Ερωτήσεις προς γονείς που μεγαλώνουν παιδάκια με εγκεφαλική παράλυση

Εικόνα Ταυράκι

Καλησπέρα! Θα ήθελα να ρωτήσω τους γονείς που μεγαλώνουν παιδάκια με εγκεφαλική παράλυση κάποια πραγματάκια που με αγχωνουν αρκετά!! Ο γιος μου είναι 19 μηνών με υπερτονια κάτω άκρων και υποτονικό κορμό!Ο κορμός θα"δέσει"κάποτε? Kαι αν ναι μετά από πόσο καιρό?αν έχει κάποιος προσωπική εμπειρία θα με ενδιέφερε η γνώμη του. O κορμός είναι ένα σημαντικό βήμα για να προχωρήσουμε και σε άλλα στάδια! Ευχαριστώ!

Σχόλια

Και η κόρη μου έχει υπερτονικά πόδια και χέρια

Εικόνα Babytzou Tsaousidou

Καλησπερα Ταυρακι,

να χαιρεσαι το γλυκο σου αγορακι που ειναι αξιολογος αγωνιστης οπως ολα τα παιδια με ειδικα προβληματα. Και η κορη μου εχει υπερτονικα ποδια και χερια-αν και το αριστερο της ποδι το ελεγχει πολυ- καθως επισης υποτονικο κορμο και δεν στεκεται ακομα. Ειναι 30 μηνων τωρα και λεει μονο μπαμπα και μαμα. Ολα τα υπολοιπα ειναι "εδε" "αντε" 'η σκετο "πα". Καταλαβαινει ομως τα παντα. Ειναι αφορητα χειριστικη. Το δευτερο μεγαλο της προβλημα. Ειναι δυσκολο πολυ να μεγαλωνεις παιδι με προβλημα και ακομα πιο δυσκολο ειναι που ακομα δεν ξερω αν θα σταθει - περπατησει-μιλησει. Ελπιζω μονο και δουλευω οσο μπορω μαζι της. Εκει που παμε Physio βλεπουμε διαφορα παιδακια που ειτε με το ιδιο προβλημα ειτε με διαφορετικο το παλευουν... και εμεις ελπιζουμε..

like2

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.