Κάθε πότε κάνει πληρωμές ο ΕΟΠΥΥ για λογοθεραπείες;

Εικόνα Giannisrip

Καλησπερα σε ολους, ξερουμε καθε ποτε κανει πληρωμες ο ΕΟΠΥΥ για λογοθεραπειες, αρχες η τελος του μηνος;

Σχόλια

Πληρωμές ΕΟΠΠΥ στη Θεσσαλονίκη

Εικόνα Δημήτριος Βόγδος

Καλησπέρα σας...

Τί γίνεται παιδιά με τις πληρωμές στην Θεσσαλονίκη; Είχαμε καταθέσει Δεκέμβριο, Ιανουάριο και Φεβρουάριο στο ΙΚΑ ΚΑΛΑΜΑΡΙΆΣ με την παράταση που είχε πάρει τότε. Μετά από λίγες μέρες και χωρίς βέβαια να μας αποζημιώσουν μάθαμε για την μεταφορά των φακέλων μας στον ΕΟΠΠΥ, πέρα από το ότι πλέον υπάρχει ένα γραφείο για την κατάθεση των δικαιολογητικών σε όλη την Θεσσαλονίκη!!! (σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με το ΙΚΑ για να εκφράσω τα παράπονα μου για το θέμα είχα την κλασσική απάντηση: «Λυπάμαι κύριε μου αλλά δυστυχώς αυτό ισχύει»!!!) και από ό,τι έχω μάθει αυτό ισχύει και σε άλλες περιφέρειες τις χώρας (το οποίο είναι εντελώς ελεεινό, αντί να πάμε προς το καλύτερο π.χ. με ασφαλές σύστημα online καταθέσεις των δικαιολογητικών το οποίο είναι πολύ εύκολο να γίνει τεχνικά) δεν μας πληρώνουν και από πάνω...

Δυστυχώς για τα παιδιά μας και κατ' επέκταση για εμάς, έχουμε σταματήσει τις θεραπείες τους αφού η οικονομική μας κατάσταση είναι όπως των περισσότερων Ελλήνων.... Επίσης σε κάποιες περιφέρειες μαθαίνω πως έχουν πληρωθεί μέχρι τον Απρίλιο! Γιατί αυτή η αδικαιολόγητη καθυστέρηση εδώ Θεσσαλονίκη;;; Μήπως η κλασσική δικαιολογία ανεπάρκειας προσωπικού;;; Υπάρχουν πλέον άπειρα άτομα που θέλουν να δουλέψουν με τον μισθό που δίνουν… γιατί τέτοια ταλαιπωρία;;; Γιατί «δολοφονείτε» το μέλλον των παιδιών μας;;;

like0

ΕΟΠΥΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Εικόνα Ελευθερία Κιλβού

Εμάς πάλι ο ΕΟΠΥΥ του Πειραια μας έχει πληρώσει τα πρωτόκολλα που τα κατάθεσα τον Μάρτιο του 2017 και αφορούσε τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2017.

like1

ΕΟΠΥΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Εικόνα Μαρία Χατζοπούλου

Δεν πλήρωσαν ούτε εδώ. Γιατί εμείς είμαστε συνεπείς σε οφειλές μας απέναντι στο κράτος και το κράτος δεν είναι απέναντι σε εμάς;;; 

like0

ΕΟΠΥΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Εικόνα Stella Papa

Εγώ που πήγα προχθές να καταθέσω την απόδειξη, μου είπε η υπάλληλος ότι οι πληρωμές είναι στο δεκάμηνο, καμία σχέση με το πρώην ΙΚΑ που πλήρωνε τον επόμενο μήνα. Τώρα έχουμε ήδη πληρώσει 5 μήνες χωρίς να πάρουμε τίποτα πίσω και δεν ξέρω που θα οδηγήσει όλο αυτό..Οι συμβάσεις τελικά θα γίνουν? Γνωρίζει κανείς?

like0

Γιατί δεν μας δίνει κανείς απάντηση στο θέμα του ΕΟΠΥΥ;

