Ζω 20 χρόνια στην Ελλάδα, έχω μια κόρη με ένα μάτι, δικαιούται κάτι;

Εικόνα Anonymous

Γεια σας. Ειμαι αλλοδαπη που ζω 20 χρόνια μονιμα στην Ελλαδα απο τα 9 μου χρονια. Εχω μια κορη που γεννηθηκε με ενα ματι που και αυτό έχει πολλα προβληματα καταραχτη μυωπία -11 κολοβομα και πολλα αλλα. Το αλλο ειναι εντελως νεκρο. Ειναι 10 χρονον και δεν εχουμε παρει καμια βοήθεια. Δικαιουται κατι. Εχει Ελληνικα χαρτια.

Ευχαριστώ

Σχόλια

Πρόβλημα όρασης και ΚΕΠΑ

Εικόνα Γιάννης_1970

Μπορει να παρει χαρτι απο δημόσιο νοσοκομείο και αναλογα με το βαθμό ορασης που εχει, να καταθεσετε χαρτια στο ΚΕΠΑ για να περασει απο επιτροπη. Οταν βγει η αποφαση της επιτροπής , κι εφοσον γραψουν ποσοστο αναπηριας 67 % ή μεγαλυτερο τοτε να διεκδικήσετε απο την Προνοια επιδομα για ατομα με προβλημα ορασης.

Το επιδομα η Προνοια το δινει σε Ελληνες ή σε οσους μενουν νομιμα στην Ελλάδα και οι χωρες απο τις οποιες προερχονται έχουν υπογραψει σχετικες συμφωνιες.

Παιδι που γεννηθηκε εδώ από Αλβανους γονεις δεν δικαιουται επιδομα προνοιας νομιζω γιατι δεν υπαρχει συμφωνια με την Αλβανια. Το λεω ως παραδειγμα για να καταλαβετε. Ρωτηστε για την περιπτωση σας....

Αυτα περιληπτικα, οι διαδικασιες αργουν, αλλά πιστέψτε με αξιζει ο κοπος. Αυτα εκανα πριν απο 9 χρονια για το παιδι μου που εχει νευρολογικο προβλημα.

Μπορώ να συνδράμω;

Το noesi.gr αξιοποιεί την κοινωνική συνεισφορά για να αναπτύξει ακόμη περισσότερο το μη κερδοσκοπικό έργο του, βάσει καταστατικού. Αν βλέπετε θετικά τη συμβολή του, μπορείτε να στηρίξετε την προσπάθεια. Δείτε πώς, παρακάτω.

ANANOESI ®

Δωρίστε χρόνο ομιλίας. Επισκεφτείτε ένα κατάστημα με είδη κινητής τηλεφωνίας και βάλτε χρόνο ανανέωσης ομιλίας π.χ. 10€, 20€ στα νούμερα:

WIND F2G 6907643701, 6907643658

COSMOTE 6984751366

Στείλετε γραμματόσημα. Αγοράσετε γραμματόσημα π.χ. 3€, 5€ κ.ο.κ. από ΕΛΤΑ, βάλτε τα μέσα σε φάκελλο και ταχυδρομήστε τον στη διεύθυνση: NOESI.gr — Μιστράλ 4 — Ν. Ψυχικό 154 51.

Καταθέσετε χρήματα. Δεχόμαστε χρηματικές δωρεές μέσω Alpha Bank. Επικοινωνήσετε από τη σελίδα noesi.gr/contact για πληροφορίες, αποδοχή δωρεάς και έκδοση απόδειξης.

Στείλετε χρήματα μέσω κάρτας. Αν χρησιμοποιείτε πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, internet banking ή PayPal, χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο "Donate" για να κάνετε τη δωρεά του ποσού που θέλετε.

Στηρίξτε το NOESI.gr μέσω PayPal.

Στη σελίδα www.noesi.gr/ananoesi μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά για τους σκοπούς, που υποστηρίζονται δωρεάν από το noesi.gr.

Λαμβάνετε ...Nousletter; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Γιατί συντονίζουμε δίκτυα;

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, ώστε να διευκολύνονται ενημέρωση, υποστήριξη και συμβουλευτική, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση, την επαγγελματική κατάρτιση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.

Βρείτε μια "γειτονιά" εδώ.
 

Νέος Οδηγός "Προνόησε"!

Κυκλοφόρησε η τελευταία έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση - Υγεία - Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr. Απευθύνεται σε γονείς, φοιτητές, εθελοντές, ιδιώτες επαγγελματίες και στελέχη εταιριών ή οργανισμών. Για να λάβετε ηλεκτρονικό δικό σας αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.

Μάθετε περισσότερα εδώ.