3,5 χρονών, προβληματισμός επειδή δε μιλούσε

Καλησπερα. Έχω ενα παιδακι αγορακι 3,5 ετων που επειδη δεν μιλουσε ξεκινησαμε να φανταζόμαστε διαφορα. Ειμαστε απο περυσι εδω... Τελικα, επειδη φετος εχω γεννησει, πηγαινω το παιδι σε ενα Κεντρο στους Αμπελοκηπους. Γνωρίζετε τον κυριο Δημητριου;

Σχόλια

Έχετε κάποια διάγνωση; Τι σας προβληματίζει;

Εικόνα Ελίνα Μανικα

Καλημερα, οχι ομως πειτε μας καποια περισσοτερα στοιχεια παρακαλω, εχετε καποια διαγνωση? Τι σας προβληματιζει?

Πήγαμε στον κο Δημητρίου

Εικόνα Γιώργος

Για την Κα Ευαγγελία, ο κος Δημητρίου δέχεται στο γραφείο του στην Κηφισίας 8. Τα στοιχεία επικοινωνίας υπάρχουν στο internet (για να μην θεωρηθεί ότι κάνω διαφημιση). Να ξέρετε ότι έχει μεγάλη αναμονή στα ραντεβού και το κόστος της 1ης επίσκεψης ειναι 150 Ευρώ.

Στην περίπτωση μας, ενώ μας είχανε πει για τις 2 η ώρα τελικά μας είδε μετα απο 50 λεπτα για είχε καθυστέρηση η προηγουμενη εξεταση (αυτους τους ειδε 1,30 ωρα).

Επειδή εμείς ήδη κάνουμε θεραπείες, μαζι μας ήταν και οι 2 θεραπευτες απο το Κεντρο που πηγαινουμε και του δωσαν μια εκθεση προόδου. Την διαβασε εκεινη την στιγμη και εκανε πολλά σχολια και συστασεις σε αυτους κι ότι πρεπει να δουλεψουν καποια πραγματα. Τους ελεγε οτι ο μικρος θα ειναι διαφημιση για αυτους εάν τον δουλεψουν καλα!

Μετα ρωτησε λιγα πραγματα για μας και για το παιδι (μικρό ιστορικό). Ο μικρος τον υπακουγε οταν τον φωναζε διπλα του για να του δωσει ένα παιχνίδι, μολονότι δεν τον είχε ξαναδεί. Μετά όμως  μας 'ταρακούνησε' για τα καλά αναφέροντας ότι έχουμε αφήσει το παιδι υπερπροστατευμενο, ότι του δινουμε ενα ταμπλετ κι αυτο εχει παθει εξαρτηση και ιδιολαλει κ.α.

Μετα μας ρωτησε εαν εχουμε κανει ποτέ εγκεφαλογραφημα, μοριακο καρυότυπο κ.λπ. και του ειπαμε ότι η αναπτυξιολόγος του δημοσιου που μας παρακολουθεί δεν μας έχει πει ποτέ να κανουμε. Αυτος μας ειπε οτι εαν θελουμε να μας ξαναδει να κανουμε μία σειρά από εξετάσεις (αιματος, ουρων υπερηχους, μαγνητικη, εγκεφαλογράφημα κ.λπ.). Επιπλεον μας ρώτησε εάν ο μικρος κοιμαται μονος κι όταν του απαντήσαμε καταφατικά δεν μας πιστεψε (πάντως κοιμάται πάντα μόνος του).

Συνολικός χρόνος επίσκεψης γύρω στα 45 λεπτά. Επιπλέον, από ό,τι μάθαμε, η δευτερη επίσκεψη πηγαινει στα 120 Ευρώ.

Το noesi.gr αξιοποιεί την κοινωνική συνεισφορά για να αναπτύσσει το μη κερδοσκοπικό έργο του, βάσει καταστατικού. Αν βλέπετε θετικά τη συμβολή του...


► Στείλετε γραμματόσημα. Αγοράστε διάφορα γραμματόσημα μικρής αξίας από τα ΕΛΤΑ π.χ. των 0,50€ ή 0,72€ ή 0,90€ και ταχυδρομήστε τα μέσα σε φάκελλο προς:

NOESI.gr — Μιστράλ 4 — Ν. Ψυχικό 154 51

► Δωρίστε χρόνο ομιλίας. Επισκεφτείτε ένα κατάστημα με είδη κινητής τηλεφωνίας και βάλτε χρόνο ανανέωσης ομιλίας π.χ. 5€, 10€, 20€ στα νούμερα:

WIND F2G 6907643701, 6907643658

COSMOTE 6984751366, 6944987319

Στη σελίδα noesi.gr/ananoesi μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά για τους σκοπούς, που υποστηρίζονται δωρεάν από το noesi.gr.
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Οδηγός υπηρεσιών

Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο η πρόσφατη έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr για γονείς, φοιτητές, εθελοντές, επαγγελματίες, εταιρείες ή οργανισμούς. Για να λάβετε δικό σας ηλεκτρονικό αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.