ΚΕΠΑ: Αίτηση αναθεώρησης (επαναξιολόγηση)

Φίλοι μου, γεια σας! Πρόσφατα έλαβα μηνύματα από ανθρώπους που ισχυρίζονται ότι ενώ η πάθησή τους περιλαμβάνεται μέσα στον πίνακα με τις 43 παθήσεις?, ωστόσο, η απόφαση που εκδόθηκε από το ΚΕΠΑ? στο οποίο εξετάστηκαν είχε κρίνει για προσωρινή χρονική διάρκεια και όχι για επ' αόριστον.

Εγκύκλιος Αρ.3/2014 (Εμπεριέχει και τον Πίνακα με τις παθήσεις για τις οποίες η διάρκεια αναπηρίας των ασφαλισμένων καθορίζεται επ' αόριστον): Δείτε την εδώ

Πολλοί μπορεί να νομίζουν ότι το πρόβλημα αυτό το αντιμετωπίζουν με προσφυγή στη Β'θμια Υγειονομική Επιτροπή (ΒΥΕ), πράγμα που τους κάνει αρκετά διστακτικούς, επειδή αφενός θα πρέπει να καταβάλλουν το παράβολο των 44,16 ευρώ?, αφετέρου σκέφτονται ότι η ΒΥΕ μπορεί να κρίνει διαφορετικά, με δυσμενέστερο αποτέλεσμα για τους εξεταζόμενους.

Φίλοι μου, υπάρχει λύση σ' αυτό το πρόβλημα, την οποία βεβαίως έχει υποχρέωση η κάθε γραμματεία ΚΕ.Π.Α να σας ενημερώνει γι' αυτήν, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχω πάρει τέτοια πληροφορία από τα μηνύματα που μου στέλνετε.

Η λύση:

Στις 10/01/2014 ο Υπουργός Εργασίας εξέδωσε ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ, Αριθ.Πρωτ.: Φ80000/οίκ.36201/2152, με θέμα:

«Παροχή διευκρινήσεων για την εφαρμογή της Φ.11321/οικ.31102/1870/31-10-13 απόφασης του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας»

[...]

...Ειδικότερα διευκρινίζεται ότι για τις περιπτώσεις γνωματεύσεων υγειονομικών επιτροπών του ΚΕ.Π.Α., οι οποίες εκδόθηκαν μετά την ημερομηνία δημοσίευσης στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης της σχετικής απόφασης, ήτοι 18/11/2013, και αφορούν παθήσεις που περιλαμβάνονται στον εν λόγω πίνακα, χωρίς ωστόσο τα κείμενα των γνωματεύσεων να είναι προσαρμοσμένα με βάση αυτόν, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν μια απλή αίτηση προς τα κατά τόπους σημεία παροχής υπηρεσιών ΚΕ.Π.Α., με επισυναπτόμενο αντίγραφο γνωμάτευσης της αρμόδιας υγειονομικής επιτροπής. Με την αίτηση αυτή θα ζητείται η προσαρμογή της γνωμάτευσής τους σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην ως άνω υπουργική απόφαση.

Επισημαίνεται, τέλος, ότι σε αυτή την περίπτωση δεν θα επανεξεταστούν οι αιτούντες, καθόσον η εν λόγω προσαρμογή θα πραγματοποιηθεί υπηρεσιακά από τριμελείς υγειονομικές επιτροπές του ΚΕ.Π.Α., μέσω των ιατρικών φακέλων των ενδιαφερομένων.

Με πιο απλά λόγια:

Όσοι κριθήκατε μετά τις 18/11/2013 και πιστεύετε ότι η πάθησή σας περιλαμβάνεται στον ανωτέρω πίνακα με τις 43 παθήσεις, θα υποβάλετε την λεγόμενη ΑΙΤΗΣΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ στη Γραμματεία του ΚΕ.Π.Α, επισυνάπτοντας μια απλή φωτοτυπία της γνωμάτευσης (θα έχετε μαζί σας και το γνήσιο αντίγραφο που σας έχουν δώσει).

