Εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης που μοιράζεται σε διάφορα σχολεία

Εικόνα Ειρηνη Ν

Καλησπερα θα ηθελα να ρωτησω... ο νομος παραλληλης στηριξης αναφερει πουθενα αν ο εκπαιδευτικος ειναι ολη τη βδομαδα σε ενα μονο παιδι ή μοιραζεται σε διαφορα σχολεια. Π.χ μια μερα σε ενα παιδι, την επομενη σε αλλο.. κ.τ.λ.

Σχόλια

Παράλληλη στήριξη σε 2-3 σχολεία

Εικόνα Γιώργος

Η σύζυγος που είναι αναπληρώτρια ειδικής αγωγής τα προηγούμενα χρόνια μοίραζε τον χρόνο της σε 2-3 σχολεία σε διαφορετικά παιδιά ώστε να συμπληρώνονται οι ώρες της. Φέτος είναι εξολοκλήρου σε Επαγγελματικό Γυμνάσιο Ειδικής Αγωγής και έχει γλυτωσει τις μετακινήσεις 

Θέλω να ρωτήσω αν είναι νόμιμο

Εικόνα Ειρηνη Ν

Απλα θελω να ρωτησω ειναι νομιμο... γιατι με αυτο το τροπο δε μπορει να γινει σωστη παρεμβαση.

Για να συμπληρώνουν τις ώρες οι αναπληρωτές

Εικόνα Γιώργος

Δεν γνωρίζω αν είναι νόμιμο ή όχι. Πάντως από ό,τι καταλαβαίνω οι αναπληρωτές πλήρους ωραρίου πρέπει να συμπληρώνουν τις ώρες που προβλέπονται, με αποτέλεσμα η σύζυγος να έτρεχε πέρυσι και πρόπερσι την ίδια ημέρα σε 2 ή και 3 σχολεία.

Εργάζομαι στα ΚΕΔΔΥ ξέρω οτι έτσι λειτουργούν οι παράλληλες όμως

Εικόνα Ειρηνη Ν

Εργαζομαι σε ΚΕΔΔΥ, ξερω οτι ετσι, οι Διευθυνσεις (ενν. Πρωτοβάθμιες και Δευτεροβάθμιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης) μοιράζουν τους εκπαιδευτικούς, απλά θέλω να ξέρω είναι νόμιμο; Γιατι είμαι εντελώς αντίθετη με​ αυτό.. Δεν μπορεί να γίνει σωστή παρέμβαση αν ο εκπαιδευτικός δεν ασχολείται εξ ολοκληρου με ενα παιδί.

Καλύτερα να απαντήσει το Υπουργείο σε αυτό

Εικόνα Γιώργος

Καλυτερα να απαντησει το Υπουργειο σε αυτό το θεμα. Αλλά μιλαμε για την β-βαθμια εκπαιδευση οπου το ιδιο παιδι έχει 2-3 καθηγητες που του κανουν παραλληλη στηριξη στα θετικά, στα θεωρητικά μαθηματα κλπ. Δηλαδη πως μπορει να ειναι ένας μαθηματικός και να κανει παραλληλη στηριξη την ωρα ενός φιλολογικου μαθηματος? Αλλά νομιζω ότι προεχει να συμπληρωθουν οι ωρες και να μην προσληφθουν πολλοι αναπληρωτές λογω μειωμενων πιστώσεων.

Πρόβλημα με την παράλληλη στήριξη

Εικόνα Δώρα Τσούκαλου

Καλησπέρα,

κατά την άποψή μου, το πρόβλημα με την παράλληλη στήριξη είναι ότι δεν παρέχεται κατά αποκλειστικότητα σε ένα παιδί, με εξαίρεση ενδεχομένως όσα παρουσιάζουν κινητικές δυσκολίες, δηλαδή η εισήγηση του ΚΕΔΔΥ (όπως θα ξέρετε) αναφέρει ώρες παράλληλης στήριξης. Εάν υπάρχουν 3 παιδιά στο ίδιο σχολείο για τα οποία έχουν εισηγηθεί ώρες Π.Σ. τότε το ίδιο άτομο κατά πάσα πιθανότητα θα παρέχει αυτές τις υπηρεσίες στα παιδιά. Αν δεν υπάρχουν άλλα παιδιά στο ίδιο σχολείο αλλά σε ένα άλλο, τότε δεν μου κάνει εντύπωση να εξυπηρετεί τις εκεί ανάγκες.

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας ότι έτσι δεν μπορεί να γίνει σωστή στήριξη, όμως το πρόβλημα αρχίζει από την εισήγηση. Τώρα αν θα μοιράζεται σε 3 παιδιά στο ίδιο σχολείο ή σε 3 παιδιά σε διαφορετικά σχολεία απλά μεγαλώνει το πρόβλημα.

Νόμιμο το μοίρασμα των ωρών του εκπ/κού παράλληλης στήριξης

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Το αρμόδιο ΦΕΚ για τους Εκπαιδευτικούς Παράλληλης Στήριξης είναι το ΦΕΚ 449/03-04-2007. Με βάση την παράγραφο 8, οι εκπαιδευτικοί παράλληλης στήριξης

Προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε μαθητές συστεγαζόμενων σχολείων ή σε προγράμματα παράλληλης στήριξης όμορου σχολείου ύστερα από εισήγηση του σχολικού συμβούλου ειδικής αγωγής.

Μπορείτε να δείτε ή να “κατεβάσετε” το ΦΕΚ για την Παράλληλη Στήριξη από τη Βιβλιοθήκη του Οδηγού δικαιούχων των συνεργατικών ομάδων[+] του noesi.gr ακολουθώντας αυτόν τον σύνδεσμο.


[+] Πρόκειται για ομάδες επαγγελματιών που παράγουν και προάγουν την επιστημονική γνώση. Μάθετε περισσότερα για τις συνεργατικές ομάδες στην ιστοσελίδα www.noesi.gr/coworking.

Το noesi.gr αξιοποιεί την κοινωνική συνεισφορά για να αναπτύσσει το μη κερδοσκοπικό έργο του, βάσει καταστατικού. Αν βλέπετε θετικά τη συμβολή του...


► Στείλετε γραμματόσημα. Αγοράστε διάφορα γραμματόσημα μικρής αξίας από τα ΕΛΤΑ π.χ. των 0,50€ ή 0,72€ ή 0,90€ και ταχυδρομήστε τα μέσα σε φάκελλο προς:

NOESI.gr — Μιστράλ 4 — Ν. Ψυχικό 154 51

► Δωρίστε χρόνο ομιλίας. Επισκεφτείτε ένα κατάστημα με είδη κινητής τηλεφωνίας και βάλτε χρόνο ανανέωσης ομιλίας π.χ. 5€, 10€, 20€ στα νούμερα:

WIND F2G 6907643701, 6907643658

COSMOTE 6984751366, 6944987319

Στη σελίδα noesi.gr/ananoesi μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά για τους σκοπούς, που υποστηρίζονται δωρεάν από το noesi.gr.
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Οδηγός υπηρεσιών

Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο η πρόσφατη έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr για γονείς, φοιτητές, εθελοντές, επαγγελματίες, εταιρείες ή οργανισμούς. Για να λάβετε δικό σας ηλεκτρονικό αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.