Θεραπεία αυτισμού με βλαστοκύταρα

Καλησπέρα σας. Ήθελα να ρωτήσω για τη θεραπεία του αυτισμού με βλαστοκύτταρα. Αρχικά το κόστος, μετέπειτα αν το κοστος καλύπτεται καθόλου απ τα ταμεία και αν οι εγχυσεις προσφέρουν μόνιμο αποτέλεσμα ή πρέπει να γίνονται συνέχεια εγχύσεις καθόλη τη διάρκεια της ζωής. Σας ευχαριστώ πολύ.

Σχόλια

Βλαστοκύτταρα: Θεωρία και πράξη (δείτε περισσότερα)

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Αγαπητέ κ. Μάνη, δείτε περισσότερα για το θέμα και από τις αναρτήσεις άλλων μελών: 

Θεραπεία με βλαστοκύτταρα, κάναμε πριν δυο χρόνια

Εικόνα Petros D

Αγαπητέ κύριε Μάνη,

μπορώ να σας δώσω ότι πληροφορίες θέλετε. Πριν από 2 χρόνια κάναμε στον 14χρονο τότε γιο μου.

Εκ πρώτης, σας λέω την γνώμη μου ότι αξίζει τον κόπο.

Να είστε καλά.

Μπορείτε να στείλετε ό,τι πληροφορίες έχετε για τα βλαστοκύτταρα

Εικόνα George

Κε Πέτρο καλησπέρα.

Είμαι καινούργιο μέλος και διάβασα κάποια πράγματα για τη θεραπεία με βλαστοκύτταρα. Θα σας ήταν εύκολο να μου στείλετε ό,τι πληροφορίες έχετε και την προσωπική σας εμπειρία; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Θεραπεία με βλαστοκύτταρα, μπορούμε να επικοινωνήσουμε;

Εικόνα Stavros13365

Έχω το γιο μου 4,5 ετών με διάγνωση ΔΑΔ και σκέφτομαι σοβαρά τη θεραπεία με βλαστοκύτταρα. Θα μπορούσαμε να επικοινωνήσουμε με κάποιον τρόπο για να μάθω περισσότερα; 

Τα στοιχεία επικοινωνίας μου

Εικόνα Νίκος Μάνης

Βεβαίως. Το Email μου είναι wetfix@hotmail.com. Ή αν θελετε μπορειτε να μου πειτε από εδώ λεπτομέρειες αν επιτρέπεται όπως το κόστος, για τις εγχύσεις ή τους γιατρους, που είναι διαθεσιμοι. Σας ευχαριστω πολύ. Το τηλεφωνο μου είναι 6982901345, αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μου.

Ολοκληρώσαμε την θεραπεία με βλαστοκύτταρα πριν από 2 χρόνια

Εικόνα Petros D

Αγαπητοί φίλοι,

Ολοκληρωσαμε την θεραπεία πριν από 2 χρονια στο Metropolitan στην Αθήνα με τον παιδοχειρουργο κο Τραπαλη

Ο κος Τραπαλης είναι ευγενέστατος και αναλυτικοτατος. Μας ενεπνευσε εμπιστοσύνη.

Το κόστος συνολικά είναι 4.000€ συν τα εξοδα μετακινησης αν δεν μενετε στην Αθηνα. Είναι λογικό αν αναλογιστει κανείς ότι αντίστοιχες θεραπείες γινόντουσαν στην Γερμανία με 7-8.000€ και στο Ισραήλ 20.000€.

Σίγουρα δεν είμαι σε θέση να συγκρίνω επιστημονικά.

Η διαδικασια ξεκίνησε με την άντληση των βλαστοκυτταρων από το σώμα του μικρού για να υποβληθουν σε επεξεργασια. Και ακολούθησαν 4 εγχυσεις ανά δίμηνο περίπου, πάντα στο Metropolitan. Τόσο η άντληση όσο και οι εγχυσεις ήταν υπόθεση λιγων ωρων κάθε φορά. Να σκεφτείτε ότι εμείς ερχόμασταν στην Αθηνα το πρωί και γυρνούσαμε το απόγευμα από Θεσσαλονίκη.

Υπάρχουν επιστήμονες που είναι καθετα αρνητικοί.

