Έχω τρελλαθεί από το άγχος για το παιδί μου

Εικόνα Αθηνά Τσιτση

Καλησπερα σας. Ονομαζομαι Αθηνα και εχω ενα παιδι 8 ετων με σοβαρα προβληματα απο μικρο (σχολειο σπιτι διαταραχες συμπεριφορας ανυπακοη μου μιλουν διαφοροι οτι μπορει να ειναι οριακα στο φασμα ή ΔΕΠΥ. Έχω τρελλαθει μιας και εγω ειμαι αγχωδης πολυ ο μπαμπας δεν ακολουθει. Διαφωνίες και διαφωνιες στην αντιμετωπιση και τον χειρισμο του παιδιου. Εχει χαμηλη αυτοεκτιμηση τελευταια ζητα να πεθανει!!! Να μην υπαρχει δεν παραδειγματιζεται απο τα λαθη του δεν καταλαβαινει απο τιμωριες εχω δοκιμασει τα παντα (και ασχημες συμπεριφορες δυστιχως απεναντι του. Ομως δεν αντεχω. δε μιλαει ευκολα ειναι κλειστος τυπος δε παραδεχεται τα λαθη του δε ζητα ευκολα συγγνωμη ριχνει τα φταιξιματα στους αλλους κανει φιλιες και τις χανει λογω ασχημων συμπεριφορων (ενοχλει, βρίζει άσχημα, σφουγγαρι στις ασχημες λεξεις που μου φερνει απο το σχολειο κυριως και στις χειρονομιες) ενω δεν "πιανει" η επαναληψη τι ειναι επιτρεπτο και τι οχι. Μονιμως ειναι στο οχι.