Εικόνα Κική

Γιατι δεν μας δινει κανεις μια απαντηση για το θεμα των πληρωμων της ειδικης αγωγης;;; Και εγω εχω ατομο σε ιδρυμα, δεν εχω πλεον να πληρωσω γιατι τα χρηματα ειναι πολλα, εχω καταθεσει τις αποδειξεις στον ΕΟΠΥΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ. 

like1

Κατάθεση βεβαίωσης παιδοψυχολόγου στο ΙΚΑ

Εικόνα Τάκης Παπαδόπουλος

Καλημερα , αντιμετωπιζω το εξης θεμα.

Ο γιος μου κανει λογοθεραπειες απο περσυ, Δεκεμβρη 2016 πηρα τη νεα βεβαιωση απο τη παιδοψυχολογο του Ν. "Παιδων", τη σφραγισε κανονικα ο ελεγκτης και την κατεθεσα μαζι με τα χαρτια του Κεντρου και την πρωτη αποδειξη στο ΙΚΑ. Ολα καλα ως εκει.

Απο Φλεβαρη ομως δεν δεχεται το ΙΚΑ αποδειξεις λογοθεραπειες οποτε ΠΡΕΠΕΙ να παμε ΕΟΠΥΥ. Πηρα λοιπον αδεια απ τη δουλεια μου και πριν 4 ημερες πηγα στο ΕΟΠΥΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ.

Ειχα μαζι μου ολα τα χαρτια του Κεντρου, τη βεβαιωση σε φωτοτυπια και τις αποδειξεις απο Φλεβαρη ως Ιουνιο. ΠΡΟΒΛΗΜΑΑΑΑΑΑ!!!!

-- ΟΧΙ κυριε μου λεει ειμαστε διαφορετικος φορέας, θελουμε την πρωτοτυπη βεβαιωση .

-- Μα καλη μου την εχω καταθεσει ΙΚΑ προν 5 μηνες..

ΤΙΠΟΤΑ εκει, ανενδοτοι.

ΤΙ κανουμε τωρα; Εχει κανεις καμια ιδεα;

Αν δεν βγαλω ακρη, αφενος χανω ολα τα λεφτα ως τωρα που εχω δωσει και αφετερου πως θα συνεχισει το παιδι λογοθεραπειες? Νεα βεβαίωση???

like0

Αντίγραφο γνωμάτευσης από το Ν. Παίδων

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Θα σας πρότεινα να επικοινωνήσετε με το Ν. Παίδων, τη Γραμματεία / Γραφείο Κίνησης Ασθενών ή την Κοινωνική Υπηρεσία, για να ζητήσετε να λάβετε γνήσιο αντίγραφο (με σφραγίδα) της αρχικής γνωμάτευσης. Στο μεταξύ, μπορείτε να υποβάλετε μία υπεύθυνη δήλωση στον ΕΟΠΥΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (που θα ζητήσετε να πρωτοκολληθεί) ότι έχετε ζητήσει από την σχετική Αρχή αντίγραφο της βεβαίωσης, καθώς το πρωτότυπο το παραδώσατε προ μηνών στο ΙΚΑ της περιοχής σας, ως οφείλατε. Μόλις λάβατε το αντίγραφο (που ενέχει θέση πρωτοτύπου) από το Νοσοκομείο τότε το προσκομίζετε στον ΕΟΠΥΥ.

like0

Ευχαριστώ για την απάντηση

Εικόνα Τάκης Παπαδόπουλος

Ευχαριστώ για την απάντηση, θα το προσπαθήσω άμεσα!

like0

Και φυσικά μου είπαν απο τα ιατρικά αρχεία

Εικόνα Τάκης Παπαδόπουλος

Και φυσικα μου ειπαν απο τα ιατρικα αρχεια οτι ΔΕΝ γινεται αυτο, να λαβω γνησιο αντιγραφο της αρχικης γνωματευσης, αλλα να ζητησω απο ΙΚΑ να διαβιβασουν την βεβαιωση στον ΕΟΠΥΥ.

like1

Θα έλεγα να επιμείνετε...

