Κέντρα ημέρας για ΑμεΑ

Εικόνα AnthEuth

Καλησπέρα, 

Ηθελα να ρωτήσω, τα Κέντρα Ημέρας για ΑμεΑ είναι ιδιωτικού φορέα; Επίσης βρίσκονται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας σαν ιδιωτικές δομές ειδικής αγωγής όπως π.χ. ορισμένα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια;

Σχόλια

Για τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Ναι, υπάρχουν Κέντρα ημέρας για άτομα με αναπηρία που ανήκουν σε ιδιωτικούς φορείς — αλλά υπάρχουν και άλλα που ανήκουν σε μη κερδοσκοπικές οργανώσεις (ΜΚΟ), όπως για παράδειγμα Συλλόγους Γονέων, και, τέλος, άλλα που ανήκουν στο Δημόσιο.

Στη πλειοψηφία τους εποπτεύονται από το υπουργείο Υγείας και όχι από το υπουργείο Παιδείας ή το υπουργείο Εργασίας (κάποια που απευθύνονται σε εφήβους και ενηλίκους).

Αδρά, χωρίζονται σε Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας — ΚΔΗΦ όπου γίνεται έως κάποιου βαθμού παρέμβαση — και σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης — ΚΔΑΠ. 

Μπορείτε να δείτε αναλυτικό κατάλογο των Κέντρων Ημέρας πανελλαδικά στον χάρτη του οδηγού υπηρεσιών στην ιστοσελίδα www.noesi.gr/pronoise/map — καθώς δεν ξέρω ποια περιοχή σας ενδιαφέρει. Στον χάρτη μπορείτε να επιλέξετε ποια θα σας απεικονίσει (π.χ. μόνο ιδιωτικά ή μόνο ΜΚΟ και δημόσια).

Επίσης, μπορείτε να δείτε την ιστοσελίδα www.noesi.gr/pronoise/kentra. 

like0

Για τα Ν.Π.Δ.Δ

Εικόνα AnthEuth

Ευχαριστώ πολύ για όλες τις πληροφορίες. Εχω κάποια σχετική προϋπηρεσία και εκπαίδευση στην ειδική αγωγή τα τελευταία χρόνια στον ιδιωτικό τομέα. Ο λόγος που ανέφερα το Υπουργείο Παιδείας, είναι ότι μου ανέφεραν πως η προϋπηρεσία προσμετράται μόνες σε δημόσιες δομές. Οπότε υποθέτω πως η πρόσληψη προσωπικού σε Ν.Π.Δ.Δ πραγματοποιείται μόνο μέσω προκηρύξεων.

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.