Σχετικά με τα χρήματα που μπαίνουν στον λογ/σμό από τον ΕΟΠΥΥ

Εικόνα Αναστασία Κ.

Καλησπέρα, Ειμαι χωρισμενη απο το 2014 και εχω δυο αγοράκια 5 και 6,5 χρονων. ο πατερας τους ειναι εξαφανισμένος. Τα παιδιά τα έχει ασφαλισμενα ο πατέρας τους καθως είναι πρωην στρατιωτικός αλλά ο ίδιος δεν έχει επαφή μαζί τους, αν μη τι αλλο μια φορα το διμηνο. Τα παιδιά τον περασμένο ιουνιο ξεκίνησαν λογοθεραπειες τις οποίες αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ πληρως.

Οταν πηγα να καταθέσω τα χαρτιά προκειμένου να μπει το ποσο που θα πρέπει να πληρωσω στο κέντρο λογοθεραπειας για τον πρωτο μηνα, μου ζήτησαν τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου. Δηλαδή του πατέρα. Παρόλο που τους έδειξα το πιστοποιητικό της επιμελειας και τους είπα οτι ο πατέρας είναι εξσφανισμενος εκεινοι επέμεναν οτι πρέπει τα λεφτά να μπουν στο δικό του λογαριασμό. Οταν με τα πολλά καταφερα να βρω τον πατερα τους και να του εξηγήσω την κατάσυαση, οτι πρέπει να συνεργαστούμε δηλαδή εκείνος αρνήθηκε.

Επειδή μου έβαλε φραγη στο τηλέφωνο του λέγοντας μου να μιλήσω μονο με το δικηγόρο του, τον καλεσα. Εκείνος μου είπε οτι ο ΕΟΠΥΥ εφόσον εχω την επιμέλεια θα πρέπει να βάλει τα χρήματα στο δικο μου λογαριασμό. Το ιδιο μου είπε και η δική μου δικηγόρος (η οποία τωρα είναι σε διακοπές και δεν τη βρισκω εύκολα).

Ερωτημα 1: ισχύει αυτό που μου λενε οι δικηγόροι; οτι το χαρτί της επιμέλειας αρκεί για να γίνει η δουλειά και οτι όντως ο ΕΟΠΥΥ κάνει λάθος; αν ισχύει, πως μπορώ να τους το αποδειξω; η προϊσταμένη στο συγκεκριμένο κατάστημα ΕΟΠΥΥ μιλησε με τα κεντρικά της Αθήνας και της απάντησαν οτι δεν εχουν προβλέψει τι μπορεί να γίνει σε τέτοιες περιπτώσεις.

Ερωτημα 2: Αν δεν ισχύει αυτό που λενε οι δικηγόροι και πρέπει όντως τα χρήματα να μπουν στο δικαιουχο τι μπορώ να κανω; Να κινηθώ νομικά; Αύριο εχω σκοπό να παω στον εισαγγελέα να ζητήσω βοήθεια αλλά δεν ξέρω αν θα βγει κάτι.

Να σημειώσω οτι πριν λίγους μήνες έμεινα ανεργη και σε λιγο λήγει η δικη μου ασφάλεια, επομενως δεν θα ήταν καλη ιδεα να βάλω τα παιδιά στη δική μου ασφάλεια. Αναμένω τις απαντήσεις σας.

Σχόλια

Δικαιώματα του παιδιού

Εικόνα Μαρία

Χαιρετω την ομορφη παρεα σας μιας και μολις εκανα εγγραφη... Χαιρομαι που βρηκα γονεις που ανεβαινουν τον ιδιο γολγοθα με εμενα κι ετσι θα μπορω να μοιραστω πραγματα μαζι σας. Εχω ενα αγορακι 7 ετων στο φασμα του αυτισμου ευτυχως ομως ειναι ηπιος και τα πραγματα πανε ανελπιστα καλα... Θα ηθελα να ρωτησω οποιον μπορει να γνωριζει μιας κ αξμε το λογιστη μου δε βγαζω ακρη τι δικαιωματα βασει νομοθεσιας παντα εχει το παιδι μου κι εμεις οι γονεις. Εκτος απο ενα επιδομα προνοιακο το οποιο φυσικα πηγαινει στις θεραπειες του δε γνωριζω τιποτα αλλο. Το ποσοστο απο ΚΕΠΑ ειναι 67%. Αλλος μου λεει απαλλαγη απο ΕΝΦΙΑ, αλλος για καρτα σταθμευσης κ.τ.λ. και δεν ξερω που να απευθυνθω.... Ευχαριστω εκ των προτερων καξ καλη δυναμη σε ολους μας.....

like68

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.