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Κάθε άτομο που απευθυνεται στο Νοσοκομείο έχει δικαίωμα αντιγράφου της γνωμάτευσης που τον / την αφορά. Δείτε για παράδειγμα εδώ την διαδικασία όπως περιγράφεται από το Ν. Παπαγεωργίου (δεν θα έπρεπε να διαφέρει από το ένα στο άλλο Νοσοκομείο).

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗΣ

Αυτοπροσώπως

  • Ο ασθενής καταθέτει αίτηση στο Τμήμα του Πρωτοκόλλου (ισόγειο). Η αίτηση στη συνέχεια αφού πρωτοκολληθεί αποστέλλεται υπηρεσιακά στην οικεία Κλινική για να διεκπεραιωθεί.
  • Αίτηση μπορεί να καταθέσει και εξουσιοδοτημένο από τον ασθενή πρόσωπο. Η εξουσιοδότηση θα πρέπει να είναι θεωρημένη από Δημόσια Αρχή (Αστυνομία ή ΚΕΠ κ.α.) και να αναφέρεται σε αυτήν ρητώς ο λόγος έκδοσής της.
  • Την ιατρική γνωμάτευση παραλαμβάνει από το Τμήμα του Πρωτοκόλλου ο ίδιος ο ασθενής ή το εξουσιοδοτημένο από εκείνον πρόσωπο.

Ηλεκτρονικά

  • Αίτηση για ιατρική γνωμάτευση μπορεί να κατατεθεί και στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.gnpap.gr. Ο ασθενής υποχρεούται να αποστείλει στο Τμήμα του Πρωτοκόλλου μέσω ΚΕΠ ή Αστυνομικού Τμήματος βεβαίωση ταυτοπροσωπίας.
  • Την ιατρική γνωμάτευση παραλαμβάνει από το Τμήμα του Πρωτοκόλλου ο ίδιος ο ασθενής ή το εξουσιοδοτημένο από εκείνον πρόσωπο.

Μέσω ΚΕΠ

  • Εναλλακτικά αίτηση μπορεί να κατατεθεί και μέσω ΚΕΠ οπότε και η παραλαβή της γνωμάτευσης θα γίνει από τα ΚΕΠ.

Η ιατρική γνωμάτευση σε κάθε περίπτωση μπορεί να αποσταλεί και με courier με χρέωση του ασθενούς και εφόσον το έχει επισημάνει ο ίδιος στην αίτησή του. Παραδίδονται από την ιδιωτική ταχυδρομική εταιρία στον ίδιο τον ασθενή ή στο εξουσιοδοτημένο από εκείνον πρόσωπο.

like0

Δεν υπάρχει αντίγραφο της βεβαίωσης

Εικόνα Τάκης Παπαδόπουλος

Δεν υπαρχει  αντιγραφο της βεβαιωσης οπως μου ειπαν, ενα πρωτοτυπο υπαρχει και ειναι εκεινο το οποιο παρελαβα και εχω καταθεσει στο ΙΚΑ.

like0

Ιδού και μία φόρμα αίτησης (από το Ν. Σισμανόγλειο)

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Για να σας βοηθήσω περισσότερο να τους εξηγήσετε ότι υπάρχει διαδικασία παραλαβής αντιγράφου, σας παραθέτω και μία φόρμα αίτησης από το Ν. Σισμανόγλειο με την οποία υποβάλλεται η "Αίτηση Ιατρικής Βεβαίωσης (που καλύπτει την επιμέρους περίπτωση που σας αφορά)

  • Α) Αίτηση ιατρικής βεβαίωσης / γνωμάτευσης με το ιατρικό ιστορικό νοσηλείας ασθενούς.
like0

