν; Και αν ναι, θα πρέπει να κόψουμε τις θεραπείες στο Κέντρο που τον πάμε;

Σχόλια

Δεν ξέρω αν επιτρέπεται βάσει νόμου

Εικόνα Ντίνα

Καλημέρα σας.. Δεν ξέρω αν απαγορεύεται βάσει νόμου, το συζήτησα όμως με τη λογοθεραπεύτριά μας και ήταν αρνητική. Μου το αιτιολόγησε λέγοντάς μου ότι το παιδί δεν πρέπει να συγχέει το περιβάλλον του σπιτιού με αυτό του σχολείου.. Δεν ξέρω τί θα κάνω κι εγώ.. Του χρόνου θα πάει μεγάλα νήπια και λογικά θα δοθεί παράλληλη από το ΚΕΔΔΥ αλλά μέχρι να έρθει...;;;

like0

Παρουσία και συμμετοχή γονέων σε τάξη

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Κι εγώ θα σας συμβούλευα να το δείτε με μεγάλη προσοχή αυτό. Υπάρχει κίνδυνος το παιδί να μπερδευτεί από την παρουσία του πατέρα του στην τάξη. Επίσης, θα είναι δύσκολο και για τον σύζυγό σας. Είναι σημαντικό το σχολικό περιβάλλον να είναι άλλο από το οικογενειακό. 

Πάντως επιτρέπεται σε έναν βαθμό, δείτε το άρθρο: 
Παρουσία και συμμετοχή γονέων σε τάξη στο Δημοτικό και στο Νηπιαγωγείο

like0

Βάλτε προσωρινά παράλληλη και να την πληρώνετε εσείς

Εικόνα didyma1103

Καλημέρα !!!! Μέχρι να δοθεί μπορείτε να βάλετε προσωρινά παράλληλη και να την πληρώνετε εσεις ομως. Ο μπαμπάς παράλληλη; Κι εμένα μου ακούγεται κάπως... Κάτω απο ειδικές συνθήκες ίσως θα μπορούσε όμως...  Μια φίλη μου απο νησί μπήκε η ίδια στο κοριτσάκι της αλλά επειδή καταλαβαίνετε στα νησιά αργεί πάρα πολύ η παράλληλη και πολλές φορές μπορεί να μην έρθει κ.λπ. κ.λπ.

like0

Δυστυχώς είμαστε σε απόγνωση

Εικόνα Ελίνα Μανικα

Δυστυχώς όπως καταλαβαίνετε έχουμε να πάρουμε χρηματα απο το ΙΚΑ για εργοθεραπειες και λογοθεραπειες 5 μηνες (βαλτε απο 400€ το μηνα) και συνεχιζουμε και πληρωνουμε για αυτα. Εκτος αν του τα κοψω τελειως και βαλω παραλληλη στηρηξη. Ή η τελευταια "λυση" ειναι να το παω στον δημοτικο παιδικο σταθμο της περιοχης προνηπιο και το αφησω μεσα μονο του και φυγω, αφου δεν αφηνουν γονεις. Που στην τελικη, αυτο βλεπω να γινεται. 

Συγνωμη που ακουγομαι καπως, αλλα οπως και οι περισσοτεροι γονεις ειμαστε σε απογνωση και πολυ ασχημα ψυχολογικα...

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.