Το έντυπο της αίτησης θα σας το δώσει η Γραμματεία ΚΕ.Π.Α.


ΑΙΤΗΣΗ
Προς το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας

Παρακαλώ να προβείτε λόγω αρμοδιότητας σε αναθεώρηση της επισυναπτόμενης Γνωμάτευσης της Υγειονομικής Επιτροπής ΚΕ.Π.Α., ως προς τη διάρκεια της αναπηρίας μου, σύμφωνα με τις ισχύουσες από 18/11/2013 διατάξεις της με αρ.Φ.11321/οικ.31102/1870/31.10.2013 (ΦΕΚ 2906/τ.Β΄ /18-11-2013) απόφασης του Υπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας


Έτσι, δεν θα χρειαστεί να επανεξεταστείτε, επειδή η διαδικασία θα γίνει υπηρεσιακώς.

Η Υγειονομική Επιτροπή υποχρεούται να αποφανθεί αιτιολογώντας την απόφασή της και να ξέρετε κάτι:

Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Συνήγορος του Πολίτη μπορεί να επέμβει άμεσα και αποτελεσματικά έτσι και διαπιστώσει ότι η Υγειονομική Επιτροπή δεν έχει ακολουθήσει τις οδηγίες, τις σύμφωνες με τις διατάξεις.

Επίζω να σας βοηθήσω σημαντικά με αυτή την ενημέρωση.

Καλή τύχη λοιπόν!

Ανδρέας Μπαρδάκης

Συνημμένα αρχεία: 

Σχόλια

ΚΕΠΑ - ποσοστο αναπηριας 67%

Εικόνα Anonymous

Ενημέρωση από το NOESI.gr: Λάβαμε αίτημα διαγραφής του συγκεκριμένου σχολίου και του προφίλ του μέλους που το ανάρτησε. Για τον λόγο αυτό, το σχόλιο αυτό έχει αφαιρεθεί. Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο: Πώς και γιατί το προφίλ μέλους, οι αναρτήσεις, τα σχόλια διαγράφονται.

Θα θέλαμε να πιστέψουμε ότι δεν συμβαίνουν ποτέ αποκλίσεις

Εικόνα Ανδρέας Μπαρδάκης

Θα θέλαμε να πιστέψουμε ότι δεν συμβαίνουν ποτέ αποκλίσεις από τις διατάξεις, εκ μέρους των ΚΕ.Π.Α, ωστόσο, μπροστά στην αλήθεια των γεγονότων, από τις αναφορές των πολιτών, οφείλουμε να υποτασσόμαστε και να είμαστε πιο δεκτικοί. Χωρίς φυσικά να διεκδικούμε το αλάνθαστο.

Αν μάλιστα, ερευνήσουμε με πολύ προσοχή τις Γενικές Οδηγίες που έχουν δωθεί από το ΙΚΑ στα ΚΕ.Π.Α με την Εγκύκλιο P51_14_22-5-2013 ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΗ ΟΔΗΓΙΩΝ ΚΕΠΑ θα διαπιστώσουμε σοβαρά λάθη (στα απαιτούμενα ποσοστά αναπηρίας), στα οποία όμως, ο Συνήγορος του Πολίτη δεν μπορεί να επέμβει διότι δεν έχει τη δικαιοδοσία να επεμβαίνει στις ερμηνείες που δίνουν στους νόμους, με τις εγκυκλίους που εκδίδουν, τα νομικά πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.

Σ' αυτήν την περίπτωση, μπορεί μόνο να εκφέρει άποψη. Το δίκαιο όμως μπορεί να αναζητηθεί μόνο δια της δικαστικής οδού, από τον θιγόμενο πολίτη.

Κάποια στιγμή θα αναρτήσω σχετικό άρθρο για τη συγκεκριμένη εγκύκλιο.

