Πρόσκληση: Μελέτη αναγκών οικογενειών με παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ή/και αναπηρία στην Περιφέρεια Αττικής

Εικόνα NOESI.gr

Το Πρόγραμμα με τον διακριτικό τίτλο ΠΡΟΝΟΗΣΕ+© ("ΠΡΟΝΟΗΣΕ ΚΙ ΕΣΥ") αφορά τη μελέτη αναγκών μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και ατόμων με αναπηρία, σε όλο το φάσμα της παιδικής ηλικίας, έως την ενηλικίωση. Στο πλαίσιο του Προγράμματος θα καταγραφούν οι ανάγκες, οι στόχους, τα σχέδια και οι προκλήσεις για το μέλλον, σε οικογένειες που μεγαλώνουν παιδιά με αναπηρία. Οι συμμετέχοντες στη μελέτη, γονείς και αδέλφια παιδιών με αναπηρία, προσέρχονται στις συναντήσεις για να παρουσιάσουν τις ανάγκες τους, να περιγράψουν καλές πρακτικές ή τυχόν κενά στις υπηρεσίες που λαμβάνουν. Επίσης, μία ξεχωριστή μελέτη επικεντρώνεται στις ανάγκες των μαθητών με αναπηρία, τους οποίους επισκεπτόμαστε στις δομές, όπου φοιτούν.

Το Πρόγραμμα καλύπτει όλα τα είδη της αναπηρίας, σε όλο το φάσμα της παιδικής ηλικίας, σε όλα τα πλαίσια που παρέχουν εκπαίδευση, αποκατάσταση, αθλητισμό, ψυχαγωγία, στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής και υλοποιείται από το «Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής» (ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ) και τη «Νόηση στο διαδίκτυο» (NOESI.gr).

► Εάν θέλετε να δηλώσετε ενδιαφέρον για να συμμετέχετε σε κάποια από τις δράσεις του Προγράμματος, συμπληρώστε τη φόρμα* με τα στοιχεία επικοινωνίας σας. 

(*) Απευθείας σύνδεσμος: https://goo.gl/forms/MSQwxcxfUD7DbfHE3

Νέα — Συμμετοχή στη διαδικτυακή μελέτη

Το τρέχον διάστημα — και για λίγες ημέρες ακόμη — οργανώνεται διαδικτυακά, στο πλαίσιο της καταγραφής αναγκών των οικογενειών, μελέτη μέσω ειδικού ανώνυμου ερωτηματολογίου. Δείτε και συμπληρώστε το ερωτηματολόγιο στον σύνδεσμο: https://forms.gle/sUMmUhSuSP8EGP4X9.

Μπορείτε να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο, αν είστε γονέας παιδιού με αναπηρία, ανεξάρτητα αν προσήλθατε σε κάποια από τις συναντήσεις για γονείς παιδιών με αναπηρία που οργανώθηκαν το διάστημα 2018 - 2019.

Έχουμε ολοκληρώσει τις δράσεις του πρώτου μέρους του προγράμματος. Ακολουθούν πληροφορίες για τις δράσεις για γονείς και αδέλφια ατόμων με αναπηρία, που ολοκληρώθηκαν το προηγούμενο διάστημα.

Σχόλια

Μελέτη αναγκών....

Εικόνα Κώστας Φωτάκης

Για άλλη μια φορα Ελλαδα δεν είναι μονο η Αθηνα.

Στην υπολοιπη τα προβλήματα και οι ευκαιριες είναι πολύ πιο δυσκολα.

like0

Ξεκινούμε από την Αττική, με στόχο όλες τις Περιφέρειες

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Γεια σας από τη νόηση στο διαδίκτυο :)

Η προσπάθειά μας ξεκινά από την Αττική, γιατί εδώ βρήκαμε πρόσφορο έδαφος, καθώς είναι η βάση της ομάδας μας. Το πρόγραμμα υλοποιείται πιλοτικά στην Περιφέρεια Αττικής, με άμεσο στόχο να αποκτήσει πανελλαδική κάλυψη.

Ήδη ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, στο πρόσφατο συνέδριο για τις Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ) που οργάνωσε ο Σύλλογος ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, παρακολούθησε την παρουσίαση του Προγράμματος "ΠΡΟΝΟΗΣΕ ΚΙ ΕΣΥ" και εξέφρασε δημόσια τη θέλησή του να οργανώσει σχετική μελέτη στο Δήμο του εξασφαλίζοντας το κονδύλι που απαιτείται. Από μέρους μας είμαστε ήδη σε επαφή με τις σχετικές υπηρεσίες στην Αλεξανδρούπολη.

Ενδιαφέρον επίσης, έχουν εκφράσει εκπρόσωποι φορέων και ΟΤΑ από τους Δήμους Θεσσαλονίκης, Ρόδου, Κομοτηνής κ.ά. Οι περισσότερες επαφές είναι σε εξέλιξη και σε αρχικό στάδιο, επομένως, θα ήταν κάπως πρόωρο να κάνουμε σχετικές ανακοινώσεις.

Ελπίζω ότι στο επόμενο συνέδριο για τη νοητική υστέρηση και τις αναπτυξιακές διαταραχές (IASSIDD) σε μερικές ημέρες, θα μπορέσουμε να έρθουμε σε επικοινωνία με περισσότερους φορείς σχετικά με τη μελέτη.

Εντός του μήνα αποστέλλουμε πρόσκληση συνεργασίας σε όλους τους φορείς που συμμετείχαν στην πανελλαδική χαρτογράφηση του τομέα της αναπηρίας που οργάνωσε το NOESI.gr με κοινή χρηματοδότηση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και του Κοινωφελούς Ιδρύματος Λάτση.

Πάντως, αν έχετε χρόνο δείτε την συνολική παρουσίαση του Προγράμματος "Χάρτα Υπηρεσιών ΠΡΟΝΟΗΣΕ+©" που αφορά τη μελέτη αναγκών των οικογενειών με άτομα με αναπηρία και θα δείτε ότι η πανελλαδική κάλυψη είναι καθοριστικός στόχος του Προγράμματος, τουλάχιστον από μέρους της ομάδας μας.

Ευελπιστώ, ότι τους επόμενους μήνες θα ευοδώσουν οι προσπάθειές μας και θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε τη σχετική μελέτη και σε άλλες Περιφέρειες της Ελλάδας πέραν της Αττικής.

Με εκτίμηση,

Άγγελος Κουτουμάνος
NOESI.gr

like0
Διαφήμιση — Ζητήστε προσφορά

Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr | Τι είναι και πώς λειτουργεί;

Εικόνα NOESI.gr

Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr.Το Ψηφιακό Γραφείο ® NOESI.gr βασίζονται σε μία διαδικτυακή πλατφόρμα τηλεργασίας, προσαρμοσμένη στον τομέα της υγείας και της εκπαίδευσης. Η πλατφόρμα παρέχει πρόσβαση σε εργαλεία που λειτουργούν εξ αποστάσεως, μέσω internet. Το Ψηφιακό Γραφείο μπορεί να συνδέεται και να υποστηρίζεται από τη Γραμματεία του NOESI.gr, ώστε να εμπλουτίζεται διαρκώς με νέο υλικό. Παρέχεται με την τεχνική υποστήριξη της Google.

Εφαρμογές του Ψηφιακού Γραφείου από το NOESI.gr.

Εικόνα συνδέσμου προς επίσκεψη.​ Μάθετε περισσότερα.

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.