3,5 χρονών, προβληματισμός επειδή δε μιλούσε

Καλησπερα. Έχω ενα παιδακι αγορακι 3,5 ετων που επειδη δεν μιλουσε ξεκινησαμε να φανταζόμαστε διαφορα. Ειμαστε απο περυσι εδω... Τελικα, επειδη φετος εχω γεννησει, πηγαινω το παιδι σε ενα Κεντρο στους Αμπελοκηπους. Γνωρίζετε τον κυριο Δημητριου;

Σχόλια

Έχετε κάποια διάγνωση; Τι σας προβληματίζει;

Εικόνα Ελίνα Μανικα

Καλημερα, οχι ομως πειτε μας καποια περισσοτερα στοιχεια παρακαλω, εχετε καποια διαγνωση? Τι σας προβληματιζει?

Πήγαμε στον κο Δημητρίου

Εικόνα Γιώργος

Για την Κα Ευαγγελία, ο κος Δημητρίου δέχεται στο γραφείο του στην Κηφισίας 8. Τα στοιχεία επικοινωνίας υπάρχουν στο internet (για να μην θεωρηθεί ότι κάνω διαφημιση). Να ξέρετε ότι έχει μεγάλη αναμονή στα ραντεβού και το κόστος της 1ης επίσκεψης ειναι 150 Ευρώ.

Στην περίπτωση μας, ενώ μας είχανε πει για τις 2 η ώρα τελικά μας είδε μετα απο 50 λεπτα για είχε καθυστέρηση η προηγουμενη εξεταση (αυτους τους ειδε 1,30 ωρα).

Επειδή εμείς ήδη κάνουμε θεραπείες, μαζι μας ήταν και οι 2 θεραπευτες απο το Κεντρο που πηγαινουμε και του δωσαν μια εκθεση προόδου. Την διαβασε εκεινη την στιγμη και εκανε πολλά σχολια και συστασεις σε αυτους κι ότι πρεπει να δουλεψουν καποια πραγματα. Τους ελεγε οτι ο μικρος θα ειναι διαφημιση για αυτους εάν τον δουλεψουν καλα!

Μετα ρωτησε λιγα πραγματα για μας και για το παιδι (μικρό ιστορικό). Ο μικρος τον υπακουγε οταν τον φωναζε διπλα του για να του δωσει ένα παιχνίδι, μολονότι δεν τον είχε ξαναδεί. Μετά όμως  μας 'ταρακούνησε' για τα καλά αναφέροντας ότι έχουμε αφήσει το παιδι υπερπροστατευμενο, ότι του δινουμε ενα ταμπλετ κι αυτο εχει παθει εξαρτηση και ιδιολαλει κ.α.

Μετα μας ρωτησε εαν εχουμε κανει ποτέ εγκεφαλογραφημα, μοριακο καρυότυπο κ.λπ. και του ειπαμε ότι η αναπτυξιολόγος του δημοσιου που μας παρακολουθεί δεν μας έχει πει ποτέ να κανουμε. Αυτος μας ειπε οτι εαν θελουμε να μας ξαναδει να κανουμε μία σειρά από εξετάσεις (αιματος, ουρων υπερηχους, μαγνητικη, εγκεφαλογράφημα κ.λπ.). Επιπλεον μας ρώτησε εάν ο μικρος κοιμαται μονος κι όταν του απαντήσαμε καταφατικά δεν μας πιστεψε (πάντως κοιμάται πάντα μόνος του).

Συνολικός χρόνος επίσκεψης γύρω στα 45 λεπτά. Επιπλέον, από ό,τι μάθαμε, η δευτερη επίσκεψη πηγαινει στα 120 Ευρώ.

Μπορώ να συνδράμω;

Το noesi.gr αξιοποιεί την κοινωνική συνεισφορά για να αναπτύξει ακόμη περισσότερο το μη κερδοσκοπικό έργο του, βάσει καταστατικού. Αν βλέπετε θετικά τη συμβολή του, μπορείτε να στηρίξετε την προσπάθεια. Δείτε πώς, παρακάτω.

ANANOESI ®

Δωρίστε χρόνο ομιλίας. Επισκεφτείτε ένα κατάστημα με είδη κινητής τηλεφωνίας και βάλτε χρόνο ανανέωσης ομιλίας π.χ. 10€, 20€ στα νούμερα:

WIND F2G 6907643701, 6907643658

COSMOTE 6984751366

Στείλετε γραμματόσημα. Αγοράσετε γραμματόσημα π.χ. 3€, 5€ κ.ο.κ. από ΕΛΤΑ, βάλτε τα μέσα σε φάκελλο και ταχυδρομήστε τον στη διεύθυνση: NOESI.gr — Μιστράλ 4 — Ν. Ψυχικό 154 51.

Καταθέσετε χρήματα. Δεχόμαστε χρηματικές δωρεές μέσω Alpha Bank. Επικοινωνήσετε από τη σελίδα noesi.gr/contact για πληροφορίες, αποδοχή δωρεάς και έκδοση απόδειξης.

Στείλετε χρήματα μέσω κάρτας. Αν χρησιμοποιείτε πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, internet banking ή PayPal, χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο "Donate" για να κάνετε τη δωρεά του ποσού που θέλετε.

Στηρίξτε το NOESI.gr μέσω PayPal.

Στη σελίδα www.noesi.gr/ananoesi μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά για τους σκοπούς, που υποστηρίζονται δωρεάν από το noesi.gr.

Λαμβάνετε ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται ενημέρωση, υποστήριξη και συμβουλευτική, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφόρησε η τελευταία έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr. Απευθύνεται σε γονείς, φοιτητές, εθελοντές, ιδιώτες επαγγελματίες και στελέχη εταιριών ή οργανισμών. Για να λάβετε ηλεκτρονικό δικό σας αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.

Μάθετε περισσότερα εδώ.