Ανδρέας Μπαρδάκης

ΚΕΠΑ Αίτηση Αναθεώρησης

Εικόνα ΧΡΥΣΑ ΚΑΜΠΑΚΑΚΗ

Καλησπερα σας, μολις επεστρεψα απο τα κεπα αρκετα συγχισμενη

Μετα απο ολα αυτα που γραφετε παραπανω, πηγα και εγω σημερα για να κανω αιτηση αναθεωρησης

Την αποφαση την πηραμε στις 30/10/15 asperger 67% για 15 χρονια, για τον γιο μου ο οποιος ειναι 9 ετων.

Μου ειπαν λοιπον σημερα που πηγα και ζητησα να κανω την αιτηση, οτι κατι τετοιο δεν γινεται, οτι δεν υπαρχει αιτηση αναθεωρησης,οτι αν θελετε μπορειτε να κανετε μονο ενσταση,( να πληρωσω δηλαδη παραβολο) αλλα και παλι μου ειπε ο υπαλληλος οτι δεν θα γινει δεχτει, γιατι υποκειτε στην κριση του γιατρου. Επισης οτι επειδη το παιδι ειναι μικρο  υπαρχουν δυνατοτητες βελτιωσης. Οταν τον ρωτησα εαν ξερει αν βελτιωνετε το asperger, μου ειπε οτι σαφως το asperger  δεν θα αλλαξει αλλα οτι το παιδι θα βελτιωθει.

Οταν του ειπα οτι το φεκ και η υπουργικη αποφαση ειναι σαφεις ως προς τα ποσοστα αναπηριας και τον χρονο που δινεται αυτη και οτι δεν αναφερει πουθενα οριο ηλικιας, και επισης οτι εχω μιλησει με τον συνηγορο του πολιτη και μου ειπαν οτι εχω δικαιωμα να κανω αιτηση αναθεωρησης ,μου ειπε οτι κατι τετοιο δεν ισχυει. Και οτι δεν υπαρχει αιτηση αναθεωρηση.και παλι μου επισημανε οτι εχει να κανει με την κριση του γιατρου. Και οτι μετα απο 15 χρονια πολλα μπορει να εχουν αλλαξει.

Επισης μου ειπαν οτι μπορω να κανω ενσταση μεσα σε 10 μερες απο την ημερομηνια που ελαβα την αποφαση. Ηδη εχουν περασει 7 μερες.

Μπορειτε να μου πειτε τι κανω εγω απο δω και περα;

Μιλησα με μητερα που το παιδι της τωρα ειναι 25 ετων, ειχε παρασει μικρο απο επιτροπη, του ειχαν βγαλει 67% asperger. Την προηγουμενη εβδομαδα που περασε παλι επιτροπη, του αλλαξαν την διαγνωση σε δυσλεξια, και η συμπεριφορα τους ηταν απαραδεκτη απενατι στο παιδι και πολυ προσβλητικη.

Για αυτο το λογο και μονο θελω να παρει το παιδι μου το επ' αοριστον για να μην χρειαστει να υποβληθει σε αυτη την ταλαιπωρια. 