Θα θέλαμε να συνομιλήσουμε τηλεφωνικά μαζί σας

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Αν είναι εφικτό, καλέστε με στο 6948986898 - είναι το κινητό μου. Επικοινωνήσαμε με το Νοσοκομείο και νομίζω ότι έχει βρεθεί ο τρόπος. Διαφορετικά, γράψτε μας τα στοιχεία σας μέσω της ιστοσελίδας www.noesi.gr/contact για να σας καλέσουμε εμείς. 
Α. Κουτουμάνος

like0

Σας εχω καλεσει αλλά είναι εκτός δικτύου

Εικόνα Τάκης Παπαδόπουλος

Σας έχω καλέσει αλλά το κινητό σας είναι εκτός δικτύου.

like0

Πληρωμή λογοθεραπειών Δεκεμβρίου 2016!!! (ΕΟΠΥΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ)

Εικόνα Δημήτριος Βόγδος

Καλημέρα σας,

Σήμερα προς μεγάλη μου έκπληξη διαπίστωσα πως μας έχουν καταθέσει τις λογοθεραπείες του Δεκεμβρίου 2016 από τον ΕΟΠΥΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (αφού υπάρχει μόνο ένα που εξυπηρετεί όλη την Θεσσαλονίκη)!!! άντε και εις ανώτερα... ελπίζω να μην αργήσουν να βάλουν και τους επόμενους μήνες...

like0

Χωρίς γνωμάτευση δεν θα πληρώσουν;

Εικόνα Μαρία Π. Φάληρο

Δηλαδή τα χαρτιά που μεταφερθηκαν απο ΙΚΑ στον ΕΟΠΥΥ και δεν είχαν χαρτί γνωμάτευση δεν θα πληρωθουν; Εμένα μου χρωστούν μια απόδειξη απο Μάρτιο 2016 και το ΙΚΑ μου είπαν ότι αυτό θα πληρωθεί από ΕΟΠΥΥ. Κάποιες αποδείξεις που μου χρώσταγαν (3 αποδείξεις) μου τα έδωσε το ΙΚΑ. Είχα πάει και ρώτησα πριν 3 μήνες. Έλεος!

like1

ΕΟΠΥΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Εικόνα Γιάννης_1970

Καλημέρα,

Σήμερα κατέθεσα αποδείξεις και μου είπαν ότι τώρα γινεται εκκαθάριση των αιτήσεων του Σεπτεμβρίου 2016.

like0

Απο ΙΚΑ σε ΕΟΠΥΥ

Εικόνα Γιάννης_1970

Κι εγω ειχα το παιδι ασφαλισμενο στο ΙΚΑ Αγ. Παρασκευης και εκει ηταν η πρωτοτυπη ιατρικη βεβαιωση (*). Απο Ιανουαριο 2017 που καταθετω στον ΕΟΠΥΥ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ παντα δινω φωτοτυπια και ποτε δεν μου ζητησαν να τους δειξω το πρωτοτυπο. 

Λετε, οταν μετα απο 10 μηνες ερθει η ωρα της εκκαθαρισης - πληρωμης, να "κολλησει" εκει η διαδικασια?

(*) Η βεβαιωση ειναι απο το Παιδων Π & Α Κυριακού.

like0

Προφανώς ειναι στην ευχέρεια κάθε υπαλλήλου

Εικόνα Τάκης Παπαδόπουλος

Προφανώς είναι στην ευχέρεια του κάθε υπαλλήλου (κλασικό Ελληνικό Δημόσιο).

Πάντως, ψάχνουν το παραμικρό ώστε να βρουν κόλλημα να μην δώσουν λεφτά :(

like1

Σε επικοινωνία που είχα με ΕΟΠΥΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Εικόνα Efthymis

Σε επικοινωνία που είχα με τον ΕΟΠΥΥ Αγίας Παρασκευής, σήμερα 04-7-2017, με ενημέρωσαν ότι για τις επιστροφές χρημάτων για λογοθεραπείες εκκαθαρίζουν τις δαπάνες που υποβλήθηκαν τον μήνα Σεπτέμβριο 2016. 

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.