Δεν κανω αυτο δεν καω εκεινο δεν θελω αυτο δε θελω εκεινο η θελω τωρα αυτο! Θελω και το αλλο. Έχει εμμονη με τα pc κινητο και γινεται σκοτωμος γιατι τα ζηταει συνεχεια και δεν του τα επιτρεπουμε η του δινουμε για λιγο σκ με ωρα και εννοειται την παρεβαινει. Στο σχολείο τσακωνεται με ολους. ΟΤΑΝ Τον πιανει λεει οτι προσπαθει και δε τα καταφερνει και νιωθει αχρηστος. Όλα τα παιδια τον κανουν περα. ΚΑΙ Γω ωρες ωρες τον εχω απαποκλεισει λεγοντας του οτι αυτα κανεις και στα παιδια και σε κανουν περα. ΔΕ Σε αντεχει κανεις. ΜΑΘΗΣΙΑΚΑ Δεν ειναι ο αριστος ουτε ο τιποτας. ΑΡΚΕΤΕΣ Φορες αρνειται να διαβασει μαζι μου ισως γιατι υπαρχει κοντρα αναμεσα μας. ΝΙΩΘΩ Να του κανω κακο και τον λατρευω ομως ξεφευγ με τις ασχημες συμπεριφορες του. ΕΙΝΑΙ Πολυ χειριστικος φευγει απο δω και απο κει προκαλοντας με ασχημα σαν να μου λεει τωρα θα σου δειξω τι θα παθεις. ΧΤΥΠΑΕΙ Οταν δεν ειμαι θυτης ειμαι θυμα. ΑΡΓΗΣΕ Να μιλησει γυρω στα 3 κατεκτησε γρηγορα να κανει ποδηλατο χωρις βοηητικες το γνωστικο του επιπεδο ηταν λιγο πισω σε σχεση με την ηλικια των 4 τοτε. ΚΑΝΑΜΕ Λογω εργο τελειος ελεγαν οι δασκαλοι του για διαφιμηση. ΒΛΕΜΜΑΤΙΚΗ Ετσι κι ετσι (χαμηλη. ) Σε κοιταει αλλα εκει που πρεπει να ντρεπεται δεν ντρεπεται και εκει που δεν πρεπει το κανει. ΤΙ Εννοω. τον ρωτανε πχ μπροστα μου. ΤΑ Κλασσικα πως σε λενε τι ομαδα εισαι. ΜΟΥΓΚΑ. και οταν δε του γινεται το χατηρι η ετσι ξαφνικα!!! Μπορει να σε ξεφτιλισει σε 20 γονεις μπροστα. ΣΤΗΝ Πρωτη περιπτωση λεει οτι ντρεπεται. ΝΑ Μιλαει (σε μεγαλους). ΝΑ Χαιρετισει πχ πρωτος. ΔΥΣΚΟΛΑ Φιλαει και εμας η να μας πει σαγαπω. ΔΕΧΕΤΑΙ Χαδια και αγκαλιες αλλα αυτος δεν αγκαλιαζει ουτε φιλαει. ΓΙΝΕΣΑΙ Ζητιανος για να τα εχεις. ΤΟΝ Ξυπνας το πρωι για σχολειο και αρχιζει και σε βριζει λεγοντας οτι του χαλασες το ονειρο!!!! Και αλλα. ΚΑΙ Αλλα!!!!!!!! Με τον πατερα του τα παει καλυτερα. ΤΑ Παιδια κανουν παρεα μαζι του αλλα ενοχλουνται (οχι οτι φταει παντα ο δικος μου βαζουν και αυτα το χερι τους. ) Ξερουμε οτι τα παιδια μολις δουν κατι ειναι αμιλικτα!! Σημερα στο παιδων με ξεπεταξανε αρων αρων μετα απο 4 χρονια με διαγνωση μονο !!! Διαταραχη λογου επικοινωνιας και περυσι δεπυ (εφοσον εγω ειπα τα προβληματα που αντιμετωπιζω) και σημερα με ξαναπαρεπευσαν σε παιδοψυχιατρο λεγοντας μου οτι εχει λιγη δεπυ. ΔΕΝ Εχει συντρο ασπεργκερ η αυτισμο αλλαλλα διαταραχες συμπεριφορας που χρηζουν παιδοψυχιατρο για να εκτιμηθουν. ΔΗΛΑΔΗ Ξανα παιδοψ. ΑΠΟ Τον αννα στον καιφα. ΤΙ Θα κανω?? Η ria_76 μπορει να επικοινωνησει μαζι μου η οποιοσδηποτε με παρομοια συμπτωματα στο παιδι του η ειδικος??? Ειμαι σε απογνωση. ΦΟΒΑΜΑΙ Για την υγεια του ψυχικη αναπτυξιακη και το μελλον του. ​ΠΟΙΟΝ Μεγαλωνω????

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Σχόλια

Ποιον μεγαλώνεις;

Εικόνα Αλεξάνδρα Τζιάτζιου

Αγαπητή Αθηνά,

εγώ ως απλή μητέρα ενός νέου πια 23 χρ. με Asperger, εννοώ όχι ως ειδικός, αλλά σαν μάνα που παιδεύεται από την 1η δημοτικού), μπορώ να σου πω ότι μεγαλώνεις το γιο σου, δεν είναι ανάγκη να του βάλεις ταμπέλα: π.χ. έναν ΔΕΠΥ ή έναν με διαταραχές συμπεριφοράς κλπ. Ο γιος σου λοιπόν έχει κάποια προβλήματα.

Συνήθως όταν συνυπάρχουν προβλήματα ανάπτυξης στο παιδί, που πολλές φορές είναι λίγο από δω και λίγο κι από κει, (θέλω να πως μπορεί να έχει λίγο από ΔΕΠΥ και λίγο από κάτι άλλο) κι όταν επιpλέον στο ζευγάρι υπάρχει διχογνωμία (σύνηθες φαινόμενο), τα πράγματα μπλέκονται άσχημα. Και το παιδί εκμετελλεύεται τη διαφορετική αντιμετώπιση από τους γονείς, αλλά κι εσείς δεν ξέρετε πως να του φερθείτε.