Μπορείτε να κάνετε αίτηση αναθεώρησης

Εικόνα Ανδρέας Μπαρδάκης
Αυτά που μου περιγράφετε είναι άκρως απαράδεκτα από την πλευρά του υπαλλήλου, ο οποίος δεν έχει καμιά αρμοδιότητα να σας μιλάει για ιατρικά θέματα και κανένα δικαίωμα να αρνείται την ύπαρξη της αίτησης αναθεώρησης. Αν είναι έτσι όπως μου τα λέτε τότε ο υπάλληλος ψεύδεται, εκτός αν δεν έχετε συννενοηθεί καλά, δεν ξέρω τι συμπέρασμα να βγάλω... Σας συνιστώ να προβείτε άμεσα σε καταγγελία, είναι δικαίωμά σας. Απευθυνθείτε άμεσα στον Συνήγορο του Πολίτη, στο υπουργείο Εσωτερικών, καθώς και στο υπουργείο Εργασίας, φροντίστε όμως πρώτα να υποβάλλετε αίτηση αναθεώρησης, συμπληρώστε τη μόνη σας και ζητήστε να σας την πρωτοκολλήσουν, είναι υποχρεωμένοι να την παραλάβουν. Σημειώστε τον αριθμό της πρωτοκόλλησης και την ημερομηνία της, είναι το ντοκουμέντο σας. Εντυπο για να συμπληρώσετε την αίτηση θα βρείτε εδώ (μπορείτε βέβαια και σε ένα απλό χαρτί, αρκεί να αναγράφετε τα ίδια πράγματα): https://diavgeia.gov.gr/luminapi/api/decisions/%CE%92%CE%99%CE%A8%CE%A04...

Επιτέλους κάναμε αίτηση αναθεώρησης στα ΚΕΠΑ!

Εικόνα ΧΡΥΣΑ ΚΑΜΠΑΚΑΚΗ

Επιτελους καναμε την αιτηση αναθεωρησης!

Πηγαμε στα κεπα, ειπαμε στην υπαλληλο οτι θελουμε να κανουμε αιτηση αναθεωρησης, της δωσαμε ολα τα χαρτια ( μαζι με το φεκ, την εγκυκλιο απο το ικα, τον πινακα των παθησεων, την ορθη επανακοινοποιηση απο το υπουργειο εργασιας, το υπηρεσιακο σημειωμα) . Στην αρχη μας ειπε οτι πρεπει να κοψουμε παραβολο, της ειπα οτι για την αιτηση αναθεωρησης δεν χρειαζετε, το γραφει μεσα στα χαρτια που σας δινουμε, μας ειπε ναπεριμενουμε για λιγο και εφυγε.

Γυρισε μετα απο 5 λεπτα, καταχωρησε κανονικα την αιτηση, κρατησε ολα τα χαρτια που της δωσαμε ( φεκ κ.τ.λ.) Και μας ειπε να περασουμε σε 40 μερες περιπου.

Βεβαια μας ανεφερε οτι παροτι οι γιατροι γνωριζουν το φεκ, και οτι η συγκεκριμενη παθηση ειναι για επ' αοριστον, οτι οι γιατροι υπαρχει περιπτωση να μην αλλαξουν την αποφαση, προς συμφερον και ωφελος του παιδιου.  Ρωτωντας εμεις σας γονεις τι εννοειτε " προς συμφερον του παιδιου" , μας απαντησε οτι μπορει να υπαρχει βελτιωση μετα απο 15 χρονια, και μια τετοια αποφαση ( απ' αοριστον )να δημιουργησει εμποδια στο παιδι, που ισως να θελει αλλα και να μπορει να εργαστει. Και οτι σε αυτην την περιπτωση μια τετοια αποφαση δεν θα του το επιτρεψει. ( βεβαια δεν ξερω εανκατι τετοιο ισχυει)
Το καλο ειναι οτι  δεχτηκαν την αιτηση, οτι πηραμε αριθμο πρωτοκολου, και ειμαστε σε αναμονη  40 ημερων.

Θα σας ενημερωσω σχετικα μολις παρουμε την τελικη αποφαση.

Σας ευχαριστω για την ενημερωση για τον τροπο που επρεπε να κινηθουμε για να διεκδικησουμε τα αυτονοητα. 

Αναπηρία 67% επ' αόριστον

Εικόνα Anonymous

Ενημέρωση από το NOESI.gr: Λάβαμε αίτημα διαγραφής του συγκεκριμένου σχολίου και του προφίλ του μέλους που το ανάρτησε. Για τον λόγο αυτό, το σχόλιο αυτό έχει αφαιρεθεί. Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο: Πώς και γιατί το προφίλ μέλους, οι αναρτήσεις, τα σχόλια διαγράφονται.

