Χόμπυ - εξωσχολική δραστηριότητα για παιδί 5 ετών Asperger

Εικόνα Effie
Θα ήθελα, αν γνωρίζει κάποιος, να μου προτείνετε κάποια δραστηριότητα - χόμπυ - άθλημα με το οποίο θα μπορούσε να ασχοληθεί η κορούλα μου, 5 ετών άσπεργκερ, απογευματινές ώρες. Η ερώτηση αφορά την περιοχή της θεσσαλονίκης. Δεν μου αρέσει τώρα που χαλάει ο καιρός να κλεινόμαστε καθημερινά στο σπίτι. Οι ασχολίες της μέχρι τώρα περιορίζονται στο νηπιαγωγείο, εργοθεραπεία και λογοθεραπεία. Της αρέσουν πολύ τα αυτοκίνητα (οδήγηση μικρών καρτ) και τα ζώα. Δεν έχω βρει κάτι να της κινεί το ενδιαφέρον. Περιμένω τις προτάσεις σας και ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Σχόλια

Μακάρι να μπορούσα...

Εικόνα Arntin
Έφη(υποθέτω),μακάρι να μπορούσα να σε βοηθήσω. Ο δικός μου γιος είναι 8 1/2 ετών και δεν έχω βρει ακόμα εξωσχολική δραστηριότητα που να τον ενθουσιάζει.Τι καράτε πήγαμε, τι κολύμπι πήγαμε, τι προσκόπους, ποδόσφαιρο,μπάσκετ,θεατρικό παιχνίδι.....Τίποτα δεν του άρεσε κι εγώ δεν τον ξανά - πίεσα.Του έχω ζητήσει να σκεφτεί τι θα του άρεσε και να μου το πει ο ίδιος όταν θα είναι έτοιμος. Μπορώ να σου κάνω μια μεγάλη λίστα με προτάσεις σχετικά με το που θα μπορούσες να απασχολήσεις δημιουργικά την κόρη σου,όμως η αλήθεια είναι ότι αν αυτό το κάτι δεν της αρέσει, δε θα μπορέσεις να την κάνεις να το συνεχίσει με όρεξη.. Δε θα ήταν και σωστό άλλωστε. Οπότε καλύτερα θα είναι να ρωτήσεις την ίδια.
like0

effie μου

Εικόνα sophia
Αν και δεν είμαι γονιός διάβασα τη δημοσίευσή σου και σκέφτηκα κάτι που ίσως σου φανεί χρήσιμο.Κάποιες από τις ιδιαιτερότητες του χαρίσματος της κορούλας σου είναι η "προσκόλληση" σε συγκεκριμμένες δραστηριότητες ή χόμπυ και η αμηχανία ή το άγχος που νιώθει όταν πρέπει να συμμετέχει σε δραστηριότητες που περιλαμβάνουν κι άλλα άτομα.Έτσι ίσως θα ήταν βοηθητικό για εκείνη να κινηθείς προς δραστηριότητες παραπλήσιες προς αυτά που ήδη της αρέσούν και δεν προυποθέτουν την συμμετοχή της σε μεγάλες ομάδες.Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να είναι οδήγηση τηλεκατευθυνόμενων αυτοκινήτων-μηχάνων , η ακόμα και ο μοντελισμός (αυτό θα μπορούσε να το κάνει με τη βοήθεια του γονιού και θα βοηθούσε στην ανάπτυξη των κινητικών δεξιοτήτων της) εφόσον της αρέσουν τα αμάξια. Ακόμα ίσως της άρεσε η ιππασία ή η φροντίδα ζώων π.χ. αδέσποτων σε κάποιο σύλλογο της περιοχής σας.Αν και πρόκειται για πιο ατομικές δραστηριότητες παρόλα αυτά θα μπορουσαν βοηθήσουν στις κοινωνικές της δεξιότητες.Ελπίζω να βοήθησα κάπως.
like0

ιππασία

Εικόνα Axpan
Μήπως θα της ταίριαζε η ιππασία ή ιπποθεραπεία; Ειδικά μιας και της αρέσουν τα ζώα. Υπάρχουν προγράμματα ειδικά για παιδιά με ειδικά θέματα που έχουν απίστευτα αποτελέσματα και τα παιδιά περνάν πολύ όμορφα. Είχαμε πάει παλαιότερα και η μικρή μου είχε ενθουσιαστεί. Δεν βόλεψαν οι ώρες και σταματήσαμε. Αυτός που μας έκανε ήταν ψυχολόγος με ειδίκευση στην ιπποθεραπεία και ήμουν πολύ ευχαριστημένη μαζί του. Αν θες σου στέλνω σχετικές πληροφορίες να το εξερευνήστε.
like0

Ιππασία ή ιπποθεραπεία στη Θεσσαλονίκη;

Εικόνα Effie
Η ιππασία ή ιπποθεραπεία νομίζω ότι θα της άρεσε. Δεν γνωρίζω, όμως, πού πρέπει να απευθυνθώ. Υπάρχει κάποιος όμιλος που ασχολείται με παιδιά asperger; Εννοώ το έχει δοκιμάσει κάποιος γονιός στη Θεσσαλονίκη; Διότι καλές οι διάφορες διαφημίσεις αλλά είναι καλύτερα να μας πληροφορούσε κάποιος που γνωρίζει εκ των έσω. Όσον αφορά τηλεκατευθυνόμενα και μοντελισμό είναι καλές ιδέες απλώς ψάχνω για κάτι που να μας βγάζει και λίγο από το σπίτι. Φανταστείτε ότι σκέφτομαι να την παίρνω μαζί μου στο γυμναστήριο να κάνει διάδρομο. Ίσως της αρέσει, δεδομένου ότι ζητά να περπατά τεράστιες αποστάσεις. Όπως λέει και η ίδια "χαλαρώνω μαμά, πάμε βόλτα με τα πόδια!"
like0

