Επιληψία, τυπικές αφαιρέσεις

Εικόνα Anonymous
Πρόσφατα διαπίστωσα ότι ο γιος μου πάσχει από ιδιοπαθή επιληψία (τυπικές αφαιρέσεις). Η συχνότητα παρουσίασης των κρίσεων ήταν πολύ μεγάλη. Παρουσίαζε μία κρίση σχεδόν κάθε μισή ώρα. Μετά από εξέταση από παιδονευρολόγο μας πρότεινε φαρμακευτική αγωγή. Ωστόσο, λόγω του γεγονότος ότι είμαστε ως γονείς επιφυλακτικοί σχετικά με τα αντι-επιληπτικά φάρμακα θελήσαμε να δοκιμάσουμε την ομοιοπαθητική. Από τον πρώτο κιόλας μήνα, οι κρίσεις μειώθηκαν περίπου στις 2-3 την ημέρα, εδώ και ένα μήνα, δεν έχουν παρουσιαστεί καθόλου κρίσεις. Σίγουρα είναι πολύ νωρίς. Δεν μπορώ να πω με σιγουριά ότι θεραπευτήκαμε διότι περιμένουν τα αποτελέσματα και του επόμενου εγκεφαλογραφήματος τον επόμενο μήνα. Πάντως υπάρχει μία πολύ σημαντική βελτίωση. Πέρα από αυτό, οι φοβίες που συνήθιζαν να ταλαιπωρούν τον μικρό εξαφανίστηκαν. Ελπίζω η εμπειρία μου να φανεί χρήσιμη σε άλλους γονείς.

Σχόλια

Δωσε μας λεπτομέρειες... δλδ

Εικόνα Ιωάννα

Δωσε μας λεπτομέρειες... δλδ τι κάνατε?? Που απευθυνθηκατε και ξεκινήσατε... μην λέτε κάτι και το αφήνετε στον αέρα να πλανάται...

Θεωρώ ότι ήμουν σαφής

Εικόνα argy
ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΙΜΟΥΝ ΣΑΦΕΙΣ.ΑΠΕΥΘΥΝΘΗΚΑ ΣΕ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΟ ΓΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΜΕ ΑΓΩΓΗ ΜΕ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Σαφής;

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος
Πήγατε σε γιατρό, πήρατε αγωγή, υπάρχουν πολλοί σε όλη την Ελλάδα; Δεν είστε σαφής! Δεν βοηθά αυτό που γράφετε. Αν βρήκατε κάτι καλό, μοιραστείτε το. Φάρμακο; Γιατρό; Αντιμετώπιση; Πείτε περισσότερα. Τουλάχιστον τώρα που γράψατε επώνυμα, αν κάποιος γονιός θέλει περισσότερες πληροφορίες μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σας...

Η ομοιοπαθητική βλέπει το άτομο μεμονωμένα

Εικόνα argy
Η ομοιοπαθητική δεν αντιμετωπίζει μια ασθένεια αλλά βλέπει το άτομο μεμονωμένα. Δεν υπάρχει δηλαδή ένα φάρμακο το οποίο αντιμετωπίζει αποκλειστικά την επιληψία. Ένα φάρμακο που είναι κατάλληλο για έμενα δεν είναι απαραίτητα κατάλληλο για κάποιον άλλον. Αυτό θα σας το εξηγήσει καλλίτερα ένας ομοιοπαθητικός γιατρός. Ωστόσο, τα φάρμακα που πήραμε ήταν το acconitum και το phosphorus. Εάν μπείτε στο site: www.homeopathy.gr μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες αλλά και κάποιον γιατρό μέλος του συλλόγου στην περιοχή που σας ενδιαφέρει που μπορεί να σας βοηθήσει. Ελπίζω να απάντησα στις απορίες σας.

Προσωπικά, πιστεύω ότι η απάντησή σας βοηθά

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος
Σας ευχαριστώ για την απάντησή σας. Η παρέμβασή μου είχε να κάνει με το ότι στο "Νόηση" είναι χρήσιμες οι πληροφορίες που δίνουν μία αρχή έστω, σε κάποιο μέλος που θέλει να κάνει μία δοκιμή, βαδίζοντας στα χνάρια κάποιου άλλου μέλους, που δοκίμασε κάτι και πήγε καλά. Προσωπικά, πιστεύω ότι η απάντησή σας βοηθά. Αγγελος