Εργασία με ποσοστό αναπηρίας 67%

Εικόνα ΧΡΥΣΑ ΚΑΜΠΑΚΑΚΗ

Την απαντηση αυτη την εδωσε η υπαλληλος, μαλλον απο το γεγονος οτι αναφερει επανω στην αποφαση οτι:

"Παρουσιαζει ανικανοτητα για καθε βιοποριστικο επαγγελμα: ναι"
Η ανικανοτητα για καθε βιοποριστικο επαγγελμα παρουσιαστηκε απο γεννησεως: ναι"

Το κατα ποσο γνωριζει η υπαλληλος εαν αυτο ισχυει ή οχι ή το λεει επειδη ετσι υποθετει, δεν το γνωριζω.

Και μαλιστα εκεινη την στιγμη που το ειπε, σαν γονεις αναρωτηθηκαμε (οχι λεκτικα βεβαιως) εαν οντως θα δημιουργησουμε προβλημα στο μελλον του παιδιου, γιατι το Asperger, ναι μεν ειναι ενα συνδρομο το οποιο ποτε δεν "φευγει", αλλα φυσικα και θα μπορεσει εαν το θελησει να εργαστει καπου, σε καποιον τομεα που του αρεσει (οπως η ρομποτικη που ειναι πολυ καλως).

Κατι τετοια κανουν οι υπαλληλοι της εκαστοτε δημοσιας υπηρεσιας και οι πολιτες κανουν πισω ή δεν διεκδικουν αυτα που δικαιουνται.

Προς Χρύσα Καμπακάκη σχετικά με δυνατότητα εργασίας

Εικόνα Anonymous

Ενημέρωση από το NOESI.gr: Λάβαμε αίτημα διαγραφής του συγκεκριμένου σχολίου και του προφίλ του μέλους που το ανάρτησε. Για τον λόγο αυτό, το σχόλιο αυτό έχει αφαιρεθεί. Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο: Πώς και γιατί το προφίλ μέλους, οι αναρτήσεις, τα σχόλια διαγράφονται.

Αναπηρία 67% επ' αόριστον [συνέχεια]

Εικόνα Anonymous

Ενημέρωση από το NOESI.gr: Λάβαμε αίτημα διαγραφής του συγκεκριμένου σχολίου και του προφίλ του μέλους που το ανάρτησε. Για τον λόγο αυτό, το σχόλιο αυτό έχει αφαιρεθεί. Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο: Πώς και γιατί το προφίλ μέλους, οι αναρτήσεις, τα σχόλια διαγράφονται.

Ανόητο το επιχείρημα της υπαλλήλου

Εικόνα Ανδρέας Μπαρδάκης

Ανόητο το επιχείρημα της υπαλλήλου. Σε περίπτωση βελτίωσης της υγείας του παιδιού κανείς δεν μπορέσει να του αρνηθεί το δικαίωμα να υπολογίσει εκ νέου το ποσοστό αναπηρίας του, διότι το δικαίωμα στην εργασία είναι βασικό συνταγματικό δικαίωμα του πολίτη.
(Μιλώντας πάντα με την προϋπόθεση ότι το παιδί έχει κριθεί ανίκανο για κάθε βιοποριστικό επάγγελμα).
 

Επιτέλους κάναμε αίτηση αναθεώρησης στα ΚΕΠΑ!

Εικόνα Όθωνας Λεοντόπουλος

Καλημέρα κα Καμπακάκη

Καναμε αίτηση αναθεωρησης πριν εικοσι μερες περιπου στα ΚΕΠΑ και μας ζητησαν να πληρωσουμε παραβολο αν και δείξαμε όλες τιε εγκυκλιους στην υπαλληλο και τονισαμε ότι δεν χρειάζεται. Δεν δεχόταν την αίτηση χωρις παράβολο οπότε αναγκαστικα το πληρωσαμε. Μπορείτε να μου υποδείξετε σας παρακαλώ πολύ σε πιο σημειο ακριβως του φεκ ή εγκυκλιου αναφέρετε ότι δεν πληρωνεις παράβολο ωστε να το επικαλεστω και να απαιτησω πισω τα χρήματα ως αχρεωστητως καταβληθέντα? Σας ευχαριστώ πολύ

ΚΕΠΑ και εργασία

Εικόνα Γιάννης_1970

Καμια αποφαση ΚΕΠΑ δεν μπορει να αποτρεψει καποιον απο την εργασια.

