Τι γίνεται με τις πληρωμές απο ΙΚΑ ΠΕΙΡΑΙΑ;

Εικόνα Μητέρα απο Πειραιά

Τι γίνεται με τις πληρωμές λογοθεραπειας απο ΙΚΑ ΠΕΙΡΑΙΑ; Έχω καταθέσει και τις 4 επιταγές (Νοεμβρίου, Δεκεμβρίου, Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου) στο ΙΚΑ ΠΕΙΡΑΙΑ και δεν έχει πιστωθεί ακόμη στο λογαριασμό μου.

Του Ιανουαρίου είχα καταθέσει την επιταγή στο ΕΟΠΥΥ ΠΕΙΡΑΙΑ, όπου γινόταν χαμός!

Έχει κάποιος άλλος το ίδιο πρόβλημα με μένα; Πόσα σας χρωστάνε;

Σχόλια

Είμαστε στην ίδια κατάσταση ΕΟΠΥΥ ΑΧΑΡΝΩΝ (ΙΚΑ ΚΕΡΑΜEIKOY)

Εικόνα Fofo

Μας χρωσταει ο ΕΟΠΥΥ ΑΧΑΡΝΩΝ (απο ΙΚΑ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΥ), απο τον Νοέμβριο λογοθεραπείες. Χθες πήγαμε στον ΕΟΠΥΥ ΑΧΑΡΝΩΝ και διαπίστωσα ότι  εχουν μεταφερθεί όλες οι εκκρεμότητες απο τα άλλα ΙΚΑ στον ΕΟΠΥΥ ΑΧΑΡΝΩΝ.

Ειναι ένας τεράστιος όγκος χαρτιού που οι υπάλληλοι του ΕΟΠΥΥ δεν μπορούν να διαχειριστούν.

Και το πιο σημαντικό, ακόμα και αν ένας υπάλληλος θέλει να καταχωρήσει τις παροχές, δεν μπορεί γιατί το σύστημα το ηλεκτρονικό του ΕΟΠΥΥ δεν έχει ενωθεί με το σύστημα του ΙΚΑ. Μάλιστα προτείναμε στην υπάλληλο να κάνει την διαδιακασία από την αρχή, σαν να πηγαίναμε πρώτη φορά στον ΕΟΠΥΥ, μας είπε ότι πάλι δεν γίνεται λόγω του συστήματος.

Μίλησα με την Ομοσπονδία ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ, που μου είπαν ότι χθες θα μεταβίβαζαν το πρόβλημα στον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, αφού θα είχαν συνάντηση.

Αυτή την στιγμή είμαι σε απογνωση, αφού θεωρώ ότι θα αργήσω να πληρωθω ακόμη περισσότερο.

Τι άλλο μπορούμε να κάνουμε;  

like130

Μίλησα με τα Κεντρικά ΕΟΠΥΥ

Εικόνα Fofo

Μιλώντας με την γραμματεία του Προέδρου, μου επιβεβαίωσε ότι όντως υπάρχει πρόβλημα με το σύστημα. Μου είπε επι λέξει ότι γίνεται χαμός από τον όγκο εργασίας, ότι προσπαθούν να το λύσουν και ότι όλα γίνονται για το συμφέρον των ασφαλισμένων. Επίσης οι εκκρεμότητες αυτές ήρθαν από το ΙΚΑ, και τώρά καλείται ο ΕΟΠΥΥ να τις διαχειριστεί. Ως εδώ συμφωνώ.

Ο αντίλογος εδώ είναι ότι θα έπρεπε ο ΕΟΠΥΥ να είχε οργανώσει καλύτερα και νωρίτερα όλη αυτή την διαδικασία. Αυτή τη στιγμή όλο το βάρος εχει μεταφερθεί σε εμάς τους γονείς, πραγματικά αν αναλογιστεί κανείς όλο αυτό που εχει γίνει, θα έπρεπε κινηθούμε και νομικά εναντίων τους, γιατί όλες αυτές οι παρατάσεις εγιναν εις βάρων των γονέων και κηδεμόνων αμέα, της πιο ευαίσθητης κοινωνικής ομάδας, χωρίς καμία οργάνωση και συντονισμό. 

Υ.Γ. Οπως όλοι καταλαβαίνουμε, πληρωμές σύντομα δεν θα δούμε!

like108

Μητέρα απο Πειραιά

Εικόνα Ελίνα Μανικα

Και γω Πειραια καταθετω τα χαρτια, απο τον μηνα Νοεμβριο και μετα δεν εχουμε πληρωθει... 

like110

Πού καταθέτουμε αποδείξεις ?

Εικόνα Γιάννης_1970

Προς το παρον πού καταθέτουμε τις αποδείξεις για τις θεραπειες του Φεβρουαρίου?