Τελικά, μπορούμε να μιλήσουμε για θεραπεία

Εικόνα argy
Σε συνέχεια του παραπάνω άρθρου μου, και μετά από έξι μήνες σας γράφω και πάλι για να σας ενημερώσω για την πορεία της θεραπείας μας. Έχουμε κάνει ήδη δύο εγκεφαλογραφήματα τα οποία βγήκαν πεντακάθαρα! Οι τυπικές αφαιρέσεις έχουν εξαφανιστεί από τον πρώτο κιόλας μήνα θεραπείας όπως σας είπα και είμαστε πολύ καλά. Υστέρα λοιπόν από την επιτυχή θεραπεία μας θα ήθελα να εκθέσω κάποιες δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε σχετικά με τη θεραπεία με ομοιοπαθητικά. Αρχικά επισκεφθήκαμε δύο πολύ γνωστούς παιδονευρολόγους οι οποίοι ήταν αντίθετοι στην ομοιοπαθητική. Όχι μόνο αυτοί αλλά και η παιδίατρός μας ήταν αντίθετη στην θεραπεία αυτή. Και οι δύο μας πρότειναν φαρμακευτική αγωγή με depakin.Ο ένας μάλιστα από αυτούς ήταν πολύ επιθετικός για την θεραπεία που σκεφτόμασταν να ακολουθήσουμε. Βλέπουν τόσο ανταγωνιστικά τους ομοιοπαθητικούς γιατρούς λες και τους ζητάς να σκίσουν τα πτυχία τους. Κλείνουν τα αυτιά τους και δεν τους ενδιαφέρει να ακούσουν καν αν υπάρχει κάποια βελτίωση στο παιδί. Κατά τη γνώμη μου ένας καλός γιατρός δεν αρκεί να έχει πολλά πτυχία αλλά πάνω από όλα να έχει ανοιχτό μυαλό. Πρέπει να βάλει στην άκρη τον εγωισμό του για το καλό του παιδιού. Εξάλλου το να δώσει ένας γιατρός depakin προκειμένου να μειωθούν ή και να παύσουν οι κρίσεις δεν συνεπάγεται απαραίτητα ότι είναι ο καλύτερος γιατρός. Διότι αυτό που δεν λένε οι παιδονευρολόγοι στους γονείς είναι ότι τα φάρμακα αυτά δεν θεραπεύουν την ασθένεια αλλά την καταστέλλουν. Γι αυτό και η χρόνια λήψη φαρμάκων. Για το γεγονός αυτό με ενημέρωσε ένας οικογενειακός φίλος νευρολόγος. Χρειάστηκε λοιπόν, να οπλιστούμε με αρκετή υπομονή και ψυχραιμία. Το γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή ακολουθήσαμε αμέσως αποκλειστικά ομοιοπαθητική θεραπεία είχε ένα πλεονέκτημα και ένα μειονέκτημα. Το πλεονέκτημα ήταν ότι, λόγω ότι δεν υπήρχε επίδραση άλλων φαρμάκων μπορούσαμε να παρακολουθούμε καλύτερα την πορεία της θεραπείας μας. Αν δηλαδή υπήρχε πραγματική βελτίωση ή όχι. Από την άλλη ήμασταν για ένα μήνα πάνω από το παιδί συνεχώς προκειμένου να προλάβουμε τυχόν κάποιο σοβαρότερο επεισόδιο. Εννοείται, ότι είχαμε προμηθευτεί το epistatous για «ώρα ανάγκης», αν και η ομοιοπαθητικός μας απέκλειε το ενδεχόμενο. Τελικά, όλα πήγαν καλά. Έχουμε καταφέρει να θεραπευτούμε και όχι απλός να καταστείλουμε την ασθένεια . Η συνολική διάρκεια της θεραπείας κράτησε περίπου τρεις μήνες. Ελπίζω η εμπειρία μου να βοηθήσει κάποιους γονείς. Σας εύχομαι να έχετε υπομονή και πίστη και όλα θα πάνε καλά!!!

Σας παρακαλώ πείτε μου

Εικόνα Μαρινα Qarri

Καλησπερα διαβασα με πολυ πρωσοκι οτι γραφεις εχουμε κανει ολα κεφαλογραφιμα μαγγνιτικι ολα βγικαν Καλα. Εκτος κεφαλογραφιμα βγικαν καπια φορτια στο δεξη Μερως του ενγγεφαλου μονο εχι διλαδη κατα. Τα αλλα εχουμε καθαρες εξετασεις αλλα εστιακη επιλυψια μας. Ειπε ο κ Γιρουκος νευρολογος επιδη το πεδιμο περι κεπρρα που μισο την στυγμη οταν του το δινο. Εχο κλισι ομως ραντεβου σε ιμιοπαθητικο ειναι ι τελεφτεα μου ελπιδα φοβαμε πολυ για το μικρουλι μου που. ΕΙναι. μονο 2 χονο.  Εχει πολυ νευρα με το φαρμακω φοβατε παρα πολυ. Κρισεισ δεν εχουμε κανει αλλα επιδη μου ειπαν οτι θα η αν α κανει. Φοβαμε παρα πολυ. Περιμενο ποσ και ποσ. Αν παω στο ιμιοπαθητικο εχουμε τα καλητερα για. ολους.

6 ετών παιδί - τυπικές αφαιρέσεις

Εικόνα Νεκταρία

Καλησπέρα σας!

Σας ζητώ εκ των προτέρων συγνώμη που πήρα το θάρρος να σας ενοχλήσω και ελπίζω το μήνυμά μου να μη σας ταράζει με οποιοδήποτε τρόπο.