Εκτος αν στο μελλον ως απαιτουμενο για εργασια ειναι η βεβαιωση απο ΚΕΠΑ οτι ΔΕΝ εχουν εκδοσει αποφαση αναπηριας για ενα ατομο!!!

Δεκτή η αίτηση αναθεώρησης

Εικόνα ΧΡΥΣΑ ΚΑΜΠΑΚΑΚΗ

Καλησπέρα σας

Θα ήθελα απλά να ενημερώσω ότι τελικά η αίτηση αναθεώρησης μας έγινε δεκτή, και πήραμε επιτέλους την απόφαση που αναφέρει το πολυπόθητο εφ’ ορου ζωής.

Όλοι όσοι έχετε πάρει λοιπόν απόφαση για Asperger 67%, αλλά δεν είναι εφ’ ορου ζωής, να καταθέσετε  την αίτηση αναθεώρησης με όλα τα χαρτιά που αναφέρονται παραπάνω. Μην το βάζετε κάτω και μην ακούτε κανέναν υπάλληλο.

Ευχαριστώ πολύ όλους όσους με βοήθησαν με τα σχόλια τους και τις απαντήσεις τους.

 

SOS Βοήθεια με αναπηρική σύνταξη

Εικόνα apollwn kreittwn

Ο Πατέρας μου μετά από οξύ εμφραγμα.Πέρασε από επιτροπή  το 2014 με ποσοστο αναπηρίας 80% προσορινά για ένα έτος απο τα ΚΕΠΑ ασφάλεια ΟΓΑ.Παρ'όλο που η πάθησή του υπάγεται στις 43 παθησεις του νόμου βρούτση ξαναπέρασε επιτροπη το 2016 και τον εβλαλαν 50%.Δεν ενημερωθήκαμε απο καμία υπηρεσία για αυτό το νόμο για τις πράξεις που έπρεπε να κάνουμε για να μην ξαναπερασει από επιτροπή.ΤΙ μας προτείνεται να κανουμε;Πως να κινηθούμε;Επισης καναμε ένσταση για την ΒΥΕ κατά της απόφασης...

Ποσοστό καρδιακής αναπηρίας 80%

Εικόνα Μαρια

Καλησπέρα σας,

Ειμαι 27 ετων και στα 17 επαθα εμφραγμα εκανα τοποθετηση stent... και απο τοτε παρακολουθουμαε καθε μηνα στο καρδιολογικο τμημα του Γενικου Κρατικου Νικαιας...

Στις 1-7-2013 εκανα εναρξη ως ελευθερος επαγγελματιας με αδεια πωλητη λαικων αγορων εως και σημερα.. Πριν λιγες μερες εβγαλα τα χαρτια μου για να περασω επιτροπη αναθεωρησης στα ΚΕΠΑ... Την πρωτη φορα που περασα ειχα ποσοστο αναπηριας 80% , τωρα πρεπει να ξαναπερασω και επειδη η μιση καρδια πλεον δεν λειτουργει και δεν μπορει να επανερθει. Λογικα το ποσοστο που θα μ βγει τωρα ειναι παραπανω...

Με λιγα λογια μονο το 50% της καρδιας μου λειτουργει... εγω θελω ομως να εχω την δουλεια μου κανονικα, ομως θελω να παρω επιδομα αναπηριας μπορω;;

Σας ευχαριστω πολυ για το χρονο σας...

