Άλλος ένας χρόνος πέρασε...

Εικόνα Ρήνα

Αγαπητοί γονεις παλιοί και νέοι,  έρχομαι στο ημερολογιακό τέλος αυτής της χρονιάς (2016) να σας πω τα νέα μας και να σας ευχηθώ η καινούργια χρονια που απόψε ξημερώνει να σκορπισει ελπίδα,  χαρα και αισιοδοξία σ όλα τα σπιτικά που ο Θεός έβαλε να διακονουν εκεί έναν άγγελο. .....  Το λέω αυτό με πλήρη επίγνωση, γιατί τον βλέπω να μεγαλώνει μέρα με τη μέρα μπροστά στα μάτια μου.

Η Ρήνούλα είναι πια 9,5 ετών και πάει στη τρίτη Δημοτικου σε Δημόσιο σχολειο. Το σχολικό έτος δεν τελείωσε και πήραμε για πρώτη φορά γραπτό έλεγχο μαθημάτων. Σε ολα-ακόμα και στη ξένη γλωσσα-πήραμε άριστα Α με τη δασκάλα να φροντίζει να μας διαβεβαιωσει ότι το αξίζει και με το παραπάνω και ότι ξεχωρίζει στη τάξη! !!Ούτε που την ένοιαξε να καμαρωσει για το Α, αφού διευκρίνησε τι ήταν, τέλος.

Πραγματικά δεν εχουμε κανένα μαθησιακό πρόβλημα παρότι όταν για πρώτη φορά ξεκίνησαν τα δευτερεύοντα πχ η Ιστορία,  αναρωτιομαστε πως θα τα πήγαινε που θα χρειαζόταν να πει προφορικά μεγάλα κομμάτια. Κανένα πρόβλημα. Εντυπωσιαστηκε τόσο από τη καινούργια μαθησιακή εμπειρία που τώρα μας επαναλαμβανει συνέχεια τους άθλους του Ηρακλή και άλλα που της έκαναν εντυπωση. Προχθές έψαξε στο Google τη λίμνη Λερνη και μας ανακοίνωσε ότι εκεί ζούσε η περίφημη Λερναια υδρα με τα πολλά κεφάλια! 

Αναρωτιέμαι φίλοι μου, αν αυτό είναι το Αsperger; το σύνδρομο της ακρίβειας και του μικρού επιστημονα; περιτο  να πω ότι μάρκες αυτοκινήτων,  είδη φαγητών,  διαφημίσεις κλπ τα παίζει στα δάχτυλα. Έχει φίλους αλλά ακόμα η επικοινωνία τους είναι .....ρηχή,  δλδ παιχνιδάκια, tablet και αστειάκια στη τάξη αλλά σ αυτή την ηλικία όλα έτσι είναι περίπου. Μεγαλώνοντας ίσως φανούν άλλες συμπεριφορές και εδώ καλούμαστε να υποδείξουμε. Ακούει υποδείξεις και τις εντάσσει στο μυαλό της.

Με την αδελφή της τα πάει θαυμάσια και σέβεται το λόγο της επειδή είναι μεγαλύτερη. 

Μας δημιουργεί έκπληξη η επιλογή της μουσικής της. Ενώ ακόμα ακούει παιδικά,  ξαφνικά πετάει ανάμεσα ένα σύγχρονο λαϊκό πχ Θεοδωριδου, κόκκινη γραμμή,  που μας το τραγουδησε με μικροφωνο όλες τις στροφές άψογα. Που τομαθε άγνωστο. ....

Η ψυχολόγος μας βοηθάει αραιά και που, αν εμείς ζητήσουμε υπόδειξη για κατι ενώ εξακολουθεί να πηγαίνει σε λογοπεδικο που κάνει δημιουργικό παιχνίδι και ασκείται σε αφηρημένες έννοιες και συμπεριφορές. Γενικά θέλει τη ρουτίνα της και τη διακόπτει αν ξέρει ότι εκεί που θα πάει θα περάσει καλά πχ σε παρτυ η αγαπητά σπίτια. Πάντα την ενδιαφέρει το πρόγραμμα της ημέρας που το μελετά σχολαστικά και αν εμείς ξεχάσουμε κάτι από το δικό μας πρόγραμμα μας το υπενθυμίζει. .Τρώει τα πάντα. 

