Μας έδωσαν θεραπείες για ένα έτος (για ΔΑΔ)

Καλημερα σας. Θα ηθελα να ρωτησω εαν γνωριζει καποιος, η μικρη μου διαγνωστικε απο το ΕΘΜΑ? πριν πεντε μηνες με ΔΑΔ o κυριος Καμπακος, δε μας ειπε ποτε πρεπει να την ξαναδει. Μας εδωσε θεραπειες για ενα ετος. Και ρωταω εγω τωρα, ειναι αυτο και τελος; Πρεπει να ξανακανουμε την ιδια διαδικασια; Τι γινεται ακριβως;

Σχόλια

Πόσο χρονών είναι το παιδί;

Εικόνα Penny

Πόσο χρονών είναι το παιδί;

Κάθε χρόνο θα πηγαίνετε και θα σας ανανεωνουν το χαρτι με τις θεραπειες. Και θα παρακολουθούν το παιδί κάθε χρόνο.

Εχετε ξεκινήσει παρέμβαση;

Κάθε χρόνο πρεπει να επαναλάμβάνετε την εξέταση

Εικόνα Γιώργος

Ναι κάθε χρόνο πρεπει να επαναλάμβάνετε την εξέταση για να παίρνετε την γνωμάτεση.

Εξαίρεση σε εμάς η αναπτυξιολόγος που μας παρακολουθεί μας δίνει γνωματευση με επανέλεγχο σε 6 μήνες προφανώς γιατί θέλει να κανουμε 2 επισκέψεις στον χρόνο (οικονομικό όφελος) 

Ναι, έχουμε ξεκινήσει τρεις μήνες τώρα

Εικόνα Μαίρη Γιαννάκη

Ευχαριστω πολυ. Ναι εχουμε ξεκινησει τρεις μηνες τωρα. Ειναι 4.5 ετων.

Πρέπει να κλείσω ξανά ραντεβού;

Εικόνα Μαίρη Γιαννάκη

Καλημερα σας. Αν καποιος γνωριζει χρειαζομαι τη βοηθεια του. Εχει διαγνωστει η μικρη μου με ΔΑΔ απο το ΕΘΜΑ?. Το μοναδικο χαρτι που εχω στα χερια μου ειναι τι θεραπειες πρεπει να κανει. Του χρονου θα παει νηπιο. Στο σχολειο με ρωτησαν εαν εχω χαρτι που να λεει οτι χρειαζεται παραλληλη στηριξη ή να μπει σε τμημα ενταξης. Η μικρη μου ειναι ηπιας μορφης και υψηλης λειτουργικοτητας.

Η ερωτηση μου ειναι εαν χρειαζοταν κατι τετοιο δε θα μας το εδιναν απο την αρχη; Η χρειαζεται να κλεισω ξανα ραντεβου στο ΕΘΜΑ;

Θα πρέπει να περάσετε απο ΚΕΔΔΥ

Εικόνα Γιώργος

Εφόσον θα πάει σε δημόσιο (?) νηπιαγωγείο θα πρέπει να περάσετε απο το ΚΕΔΔΥ? της περιοχής που ανήκει. Εμείς φερειπείν περάσαμε τον Απρίλιο, στην αρχή μας ειδε κοινωνική λειτουργός και μετά μας ειπαν να είναι και το παιδί μαζι μας για να το δει ψυχολόγος και ειδική παιδαγωγός. Το θέμα ειναι ότι το παιδί δε συνεργάστηκε την πρώτη φορά και περάσαμε και δευτερη φορά. Μας ειπαν βέβαια ότι θελουνε και γνωμάτευση παιδοψυχολόγου του δημοσίου. Τελικά στην έκθεση που μας δώσανε γράφουν ότι χρειαζόμαστε παράλληλη στήριξη. 

Νομίζω ότι καλύτερα να κλείσετε ραντεβού τωρα γιατι τον Σεπτεμβριο το ΚΕΔΔΥ θα εχει πολύ κίνηση απο παιδάκια που θα τα στέλνουν σωρηδόν από τα σχολεία λόγω θεμάτων.