Παράλειψη σε γνωμάτευση ΚΕΠΑ

Εικόνα Χαράλαμπος Δοϊτσίδης

Η συζυγός μου λαμβανει απο 2004 εξωιδρυματικό επίδομα λογω αναπηρίας 67% που επιφέρει η σκληρυνση κατα πλακας (ΣκΠ). Kαθε 2 ή 3 χρονια επαναξιολόγηση απο ΚΕΠΑ. Στην τελευταια, λοιπόν, γνωμάτευση ενώ την κρίνουν με ποσοστο αναπηρίας 67%, όλο το ποσοστό στην κινητική αναπηρία  και οτι εμπιπτει στις διαταξεις των νομων περι παραπληγίας και οτι δικαιούται εξωιδρυματικό επίδομα, ΞΕΧΑΣΑΝ ή ΠΑΡΕΛΕΙΨΑΝ να αναφερουν την κυρια παθηση που ειναι η ΣκΠ. Στην επισήμανση μου αυτή, αφού μου έδωσαν όλο το δίκιο του κόσμου, με ενημερωσαν οτι η λύση ειναι να κάνω αίτηση υπηρεσιακής αλλαγής της γνωμάτευσης ΚΕΠΑ ετσι ωστε υπηρεσιακα να διορθώσουν την ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ ΤΟΥΣ. Ετοιμάζω την αιτηση και μου ζητουν παράβολο 46 ευρω.. Γιατι;;

Παρακαλώ για τις χρήσιμες συμβουλές σας για την αντιμετώπιση ακόμα μιας δυσκολίας μας στο λαβύρινθο των ΚΕΠΑ.

Πέρασα από Επιτροπή τον Φεβρουάριο για σύνταξη αλλά δεν έχω νέα

Εικόνα Βάσω Σαλα

Καλησπερα, ειμαι 58 ετων με συμπληρωμενα ενσημα βαρεα. Τον Απριλιο 2017 περασα εμφραγμα μυοκαρδιου τον Ιανουριο 2018 περασα απο τα ΚΕΠΑ για αναπηρικη συνταξη το Φεβρουαριο μου ηρθε η απαντηση οτι πήρα 80% αναπηρια αλλα ως σημερα δεν εχω καμια ενημερωση ουτε χρηματα εχω παρει εχω βγει ως τελη Ιουλιου και απο το ΙΚΑ μου λενε να περιμενω να με ειδοποιησουν για το ποτε θα ξαναπερασω και οτι δεν χανω τιποτα απο αυτα που δικαιουμε κι αν παω απο μονη μου θα παω αδικα. Ποια ειναι η γνωμη σας να περιμενω ακομα κι αν περασει ο Ιουλιος ή να παω μονη μου; Υπαρχει περιπτωση μετα να μη με δεχτουν; Ευχαριστω εκ των προτέρων.

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο καταχωρώντας το E-mail σας εδώ.
Δείτε παλιά ...Nousletter!

Συντονίζουμε δίκτυα

Στόχο του NOESI.gr αποτελεί η δικτύωση επαγγελματιών, φορέων, οικογενειών, προς διευκολύνση ενημέρωσης, υποστήριξης, συμβουλευτικής, με απώτερο σκοπό τη δια βίου μάθηση και εν γένει την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Οι Ομάδες του είναι δίκτυα, είναι γειτονιές. Ρωτήστε, αναζητήστε, ενημέρωστε.
Βρείτε την Ομάδα σας εδώ.

Η 1η Ημερίδα του είδους!

Σας προσκαλούμε στην ημερίδα για οικογένειες παιδιών με αναπηρία, που οργανώνεται στην Κηφισιά, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 στο πλαίσιο του Προγράμματος "ΠΡΟΝΟΗΣΕ+©". Η ημερίδα απευθύνεται σε γονείς και άλλους συγγενείς παιδιών που έλαβαν διάγνωση σχετική με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή κάποια αναπηρία.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
You must have Javascript enabled to use this form.