Το μωρό μου είναι 8,5 μηνών και δεν μιμείται ήχους, κάθε συμβουλή δεκτή

Εικόνα Κουλουράκι Γεμιστό

Καλημερα σε ολους νεα στο φορουμ αλλα εδω και καιρο με απασχολει ενα θεμα με το μωρο μου. Ειναι 8,5 μηνων και δε μιμείται ηχους, οχι μονο δηλαδή δε μιμείται αλλα οταν πας να το μιμηθεις εσυ το σταματαει τελειως. η παιδιατρος μας ειπε πως θα πρεπει να το κανει. Επισης δεν το νοιαζει αν φυγω ξαφνικα από το σπιτι και μεινει με καποιον αγνωστο. Θα περασει το ιδιο καλα.

Γελαει πατα πολυ, μας κοιταζει συνεχεια στα ματια, μπουσουλαει και σηκωνεται απο πολυ μικρο αλλα αυτο κυριως που με απασχολει ειναι πως εχει την ιδια χαρα με ολους σαν να μην αναγνωριζει τη μαμά. Η παιδιατρος, εκτος απο αυτο με τους ηχους, τον βρισκει μια χαρα και δεν την ανησυχει κατι.

Οποιαδηποτε συμβουλη δεκτη.

Σχόλια

Δεν μιμείται ήχους, συλλαβές, λέξεις, ζώα, τι ακριβως;

Εικόνα Βίκυ Σκαρλοπούλου

Καλησπέρα! Όταν λέτε ότι δεν μιμείται ήχους εννοειτε συλλαβές, λέξεις, ζώα, τι ακριβως; Το ορόσημο είναι να κάνει προσεγγίσεις των ήχων που ακούει από άλλο πρόσωπο π.χ. να κάνει κάποιος αμπού και να κάνει το παιδί μπ (αυτό είναι η προσέγγιση).

  • Κάνει συλλαβές ενώνοντας ήχους μόνο του π.χ. ντα ντα ντα, μπα μπα μπα;
  • Περιμένει να γίνει ένα γεγονός π.χ. 1, 2, 3 παμε;
  • Γυρνάει στους ηχους;
  • Στο παιχνίδι αρχίζει να βάζει τουβλάκια το ένα πάνω στο αλλο;

Το άγχος της αποχώρησης* αρχίζει γενικά από 9 μηνών. Γενικά το κάθε παιδί ίσως αναπτύσσεται με διαφορετικους ρυθμους και ως προς τη γλώσσα (η μίμηση των ήχων θεωρείται πρώιμη εκφραση) λέμε από 6 ως 11 μηνών να μπορεί να κάνει το τάδε και το τάδε, οπότε θα πρότεινα να περιμένετε, να αλληλεπιδράτε κανονικά με το παιδί, χωρίς άγχος κι ο παιδίατρος θα σας παραπέμψει σε αναπτυξιολογο αν δει κάτι ανησυχητικο αργοτερα. Δε ξέρω αν βοήθησα!

Θερμές Ευχές, Βικυ

(*) άγχος αποχωρισμού 

like1

Ναι ενώνει τους ήχους μόνο του

Εικόνα Κουλουράκι Γεμιστό

Σας ευχαριστω πολυ για την απαντηση ναι ενωνει ηχους μονο του αλλα π.χ. αν κανει το ιδιο μπα μπα π.χ. και το κανεις κι εσυ σταματαει σ ηχους γυριζει αλλα οχι παντα τουβλακια μονο στο στομα τα βαζει. Ισως ειμαι υπερβολικη πς αλλα επειδη ολοι οι γνωστοι εχουν παιδακια στην ιδια πανω κατω ηλικια, με εβαλαν σε σκεψεις οταν τον αφησα αρκετη ωρα με καποια φιλη που δεν την ηξερε και δεν με αναζητησε εστω με το βλεμμα. Εχετε δικιο, αγχωνομαι καποιες φορες καλες γιορτες σας ευχομαι.

like0

Συμπληρωματικό μήνυμα

Εικόνα Κουλουράκι Γεμιστό

Επειδη ειμαι λιγο ασχετη με το ιντερνετ δε ξερω αν σας εστειλα απαντηση. Οχι δε μιμηται γενικως ηχους οταν κανει μονος του συλλαβες και κανεις κι εσυ σε κοιταει κ σταματαει σα να μη καταλαβαινει την εννοια αυτου του πσιχνιδιου, τουβλακια τα βαζει μονο στο στομα. Αν τον παρει καποιος ξενος αγκαλια ακομη κ πολυ ωρα δε θα με αναζητησει με το βλεμμα ,οχι να κλαιει απαραιτητα .επισης κ η παιδιατρος με μπερδευει της ειπα οτι χτυπαει συνεχεια τα χερακια του και μου απαντησε μπορει να μην ειναι τιποτα μπορει και πολλα;;;; Οταν τι ρωτησα τι εννοει μοθ ειπε ε δε θα το αφησουμε εμεις να ειναι;;;; κατα τ αλλα μου λεει να μην αγχωνομαι και το παιδι το βλεπει μια χαρα εξυπνο, δραστηριο κτλ. Σας ευχαριστω πολυ για την απαντηση και σας ευχομαι καλες γιορτες. Η συμβουλη σας να αλληλεπιδρω κανονικα με το παιδι και θα δειξει ειναι η πιο σωστη, ενδεχομένως και το να αλλαζαμε παιδιατρο!!

like0

Μίμηση κατά προσέγγιση, όχι αλληλεπίδραση

Εικόνα Βίκυ Σκαρλοπούλου

Καλησπέρα!

Το γεγονός ότι σταματάει όταν κάποιος άλλος μιμειται τους ηχους του δε νομίζω οτι σημαίνει κάτι, καθώς το ορόσημο ειναι η μιμηση κατα προσέγγιση κι οχι η αλληλεπίδραση μεσω ηχων.

Το ότι χτυπάει τα χεράκια δεν θεωρείται καποια ένδειξη ανησυχίας, ειδικα σε τοσο μικρή ηλικια.

Όπως είπα και πιο πανω ειναι πολυ δυσκολο σε τετοια ηλικια να βγάλουμε καποιο συμπερασμα και πολλα παιδια αποκτούν δεξιότητες τον επόμενο μήνα απο αυτον που αναμένεται, χωρίς να σημαίνει κάτι. Μετά τους 11 μήνες η εικονα θα ειναι πιο σαφής.  

Ελπίζω να βοηθησα!
Βικυ Σκαρλοπούλου

like0

Πώς είναι το μωρακι σου;

Εικόνα Ioanna B

Εχω παρομοια κατασταση με το μικρο μου..βγαλατε καποια ακρη;

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.