Αναφορά στον συνήγορο του πολίτη για την πάθηση που αναγράφεται σε γνωμάτευση ΚΕΠΑ

Εικόνα Kat Ar

Καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος έχει κάνει αναφορα στο συνηγορο του πολίτη όσον αφορά στην πάθηση που αναγράφεται στη γνωμάτευση των ΚΕΠΑ. Ευχαριστώ.

Σχόλια

Αναφορά στον Συνήγορο

Εικόνα Γεώργιος Β. Σ.

Σας απαντώ ότι, για λογαριασμό της συζύγου μου, έχω κάνει καταγγελία / αναφορά τόσο στον Συνήγορο του Πολίτη, ο οποίος -- βάσει του ιδρυτικού του νόμου -- είναι και Συνήγορος Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, όσο και στο Αρμόδιο Υπουργείο (Εργασίας) και την Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία.

Η σύζυγός μου προσήλθε στο ΚΕΠΑ με βεβαιωμένο αυτισμό (σύνδρομο Asperger, ήτοι με διαρκή - μη αναστρέψιμη πάθηση - αναπηρία 67-80%). Η Υγειονομική Επιτροπή των ανώνυμων ιατρών της έδωσε μια άλλη πάθηση, άσχετη με τον αυτισμό, ετήσιας διάρκειας και με ποσοστό 50%.

Ζήτησα εισαγγελική συνδρομή. Με εντολή του Εισαγγελέα Ακροάσεων έλαβα το "πρακτικό" (σ.σ. και τα ονόματα των μελών) της Υγειονομικής Επιτροπής.

Η υπόθεσή μας βρίσκεται στη Δικαιοσύνη, Ποινική (μήνυση κατά των μελών της Επιτροπής) και Διοικητική (αγωγή κατά του ΕΦΚΑ).

like0

ΚΕΠΑ - εξέταση με εισαγγελική συνδρομή (;)

Εικόνα Σάββας Μαστρονικόλας

Καλησπέρα σας

Επειδή το παιδί μου θα περάσει ΚΕΠΑ (αυτιστικός με κατα 99% συνδρομο Asperger) και την ψιλιάζομαι οτι την ιδια αντιμετώπηση θα έχει, όταν λέτε ζητήσατε εισαγγελική συνδρομή μπορείτε να με διαφωτίσετε με ποιον ακριβώς τροπο θα το κάνω;;; Που θα πρέπει να απευθυνθώ;;;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

like3

Αν θέλετε στείλτε προσωπικό μήνυμα (με στοιχεία δικηγόρου)

Εικόνα Σταύρος

Καλημέρα σας, θα ήθελα και εγώ να ξέρω την΄διαδικασία που ακολουθήσατε, αν θέλετε στείλτε μου και προσωπικό μήνυμα (με στοιχεία δικηγόρου κλπ).

Την επόμενη εβδομάδα θα καταθέσω στο ΚΕΠΑ αίτηση και δικαιολογητικά για τον γιο μου (σχεδόν 3 ετών) και απότι "ακούω" από διάφορες πηγές η γραμμή που έχουν είναι να απορρίπτουν (λόγω μικρής ηλικίας και απουσία νοητικής στέρησης)

like0

Αν έχετε διάγνωση "αυτισμό" δεν σας απορρίπτουν

Εικόνα Aneta Mag

Αν έχετε διάγνωση "αυτισμό" από δημόσιο νοσοκομείο όπως στην περίπτωση μας δεν σας απορριπτουν. Όσο αφορά την νοητική καθυστέρηση είναι πολύ νωρίς για ένα τριχρονο παιδί να γίνει μια οποιαδήποτε τέτοια διαγνωση αυτό θα γίνει μετά από μερικά χρόνια. Τις ίδιες ανησυχίες είχαμε κ εμείς αλλά όλα καλά εν τέλει.

like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.