Παραλληλη στήριξη σε νηπιαγωγείο

Εικόνα Ελίνα Μανικα

Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους. Ο μικρός μου εχει ΔΑΔ και ξεκινάει νηπιαγωγείο. Περιμένω το ΚΕΔΔΥ, δεν μας έχουν φωνάξει καν να μας δουν, έχουμε πάει 3 φορές από εκεί και μας λένε ότι το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα πάρουν παράλληλη στήριξη νήπια και προνηπια οπότε να μην ξαναπάμε και να περιμένουμε. Στο νηπιαγωγείο μας πιέζουν να πάρουμε ιδιωτική, παρόλο που δεν εχουμε την οικονομική δυνατότητα δεν το καταλαβαίνουν και μας λένε ότι πρέπει να πάρουμε. Θα ήθελα κάποιος γονιός  αν είναι στην ίδια φάση ή αν την έχει περάσει παλαιότερα γιατί έχω πελαγώσει κ δεν ξέρω που βαδίζω και τι άλλο πρέπει να κάνω.

Σαν έσχατη λύση σκέφτηκα κάποιον φοιτητή αν γίνεται γιατί το άκουσα και αυτό που να τον απασχολώ 3μιση ώρες για 2-3 μέρες μέσα στη βδομάδα, αλήθεια δεν ξέρω τι να κάνω... 

Σχόλια

Παράλληλη στήριξη σε νηπιαγωγείο

Εικόνα Θεόδωρος Κομνηνός

Και εμείς ΔΑΔ και νηπιαγωγείο. Περάσαμε ΚΕΔΔΥ τον Ιούνιο, ωστόσο ενώ η εισήγηση ήταν θετική και εγκρίθηκε και το αίτημα από το Υπουργείο δεν έχει έρθει η παράλληλη.  Οπότε αναγκαζόμαστε να μην στείλουμε το παιδί σχολείο!!!

like1

Γιατί σπίτι;

Εικόνα Ελίνα Μανικα

Να σας ρωτήσω, πότε κάνατε τα χαρτιά σας στο ΚΕΔΔΥ; Επίσης γιατί να μην πάει καθολου; Παιδικό σταθμό δεν έχει πάει καθόλου μόνος του; Εμείς μιλήσαμε με τις δασκάλες και θα πηγαίνει μόνο 3μιση ώρες. 

like0

Και εμείς στην ίδια κατάσταση

Εικόνα Θεόδωρος Κομνηνός

Και εμείς στην ίδια κατάσταση.

like2

Χωρίς παράλληλη στήριξη ελλοχεύουν κίνδυνοι

Εικόνα Θεόδωρος Κομνηνός

Παιδικό πήγαινε για δύο χρόνια σχετικά ευχάριστα ειδικά την τελευταία χρονιά που είχαμε παράλληλη ιδιωτική στήριξη . Στο νηπιαγωγείο χωρίς παράλληλη στήριξη ελλοχεύουν διάφοροι ενδεχόμενοι κίνδυνοι οι οποίοι φυσικά δεν θα γίνουν αντιληπτοί άμεσα. ( Νέο σχολείο , νέοι δάσκαλοι , νέοι συμμαθητές χωρίς στήριξη για παιδί με ΔΑΔ σίγουρα θα είναι δύσκολη κατάσταση), Η νηπιαγωγός θα έχει άλλα 25 παιδιά επομένως θα είναι αδύνατο να αφιερώσει χρόνο σε ένα παιδί.Η αγωγή τουαλέτας , η "αγάπη "¨για το σχολείο κλπ ενδεχομένως να επηρεαστούν αρνητικά. 

like1

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.