Στο ΙΚΑ Αγ Παρασκευής ,όπου ειναι η ασφαλιση των παιδιών, ή στον ΕΟΠΥΥ Αγ Παρασκευής?

like106

Εμείς καταθέτουμε ΕΟΠΥΥ εδώ και δύο μήνες

Εικόνα Ελίνα Μανικα

Εμείς ΕΟΠΥΥ αντι για ΙΚΑ παμε εδω και 2 μηνες...

like112

Λογοθεραπείες - ΕΟΠΥΥ Αγ. Παρασκευής

Εικόνα Efthymis

Σύμφωνα με τους υπαλλήλους του ΕΟΠΥΥ Αγίας Παρασκευής, η εκκαθάριση για τις λογοθεραπείες θα καθυστερήσει το λιγότερο δέκα μήνες... Συνεπώς όλο το βάρος μεταφέρεται στους γονείς, οι οποίοι καταβάλλουν ένα μεγάλο για τις μέρες μας χρηματικό ποσό κάθε μήνα.. Από την άλλη δεν βλέπω τα Κέντρα λογοθεραπείας να κάνουν κάποια ενέργεια σχετικά με το ζήτημα...Τι έγινε; Τους ικανοποιεί ο τρόπος χειρισμού του όλου θέματος από το Υπουργείο; Ή μήπως τους βολεύουν οι συνεχείς παρατάσεις και η αναβολή εφαρμογής του νέου μέτρου; Μήπως θα έπρεπε και εκείνοι να αναπροσαρμόσουν τις τιμές τους έως επιτέλους βρεθεί κάποια λύση.. Αν είναι έτσι, ας εφαρμόσει άυριο ο κ. Πολλάκης το νέο μέτρο, τι περιμένει; Ας βγει το Υπουργείο επίσημα να κάνει κάποια ανακοίνωση για το θέμα άμεσα.

like112

Απάντηση από Συνήγορο του Πολίτη

Εικόνα Fofo

Ύστερα από αίτημά μου στον Συνήγορο του Πολίτη, έλαβα την εξής απάντηση:

1. Θα συγκροτηθούν υπερωρικά συνεργεία για την εκκαθάριση των δαπανών.

2. Για να προχωρήσει η εκκαθάριση, πρέπει πρώτα να γίνει μετάπτωση των δεδομένων στο ηλεκτρονικό σύστημα από το ΙΚΑ στον ΕΟΠΥΥ.

3. Ο ΕΟΠΥΥ θα προχωρήσει άμεσα...! σε συμβάσεις με τους πάροχους ώστε να μη μπλέκουν οι γονείς σε αυτήν τη διαδικασία. 

Εδώ πρέπει να πω, ότι ο Συνήγορος μου απάντησε άμεσα μέσα σε τρεις ημέρες και από ό,τι κατάλαβα είχε ήδη ζητήσει διαβεβαιώσεις από τη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ - προφανώς ύστερα από αλλα αιτημάτα ασφαλισμένων. 

Τώρα, γιατί όλα αυτά δεν είχαν γίνει πριν τις 31/12/2016, δηλαδή πριν τη δημιουργία του ΕΦΚΑ και αφήσαν όλο το βάρος σε εμάς τους γονείς; 

Τα συμπεράσματα δικά σας. 

like114

Λογοθεραπείες, με τα ίδια προβλήματα και στο Βόλο

Εικόνα Kostas Konsntantinou

Γεια σας,

Με τα ίδια προβλήματα και εμείς στο Βόλο. Θέλω να μοιραστώ μαζί σας κάποιες απόψεις.

Οι παθογένειες του Ελληνικού κράτους είναι παρούσες και στο δικό μας ζήτημα.

Ερωτώ λοιπόν.

  • Το ΙΚΑ αφού τόσα χρόνια πλήρωνε μέσα σε ένα μήνα τις δαπάνες των λογοθεραπειών και άλλων δαπανών υγείας, τώρα δεν μπορεί να τις πληρώσει και να χρεώσει τον ΕΟΠΥΥ (ίδια κατσαρόλα διαφορετική κουτάλα);
     
  • Αφού το ΙΚΑ ελέγχει με την παραλαβή τα παραστατικά - όπως ήδη έκανε - τότε ποιος ο λόγος να επανελεγχθούν από τον ΕΟΠΥΥ;
     
  • Τι αλλάζει, έως ότου υπογράψουν και εάν υπογράψουν οι όποιες δομές, και αφού δόθηκε σιωπηλή παράταση να ισχύει το προηγούμενο καθεστώς;

Πως καταφέρνουμε πάντα να κάνουμε τα εύκολα, δύσκολα, δεν το έχω καταλάβει. Μήπως να προσλάβουμε 5.000.000.000 δημοσίους υπαλλήλους ακόμη. Λέω τώρα...

Καλά κουράγια, γερά στομάχια.

like123

Πληρώθηκα απο ΕΟΠΥΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Εικόνα Μητέρα απο Πειραιά

Καλησπέρα,

15 Μαϊου 2017 πληρώθηκα για τον Νοέμβριο 2016, και σήμερα (12 Ιουνίου) μου βάλανε τα λεφτά για 2 μήνες (Δεκέμβριος & Ιανουάριος).

Επιτέλους κάτι κινείται στον ορίζοντα :-)

like116

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.