Στερεότυπες κινήσεις

Εικόνα Maria

Καλησπέρα, έχουμε ενα κοριτσάκι 29 μηνών, μιλάει  απο πολυ μικρή, κάνει προτασεις σύνθετες και δευτερεύουσες, κανει παρομοιώσεις και συνειρμούς. Απο πολυ μικρη επικοινωνουσαμε άριστα, εκτελουσε εντολες και καταλαβαινε ολα τα αντικειμενα του περιβαλλοντος της απο 10 μηνών. Επίσης εδειξε πολύ νωρίς. Αυτό που μας αγχώνει, ειναι οτι οταν χαίρεται, ή περιμενει κατι ευχάριστο κανει μια περιεργη στερεοτυπη κίνηση με τα χερια και ανοιγει το στόμα.

Απο 9 μηνων ειχα παρατηρησει οτι όταν περιμενε να της δωσω ενα παιχνιδι που της άρεσε, εκανε κατι τέτοιο, αλλα τωρα ειναι μια κινηση που δεν ειναι πολύ αποδεκτή.Την πηγαμε στην αναπτυξιολογο, μας ειπε ότι το παιδι εχει πολυ υψηλή αντίληψη κι οτι ενω έχει γενικά  καλη βλεμματικη επαφή, οταν της πετουσε την μπάλα δεν την κοιταζε στα μάτια. Κατά τα άλλα την βρηκε αριστη στην λεπτη της κινητικότητα, και στο συμβολικό της παιχνίδι. Δεν μας έδωσε κάποια διάγνωση, ειπε οτι θα ηθελε να την ξαναδει καποια στιγμη, αόριστα.

Να σημειώσω οτι το παιδι πάει παιδικό και τα πάει περίφημα και γενικά δεν έχουμε θεματα συμπεριφοράς.

Δεν με απασχολεί εάν θα δωσει στο παιδί μου κάποια ταμπέλα, με απασχολεί πώς θα την βοηθησω να ελεγξει την στερεότυπη κίνηση, ωστε να μην γινει επίκεντρο bullying στο σχολείο και γενικότερα.

Τι προτείνετε γενικά για τις στερεοτυπες κινήσεις, υπαρχει καποια παρέμβαση;

Σχόλια

Αυτή την κινησούλα την κάνει κι ο μικρός μου

Εικόνα Δήμητρα

Μαρια καλησπερα! Αυτη την κινησουλα την κάνει κι ο μικρός μου, είναι 6μιση χρόνων και το κάνει κι εκείνος όταν χαίρεται!!!

Θα μου επιτρέψεις να σου κάνω κάποιες ερωτήσεις;

Εικόνα Βίκυ Σκαρλοπούλου

Καλησπέρα Μαρία,

Θα μου επιτρέψεις να σου κάνω κάποιες ερωτήσεις για μπορέσω να ναι σίγουρη για την απάντησή μου; 

Η μικρή ενδιαφέρεται συγκεκριμένα για κάποιο συγκεκριμένο παιχνίδι; Έχεις παρατηρήσει αν είναι ευαίσθητη σε δυνατούς ήχους ή αν έχει προτίμηση σε παιχνίδια με δυνατό φως, ήχους ή διαφορετική υφή; Τρώει όλα τα φαγητά; Ακόμη πώς είναι στη παιδική χαρά; Τα κάνει όλα μόνη της ή φοβάται; Το έκανε κάποιος άλλος στην οικογένεια;

Γενικά αν αυτή η κίνηση είναι το μόνο που σε ανησυχεί τότε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας καθώς την κάνουν πολλά παιδιά χωρίς να έχουν αυτισμό. Θα το χαρακτήριζα πιο πολύ σαν 'τικ'.

Το noesi.gr αξιοποιεί την κοινωνική συνεισφορά για να αναπτύσσει το μη κερδοσκοπικό έργο του, βάσει καταστατικού. Αν βλέπετε θετικά τη συμβολή του...


► Στείλετε γραμματόσημα. Αγοράστε διάφορα γραμματόσημα μικρής αξίας από τα ΕΛΤΑ π.χ. των 0,50€ ή 0,72€ ή 0,90€ και ταχυδρομήστε τα μέσα σε φάκελλο προς:

NOESI.gr — Μιστράλ 4 — Ν. Ψυχικό 154 51

► Δωρίστε χρόνο ομιλίας. Επισκεφτείτε ένα κατάστημα με είδη κινητής τηλεφωνίας και βάλτε χρόνο ανανέωσης ομιλίας π.χ. 5€, 10€, 20€ στα νούμερα:

WIND F2G 6907643701, 6907643658

COSMOTE 6984751366, 6944987319

Στη σελίδα noesi.gr/ananoesi μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά για τους σκοπούς, που υποστηρίζονται δωρεάν από το noesi.gr.
ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ► Συνέδριο για τον αυτισμό στην Αλεξανδρούπολη.
Παγκόσμια Ημέρα Σπανίων Παθήσεων 2018 στην Πλατεία Συντάγματος - Μία Δράση ενημέρωσης από την Ένωση Γονέων και Φίλων ατόμων με Σύνδρομο Rett ''Άγγελοι Γης.
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Οδηγός υπηρεσιών

Κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο η πρόσφατη έκδοση του Οδηγού υπηρεσιών "Εκπαίδευση – Υγεία – Πρόνοια" Ελλάδας και Κύπρου από το NOESI.gr για γονείς, φοιτητές, εθελοντές, επαγγελματίες, εταιρείες ή οργανισμούς. Για να λάβετε δικό σας ηλεκτρονικό αντίγραφο δωρεάν, υποβάλλετε Αίτημα αποστολής Οδηγού υπηρεσιών.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.