Ο 13χρονος γιος μας παρουσιάζει αφαιρέσεις

Εικόνα Mandy

Εδώ και λίγους μήνες παρατηρήσαμε ότι ο 13 χρονος γιος μας παρουσιάζει αφαιρέσεις. Διαρκούν γύρω στα 5 δευτερόλεπτα και μετά επανερχεται κανονικά. Το απόγευμα που το παιδί είναι σπίτι και διαβάζουμε συμβαινουν 3-4 φορές. Στο σχολείο είναι καλός μαθητής και δεν έχει προσέξει κανείς τίποτα. Στην πρώτη επίσκεψή μας σε πολύ γνωστό παιδονευρολόγο της Αθήνας, ο γιατρός μας είπε ότι πρόκειται για τυπικές αφαιρέσεις (ιδιοπαθείς) και το διαπίστωσε αφού τον έβαλε να φυσήξει για λίγα λεπτά. Μας είπε επίσης ότι τα εγκεφαλογράφημα θα δείξει ακριβώς τι συμβαίνει. Μας είπε  ότι μετά από θεραπεία 2 περίπου ετών, κατά πάσα πιθανότητα αυτό θα φύγει...

Από την ταραχή και το αρχικό μας σοκ δεν ρωτήσαμε περισσότερα..... Επειδή όμως διαβάζω τόσα και τόσα, μήπως υπάρχει κάποιος γονιός με αναλογη περίπτωση; Μήπως κάποιος έχει αναζητήσει βοήθεια μέσω ομοιοπαθητικού γιατρού;

Σχόλια

Αφαιρέσεις

Εικόνα Χριστίνα

Καλησπέρα, κατ' αρχάς μην καθυστερήσετε το εγκεφαλογράφημα για να ξεκινήσει το παιδί φαρμακευτική αγωγή. Οι αφαιρέσεις δείχνουν ακίνδυνες όταν γίνονται αλλά αν δεν αντιμετωπισθούν μπορεί να οδηγήσουν σε επιληπτική κρίση.(Φανταστείτε τις αφαιρέσεις σαν ένα διακόπτη φωτός που αναβοσβήνει συνέχεια, κάποια στιγμή θα βραχυκυκλώσει αν δεν το σταματήσουμε). Αντιμετωπίζονται και αν έχουν καλή πρόγνωση θεραπεύονται δια βίου. Η θεραπεία πιθανόν να είναι λίγο περισσότερο από δύο χρόνια ωστόσο.  Αφού το παιδί είναι σε ηλικία που το δέχονται στα νοσοκομεία Παίδων μπορείτε να πάτε στα επείγοντα να αναφέρετε τι έχει συμβεί και να κάνετε εισαγωγή για μια-δυο μέρες για να γίνει το εγκεφαλογράφημα και να ξεκινήσει η συστηματική παρακολούθηση του παιδιού από εκεί. (Το εγκεφαλογράφημα μετά την έναρξη της αγωγής συνήθως απαιτείται να γίνεται κάθε έξι μήνες.) Δεν γνωρίζω εάν μένετε Αθήνα αλλά και από επαρχία στο Παίδων έρχονται οι γονείς. Προσωπικά θα πρότεινα το Αγία Σοφία. Ελπίζω να βοήθησα.

Μπορώ να συνδράμω;

Το noesi.gr αξιοποιεί την κοινωνική συνεισφορά για να αναπτύξει ακόμη περισσότερο το μη κερδοσκοπικό έργο του, βάσει καταστατικού. Αν βλέπετε θετικά τη συμβολή του, μπορείτε να στηρίξετε την προσπάθεια. Δείτε πώς, παρακάτω.

ANANOESI ®

Δωρίστε χρόνο ομιλίας. Επισκεφτείτε ένα κατάστημα με είδη κινητής τηλεφωνίας και βάλτε χρόνο ανανέωσης ομιλίας π.χ. 10€, 20€ στα νούμερα:

WIND F2G 6907643701, 6907643658

COSMOTE 6984751366

Στείλετε γραμματόσημα. Αγοράσετε γραμματόσημα π.χ. 3€, 5€ κ.ο.κ. από ΕΛΤΑ, βάλτε τα μέσα σε φάκελλο και ταχυδρομήστε τον στη διεύθυνση: NOESI.gr — Μιστράλ 4 — Ν. Ψυχικό 154 51.

Καταθέσετε χρήματα. Δεχόμαστε χρηματικές δωρεές μέσω Alpha Bank. Επικοινωνήσετε από τη σελίδα noesi.gr/contact για πληροφορίες, αποδοχή δωρεάς και έκδοση απόδειξης.

Στείλετε χρήματα μέσω κάρτας. Αν χρησιμοποιείτε πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, internet banking ή PayPal, χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο "Donate" για να κάνετε τη δωρεά του ποσού που θέλετε.

Στηρίξτε το NOESI.gr μέσω PayPal.

Στη σελίδα www.noesi.gr/ananoesi μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά για τους σκοπούς, που υποστηρίζονται δωρεάν από το noesi.gr.

Λαμβάνετε ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται ενημέρωση, υποστήριξη και συμβουλευτική, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφόρησε η τελευταία έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr. Απευθύνεται σε γονείς, φοιτητές, εθελοντές, ιδιώτες επαγγελματίες και στελέχη εταιριών ή οργανισμών. Για να λάβετε ηλεκτρονικό δικό σας αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.

Μάθετε περισσότερα εδώ.