Η ταχυτη τά της στα ηλεκτρονικα παιχνίδια ειναι ασυλληπτη!

Για να συνοψίσω,  μαθησιακα προχωράει πάρα πολύ καλά,  συμπεριφορικα όλο και κάτι κάθε φορά θα πρέπει να της μαθαίνουμε και να υποδεικνύουμε αλλά μαθαίνει και θέλει τη βελτίωση. Δεν θέλει καθόλου να την αποθαρρύνουμε, εκεί κολλάει. 

Τα Αγγλικά που τα φοβόμαστε δείχνουν να την εντυπωσιαζουν και τα επαναλαμβανει σπίτι. 

Τέλος για να επανέλθω στον αρχικό χαρακτηρισμό μου, βλέπω ότι μεγαλώνουμε έναν άγγελο,  ένα πανέμορφο γλυκό κορίτσι που μας αγαπάει,  μας το δείχνει και μας ανταμοιβει με ευτυχία και χαμόγελα. Παρακαλώ το Θεό να επιβραβευσει τους κόπους μας και να την οδηγήσει όπως και όλα τα παιδιά μας σε δρόμους ασφαλείς και ευτυχισμενους .

Καλή κι ευλογημένη χρονιά ευχομαι σε όλες τις οικογένειες του Νόηση, στην πατρίδα μας και σε σένα Αγγέλε.

Σχόλια

Υπέροχα τα νέα σας!!!

Εικόνα didyma1103

Υπέροχα τα νέα σας!!! Η Ρηνούλα συνεχώς προοδεύει και μας δίνει και εμάς ελπίδα και πίστη !!!! Όσο για τις μουσικές επιλογές........ μπράβο της!!! Ξέρει το κορίτσι να διαλέγει!!! Συγχαρητήρια για τη πρόοδο της! Να τη χαίρεστε!!!!

Καλή Χρόνια κι απο μένα με υγεία και τύχη σε ολους!!!!!! 

Πολύ όμορφη εξέλιξη!

Εικόνα Lily

Πολύ χαίρομαι για τη μικρή Ρηνούλα! Δίνετε πολύ κουράγιο σε πολλούς γονείς. Επειδή ο γιος μου μοιάζει πάρα πολύ με τη μικρή σας, θα ήθελα να επικοινωνήσουμε να σας ρωτήσω κάποια πράγματα προκειμένου να βοηθήσω όσο περισσότερο γίνεται τι παιδί μου. Το τηλέφωνό μου είναι το 6934287311. Εύχομαι πάντα επιτυχίες στη Ρηνούλα και ένα μεγάλο μπράβο και στους γονείς!

Με εκτίμηση,

Ελευθερία

Το noesi.gr αξιοποιεί την κοινωνική συνεισφορά για να αναπτύσσει το μη κερδοσκοπικό έργο του, βάσει καταστατικού. Αν βλέπετε θετικά τη συμβολή του...


► Στείλετε γραμματόσημα. Αγοράστε διάφορα γραμματόσημα μικρής αξίας από τα ΕΛΤΑ π.χ. των 0,50€ ή 0,72€ ή 0,90€ και ταχυδρομήστε τα μέσα σε φάκελλο προς:

NOESI.gr — Μιστράλ 4 — Ν. Ψυχικό 154 51

► Δωρίστε χρόνο ομιλίας. Επισκεφτείτε ένα κατάστημα με είδη κινητής τηλεφωνίας και βάλτε χρόνο ανανέωσης ομιλίας π.χ. 5€, 10€, 20€ στα νούμερα:

WIND F2G 6907643701, 6907643658

COSMOTE 6984751366, 6944987319

Στη σελίδα noesi.gr/ananoesi μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά για τους σκοπούς, που υποστηρίζονται δωρεάν από το noesi.gr.
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Οδηγός υπηρεσιών

Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο η πρόσφατη έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr για γονείς, φοιτητές, εθελοντές, επαγγελματίες, εταιρείες ή οργανισμούς. Για να λάβετε δικό σας ηλεκτρονικό αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.