Αναφορά στον συνήγορο του πολίτη για την πάθηση που αναγράφεται σε γνωμάτευση ΚΕΠΑ

Εικόνα Kat Ar

Καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος έχει κάνει αναφορα στο συνηγορο του πολίτη όσον αφορά στην πάθηση που αναγράφεται στη γνωμάτευση των ΚΕΠΑ. Ευχαριστώ.

Σχόλια

Αναφορά στον Συνήγορο

Εικόνα Γεώργιος Β. Σ.

Σας απαντώ ότι, για λογαριασμό της συζύγου μου, έχω κάνει καταγγελία / αναφορά τόσο στον Συνήγορο του Πολίτη, ο οποίος -- βάσει του ιδρυτικού του νόμου -- είναι και Συνήγορος Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, όσο και στο Αρμόδιο Υπουργείο (Εργασίας) και την Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία.

Η σύζυγός μου προσήλθε στο ΚΕΠΑ με βεβαιωμένο αυτισμό (σύνδρομο Asperger, ήτοι με διαρκή - μη αναστρέψιμη πάθηση - αναπηρία 67-80%). Η Υγειονομική Επιτροπή των ανώνυμων ιατρών της έδωσε μια άλλη πάθηση, άσχετη με τον αυτισμό, ετήσιας διάρκειας και με ποσοστό 50%.

Ζήτησα εισαγγελική συνδρομή. Με εντολή του Εισαγγελέα Ακροάσεων έλαβα το "πρακτικό" (σ.σ. και τα ονόματα των μελών) της Υγειονομικής Επιτροπής.

Η υπόθεσή μας βρίσκεται στη Δικαιοσύνη, Ποινική (μήνυση κατά των μελών της Επιτροπής) και Διοικητική (αγωγή κατά του ΕΦΚΑ).

ΚΕΠΑ - εξέταση με εισαγγελική συνδρομή (;)

Εικόνα Σάββας Μαστρονικόλας

Καλησπέρα σας

Επειδή το παιδί μου θα περάσει ΚΕΠΑ (αυτιστικός με κατα 99% συνδρομο Asperger) και την ψιλιάζομαι οτι την ιδια αντιμετώπηση θα έχει, όταν λέτε ζητήσατε εισαγγελική συνδρομή μπορείτε να με διαφωτίσετε με ποιον ακριβώς τροπο θα το κάνω;;; Που θα πρέπει να απευθυνθώ;;;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Αν θέλετε στείλτε προσωπικό μήνυμα (με στοιχεία δικηγόρου)

Εικόνα Σταύρος

Καλημέρα σας, θα ήθελα και εγώ να ξέρω την΄διαδικασία που ακολουθήσατε, αν θέλετε στείλτε μου και προσωπικό μήνυμα (με στοιχεία δικηγόρου κλπ).

Την επόμενη εβδομάδα θα καταθέσω στο ΚΕΠΑ αίτηση και δικαιολογητικά για τον γιο μου (σχεδόν 3 ετών) και απότι "ακούω" από διάφορες πηγές η γραμμή που έχουν είναι να απορρίπτουν (λόγω μικρής ηλικίας και απουσία νοητικής στέρησης)

Αν έχετε διάγνωση "αυτισμό" δεν σας απορρίπτουν

Εικόνα Aneta Mag

Αν έχετε διάγνωση "αυτισμό" από δημόσιο νοσοκομείο όπως στην περίπτωση μας δεν σας απορριπτουν. Όσο αφορά την νοητική καθυστέρηση είναι πολύ νωρίς για ένα τριχρονο παιδί να γίνει μια οποιαδήποτε τέτοια διαγνωση αυτό θα γίνει μετά από μερικά χρόνια. Τις ίδιες ανησυχίες είχαμε κ εμείς αλλά όλα καλά εν τέλει.

Το noesi.gr αξιοποιεί την κοινωνική συνεισφορά για να αναπτύσσει το μη κερδοσκοπικό έργο του, βάσει καταστατικού. Αν βλέπετε θετικά τη συμβολή του...


► Στείλετε γραμματόσημα. Αγοράστε διάφορα γραμματόσημα μικρής αξίας από τα ΕΛΤΑ π.χ. των 0,50€ ή 0,72€ ή 0,90€ και ταχυδρομήστε τα μέσα σε φάκελλο προς:

NOESI.gr — Μιστράλ 4 — Ν. Ψυχικό 154 51

► Δωρίστε χρόνο ομιλίας. Επισκεφτείτε ένα κατάστημα με είδη κινητής τηλεφωνίας και στείλτε χρόνο ανανέωσης ομιλίας στα νούμερα:

WIND F2G 6907643701, 6907643658

COSMOTE 6984751366, 6944987319, 6948986898

Στη σελίδα noesi.gr/ananoesi μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά για τους σκοπούς, που υποστηρίζονται δωρεάν από το noesi.gr.
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Η 1η Ημερίδα του είδους!

Σας προσκαλούμε στην ημερίδα για οικογένειες παιδιών με αναπηρία, που οργανώνεται στην Κηφισιά, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 στο πλαίσιο του Προγράμματος "ΠΡΟΝΟΗΣΕ+©". Η ημερίδα απευθύνεται σε γονείς και άλλους συγγενείς παιδιών που έλαβαν διάγνωση σχετική με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή κάποια αναπηρία.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.