Νομίζω ότι η γνώμη ενός παιδοψυχίατρου έμπειρου και έμπιστου, (όχι κερδοσκόπου), μπορεί να σας βοηθήσει, και πρέπει να πάτε και οι δυο γονείς μαζί σε αυτόν, να συμφωνήσετε και να ενημερωθείτε για το που υπάρχει πρόβλημα συμπεριφοράς ή άλλο και που είναι θέμα κακής διαπαιδαγώγησης ή χαιδέματος από μέρους σας. Σε αυτό το θέμα σε βλέπω πολύ μπερδεμένη και πρέπει να ξεκαθαρίσει.

Δεν ξέρω αν έχετε αυτή την οικονομική δυνατότητα με την κρίση που υπάρχει βέβαια... 

like0

Βαθιές ανάσες και ψυχραιμία...

Εικόνα Τάνια

....καταλαβαίνω το αγχος σου γιατί και εγώ εχω εναν επαναστάτη 7 χρονών που πολλές φορές η γλώσσα του ξεπερνάει το μποι του.

Εμείς έχουμε μετακομίσει πρόσφατα εξωτερικό και δεν μπορούμε να το κάνουμε σε αυτή την φάση, αλλά όταν είχαμε θέματα συμπεριφορας πριν (πιο πολύ με το πως να θέσουμε όρια) μας βοήθησε πολύ η συμβουλευτική γονέων. Πηγαίναμε μια φορα την βδομάδα εγώ και ο αντρας μου και έκανε φοβερή διαφορά και σε μας αλλά και στο παιδί. Και αυτό γιατί αρχίζεις να καταλαβαίνεις ότι έχεις επιλογές και δεν έχεις χάσει τελείως τον μπουσουλα. Ετσι μεγαλώνει η εμπιστοσύνη στον εαυτο σου και είσαι καλύτερη με το παιδί.

Αν μπορείς να το κάνες με τον αντρα σου πιστεύω ότι θα σας βοηθήσει πολύ.

Επίσης υπάρχουν εύκολα και δύσκολα παιδιά. Εγώ έχω ένα απο το καθένα. Απλά αποφάσισα ότι το παιδί μου είναι πιο δύσκολο από το μέσο παιδί της ηλικίας του και πρέπει να προσπαθήσω περισσότερο.

Και ο δικός μου έχει χαμήλη αυτοεκτίμηση. Μου έχει πει διάφορα ότι θα φύγει απο το σπίτι δεν θα έχει να φάει και θα γίνει σκελετός και άλλα τέτοια...μην δίνεις πολύ σημασία τα παιδιά λένε διάφορα.

Προσπάθησε όσο μπορείς να είσαι ήρεμη αλλά σοβαρή όταν κάνει κάτι που δεν πρέπει, και τουλάχιστον με τον δικό μου έχω καταλάβει ότι πολλές φορες έχει νεύρα με τον εαυτό του γιατί έκανε κάτι που δεν πρέπει αλλά παρολά αυτά φωνάζει σε μένα. Προσπαθω να του πω ότι με τα νεύρα και τον χαμό χάνει το δίκιο του. Εχει μαλιάσει η γλώσσα μου αλλά κάποτε θα το καταλάβει.

Δεν υπάρχουν κακά παιδιά αλλά κακές συμπερίφορες αυτό να θυμάσαι.

Ελπίζω να πάνε όλα καλά.

Καλή συνέχεια

Τάνια

like0

Συμβουλευτική και θεραπεία συμπεριφοράς

Εικόνα Ελένη Χαλκίδου

Γεια σας, 

θα σας πρότεινα να απευθυνθείτε σε ψυχολόγό ή παιδοψυχίατρο, ώστε να μπείτε σε συμβουλευτική γονέων και το παιδί σε θεραπεία συμπεριφοράς! Θα μπορέσετε να χειριστείτε τον εαυτό σας και στη συνέχεια το παιδί! Μπορείτε να απευθυνθείτε και σε κάποιο ιατρό παιδαγωγικό κέντρο για να καλυφθεί τα οικονομικά στον ιδιώτη! 

Σας εύχομαι καλή δύναμη! 

Να είστε δυνατή, είναι μία δοκιμασία, μία πρόκληση, θα αλλάξουν τα πράγματα!

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.