Παιδι Άσπεργκερ 9 ετών αγόρι

Εικόνα ριανα
διαβαζοντας το δικο σας σχολιο δεν μπορω να σας κρυψω οτι χαρηκα που βρηκα μια μητερα εδω στη θεσσαλονικη που εχει το ιδιο περιστατικο με εμενα και θα ηθελα αν ειναι ευκολο σε πρωτη φαση να μιλησουμε μεσα απο το διαδικτυο και αργοτερα αν το θελετε και εσεις ισως να βρισκομασταν και να φερναμε τα παιδια μας σε επαφη γιατι και εμενα ειναι στο φασμα και λεν μαλλον ασπεργκερ αλλα επειδη ειναι πολυ λειτουργικος δεν ξερουν ακριβως τι ειναι. το θεμα μου ειναι να του δωσω χαρα και επαφη με συνομηλικα παιδια αλλα δεν ειναι τοσο ευκολο γιατι τα περισσοτερα τον περιθωριοποιουν. μιλαει κανονικα και οχι σαν ρομποτ και ειναι πανεξυπνος αλλα εχει μικροπροβληματα αν ενδιαφερεστε και εσεις θα ηθελα να μου απαντησετε ευχαριστω εκ των προτερων
like0

Ιππασία και κολύμβηση

Εικόνα Βικτώρια
Εχω και εγω τον γιο μου 4 χρονων στο "Φασμα" τον πηγαίνω Ιππασια (τα άλογα βοηθαν πολυ στην συγκεντρωση και συναισθανονται τα αισθηματα του αναβατη)και κολυμβηση οπου είναι με ένα χαμογελο καρφωμενο στα χείλη και ακουει όλες τις εντολές της φυσιοθεραπευτριας που του έχω ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΤΑ ΣΥΝΙΣΤΩ. Ξέρω Θεραπευτική ιππασία υπαρχει και στην Θεσσαλονικη (δεν ξερω λεπτομέρειες) αν θες μπορω να βρω. Επίσης υπαρχει στην Αθήνα και Θεατρικό παιχνιδι για παιδια υψηλής λειτουργικότητας από την Χάρις Καρνέζη που εχει κανει διδακτορικό πανω σε αυτό ψαξε τι γινεται στην θεσ/νικη (δείχνει ενδιαφέρον).
like1

Κολύμβηση

Εικόνα γιάννα swim
Το κολύμπι θα σας βοηθήσει πάρα πολύ. Και η μικρή θα διασκεδάσει όσο τίποτα! Στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν πολλοί και αξιόλογοι συνάδεφλοι.
like2

θα ήθελα να σας μιλήσω...

Εικόνα Katiko

Καλημέρα, είμαι μια μαμά ενός αγοριού 7,5 χρονών. Πριν από 2 μήνες πήραμε και μεις μια γνωμάτευση από αναπτυξιολόγο για αυτισμό πολύ υψηλής λειτουργικότητας. Ήταν σαν να έπεσε ένα βουνό πάνω μας και μας πλάκωσε! Επειδή διάβασα στην απάντησή σας ότι το παιδί σας είναι πολύ λειτουργικό με κάποια μικρά προβλημάτα, θα ήθελα, αν φυσικά δεν έχετε πρόβλημα, να μου λέγατε περίπου τι ήταν αυτό που σας προβλημάτισε στο παιδί, τι σας είπαν στη γνωμάτευση, τι σας είπαν να κάνετε για να το βοηθήσετε κτλ. 2 μήνες τώρα προσπαθώ να καταλάβω, να ψάξω, να ενημερωθώ...αλλά δεν ξέρω απο που να αρχίσω...δεν ξέρω τι θα πρέπει να κάνω για να τον βοηθήσω. Κ μας είναι πολύ λειτουργικός και πέσαμε απο τα σύννεφα όταν μας το είπαν...Δεν το έχω πει σε κανέναν ακόμα μέχρι να το ξαναδεί η γιατρός και δεν μιλάω σε κανέναν για αυτό...ίσως γιατί και εγώ δεν ξέρω ακόμα πως να το διαχειριστώ. Νομίζω πως η εμπειρία μιας μαμάς με ανάλογη περίπτωση θα με βοηθούσε, αν φυσικά δεν έχετε πρόβλημα...Σας ευχαριστώ!

like0

Και μένα το ίδιο μου ο γιος μου

Εικόνα Amspxm

Καλημέρα και μένα το ίδιο μου ο γιος μου πριν 4 μήνες μας το είπαν αυτό που είδαν είναι ότι δεν είναι τόσο κοινωνικός δεν κάνει φίλους έχει μόνο ένα παιδάκι με το οποίο παίζει και με αυτό πολλές φορές ζοριζεται να συνεργαστεί και μένα είναι πολύ λειτουργικός και πανέξυπνος και εγώ απόρησα όταν μου ειπαν αυτό αλλά αυτό που με προβληματίζε ήταν που παίζει μόνος του και το επιδιώκει γιατί προφανώς μου είπαν πως δε μπορεί να εμπλακεί σε παρέα ακόμη... Δε ξέρω και εγώ τρέχω πολύ πάμε έργο θεραπεία και λογοθεραπεία... 

like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.