Σε ποιο ΚΕΔΔΥ ανήκω;

Εικόνα Μαίρη Γιαννάκη

Σας ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια. Γνωριζετε απο που μπορω να βρω σε ποιο ΚΕΔΔΥ? ανηκω;

Το οικείο ΚΕΔΔΥ

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Για να βρείτε ποιο είναι το οικείο ΚΕΔΔΥ, δηλαδή σε ποιο ανήκετε, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα http://noesi.gr/pronoise/keddy και επικοινωνήστε με αυτο που βρίσκεται πιο κοντά σας. Θα τα δείτε και σε χαρτί ώστε να είναι εύκολο να βρείτε το πιο κοντινό.

Αίτηση στο ΚΕΔΔΥ

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Επίσης, εάν χρειάζεστε παράλληλη στήριξη για του χρόνου, θα πρέπει να απευθυνθείτε άμεσα στο ΚΕΔΔΥ αναφέροντας ότι το παιδί σας του χρόνου θα πάει νήπιο - άρα υπάρχει αλλαγή εκπαιδευτικής βαθμίδας. Οι μαθητές που αλλάζουν εκπαιδευτική βαθμίδα έχουν προτεραιότητα στην αξιολόγηση, π.χ. εναρξη στο νηπιαγωγείο > δημοτικο > γυμνάσιο > λύκειο. 

Αν το παιδί σας πάει σε δημόσιο πλαίσιο, οι αιτήσεις για την παράλληλη στήριξη της επόμενης σχολικής χρονιάς θα υποβληθούν από τα σχολεία προς το τέλος Ιουνίου. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να έχετε λάβει τη γνωμάτευση του ΚΕΔΔΥ για την παράλληλη στήριξη εκείνο το διάστημα, ώστε να προλάβετε να υποβάλετε την αίτησή σας στο σχολείο και εκείνο με τη σειρά του προς το Υπουργείο, προκειμένου τον Σεπτέμβρη και έπειτα να μπορείτε να λάβετε την παράλληλη στήριξη. 

Μπορώ να συνδράμω;

Το noesi.gr αξιοποιεί την κοινωνική συνεισφορά για να αναπτύξει ακόμη περισσότερο το μη κερδοσκοπικό έργο του, βάσει καταστατικού. Αν βλέπετε θετικά τη συμβολή του, μπορείτε να στηρίξετε την προσπάθεια. Δείτε πώς, παρακάτω.

ANANOESI ®

Δωρίστε χρόνο ομιλίας. Επισκεφτείτε ένα κατάστημα με είδη κινητής τηλεφωνίας και βάλτε χρόνο ανανέωσης ομιλίας π.χ. 10€, 20€ στα νούμερα:

WIND F2G 6907643701, 6907643658

COSMOTE 6984751366

Στείλετε γραμματόσημα. Αγοράσετε γραμματόσημα π.χ. 3€, 5€ κ.ο.κ. από ΕΛΤΑ, βάλτε τα μέσα σε φάκελλο και ταχυδρομήστε τον στη διεύθυνση: NOESI.gr — Μιστράλ 4 — Ν. Ψυχικό 154 51.

Καταθέσετε χρήματα. Δεχόμαστε χρηματικές δωρεές μέσω Alpha Bank. Επικοινωνήσετε από τη σελίδα noesi.gr/contact για πληροφορίες, αποδοχή δωρεάς και έκδοση απόδειξης.

Στείλετε χρήματα μέσω κάρτας. Αν χρησιμοποιείτε πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, internet banking ή PayPal, χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο "Donate" για να κάνετε τη δωρεά του ποσού που θέλετε.

Στηρίξτε το NOESI.gr μέσω PayPal.

Στη σελίδα www.noesi.gr/ananoesi μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά για τους σκοπούς, που υποστηρίζονται δωρεάν από το noesi.gr.

Λαμβάνετε ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται ενημέρωση, υποστήριξη και συμβουλευτική, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφόρησε η τελευταία έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr. Απευθύνεται σε γονείς, φοιτητές, εθελοντές, ιδιώτες επαγγελματίες και στελέχη εταιριών ή οργανισμών. Για να λάβετε ηλεκτρονικό δικό σας αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.

Μάθετε περισσότερα εδώ.