Ανακάλυψα τυχαια την ανάρτηση που κάνατε πριν χρόνια σχετικά με την περιπέτεια του παιδιού σας και το πόσο πολύ σας βοήθησε η ομοιοπαθητική. Διαβάζοντάς την ήταν σα να έβλεπα την περιγραφή του δικού μας προβλήματος, αφού η 6 ετών κόρη μας μόλις διαγνώστηκε ότι πάσχει από  τυπικές αφαιρέσεις.  Την εξέτασε ο παιδονευρολόγος, έχοντας φυσικά και εγκεφαλογράφημα και πρότεινε φαρμακευτική αγώγη. Μας είπε ότι η διάγνωση έγινε πολύ γρήγορα διότι ήμασταν πολύ παρατηρητικοί και η μικρή κάνει μόνο λίγες κρίσεις μέσα στην ημέρα. Εμείς, όπως κι εσείς, ειμαστε πολύ επιφυλακτικοί στη λήψη αυτής της αγωγής που και βαριά είναι και απλώς καταστέλει τα συμπτώματα, έχοντας μόνο την ελπίδα ότι σε δύο χρόνια θα είναι επιτυχής η προσπάθεια να σταματήσει η λήψη της αγωγής.

Και πάλι ζητώντας σας συγνώμη, θα ήθελα να σας ρωτήσω εάν τελικώς το πρόβλημα ξεπεράστηκε και θα ήμουν ευγνώμων εάν μπορούσατε να μας συστήσετε τον ομοιοπαθητικό γιατρό σας, διότι είναι σημαντικό αυτός με τον οποίο θα συνεργαστούμε να έχει αναλάβει παρόμοια περιστατικά. Έχουμε ήδη συναντήσει τον δικό μας, διότι η μικρή είχε ήδη μία σχέση με την ομοιοπαθητική, η οποία μας είχε βοηθήσει κατά το παρελθόν σε κάποια ήσσονος δερματολογικά προβλήματα, αλλά δεν ήταν ιδιαίτερα πειστικός ότι αξίζει να κάνουμε μία προσπάθεια και μας φάνηκε μάλλον μη εξοικειωμένος με τέτοιες περιπτώσεις.

Ανυπομονώ για την απάντησή σας. Όπως μπορείτε να φανταστείτε έχουμε χάσει τη γη κάτω από τα πόδια μας και παρόλο που η πρόγνωση είναι καλή ότι η μικρή θα μπορέσει να το ξεπεράσει μεγαλώνοντας, ασφαλώς είμαστε πολύ προβληματισμένοι για το ποιο δρόμο πρέπει να ακολουθήσουμε. Ο δρόμος της ομοιοπαθητικής είναι «μοναχικός», αφού η συντριπτική πλειοψηφία δεν τον αποδέχεται, αλλά και από την άλλη πλευρά η επιλογή της χορήγησης χρόνιας βαριάς φαρμακευτικής αγωγής μας τρομάζει πολύ και φοβόμαστε ότι θα υπονομεύσει τη δυνατότητα της κόρης μας να έχει μία φυσιολογική παιδική ηλικία. 

Χίλια συγνώμη για την ενόχληση και θα ήμουν πραγματικά ευγνώμων εάν βρίσκατε λίγο χρόνο για να μου απαντήσετε. (skourteanna@gmail.com)

Με εκτίμηση,
Νεκταρία

 

Το noesi.gr αξιοποιεί την κοινωνική συνεισφορά για να αναπτύσσει το μη κερδοσκοπικό έργο του, βάσει καταστατικού. Αν βλέπετε θετικά τη συμβολή του...


► Στείλετε γραμματόσημα. Αγοράστε διάφορα γραμματόσημα μικρής αξίας από τα ΕΛΤΑ π.χ. των 0,50€ ή 0,72€ ή 0,90€ και ταχυδρομήστε τα μέσα σε φάκελλο προς:

NOESI.gr — Μιστράλ 4 — Ν. Ψυχικό 154 51

► Δωρίστε χρόνο ομιλίας. Επισκεφτείτε ένα κατάστημα με είδη κινητής τηλεφωνίας και στείλτε χρόνο ανανέωσης ομιλίας στα νούμερα:

WIND F2G 6907643701, 6907643658

COSMOTE 6984751366, 6944987319, 6948986898

Στη σελίδα noesi.gr/ananoesi μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά για τους σκοπούς, που υποστηρίζονται δωρεάν από το noesi.gr.
Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Η 1η Ημερίδα του είδους!

Σας προσκαλούμε στην ημερίδα για οικογένειες παιδιών με αναπηρία, που οργανώνεται στην Κηφισιά, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 στο πλαίσιο του Προγράμματος "ΠΡΟΝΟΗΣΕ+©". Η ημερίδα απευθύνεται σε γονείς και άλλους συγγενείς παιδιών που έλαβαν διάγνωση σχετική με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή κάποια αναπηρία.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.