Ζω 20 χρόνια στην Ελλάδα, έχω μια κόρη με ένα μάτι, δικαιούται κάτι;

Εικόνα Anonymous

Γεια σας. Ειμαι αλλοδαπη που ζω 20 χρόνια μονιμα στην Ελλαδα απο τα 9 μου χρονια. Εχω μια κορη που γεννηθηκε με ενα ματι που και αυτό έχει πολλα προβληματα καταραχτη μυωπία -11 κολοβομα και πολλα αλλα. Το αλλο ειναι εντελως νεκρο. Ειναι 10 χρονον και δεν εχουμε παρει καμια βοήθεια. Δικαιουται κατι. Εχει Ελληνικα χαρτια.

Ευχαριστώ

Σχόλια

Πρόβλημα όρασης και ΚΕΠΑ

Εικόνα Γιάννης_1970

Μπορει να παρει χαρτι απο δημόσιο νοσοκομείο και αναλογα με το βαθμό ορασης που εχει, να καταθεσετε χαρτια στο ΚΕΠΑ για να περασει απο επιτροπη. Οταν βγει η αποφαση της επιτροπής , κι εφοσον γραψουν ποσοστο αναπηριας 67 % ή μεγαλυτερο τοτε να διεκδικήσετε απο την Προνοια επιδομα για ατομα με προβλημα ορασης.

Το επιδομα η Προνοια το δινει σε Ελληνες ή σε οσους μενουν νομιμα στην Ελλάδα και οι χωρες απο τις οποιες προερχονται έχουν υπογραψει σχετικες συμφωνιες.

Παιδι που γεννηθηκε εδώ από Αλβανους γονεις δεν δικαιουται επιδομα προνοιας νομιζω γιατι δεν υπαρχει συμφωνια με την Αλβανια. Το λεω ως παραδειγμα για να καταλαβετε. Ρωτηστε για την περιπτωση σας....

Αυτα περιληπτικα, οι διαδικασιες αργουν, αλλά πιστέψτε με αξιζει ο κοπος. Αυτα εκανα πριν απο 9 χρονια για το παιδι μου που εχει νευρολογικο προβλημα.

Το noesi.gr αξιοποιεί την κοινωνική συνεισφορά για να αναπτύσσει το μη κερδοσκοπικό έργο του, βάσει καταστατικού. Αν βλέπετε θετικά τη συμβολή του...


► Στείλετε γραμματόσημα. Αγοράστε διάφορα γραμματόσημα μικρής αξίας από τα ΕΛΤΑ π.χ. των 0,50€ ή 0,72€ ή 0,90€ και ταχυδρομήστε τα μέσα σε φάκελλο προς:

NOESI.gr — Μιστράλ 4 — Ν. Ψυχικό 154 51

► Δωρίστε χρόνο ομιλίας. Επισκεφτείτε ένα κατάστημα με είδη κινητής τηλεφωνίας και βάλτε χρόνο ανανέωσης ομιλίας π.χ. 5€, 10€, 20€ στα νούμερα:

WIND F2G 6907643701, 6907643658

COSMOTE 6984751366, 6944987319

Στη σελίδα noesi.gr/ananoesi μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά για τους σκοπούς, που υποστηρίζονται δωρεάν από το noesi.gr.
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Οδηγός υπηρεσιών

Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο η πρόσφατη έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr για γονείς, φοιτητές, εθελοντές, επαγγελματίες, εταιρείες ή οργανισμούς. Για να λάβετε δικό σας ηλεκτρονικό αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.