Εμείς προχωρήσαμε, γιατί πιστέψαμε ότι στην χειρότερη περίπτωση δεν θα είχαμε βλάβες όπως και έγινε.

Ο γιος μας έχει σοβαρές βελτιώσεις στην κίνηση και στην σκέψη

Το ερώτημα είναι αν θα τις είχε έτσι κι αλλιώς. Σε αυτό το ερώτημα όμως την απάντηση την έχει μόνο ένας και δεν θα τον συναντήσουμε στα κοντά. 

Η διαδικασία μπορεί να επαναληφθεί πολλές φορές. Υπάρχουν γονείς που το κάνουν με την ελπίδα ότι θα έχουν ακόμα καλυτερα αποτελέσματα.

Σε περίπτωση που θα θέλατε να το συζητήσουμε το τηλέφωνο μου είναι 6936790386.

Να είστε καλά.

Βλαστοκύτταρα στο ΚΝΣ

Εικόνα Ελ

Καλησπέρα σας.Η κόρη μου ειναι 5 ετών , εχει εγκεφαλική παράλυση και έχει κάνει 4 εγχύσεις βλαστοκυττάρων. Δύο εγχυσεις περιφερειακά στο Μετροπόλιταν και δυο στον Άγιο Λουκά Θεσ/νίκης στο κεντρικό νευρικό σύστημα. Την Δευτέρα ετοιμαζόμαστε για την 5η έγχυση στον Άγιο Λουκά. Γίνεται λήψη μυελού των οστών από την λεκάνη και αφού υποστεί την κατάλληλη επεξεργασία χορηγούνται στο κεντρικό νευρικό σύστημα από την σπονδυλική στήλη.Την ίδια μέρα βγαίνεις από το νοσοκομείο. Έχουμε δει μεγάλη αλλαγή στην αντίληψη και στην σπαστικότητα. 

Μελανουρακι με εγκεφαλικη παραλυση

Εικόνα Babytzou Tsaousidou

Αγαπητε γονιε Ελ χαιρομαι πολυ για το αποτελεσμα ενδιαφερομαστε και μεις για αγωγη με Βλαστοκυτταρα. Μπορειτε να με ενημερωσετε παρακαλω πολυ. Απο Θεσσαλονικη ειμαστε .

Διοχέτευση των βλαστοκυττάρων στον εγκέφαλο

Εικόνα Maria Karayianni

Η ερώτηση μου είναι αναφορικά με την διοχέτευση των βλαστοκυττάρων στον εγκέφαλο και κατά πόσο υπάρχει περίπτωση, να είναι προχωρήσει σε άλλα μέρη του σώματος, με αποτέλεσμα την δημιουργία όγκων.

Ευχαριστώ πολύ
Μαρία Καραγίαννη 

Το noesi.gr αξιοποιεί την κοινωνική συνεισφορά για να αναπτύσσει το μη κερδοσκοπικό έργο του, βάσει καταστατικού. Αν βλέπετε θετικά τη συμβολή του...


► Στείλετε γραμματόσημα. Αγοράστε διάφορα γραμματόσημα μικρής αξίας από τα ΕΛΤΑ π.χ. των 0,50€ ή 0,72€ ή 0,90€ και ταχυδρομήστε τα μέσα σε φάκελλο προς:

NOESI.gr — Μιστράλ 4 — Ν. Ψυχικό 154 51

► Δωρίστε χρόνο ομιλίας. Επισκεφτείτε ένα κατάστημα με είδη κινητής τηλεφωνίας και στείλτε χρόνο ανανέωσης ομιλίας στα νούμερα:

WIND F2G 6907643701, 6907643658

COSMOTE 6984751366, 6944987319, 6948986898

Στη σελίδα noesi.gr/ananoesi μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά για τους σκοπούς, που υποστηρίζονται δωρεάν από το noesi.gr.
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Η 1η Ημερίδα του είδους!

Σας προσκαλούμε στην ημερίδα για οικογένειες παιδιών με αναπηρία, που οργανώνεται στην Κηφισιά, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 στο πλαίσιο του Προγράμματος "ΠΡΟΝΟΗΣΕ+©". Η ημερίδα απευθύνεται σε γονείς και άλλους συγγενείς παιδιών που έλαβαν διάγνωση σχετική με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή κάποια αναπηρία.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.