Ο 13χρονος γιος μας παρουσιάζει αφαιρέσεις

Εικόνα Mandy

Εδώ και λίγους μήνες παρατηρήσαμε ότι ο 13 χρονος γιος μας παρουσιάζει αφαιρέσεις. Διαρκούν γύρω στα 5 δευτερόλεπτα και μετά επανερχεται κανονικά. Το απόγευμα που το παιδί είναι σπίτι και διαβάζουμε συμβαινουν 3-4 φορές. Στο σχολείο είναι καλός μαθητής και δεν έχει προσέξει κανείς τίποτα. Στην πρώτη επίσκεψή μας σε πολύ γνωστό παιδονευρολόγο της Αθήνας, ο γιατρός μας είπε ότι πρόκειται για τυπικές αφαιρέσεις (ιδιοπαθείς) και το διαπίστωσε αφού τον έβαλε να φυσήξει για λίγα λεπτά. Μας είπε επίσης ότι τα εγκεφαλογράφημα θα δείξει ακριβώς τι συμβαίνει. Μας είπε  ότι μετά από θεραπεία 2 περίπου ετών, κατά πάσα πιθανότητα αυτό θα φύγει...

Από την ταραχή και το αρχικό μας σοκ δεν ρωτήσαμε περισσότερα..... Επειδή όμως διαβάζω τόσα και τόσα, μήπως υπάρχει κάποιος γονιός με αναλογη περίπτωση; Μήπως κάποιος έχει αναζητήσει βοήθεια μέσω ομοιοπαθητικού γιατρού;

Σχόλια

Αφαιρέσεις

Εικόνα Χριστίνα

Καλησπέρα, κατ' αρχάς μην καθυστερήσετε το εγκεφαλογράφημα για να ξεκινήσει το παιδί φαρμακευτική αγωγή. Οι αφαιρέσεις δείχνουν ακίνδυνες όταν γίνονται αλλά αν δεν αντιμετωπισθούν μπορεί να οδηγήσουν σε επιληπτική κρίση.(Φανταστείτε τις αφαιρέσεις σαν ένα διακόπτη φωτός που αναβοσβήνει συνέχεια, κάποια στιγμή θα βραχυκυκλώσει αν δεν το σταματήσουμε). Αντιμετωπίζονται και αν έχουν καλή πρόγνωση θεραπεύονται δια βίου. Η θεραπεία πιθανόν να είναι λίγο περισσότερο από δύο χρόνια ωστόσο.  Αφού το παιδί είναι σε ηλικία που το δέχονται στα νοσοκομεία Παίδων μπορείτε να πάτε στα επείγοντα να αναφέρετε τι έχει συμβεί και να κάνετε εισαγωγή για μια-δυο μέρες για να γίνει το εγκεφαλογράφημα και να ξεκινήσει η συστηματική παρακολούθηση του παιδιού από εκεί. (Το εγκεφαλογράφημα μετά την έναρξη της αγωγής συνήθως απαιτείται να γίνεται κάθε έξι μήνες.) Δεν γνωρίζω εάν μένετε Αθήνα αλλά και από επαρχία στο Παίδων έρχονται οι γονείς. Προσωπικά θα πρότεινα το Αγία Σοφία. Ελπίζω να βοήθησα.

Μπορώ να συνδράμω;

Το noesi.gr αξιοποιεί την κοινωνική συνεισφορά για να αναπτύξει ακόμη περισσότερο το μη κερδοσκοπικό έργο του, παρέχοντας κοινωνικές υπηρεσίες δωρεάν σε άτομα και οικογένειες από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες όπως, επίσης, σε ειδικώς αναγνωρισμένα φιλανθρωπικά σωματεία και συλλόγους γονέων ή ΑμεΑ, βάσει καταστατικού. Αν βλέπετε θετικά τη συμβολή του, μπορείτε να στηρίξετε την προσπάθεια. Δείτε πώς, παρακάτω.

ANANOESI ®

Δωρίστε χρόνο ομιλίας. Επισκεφτείτε ένα κατάστημα με είδη κινητής τηλεφωνίας και βάλτε χρόνο ανανέωσης ομιλίας π.χ. 10€, 20€ στα νούμερα:

Στείλετε γραμματόσημα. Αγοράσετε γραμματόσημα π.χ. 3€, 5€, 10€ από ΕΛΤΑ, βάλτε τα μέσα σε φάκελλο και ταχυδρομήστε τον στη διεύθυνση: NOESI.gr -- Μιστράλ 4 -- Ν. Ψυχικό 154 51.

Καταθέσετε χρήματα. Δεχόμαστε χρηματικές δωρεές μέσω Alpha Bank. Επικοινωνήσετε από τη σελίδα noesi.gr/contact για πληροφορίες, αποδοχή δωρεάς και έκδοση απόδειξης.

Στείλετε χρήματα μέσω κάρτας. Αν χρησιμοποιείτε πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, internet banking ή PayPal, χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο "Donate" για τη δωρεά σας.

Στηρίξτε το NOESI.gr μέσω PayPal.

Μάθετε περισσότερα! Στη σελίδα www.noesi.gr/ananoesi διαβάστε αναλυτικά για τους σκοπούς που υποστηρίζονται δωρεάν από το noesi.gr.

Λαμβάνετε το ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας παρακάτω.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων και οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται η ενημέρωση, η υποστήριξη και η συμβουλευτική με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι "γειτονιές" πανελλαδικά. Ενημερώστε, ρωτήστε, αναζητήστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφόρησε ο Οδηγός υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" σε Ελλάδα και Κύπρο, με τον διακριτικό τίτλο "Προνόησε". Διατίθεται δωρεάν σε ηλεκτρονική ή έντυπη έκδοση. Απευθύνεται σε γονείς, φοιτητές, εθελοντές, ιδιώτες επαγγελματίες και στελέχη εταιριών ή οργανισμών. Λάβετε την αναλυτική πανελλαδική έκδοση ή την έκδοση ...τσέπης της περιοχής σας!

Μπορώ να συνδράμω τον Οδηγό;